tirsdag 27. juli 2010

Sommeren i Østerlen..

Endelig ble det tid, og lyst til å plugge inn stikkontakten og lage et innlegg her på bloggen igjen. Det har vært en herlig sommer så langt. Første uken av ferien tilbragte vi utenfor Ystad.Vi tilbringer vanligvis en del av ferien i Danmark, men i år bestemte vi oss for å prøve kysten langs naturskjeønne Østerlen, og dette skulle vise seg å bli et godt valg. Ikke minst på grunn av de nydelige strendene som vi trodde var forbeholdt Danmark. Faktisk var arkitekturen på husene og landskapet til forveksling likt søsterlandet. Vakre valmueenger, vindmøller, og hus i bindingsverk med stokkroser oppover veggene. I år valgte vi et helt annerledes feriehus enn vi vanlig gjør. Huset vi leide var en nedlagt heregård som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet. Det var restaurert i 2009 og hadde fasiliteter som vaskemaskin og oppvaskmaskin. Inventaret var en blanding av nytt Ikea ,og gamle herregårdsmøbler.
Det var et romslig hus, som faktisk var så stort at vi gikk oss litt bort de første timene og ble gående og fnise av det..Det som manglet var en god uteplass å sitte på. Det meste av "hagen" var den store gårdsplassen som var grusbelagt.
Bilde fra spisestua.. Det var anledning til å ta med hest til dette feriehuset. Vi har ingen hest, men de to kattene våre ville helt sikker ha stortrivdes her..
Vi var først litt overasket over størrelsen på dette "feriehuset", men det var så vakkert alt sammen at jeg ruslet rundt med kaffekoppen og fotoapparatet stadig vekk. Tenk om det fantes tidsmaskiner..Mens jeg satt der med kaffekoppen kunne jeg ikke la være å undre meg over hvordan livet hadde vært på denne gården for nesten 200 år siden. De levde selvfølgelig et liv som var langt fra vårt hverdagsliv anno 2010. Maten. klærne, de sosiale forholdene..Følelsen av ydmykhet kom over meg mens jeg stod der med fotoapparatet. Ingen automatsikringer den gang...
På mine vandringer hadde jeg stadig vekk følge av denne kjekke karen her, som ruslet fritt rundt på området. Vi var først litt avventende og betenkte da han dukket opp, for han så alt annet enn blid ut, men etter å ha vært inne og hentet noe store brødbiter så han til å godta oss. Jeg fortsatte å innynde med med brødposen i løpet av ferien og til slutt fulgte han meg i tykt og tynt :)
Ystad var en liten, velholdt og vakker by. Du rakk gjennom alle butikker på en dag så det ble til at vi tok turer til andre landsbyer nedover kysten i stedet.
5 kilometer fra feriehuset fant vi denne nydelige stranden. Det var i prinsipp strender langs hele kysten nedover og det var god plass. Strender med trengsel er det verste vi vet, så vi var mer enn fornøyde da vi fant fram til denne. Hvit sand, deilig vann og for en gangs skyld var det ikke en manet å se.
Det var flust av loppiser og gårdsbutikker i dette området, men vi hadde ikke allverdens plass i bilen, så det ble ingen større funn denne gang. Søndag la jeg ut loppeinnlegg på NIB sine sider igjen så da kan dere lese mer om loppejakten der.
En av dagene dro vi ut til Marsvinsholms slott og spiste lunsj.
Cafeen var helt nydelig der den lå ute i hagen. Bildet ble tatt fra cafestolen. Det var også et uteteater på området bak oss, som nok er til stor glede for de minste..
Siden vi bodde så nær København (en drøy time) ble det selvfølgelig en tur over dit en av dagene. Var blant annet innom Susan Liebe og knipset noen bilder. Legger ut disse i et senere innlegg. Her regner det, men vi koser oss inne. Sover lenge og nyter sommeren i fulle drag uansett. Ha en fin dag dere også :)

14 kommentarer:

Frk lykkelig med farge sa...

Hei Kardemmome.

Ser ut som om dere har hatt en deilig ferie. Deilig å komme seg litt avsted. Det var jo en utrolig flott gård dere lå på.

Vi har allerede hatt to ukers ferie og holder på med siste uken. Denne uken skal vi ikke gjøre noen ting. Siden resten av ferien har gått til terrase bygging, maling og ryddig i det nye huset. Men nå begynner ting å komme på plass og vi tar livet med ro.

Det var godt med en oppdatering fra deg igjen (smil).

Klem fra Ann Kristin.

Ida Susanne sa...

