onsdag 28. juli 2010

Susan Liebes butikk i København

Som alltid når jeg er i København tar jeg turen innom Susan Liebes sprudlende glade butikk.. Og som alltid gikk jeg ut derfra full av ny inspirasjon. Interiøret i butikken får meg til å ville male møblene hjemme i allverdens herlige uortodokse farger..Dessuten vil jeg tapetsere hele huset i fargerike og mønstersterke vintagetapeter..Det er bare 1 ting å si: HERLIG!! :) Denne rosamalte kisten flommet over av hjemmesydde kosedyr, sydd av nydelige retrostoffer! Porselensknotter i lange baner... Gammelt skap med spennende innhold..
Synes hun lager så ufattelig mye fint..
Se flere bilder fra fjorårets besøk hos Susan Liebe fra min gamle blogg her
Hadde bestemt meg for å kjøpe noe her i år også, men det er ikke så lett å velge.. Vil jo ha hele butikken! Siden jeg kjøpte 2 fat her i fjor sommer, bestemte jeg meg for en kanne i år. Synes den er helt nydelig, både i form og farge og denne skal få lov til å stå framme på hylla..
Den fine tapeten dere ser i bakgrunnen kjøpte jeg i Gasellenes bloggbutikk. tidligere i sommer. Ta dere en tur innom :) Dessuten kjøpte jeg med meg den lille tapetserte esken fra Susan Liebe. Kunne ikke motstå fargene og mønsteret på denne gamle tapeten.
Den dagdrømmende piken ble kjøpt på et lokalt loppis utenfor Simrishamn, og jeg klarte ikke å gå fra henne. På baksiden er det risset inn navnet "ROSA" og en signatur: GP-207 Noen som vet hva/hvem dette er? Kanskje en lokal kunstner? Tror uansett at ROSA er en gammel dame nå. Slitt som hun er av tidens tann. Men det er hyggelig å ha henne i huset..
I løpet av dagen var vi også innom Grønlykke hvor jeg ladet opp med med papir, og så var jeg selvfølgelig innom Plint, og Illums Bolighus for å fylle på med flere Mano-krus.
Ha en fortsatt fin dag der ute :)

31 kommentarer:

Wunderbart sa...

Uf det er SÅ fint.. Jeg vil også derover engang.. Er helt vild med de fine pasteller og indretningen i butikken og også i hendes hjem som jo flere gange har været i boligbladene.. Jeg ønsker mig SÅ mange af hendes sager!
Kig ind til min nye blog KArdemomme..
KH RAkel.

Lotten sa...

Åhh, nu blev jag sjukt sugen på att ta en tur ner till Köpenhamn. Kanske skall ta och kolla tågtiderna redan nu ;-) Det härliga skåpet du visar från affären med kläder och kuddar i var helt ljuvligt....och knopparna... och tapeterna.

Ha en skön kväll!
Kraam Lotten

Randiga Tråden sa...

Åh, så mycket spännande.

giraffmamma sa...

For en butikk! Og for en kreativitet! Hvorfor er danskene så flinke? Ikke noen butikker som ligner på denne i Bergen, det nærmeste må være En Gul Knapp, som har mange danske varer... Også Liebe sine. Fin kanne du endte opp med :)

Miss Cellaneous sa...

Åååå nå vil jeg også dra til København :) Aldri vært der faktisk.. Drømme.. Håper du har en fin sommer!

Tonje sa...

Og du sender inspirasjonen vidare, tusen takk :o) Alltid mykje inspirasjon og deilige fargar hjå deg! Elska vatt-teppa dine.

Fortsatt god somar!
Helsing Tonje

June sa...

Ååå der va d mye fint ja:)) blir jo heilt syge av å se på!! å alle di fine møblene hu hadde der og då, Im in looove <3

Agathes små ting... sa...

Ah, for en glabutikk. Fikk lyst til å dra til København. Skulle gjerne vært å "grafset" oppi den kommoden med porselensknotter.
Ha en fin kveld.
Klæm

Anonym sa...

Ja, det er en riktig hyggebutikk hvor man må ta seg flere runder for å få med seg alt. København er en herlig by!
Ha en fortsatt god sommer!
Hilsen Alexandra

Kardemomme sa...

Alexandra:Som du sier må man ta seg flere runder hos Susan Liebe og det gjør jeg også..Jeg er kunden som nesten ikke vil forlate butikken hihi!! Men regner også med at hun liker å få ros..Jeg pleier ikke å holde god-ordene tilbake nå jeg er innom.Man MÅ jo bare bli i godt humør av å komme inn den døra. Ha en fortsatt fin sommer du også! Beste hilsener fra Kardemomme/Benedicte :))

FruFly★Heidi sa...

Åhr...får nesten lyst å reise til København bare for denne butikken. Helt nydelig!:) Håper du har fine sommerdager! Klem fra Heidi

Rikke - fargesirkelen sa...

