søndag 6. juni 2010

Løkbrød og slaraffenliv

Hiitil har det vært en herlig helg med kun slaraffenliv på programmet. Fredag hadde jeg en ekstra fridag og denne skulle brukes til akkurat det som falt meg inn. Ingen plikter på programmet denne dagen nei! Forrige uke fikk jeg Leilas nye bakebok i posten, og inspirert av hennes løkbrød fant jeg fram bakebollen. I Leilas oppskrift skulle deigen heves over natten, eller i minst 4 timer, og dette hadde jeg ikke tid til å vente på så jeg laget min egen versjon. Jeg brukte min sedvanlige pizzadeigoppskrift som jeg tilsatte 2 stekte løk. Rett før brødene ble satt i ovnen penslet jeg de med lunkent vann og strødde over tynne løkringer og litt havsalt. Det ble virkelig nydelig!
Til løkbrødet laget jeg en av mine favorittsalater. Den består av terninger fra rugbrød som er ristet i panna med litt olivenolje og havsalt. Fetaost, baconbiter, spinat, løkringer og ristede pinjekjerner. Til dette bruker jeg en vinaigrette av bringebæreddik, olivenolje, litt sennep, en teskje honning og salt.
Dette løkbrødet ble utrolig godt. Jeg kommer også til å prøve Leilas utgave etterhvert. Dagen var satt av til slaraffenliv i hagen. Her står solsenga klar. Dessuten lunsjen og veska med lesestoff og hekletøy.
Deilig vatteppe. Et av fjorårets loppefunn. Blir helt lykkelig av å se på det..
Slike dager er det beste jeg vet! Nå skal jeg ut og male siste strøket på skapet som ble kjøpt på loppemarked forrige helg. Ha en fin søndag dere der ute også :)

17 kommentarer:

Frihet-Natalie sa...

Å for en fantastisk dag!!!
Deilig med kos og tid til akkurat det man trenger.....
Ha en flott søndag!

Haust sa...

Desse bileta vert eg heilt lykkeleg av å sjå! :) Nyt resten av helga!

bea sa...

jo takk.. hadde jeg hatt sol skulle jeg også koset meg slik:)) så deilig ut det løkbrødet!!

god søndag til deg:)

victoria (huset i byen) sa...

Hørtes og så deilig ut, den salaten.... nam nam....
Akkurat sånne helger jeg liker best uten masse planer bare kose oss sammen og nyte fin været....
ha en flott helg videre klem victoria

M@y sa...

Så koselige og glade ting. Likte veldig godt kaffekruset ditt. Hvor har du kjøpt det? Berre lekkert!

Ha en deilig søndag:-)) Vennlig hilsen M@y

Brita sa...

Får vann i munnen av de deilige matbildene her:) Og inspirasjon til å slenge på noen løkringer på foccacian jeg har in progress på kjøkkenet!
Slaraffenliv er vel ikke å forakte;)

Her går det i terassevask, baking, barnelatter og en og annen herlig nuss fra snuppene mine:)

Vatteppet ditt var lekkert! Jeg drømmer om å finne ett sånt på loppis en gang...

Go`søndag!

Stine sa...

Ahh, deilig mat og herlig vatteppe!!! Deilig og sommerlig!!

Glemte helt å svare på loppekommentaren din, men det var ikke meg som sto ved stoffene med en baby. Jeg så deg ved stoffene, og da tenkte jeg at alle godbitene var tatt, og gikk heller et annet sted, hihi.
Ja, det er jammen et fint loppemarkedsted inne i den hallen. Lillegutt var med i vogna (gikk for det meste med bestemoren sin), og det er veldig lett å komme fram med vogn.
Så moro at du kanskje hadde tatt de samme tingene om jeg ikke hadde gjort det :) Man får virkelig lyst til å være alle steder på en gang på loppemarkeder, men det er jo ikke så lett.

Ha en flott søndag!!!!
Klem fra Stine

Zool.have sa...

For en DD (drømmedag)... Nå kommer vatteppende til sin rett!

Kaspara sa...

