fredag 29. januar 2010

Fristelser på nettet..

Det er jo ikke så lenge siden vi hadde julenissen på besøk men kanskje påskeharen vil ha noen annerledes tips til hva han skal putte i påskeegget mitt i år..Vanligvis inneholder egget mitt marsipan og skumfisk som er noe av det beste jeg vet men jeg har et lite håp om at påskeharen skal slå på stortromma og komme med noe nytt og spennende i år. Her er evt. noen små hint i den forbindelse.. Lampe fra Frøken Olsen.. Lekkert papir fra Rie Elise Larsen..
Lekker pute og teppe fra samme sted..
Flotte bokser fra Grønlykke..Jeg vil gjerne ha en i hver farge...
Nydelig liten kommode fra Butik lanthandeln..
Lekker sort slagbenk fra samme sted..
Cromo lamper..
Og stålhyller fra Grønlykke. Dette har stått på ønskelista lenge. Finnes i to størrelser..
Ønsker alle der ute en riktig god helg!

onsdag 27. januar 2010

Bloggernes palett er ferdig..

For en stund siden fortalte jeg at den nye fargekjeden Kulør hadde invitert 12 interiørbloggere til å blande sin egen farge. Denne fargen skal selges over hele landet under lanseringen i begynnelsen av februar. Vi ble bedt om å blande 3 farger hver og så skulle Kulør ta et valg på hvem de ville bruke. Her er de tre fargene jeg blandet og sendte inn. Som dere sikkert ser er det 50-tallet som er inspirasjonen. Jeg elsker disse litt avdempede støvete fargene. Vi skulle også finne på navn noe som ikke var bare enkelt.. Som dere kanskje skjønner er det teaterstykker og eventyr illustrert av Bjørn Wiinblad som var min inspirasjon. Bare den midterste fargen stod liksom for seg selv uten noen assosiasjoner og jeg strevde med å komme på et navn da datteren min på 12 år kom og satte seg og sa at fargen så ut som en storm.. Hipp hurra! Godt forslag kjære datter! Takk gode deg :) Og fargen Storm var altså den nyansen Kulør valgte ut til paletten fra huset ved bekken! Snart kommer det et spann med denne malingen til huset ved bekken og da skal det males :) Etter at de tre fargene var ferdigblandet klarte jeg liksom ikke å gi meg med å søle med farger og blandet enda en nyanse som jeg kalte for "Appelsinpiken". Denne ble aldri sendt inn til Kulør men det ble en annerledes farge som jeg likte godt.. Nå har Kulør gjort sine valg og her er altså den ferdige paletten fra alle oss bloggerne. Det ble så mange flotte farger synes jeg. Klikk på bildet for større format.
Utrolig morsomt å få være med på dette prosjektet og jeg gleder meg også til å se på presentasjonen på Kulørs nettside som snart kommer på lufta. Så var det torsdag igjen og det betyr at vi har vært på bruktlåven..
Har gjort et virkelig kupp denne gangen. Heldigvis var det gamle bordet jeg fortalte om for et par uker siden solgt til noen andre for ellers kunne jeg ikke ha kjøpt det jeg fant i dag..
Dessuten fant jeg et annet møbel som var kjærlighet ved første blikk! Kommer tilbake til dette litt senere når det blir levert...
Ha en fortsatt fin torsdag der ute :)

tirsdag 26. januar 2010

Heklerier..

I det siste har heklenåla vært flittig brukt her hjemme. Tidlig i høst begynte jeg å hekle hexagons og fikk helt dilla, men plutselig ble jeg litt lei og begynte med nye ting. Men i helgen fikk jeg endelig somlet meg til å feste tråder (noe herk) og montert lappene jeg var ferdig med. Det er jo ikke på langt nær ferdig som dere ser. Jeg har ikke hatt noen ambisjoner om at dette skulle bli noe stort teppe heller men noen flere lapper skal jeg da lage slik at det vil dekke litt mer av sofaryggen. Jeg har også laget ferdig en rund pute som har to forskjellige sider.. Som dere ser er det ikke store hekleteppet ennå men det setter i hvertfall litt farge på alt det hvite her hjemme. Puten var rask og morsom å lage.. Dette er den ene siden av den..