Korps. Høst. Loppis. *fråde fra munnvika*

Jeg fråder litt av de porselensknottene fra butikken også - så herlige!

Rosetrend sa...

Ser ut til at du har hatt en fin sommer så langt :o)

Kan ut fra bildene dine forstå hvorfor du er så glad i Susan Liebes butikk. Skulle gjerne ha tatt en titt selv i skuffene med knotter. Har planer om å pusse opp en gammel kommode på sen sommeren, og nye knotter er da et must!

Kos deg videre!

Maria sa...

Vilken bra semester ni verkar ha haft...o tänk att ni varit i Österlen...inte alls långt ifrån där jag bor :)

Nästa gång jag är i Köpehamn måste jag besöka den där affären, så fina kanna och faten är ljuvliga!

Ser på korten som du har i din högra spalt här på bloggen att du har en jättefin Wiinblad plakett, tillhör den årsplaketterna?? Jag lyckades nämligen ropa in 11 plaketter av Wiinblad på auktion och jag fick tre dubletter (Januari, Februari o Juni). Undrar så hur de 4 ser ut som jag inte har (har alltså 8 av 12 månadsplaketter). Kanske du vet??

Ha en fortsatt trevlig sommar!
Kram

Andregasellen sa...

Hei!Susan Liebe er helt fantastisk, hun lager bare så mye fint!København altså, det er bare så mange fine butikker der.Elsker Plint, gikk ganske så berserk der da vi var der nylig.Det er et av de faste stoppene jeg og Førstegasellen har når vi er i Køben.Vi har en tradisjon, vi drar nemlig til København hvert år før jul og da er det først sentrumsrunden, så bruktrunden.Grønlykke, Creme de la Crema a la Edgar og Plint er selvfølgeligheter på sentrumsrunden:)Herlige butikker.Tusen takk for finfin reklame!! Den tapeten er fin som bakgrunn for søt keramikk:)Ha en glimrende dag!

Heidi sa...

Hei,
Ja blir alltid så glad når jeg er innom Liebe, planlegger å få henne til å lage nytt dørskilt til oss nå som vi har samme etternavn. :)

PS! Mye fint i huset ditt, jeg vil også ha retro tapet....

mimmi-leone sa...

Heisan!

Takk for koselig kommentar!

Har gått med en blogger i"magen" lenge nå, men måtte bli ferdig med skolen først.
Og jippi...jeg er ferdig utdannet eksponeringsdesigner.

Mange fristende bilder på innlegget ditt.
Med helt herlige farger.

En kaffe må vi få tid til, det hadde vært kos.
Og klart jeg har lyst til å høre hva det er du har bedrevet, høres spennende ut iallefall.

Vi snakkes!

Klem fra Mimmi-Leone

Fjasevas huset sa...

åh, her snakker vi mange godbiter samlet på et sted!
vet hvor jeg skal gå neste gang jeg er i køben!

Ha en riktig fin kveld og god helg.
Klem fra Mirjam

erry sa...

Wow, vad mycket fint!

Liebe-butiken missade jag på min Köpenhamnstur, men det var kanske lika gott - jag hade nog inte klarat att besöka den utan att göra av med för mycket pengar! :P

Härligt att jag fick se allt fint här på din blogg istället!

Ha en fint veckoslut!
kram Erry

butik: sa...

Hej.

hvor ser det fint ud :-) Tak for omtalen.
Min veninde Lea fra ButikNø sendte mig lige dit link.

God sommer

Mange hilsner Susan

Frk lykkelig med farge sa...

Åååå hun har så mye fint. Jeg kunne også hatt hele butikken så skjønner at det var vanskelig å velge. Tenkte jeg skulle gå til innkjøp av et par av hennes porselens knotter. De vil nok pynte opp skapdørene på vitrineskapet mitt.

Vasen du fikk med den er bare skjønn og de andre tingene også kan jeg tenke meg kom til rette hos deg.

Ha en din dag.

KLem fra Ann Kristin

Patina-H sa...

Det såg ut som ein herleg butikk, som eg ikkje har vore innom. Ved neste Københavnbesøk blir det eit must :)
Fin kanne du kjøpte og nydelig tapet, I like :)
God helg til deg !

Nina B. sa...

Hei

Å, så gøy å lese at SL har egen butikk! Hun lager så masse fint, og med en planlagt Køben-tur i desember, så er nå gatenavn notert ;)

Superfin mugge du fant deg!

God helg. Hilsen Nina

Frk. NØ´s Roderier sa...

Hej
har sendt hin blog videre til Susan, hun havde slet ikke set det selv!
ved at hun helt sikkert ikke får skrevet til dig, da hun altid har gang i 1000 ting, men hun blev rigtig glad da hun så din blog og de fine billeder fra hendes butik!
bedste hilsner
Lea

Lille sa...

