lørdag 28. august 2010

Vintage..noen loppekupp.

I går kom denne ukens utgave av KK ut, og jeg var vel litt ekstra spent på dette nummeret fordi det skulle komme en reportasje om loppemarkeder. Noen av mine nærmeste bloggervenninner, inkludert meg selv var med denne gang, og skulle vise fram vårt beste loppekupp.Jeg synes det var utrolig vanskelig å kun skulle velge ut 1 ting. Har jo kuppet en masse morsomt i årenes løp, men skulle jeg vist fram alt sammen måtte jeg hatt hele bladet for meg selv :) Men dermed har jeg jo stoff til et lite innlegg her på bloggen igjen.
Har fått dilla på å lage kollasjer, og er som en unge som har fått en ny leke. Her serverer jeg altså noen flere av mine loppefunn.Noen gamle, og noen nye. Vintagekjolene er også noen av mine største stoltheter..

Moro å delta med så mange kjente bloggere. Kaspara har blitt en av mine aller nærmeste venninner utenfor bloggbyen også. De andre jentene har jeg ikke møtt, men vi kjenner godt til hverandre.
Både Krisselill fra butikken Purpur på Grynerløkka, og Kari Anne Marstein var også med et annet sted i artikkelen. I dag er det oppstart med et par loppemarkeder utenfor Oslo, men både jeg og datteren er forkjølet så vi holder oss hjemme. Det pøsregner ute og er nesten huskaldt så i kveld skal vi åpne peissesongen her ved bekken. Ha en fin dag der ute! Enten dere nå er på loppemarked, eller kroer dere inne med andre lørdagssysler.    

torsdag 26. august 2010

Siste funn fra bruktlåven..

Jeg sliter virkelig med å finne blogginspirasjon for tiden, og lider dessuten av skrivesperre, men i dag tok jeg meg en tur innom bruktlåven som har vært stengt i hele juli. Siden jeg kom litt sent hadde jeg ingen forventninger om å finne noe som helst, men  gikk rett på denne hvite kanna. Det store bildet oppdaget jeg da jeg stod for å betale.Det står en nesten uleselig signatur og -66 på det. Men det spiller ingen rolle hvem som har malt det, eller når. Måtte bare ta det med meg hjem.





tirsdag 24. august 2010

Innlegg uten tittel....

Egentlig har jeg ingenting å melde for øyeblikket. Bortsett fra at Lagerhaus har en ny høstkolleksjon som passer smaken min.perfekt.Litt Marimekko over det synes jeg..På vei hjem fra sommerferien i Sverige løp jeg innom Lagerhaus i Gøteborg mens de andre ventet i bilen. Og dette er hva jeg kom tilbake med. Langt smalt brett og et krus...
   


Dette ble et fåmælt innlegg, men for øyeblikket har jeg ikke mer å by på..
Bortsett fra å ønske alle der ute en fortsatt fin uke :) 

torsdag 19. august 2010

Små glimt av interiøret her hjemme..



Jeg sliter litt med å lage innlegg i den nye versjonen av blogspot. Teksten og bildene vil ikke justeres som jeg planlegger, men håper dette er et forbigående problem.Kanskje er det meg som ikke trykker på de rette knappene enda.. Her følger i ihvertfall noe små glimt av mine favoritter her i huset. Sort/hvitt blir jeg aldri lei, men sper gjerne på med noen knallsterke farger i det hele. Må passe på å takke for alle de hyggelige kommentarene og tipsene i innlegget under. Jeg skal prøve en ny oppskrift så snart en anledning byr seg ,og samtidig skal jeg huske på tipsene jeg fikk om sprøyting  før steking, hviletid, og banking under brettet for å få den rette fasongen.

søndag 15. august 2010

Macaroons på hjemmebane..

