fredag 30. april 2010

Vakkert fra Philippa Green

Jeg er egentlig ikke noe smykkemenneske. Mannen min trenger slett ikke å tenke på at han må ut å kjøpe diamanter når jeg fyller år. Diamanter for meg er gamle retrodynetrekk og vintagetapeter. Men jeg elsker ringer. Gjerne store ringer som gjør litt ut av seg. De kan være av hvilket materiale som helst. Det er designet som avgjør om de passer min personlighet. Her om dagen kom jeg over en artikkel om smykkedesigneren Philippa Green og må si jeg ble helt revet med. Jeg falt virkelig pladask for disse vintageringene som gjerne skulle fått en plass i smykkeskrinet mitt. Vanskelig å skulle plukke ut en favoritt, men denne kan jeg nesten ikke se meg mett på.
Så er det fredag og helg igjen. Vi skal ha besøk og vi skal spise god mat. Dessuten skal det tapetseres og ryddes litt i hagen. I går fikk jeg kjøpt et helt nydelig gammelt speil på bruktlåven.
Det skal pusses og henges opp og kommer til å passe perfekt sammen med min nye Eames stol. Jeg har nemlig solgt min hvite Eames gyngestol fra Vitra og kjøpt en original utgave i glassfiber fra 50-tallet. Forteller mer om dette senere. Ha en nydelig helg der ute :)

onsdag 28. april 2010

Mette Helenas tapetunivers

Jeg holder for tiden på med et stort prosjekt her hjemme. Noe som tar all tiden min. Det har blitt lite tid i bloggland i det siste, men nå titter jeg innom for å fortelle om min store inspirasjonskilde Mette Helena Rasmussen. Den fargerike og kreative dansken som driver Retrovilla. Jeg har problemer med å lukke lommeboka når jeg kikker innom tapetbutikken hennes. I det siste har jeg bestilt en nydelig gul blomstrete retrotapet som skal pryde den ene veggen i gangen i annen etasje. Og dessuten har jeg bestilt flere mindre tapetbiter som skal brukes til andre prosjekter. Jeg fryder meg over bilder som dette. Blir jeg lottomillionær skal jeg fylle opp huset med retrotapeter :) Fra Mette Helenas atelier..Aner jeg en liten Wiinblad,- eller to? Damen er virkelig et multitalent og maler herlige bilder også..Jeg synes dette er så flott!
Lekre puter i retrostoffer.
Nå må jeg kaste meg rundt og jobbe videre her, men ha en fin onsdag der ute :)

fredag 23. april 2010

Liten ape på vei til Norge...

Lenge, lenge har jeg ønsket meg den danske arkitekten Kaj Bojesens flotte ape i teak fra 1951. Det har vært bortimot umulig å få tak i den for øyeblikket. Etter et par telefoner fikk jeg høre at den var utsolgt fra sentrallageret og ikke ville komme inn igjen på Illum før i slutten av juli. Og det er jo ikke bra nok for en utålmodig sjel som meg. Etter litt leting så det ut som om de hadde den på Designonline.se som jeg bestilte Bumlingen fra i fjor sommer. Men så kom mailen jeg hadde fryktet om at de desverre ikke hadde den inne de heller. Men denne historien ender bra likevel for i formiddag kom det mail om at de hadde skaffet et restlager av den likevel og at den nå var på vei til huset ved bekken. Her kommer den til å tatt godt vare på og bli høyt elsket. Kan nesten ikke vente med å få den lille apen i hus Ønsker den en god reise over til søsterlandet. Her skal den bli tatt i mot med åpne armer :)
I mangel på egen inspirasjon har jeg vært i lånemappa mi og hentet fram noen bilder.
Alle bildene er funnet på Flickr. under kilden: Hidden in france.
Ha en fin fredag der ute alle sammen :)

Marimekko igjen..

Jeg vet ikke riktig når jeg ble oppmerksom på hvor flotte stoffene fra Marimekko er, men jeg var ikke store jenta. Den store røde Unikkoblomsten har liksom alltid fulgt meg. Jeg har den som putetrekk, voksduk, gryteklut og som mønster på en kaffeboks på kjøkkenhylla. Men det er selvfølgelig ikke bare dette mønsteret som utmerker seg fra denne finske fabrikanten. Mange flotte designere har sluppet til på tegnebrettet og laget skjønne mønstre som brukes i tekstilene deres. Her er noen bilder fra nettsiden deres. De storblomstrete tekstilene egner seg spesielt godt som duker på lange bord slik at mønsteret kommer ordentlig fram. Eller heng dem på veggen som jeg selv har gjort.. Veske i det nydelige stoffet Samovaari. Fargekombinasjonen på dette er helt uslåelig. Trekk en stol i det flotte pæremønsteret da vel..
Sko for den spesielt interesserte..
Kjole i Samovaari..
Boken om Marimekko kjøpte jeg for mange år siden..
Og for den som er skikkelig fan og kanskje liker å ha noe annet enn det naboen kjører rundt i kan man altså kjøre rundt i en sånn..
Ha en fortsatt sprek tirsdag der ute :)

søndag 18. april 2010

Den store loppehelgen..