Jeg kjenner jeg hopper av lykke når jeg tenker på at jeg skal tilbake allerede i Oktober! :) Siklet etter samme kanne selv i sommer, spørs om den ikke blir med hjem neste gang. Det ble plutselig så lenge til..

Mollie sa...

Herlighet for en fin butikk! Likte veldig godt de forskjellige koffertene og kistene med småstæsj oppi. Kjempelekkert! Ha en fin fredag!

Stine sa...

Wow, masse flott!!! Og den kanna var virkelig fin og morsom! Passet perfekt foran tapeten gjorde den også...

Ha en flott helg!!!
Klem fra Stine

Kaylovesvintage sa...

looks like a great shop

Anonym sa...

God morgen Kardemomme!

Så morsomt om vi hadde gått på hverandre hos Susan Liebe! Jeg var nemlig innom den butikken på mandag og torsdag! Ja det hadde vært artig! Den rosa hvalen, som ligger sammen de andre herlige skapningene i rosa malt kiste. Ja, den vurderte jeg å kjøpe! Var på nære nippet,men lommeboka satte stopper. Det ble jo litt shopping, men ikke så mye som håpet på - jeg var jo med gutta på tur! Lille figur er ikke så trent i shopping, så det ble korte økter. Men noen herlige ting ble med i kofferten.

Vi leide en fantastisk fin leilighet, sentralt i Køben. Steinkast fra Marmorkirken. Leiligheten lå i en gammel bygård med de rette interiørdetaljene; stukkatur, flotte design ting, lamper + gamle, malingsslitte møbler. Enste aberet, eierne hadde ikke støv på hjernen, he he! Men vi overlevde. Jeg heiv meg rundt med vaskefilla og fikk det rent og pent. Tror de var fornøyde da de kom tilbake. Jeg har gått i god skole når det gjelder grønnsåpe og vann, he he!

Vi har blitt utrolig godt kjent i Køben. Vi har spasert, vandret og trasket ufattelig mange km hver dag. Lille figur var så fornøyd! Han elsker å sitte i vognen og bare se og se. Da han var klar for å løpe litt, gikk vi til nærmeste park.

Vi er jo også silda-frels! Jeg har faktisk levd på sild en hel uke! Har fått helt dilla på silda! Den er grunn nok til å reise tilbake så fort jeg får anledning.

I likhet med deg, så ble jeg også stinn av inspirasjon til å male samtlige møbler i Liebes farger. Falt pladask for det gamle, blå skapet, Puh! Så fint! En ting lurer jeg på. Når du maler møbler. Bruker du alltid oljebasert maling? Kan man male med vannbasert? Eller er ikke det noe særlig?

Vel, dette ble langt. Kunne ha skrevet lenger, blir så inspirert til å utveksle Køben med folk som er like frelst som meg selv.

Klem fra Nøtteskrika - fortsatt god sommer.

PS! Mannen syntes det var synd vi ikke gikk på hverandre. Han ville hadde humret godt da: To kammerater som tilfeldig traff hverandre i Køben. Det var mange år siden sist. Og hvor var damene deres? Jo, på jakt etter gammelt sengetøy, nips, ting&tang! He, he! Mannen skjønner ikke helt den fascinasjonen for det blomstrete syttitallsgreiene i tekstil.

Kardemomme sa...

God morgen Nøtteskrika: Og takk for laaang og koselig kommentar!!
Herregud! Vi var i Køben tirsdag..
Tenk om vi hadde dumpet borti hverandre..Jeg var jo i Liebes butikk i en liten evighet. Har alltid vanskelig for å rive meg løs når jeg er der. Jeg rusler rundt og koser meg med å smake på alle fargene og beundrer håndverket hennes. Jeg kunne jo ha kjøpt hele butikken. Ellers ble det jo en visitt på Illum også.
Vanskelig å komme seg ut derfra også hihi!!! Datteren min som nå er 13 hadde med seg venninnen sin på ferie og jentene ville gå i klesforretningene selv, uten min innblanding. Så de fikk noen butikker de kunne rusle i på Strøget og dermed ble vi to voksne litt til overs..Men det var selvfølgelig ikke noe problem. Jeg sprang rett til Læderstredet og mine favorittbutikker.
Når barna blir større blir også friheten vår større, men noen ganger savner jeg tiden da datteren var så liten at jeg var "helten over alle helter " hihi!! Høres herlig ut med leid leilighet selv om den var støvete..Man blir så mye friere da. Og Køben er unektelig full av smaksfristelser! I morgen reiser vi til London og jeg håper på masse inspirasjon derfra også..
Hils mannen din fra oss! Så får vi håpe at det klaffer slik at vi kan "dumpe" borti hverandre neste gang vi er i DK. Søndagsklemmer fra Benedicte /Kardemomme :)))

Allis i Eventyrland sa...

Fiiine butikken! :)