Hexagons..her er det bare å utfolde seg i all verdens farger. Bomullsgarnet av merket Mandarin har de mest delikate pasteller i sitt sortiment og siden jeg hadde problemer med å velge ut noen få ble det i stedet alle de fineste sukkertøyfargene jeg kunne finne i hylla.. Og dette er den andre siden av puten. .Jeg hadde to ideer til pute og siden jeg strengt tatt ikke trenger to nye puter slo jeg to fluer i et smekk og laget en vendbar modell.. Dette teppet ble heklet i fjor og er også laget av samme garnmerke.

Utover uken skal jeg bruke den ledige tiden på den nye symaskinen. Jeg klør i fingrene etter å lage noe ut av de nye retrostoffene mine og jeg mangler ikke ideer. Mangler bare nok tid til å gjennomføre alt jeg vil.. Ha en fin tirsdagskveld der ute :)

lørdag 16. januar 2010

Lunsj i Wiinblads verden..

Etter at en kollega tipset om at Rosenthal i Oslo hadde en stor samling av Wiinblad måtte jeg jo bare komme meg dit fortest mulig. Så da det ble lunsjtid trasket vi opp til denne butikken som jeg ikke akkurat har frekventert ofte. Jeg trodde at de kun solgte dyrt porselen der men da vi entret butikken så jeg jo fort at dette virkelig var Wiinblads verden. Det henger originaler over hele butikken samt at de har et lite utvalg i reproduksjoner også. Vi ble møtt av en virkelig dedikert Wiinbladkjenner som hadde god til til å prate og jeg ville jo nesten ikke forlate butikken igjen. Vi ble fortalt at det kun var 4 forretninger/gallerier over hele verden som solgte hans originaler og Rosenthal er altså en av disse. Hadde jeg vært millionær hadde jeg jo kjøpt alt som var der men jeg måtte nok nøye meg med noe rimeligere og valgte ut disse reproduksjonene. Jeg var i den syvende himmel i hele går over å ha oppdaget dette stedet.. Tenk at jeg ikke har visst om dette før. Wiinblad har til og med sittet sittet og signert bilder der før jul i 20 år på rad ble vi fortalt..Huff! netsen så jeg ikke ville vite akkurat dette men jeg er i hvertfall lykkelig med disse fantastiske plakatene som jeg kjøpte med meg hjem. Denne plakaten mistet jeg nesten pusten av og det var selvsagt at det skulle få bli med hjem! Min kollega kjøpte også dette.. Dette er i et mindre format..Dette var det siste de hadde og de ville egentlig ikke selge det siden det var utstillingsmodellen men det endte med at hun fikk bli med meg hjem likevel tror de skjønte at de hadde en særdeles ivrig kunde i butikken i går :)) Denne fornemme prinsesse Vivi..Passer perfekt i fargene til det grønne skapet og den lille havfruen..
Og til slutt dette skjønne runde motivet..En sort/hvitt illustrasjon hvor kun fuglene er farget.
Annerledes og helt skjønt..
Takk for alle kommentarer snille dere. Vi er på vei ut døra og kommer ikke hjem før sent i kveld men jeg får besøke dere litt senere i helgen. I mellomtiden kan jeg fortelle at jeg hadde en liten tur til gjenbruket igjen torsdag og dessuten har jeg fått en ide som ser ut til å få uttelling men mer om dette senere. Nå må jeg løpe her men ha en fin lørdag der ute alle sammen :)

søndag 10. januar 2010

Gammel krakk i ny drakt...

Denne helgen har vært dedikert til garnkurv og heklenål..Fikk så lyst til å hekle et lite trekk
til den nye krakken. Med garn i sukkertøyfarger og mange digre varme kaffekopper underveis
laget jeg en stor mormorrute. Akkurat passe stor til å dekke setet. Til slutt pyntet jeg med en liten rosett. .I det siste har jeg dratt fram symaskinen når skapertrangen har kommet over meg
så det var et koselig gjensyn med heklenål og garnkurv igjen..
Dette var så morsomt at jeg fikk lyst til å lage flere :) Ha en fargerik og glad dag der ute :)

tirsdag 5. januar 2010

Oppussing av jenterommet i huset ved bekken..