Denne helgen har jeg gledet meg til lenge. Hele 28 loppemarkeder gikk av stabelen i Oslo og omegn. Hvor starter man egentlig opp for å få med seg mest mulig?
Man vet jo aldri hvor man finner det man leter etter, og det blir som å lete etter nåla i høystakken. Særlig for oss som leter etter retrostoffer. Ser nå at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne akkurat det jeg leter etter, men i går trakk jeg vinnerloddet og gikk rett på den største bunken jeg har sett, på det første loppemarkedet vi var innom. Det er et adrenalinkick uten like å komme inn i stoffavdelingen nesten alene og få øye på en sånn bunke som jeg fant i går. Dette er sånt som jeg har gått og drømt om, og var sikker på at det skulle forbli en drøm. Helt til i går morges..De to andre damene som kom inn i stoffavdelingen sammen med meg var interessert i helt andre ting, og jeg fikk bordet med alle stoffene for meg selv de første 10 minuttene. Hva som er skatt eller ikke kommer jo an på øyet som ser og de to andre som var tilstede enset ikke meg og mine funn i det hele tatt. Det ble jo en diger sekk ut av alle disse stoffene. Klarte så vidt å slepe med meg posen med stoffene, vatteppet og den søte lille sykurven til bilen. Betalte 300,- for hele stasen. Åh!- lykke!! Jeg var helt bedøvet av all adrenalinen og tenkte for meg selv at det ikke spilte noen som helst rolle om jeg fant noe mer resten av dagen. Lykken var allerede gjort for min del.
Her er skattekurven som ble med hjem etter gårsdagens raid.
Måtte klype meg i armen da jeg fant alt dette. Flere av settene var doble, så bunken var mye større enn dette..
Retrostoff i lange baner..
Dette stoffet var kjærlighet ved første blikk og jeg fikk det faktisk gratis. Det satt på noen stolputer i en stol som skulle kastes på slutten av dagen og jeg fikk lov til å ta med det jeg ville. Stolen var en 50-tallsmodell som flott i mine øyne men vi hadde hverken plass i bilen eller her hjemme, så den gikk rett i containeren. Fælt å tenke på! Men jeg skal i hvertfall lage meg en stor fin veske av dette skjønne stoffet!
Og så fant jeg 3 tapetruller. Hadde aldri kjøpt disse i butikken og kommer aldri til å sette den på en vegg, men det kan helt sikkert brukes til forskjellige klipperier og innpakning av gaver etter hvert. På slutten av dagen fant jeg disse to store dukene i retrostoff.
Fatter nesten ikke at ting som dette ender opp på et loppemarked, men jeg fant altså dette stoffet fra Marimekko som er nesten 4 meter langt. Litt skrukkete men ser helt ubrukt ut.
Litt skarpt i fargene men utrolig vakkert. Modell "Fandango" av Maija Isola.
Neste kupp gjorde jeg i lampeavdelingen på samme markedet. Der fant jeg disse to blå vegglampene som ser nesten ubrukte ut. Da jeg kikket under så jeg at jeg hadde funnet to LUXO-lamper. Denne modellen, L-10 har jeg ikke sett før og aner ikke om det er en nyere eller eldre modell.
Men av de hvite ledningene å dømme er de nok av nyere design. Fine var de i hvertfall.
Og det skulle bli mer blått. Fint brett og stor duk i fine farger..
Sykurven var "kjærlighet ved første blikk". Den stod på bordet ved siden av alle retrostoffene.
Og så ble det et vatteppe også. Ønsker meg alltid tepper med større mønster enn dette, men det var ganske søtt og jeg ville ikke gå fra det. Jeg fant også et par taklamper, og noen retro lampeskjermer som jeg skal vise ved en annen anledning. Damen jeg betalte hos smilte bredt og inderlig, og mente at dette var lampeskjermer for spesielt interesserte. Og det var det nok også, men fordelen med slike kupp er at de nesten ikke koster noen ting fordi enkelte synes de er så stygge. Min filosofi er at "pent" lett kan bli litt kjedelig, mens "styggfint" er interessant, humoristisk og lekent. Og litt modig kanskje :) Jeg holder uansett tommelen opp for humor i interiøret. Ha en fin søndag alle der ute!

fredag 16. april 2010

Bursdagssesong..