Jeg har jo snakket så varmt om mitt første møte med de nydelige Macaroonskakene, og endelig fikk vi satt av tid til å forsøke oss på den noe vanskelige, men veldig morsomme oppgaven. Min snille og kreative svigerinne fra bloggen Moia min Moia, og butikken Moia på Ski kom innom for å bli med på den store bakedagen. Og det ble virkelig en stor bakedag i dobbel forstand. Vi mangedoblet oppskriften for å være sikre på at det skulle bli nok, men vi skjønte etterhvert at det hadde vært enklere å forholde seg til en mindre porsjon. Vi synes vi fulgte oppskriften etter alle kunstens regler, men fikk likevel sprekker i kakene våre.Var det stekingen, eller noe annet som gikk galt tro? Siden kakene ikke ble helt perfekte tror jeg at jeg venter med å legge ut oppskrift til jeg har funnet fram til en som er enklere og kanskje bedre.
Men vi hadde det supermorsomt med å farge inn makronene da vi kom så langt i programmet.
Dette var det morsomste av alt ,og som dere ser sparte vi ikke på de fargeglade dråpene.Oppskrift kommer som sagt senere. Foreløpig kan dere jo se på bildene fra den glade bakedagen :)

Dette ble altså ikke de perfekte Macaroonsene vi hadde sett for oss, men jeg kan nesten ikke rive meg løs fra kakeboksen likevel.De ble veldig gode på smak. Akkurat så seige inni som de skal være..Men overflaten skal jo være glatt. Kanskje noen der ute har gode erfaringer og tips til hva som kan ha gått galt?
Ha en fin uke der ute :)
 

tirsdag 10. august 2010

Kataloglansering i Sogn hageby..

I går ble Ikeakatalogen for 2011 sluppet med brask og bram. Reklamefolk, mote og trendjournalister var tilstede på dette store reklamejippoet som avholdes hver høst. Vi ble ønsket velkommen av jazzband, brød med rabarbrasyltetøy og rabarbrasaft...Arrangementet var passende nok lagt til Sogn hageby. Konseptet i år handlet nemlig om å rydde plass til hverdagen. Det ble hevdet at nordmenn stadig bor trangere og 3 av disse fantastiske miniputthusene i hagebyen var pusset opp og innredet av Ikea for anledningen.




Etter en trommefanfare avdukes årets katalogen for 2011 av administrerende direktør i ikea Norge
Jeg tar dere herved på med en vandring gjennom hagebyen. Her har Ikea hengt noen gullkorn i et tre..
Firbent innbygger som nok lurte på hvor alle menneskene plutselig kom fra..
Ikea har fått med seg at det herjer en vimpelfeber der ute..



Jeg ble forelsket i dette bitte lille huset som visstnok er bebodd av en 4 barnsfamilie på sommeren.


Nyhet på Ikea er lekematen i stoff og borrelås. Her kan ungene legge på hvilket pålegg de vil :)





Ikea har alltid hatt flinke stoff-designere og for øyeblikket ønsker jeg meg mange av disse herlige fargene her hjemme også. Her er det sydd krakker/puffer av stoff i Lotta Kühlhorns design .
Jeg leser alltid Ikeakatalogen med stor interesse og gledet meg selvfølgelig til årets utgave. Kanskje ikke så mye nytt? Fargene i år er lik foregående år. Grått er vel alltid trygt og slår aldri feil, men jeg var i hvertfall glad for å oppdage at de har plukket fram 80-tallets pasteller oppe i det hele. Det lanseres blant annet kjøkkendører i rosa. Da jeg hørte det var det først med skrekkblandet fryd, men de har funnet fram til en skjønn rosafarge, nesten lyngfarge som jeg mer enn gjerne ville hatt i mitt kjøkken. Vi har allerde skapstammene så noen stor utgift ville det ikke blitt..Blir det rosa kjøkken i høst tro? Det ble i hvertfall en veldig hyggelig dag i Sogn hageby. Ikke minst på grunn av møtet med en del andre bloggere som dukket opp etterhvert. Jeg kjenner allerede trivelige Solveig og Fru Pink fra flere arrangement. Lena og Julie kjenner jeg godt til gjennom bloggingen, På ettermiddagen dukket det flere bloggere opp. Jentene fra bloggen Avdelingen, bloggeren bak Fargebarn, Huset på planen og nydelige Therese i Fjellrosa som jeg jo kjenner fra før. Signe i bloggen Resignert fikk vi også såvidt hilst på. Veldig koselig å treffe dere alle sammen jenter :)
Her er altså blekka som alle har ventet på. Ikeakatalogen 2011.