Vi har jo stadig prosjekter på gang her i huset og et av de siste vi har begynt med er oppussing
av rommet til datteren på 12.
Vi har faktisk gitt bort en del av de nyere møblene og kjøpt inn noen gamle som vi har malt og pusset opp for å få et mer personlig interiør. Dette er helt i samsvar med hennes egne ønsker.. Hun er så stor nå at hun selv må få lov til å bestemme farger og møblering.. Det står fortsatt igjen en del detaljer der inne og etterhvert kommer det oversiktsbilder men jeg fikk lyst til å vise dere hvordan de gamle møblene har blitt etter noen runder med maling..
Denne store lilla sjenken kostet 100,- på gjenbruket. Det ble kjøpt samtidig med det skapet jeg malte rosa som står i gangen og skapene kostet altså kun en 100,-lapp hver. Det lille øverste rommet er egentlig et barskap med speil og glasshylle men nå rommer det solbriller, neglelakk, godlukt og noen fine kremkrukker.. Jeg malte det inni også. Hyggeligere enn å beholde den slitte brunfargen..
Fin kurv fra forrige vinters Ikea Ps-kolleksjon. Litt Kardemomme-design oppe i det hele..
Noen husker kanskje det gamle brune skatollet vi kjøpte på gjenbrukslåven. Nå har det fått nytt liv i hvit drakt..Den gule lampen kostet 20,- på et loppemarked i fjor sommer..
Krukke og pilleesker som jeg kjøpte til henne da jeg var i Paris i høst..
Denne lille kommoden ble også kjøpt på gjenbruket i høst..Da var det brunt og flekkete og slitt.
Etter noen strøk med hvitmaling, litt gammel tapet og nye håndtak fra Indiska ble det seende sånn ut..
Dette stoffet som er kjøpt på Ikea ble vi helt forelsket i.. Jammen er det ikke de tre bukkene bruse som er ute og rusler.. For anledningen har vi satt den nye Eamesstolen foran men det skal snart henge på veggen bak sengen hennes..
Dette skapet står ikke på datterens rom men på mitt syrom og inneholder noen av stoffene mine. Dette ble også kjøpt på et loppemarked. Betalte 250,- for det for nesten 10 år siden og jeg er fortsatt utrolig glad i det..
Man kan gjøre så mye ut av gamle møbler som man kun har gitt en liten slant for og med sånne møbler synes jeg rommene får mer personlighet.. Dessuten er det så moro å pusse opp sånne gjenbruksskatter..
Ha en fin kveld der ute i kulda :)

mandag 4. januar 2010

Godt nytt år!

Riktig GODT NYTT ÅR alle dere der ute! Det har vært få muligheter til å blogge den siste tiden men nå er jeg tilbake. Jula er behørig feiret og i går ryddet vi den helt ut av huset. Pynten er tilbake på loftet og juletreet er kastet ut for denne gang.. Det er alltid en spesiell følelse i huset etter en slik feiring. Herlig å spise vanlig hverdagsmat igjen og så er det noe med nye forventninger som dukker opp. Det er flott med skikkelig vinter men jeg må innrømme at jeg gleder meg til vårligere dager hvor jeg kan slå meg ned på trappa med kaffekoppen i hånda. Jeg har ikke så mange bilder her hjemmefra akkurat nå så jeg har vært på leting etter noe spennende på nettet. Fotografen Jordi Canosa har fotografert en masse spennende lekre hjem og et av disse hjemmene så jeg i et svensk interiørblad for et par år siden.. Det var et par som hadde kjøpt seg et gammelt forsamlingslokale som de har gjort om til bolig og jeg falt totalt for denne stilen. Luftig, stort og lekkert.. Jeg ville mer enn gjerne hatt så stor plass her hjemme..

Ha en fin mandag der ute :)