Det er ikke bare ting til de voksne som frister i butikker og nettbutikker. Det er jo en hel verden av skjønne ting til de minste også. I vår familie kryr det av jenter i alle aldre, og nå framover er det bursdagssesong. Da må det selvfølgelig lages lister over tenkelige gaver. Som barn lekte jeg mye med papirdukker og da jeg så denne dukken her strømmet det på med gode minner. Denne er laget av tre og magnet og det er jo perfekt for de minste. Så blir den ikke så fort ødelagt heller.. Kommer fra den danske butikken Milde Fe. Jeg hadde en gang planer om å lage en waldorfdukke til datteren min, men nå har hun blitt nesten 13 år uten at det har blitt noen dukke fra mine hender. Den første dukken hennes var nettopp en slik dukke men den ble altså kjøpt i en butikk. Lisbeth fra bloggen Smilerynker.dk avholder kurs for de som vil prøve seg på en slik vidunderlig skapning. Ingen over, ingen ved siden! Verdens skjønneste dukker fra Smilerynker.dk
Min svigerinne lager helt nydelig barnetøy som hun designer og syr i sin egen butikk. Her er en skjønn liten bluse fra hennes butikk Moia.no
Nydelig dynetrekk til babysengen fra Lutter Lagkage.
Wallsticker i retrotapet. Også fra Lutter Lagkage
Nydelig dukkeseng i Juno-modell fra Blue Balloon.
Nydelige klosser med motiv fra min yndlingsillustratør Elsa Beskow. Kommer fra den norske flotte nettbutikken Tin-tof.com Ha en fin helg der ute :)

onsdag 14. april 2010

Ferieplaner..

For tiden pågår det ferieplanlegging her hjemme. Vi leier vanligvis sommerhus i Danmark i starten på ferien hvert år. Vi elsker de flotte strendene og alle de spennende markedene. På slutten av ferien derimot pleier vi å finne en spennende storby vi ikke har besøkt. Valget av storby har ennå ikke blitt tatt, men vi har i hvertfall funnet årets sommerhus. Jeg bruker alltid litt tid på å lete etter hus som har litt mer sjarm enn de vanlige utleiehusene. Etter mye leting dukket dette huset i Ystad i sør Sverige opp, og da vi oppdaget at dette egentlig lå midt i smørøyet for mange spennende ting var det ingen tvil om at det måtte bli dette som var årets valg . Ystad ligger kun 7 mil fra herlige København og kun et par mil fra Malmø som også har mange spennende butikker og annet morsomt å by på. Og sist men ikke minst er strendene utrolig vakre og fristende..Hvis noen der ute har tips om hva vi bør få med oss av aktiviteter tar jeg gjerne i mot med takk.. Dette er slett ikke noe dyrt hus men jeg synes det ser så fredfullt og sjarmerende ut. Minner litt om det vi leide på Samsø for et par somre siden. Dette ligger også midt ute i en blomstereng.

Møbleringen er enkel, men lys og luftig. Den rå veggen i det ene soverommet var så flott at jeg gjerne ville hatt det sånn hjemme. Som sagt er det en enkel standard men jag var ikke i tvil om at dette måtte bli sommerhuset vårt. Vi kommer nok minst til å ta 1 tur over til København i løpet av ferien og da er det selvsagt at jeg skal innom Grønlykke og kjøpe papir. Disse eskene fra Daisy Home er jeg styrt-forelsket i. Må spare slik at jeg kan kjøpe alle sammen :) I Malmø finnes det nok mye gøy vi kan finne på men det som er helt sikkert er at vi skal innom denne butikken. Det er danske Lutterlagkage som har åpnet en avdeling i Malmø og jeg gleder meg vilt til å se denne butikken "live".

Inventaret er fullt av inspirerende design, og i farger som jeg gjerne satser på her hjemme.
Nydelig tapet! Kan nesten ikke se meg mett på den.
Her er det et foto fra Ystad. Vi har sett mye på den svenske krimserien "Wallander" som jo er innspilt i denne byen.
Og denne nydelige stranda ved Sandhammaren gleder jeg meg hemningsløst til å prøve.
Hvis ikke værgudene viser seg fra sin beste side tror jeg nok likevel at jeg kommer til å rusle her. Om ikke annet for beundre naturen og lete etter fine skjell og steiner.
Da var altså den første delen av ferien avklart. Så gjenstår det å se om vi reiser til Dublin, Berlin eller Budapest litt senere på sommeren. Lista er egentlig full av forslag. Det vanskelige er å ta et valg..En hel verden der ute venter jo på å bli sett.
Ha en fin vårkveld der ute! Det er sikkert mange andre som går rundt og planlegger hva sommeren skal brukes til :)