lørdag 7. august 2010

London

I går kveld kom vi hjem etter 5 herlige dager i London. Dager fulle av gode opplevelser. Vi har hatt noen storbyferier hvor vi nesten har omkommet av hete, men denne uken var det perfekt ferievær i London. Sol og 24 plussgrader kom som bestilt. Det er noen år siden jeg var i London sist, men alt var som før. Den særegne stemningen. Arkitekturen, den fargerike gatemoten, kulturmangfoldet..Ja, blir man ikke inspirert her, blir man det aldri. Jeg elsker å bo på landet men er like fullt en city-slicker. Elsker storbyenes høye puls!
Tar dere med på en liten rundtur og første stopp er fargerike Carnaby-street.
Fra Carnaby street er det kort vei over til Soho hvor vi kom over denne koselige lille cafeen. Renskrubbete bordplater og deilig mat...
Lyst interiør..Bildene yter ikke dette stedet full rettferdighet. Ta dere heller en tur innom om dere er i nærheten.. Lunsjen vår.. Jeg simpelthen elsker Macaroons og har store planer om å prøve meg på å lage disse på kjøkkenet hjemme. I Paris så vi disse over alt, men i London var de mer sjeldne. De er så vakre og forseggjort at jeg nesten ikke har hjerte til å sette tennene i dem..
Så svinger vi en rask tur innom Covent Garden..
Orker du ikke å gå kan du jo sette deg i denne fine sykkeldrosjen...
Tar et lite stopp hos Ella for å smake på de fargerike og lekre kakene hennes..
Dermed fortsetter vi ut til Notting Hill..Et nydelig område hvor jeg gjerne skulle hatt en leilighet.. Engelskmenn er ikke redd for å bruke farger.. Her svinger vi inn i Portobello road med alle de små spennende butikkene, og en veske som dette ble med meg hjem..Legger ut bilde i et senere innlegg.. Hit har jeg hatt lyst til å reise lenge! I denne herlige butikken/cafeen som har spesialisert seg på all verdens kokebøker kunne jeg tilbragt en hel dag. Utrolig hyggelig stemning her inne. Dessverre ble bildene innefra så mørke at jeg ikke legger det ut, men for alle som er kokebok-addicted er dette stedet en drøm! Her foregår det også workshops hvor du lærer å lage mat fra hele verden..
Her kan du kjøpe deg "gamle" skilt. Et stort utvalg i morsomme emaljeskilt. Var sterkt fristet til å kjøpe dette til min 13-årige datter :)) Fargeglade klær og et stort utvalg i morsomme strømper kan du finne her..
Cath Kidson trenger vel ingen nærmere presentasjon. De blomstrete stoffene hennes er velkjente for de fleste av oss.
En nydelig butikk med mange fristelser..
Jamie Oliver åpnet nylig en ny restaurant "Jamies Italian" ute på Shepherds Bush. Rustikt, industrielt og lekkert interiør, med en spennende meny. Trenger jeg å si at maten smakte helt perfekt? Bildet ble ikke så bra, men på kortveggen rett frem bestod belysningen av en masse Vespa lykter. Originalt og effektfullt. Vi kom akkurat da de åpnet på formiddagen og var så heldige å kunne velge og vrake bord. Bare minutter senere var det helt fullt i lokalet så jeg vil anbefale å være tidlig ute om du har tenkt deg hit..
Turkise Tolix-stoler som jeg nesten ikke kunne seg meg mett på...
Mannen og datteren min prøvde seg på hamburgeren..Fikk en sekser på terningen.
Tilbehør:
"Posh potato wedges" og "grilled polenta wedges". jeg har alltid hatt lyst til å smake på grillet polenta og det var virkelig noe jeg kommer til å prøve meg på her hjemme en gang..
Selv spiste jeg en nydelig pastarett av fløte, parmesan, andre italienske oster og sitron.
Må til slutt tillegge at prisene slett ikke var avskrekkende. Mener vi betalte rundt 500 NKR for dette måltidet. På Shepherds Bush ligger dette store shoppingsenteret "Westfield", som er Europas største. Vi hadde planlagt kun en liten tur innom siden vi heller foretrekker å rusle gatelangs, men dette senteret var så flott og behagelig at vi kunne tilbragt mye mer tid der..
Snikfotografering fra Habitats lampeavdeling. Jeg ville gjerne hatt den store svarte lampa i bakgrunnen og tok bildet selv om fotografering var forbudt over hele senteret..
Så er vi snart tilbake i hverdagen igjen. Dessverre går sommeren alt for fort som vanlig, men vi har mange nye opplevelser å varme oss på når høsten setter inn for fullt. Nå skal jeg fortsette å pakke ut av bagene våre. Bilder av noe av det som ble med hjem kommer i et senere innlegg.. Ha en fin søndag der ute :)