Hei Kardemomme
Så delilig slaraffenhelg du har hatt!!! Selv har jeg vært propell med mine tre gutter som godt liker det skjer noe. Selv har jeg ingen problemer med slike dovne helger, gjerne i hagen.
Her har vi vært på et loppis hvor vi handlet en liten benk til guttas lekestue pluss et par avlastningsbord. Hva er det med meg og småbord??! Jeg får liksom ikke nok av dem.
I går var vi en tur på stranda i Stavern og på shopping på Nordbyen handlesenter i Larvik. I dag har vi tatt en laaaang sykletur alle fire. Gutta var fornøyde da de så skiltet " Larvik".
Jeg bare elsker solsenga di! Husker godt du fant den på loppis i fjor. Den er SÅ lekker!!
I det hele tatt er alt du omgir deg med der ute i hagen en nytelse for øyet! Nydelig vatteppe osv.
Løkbrødene så supergode ut! MMMMm...
Jeg er så glad i brød og rundstykker hvor man putter inn løk, ost, oliven og alt mulig godt.
Her har vi laget olivenboller i helgen og spist dem med ramsløk-smør. Ungene og jeg har nemlig plukket ramsløk og laget nydelig smør. Det er så fantastisk godt til olivenbollene, men huff og huff, har jo aldri spist smør til dem før...
Har begynt på et lite nytt lappeteppe og skal kose meg å sy på det utover kvelden.
Kos deg/dere masse !
Klemmer fra Kaspara

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Hej Kardemomme,
det ser da bare rigtig lækkert ud det løgbrød. Bager flere gange om uge selv, men er ikke så god til at putte ting oven på brødet andet end birkes, hørfrø og sesamfrø.
Tilgengæld kommer der alverdens godter ind i brødet, havregryn, græskar kerner, solsikkekerner. Og hver gang river jeg enten en halv squash, et par gulerødder eller en lille hård pære i dejen for at give den fugt. Så er bollerne nemlig også gode dagen efter og dagen efter igen..... altså hvis der er flere tilbage.
På sammen måde laver jeg pizzadej, altid med nogle revne squash eller/og gulerødder i dejen, så børnene bliver "snydt" og alligevel får lidt grønt:)

Nu starter en ny uge, må det blive en god en for dig, Stine:)

Krabbelure sa...

Nydelig innlegg, - for en deilig sommerstemning! Alt er vakkert, men ærlig talt, sol-senga er jo helt sjef!!! Den er det tøffeste jeg har sett på lenge, - hvor har du fått tak i den!!?? Liker stilen din. Blir lykkelig av bildene, jeg også...!
Klem.

shinedesign sa...

Å så fiiint, så sprudlende og så inspirerende innlegg!!! Jeg skulle gitt MYE for å slenge meg ned på den solsenga med alt det deilige tilbehøret :-) Vatteppet i gult er til å dø for, litt av en skatt! Håper du har kost deg i dag. Klem fra meg .-)

Lykkeliten sa...

Mmm, dette så godt ut!
Elsker å prøve litt nye ting, så dette brødet må jeg bake i sommer.
En salat med smak, er alltid en vinner hos meg.

Klem Lykkeliten

Fjeldborg sa...

For en deilig helg du ser ut til å ha hatt! Jeg har igrunn kost meg på samme måte i min hage:)
Den solsenga var überfin! Traff meg rett i hjertet den madrassen:)
Nå må jeg springe, ha en herlig dag!

Klem Ingrid

Bente sa...

Hei Kardemomme - mmm - dette innlegget oser det godt liv av - slike dager og helger er jo bare best:) Supert at du deler oppskrifter - alltid moro å prøve noe nytt, og som anbefales av andre:)

Vi har hatt en knallfin helg - har vært på seiltur med et vennepar - og så i en 18-års bursdagsfeiring på søndag - masse god tapas- og grillmat.

ha en fin uke, Kardemomme:)
Klem fra Bente.

Patina-H sa...

Ååååå, for eit herleg slaraffenliv :) Og den salaten og det brødet såg berre utruleg godt ut :) Takk for fin inspirasjon !

- Rekkehuset - sa...

Hei,

Så fin soleplass du har. Når jeg ser solsengen din gremmes jeg nok en gang over den plettfrie solsengen fra 70-tallet jeg ikke kjøpte på vår lokale fretex. Den var oransje,gul, brun og grønn, litt i samme mønster som din. Det var i vinter, så jeg tenkte ikke så mye på sol og sommmer da. Her i Trøndelag ble slike senger gjerne kalt drømmeseng også.

Hilde