...åååå
Hit vil jeg
Med engang jeg leste meg igjennom innlegget ditt forelsket jeg meg i byen.
Fantastisk flott strand da.. Også elsker jeg å kunne besøke de mindre byene, og oppdage nye steder..
Hit skal jeg få med meg mannen min neste år, det er helt sikkert:)
Tusent takk for inspirerende bilder og tekst vennen:)

Klem på deg

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann:)
Der ser jo bare helt skjønt ut....kunne tenkt meg og fartet litt i de traktene jeg og:):)
Kos dere..
eddaKlemmer

erry sa...

Fina bilder, ni verkar ha haft en riktigt härlig semester! Österlen är mysigt, vi bor i närheten (Helsingborg) men det är inte så ofta man åker dit ändå. En gång semestrade vi i Simrishamn o det var en av de mysigaste semestrar jag haft med boende i en stuga med 100 m till en härlig obefolkad strand! Nu blir jag sugen på att boka en stuga i några dagar att avsluta ledigheten med!! :)

Kram

Lotten sa...

Vilken härlig semester ni verkar haft! Huset var ju underbart fin och din nyvunna fjäderprydda vän var stilig....

Kraam Lotten

Ingrid - Fjeldborg sa...

Hei du!
Det var lenge siden:) Ser ut som en herlig ferietur dere har hatt. Og for et nydelig sted dere leide! En tur til Køben hadde vel heller ikke vært å forakte...
Her har ferien bestått av mange inneaktiviteter, oppussing og endel kjedelig sommervær. Etter to ukers ferie var vi på vår tredje strandtur i dag, sårt tiltrengt! Nå er det derimot tilbake til malerpenselen, vi har nemlig fått en deadline å forholde oss til, skal være med i Jeanette-Fryd+Design sitt magasin:) Og det hadde vært greit å være ferdig med oppussingen til hun kommer på besøk. Kjempegøy, og en sak det var lett å si ja til:)
Ha en fin kveld, kjære Kardemomme, så håper jeg vi blogges igjen snart!

Klem Ingrid

Agathes små ting... sa...

Hørtes ut som en hærlig ferie og en hærlig gård dere leide dere.
Synd det er så langt å kjøre dit for oss her nord.
Tirsdagsklæm fra me

Stine sa...

Så ut som en koselig ferie!!! For et fint hus dere var i.

Den blå/turkise krakken var så utrolig flott! Hadde begynt å gråte om jeg hadde sett den og ikke fått den med meg hjem, hihi.

Og for et utrolig flott slott! Tenkt å gifte seg der!

Gleder meg masse til å se hva du fant hos Susan Liebe!!

Sommerklem fra Stine

Hege Elisabeth sa...

Ser ut som en kjempefin plass å feriere, fine bilder!

Andregasellen sa...

Hei!Så herlig å se et innlegg på bloggen din igjen, og for et feriemål dere valgte dere!Det var utrolig idyllisk!Morsomt å variere litt, og Sverige har jo så mange fine steder man kan besøke.Ystad ser så koselig ut, og forhåpentligvis er det mindre begivenhetsrikt der enn i Henning Mankells fantasi...Det er herlig med svenske loppiser, de er noe helt for seg selv.Det er bare å dra rett over grensen, og så har loppisene en helt annen karakter.Jeg holder nok allikevel en knapp på de københavnske loppishaller, kan absolutt anbefale en tur med stor bil altså!Hadde vært morsomt å se hva du hadde fått med deg hjem da!!Ha en finfin sommerkveld:)

mimmi-leone sa...

Velkommen tilbake fra ferie, høres ut som om dere har hatt en flott ferie.

Hilsen fra Mimmi-Leone

Susanne sa...

God morgon! Ja Österlen är fantastikst vackert! Som barn bodde jag i Ystad i ett år min far gick en en specialutbildnng där.. jag mins stränderna jag mins de otroligt vackra husen! Förstår att du/ ni haft det bra! Och vilken härlig sommar vi haft eller vi har nu denna tidiga morgon har vi redan 22 grader och sol! härligt
varma sommar krammar från norra Sverige!

bea sa...

Østerlän er vakkert..man blir aldri mett på de små byene.. og det er mye frodigere der en i dk..

herlige bilder:) fortsatt god sommer

Rikke sa...

Nå ble jeg enda mer sikker på at neste års sommerferie skal tilbringes i Österlen :)
Kan man spørre hvor dere fant denne herregården? Finnes det en nettside hvor man kan finne mer informasjon om den? Blir glad for tips!