lørdag 12. juni 2010

Tenåring i huset..

Neste uke fyller datteren min 13 år, og denne helgen har hun venninnene fra Oslo på besøk. Firerbanden har kjent hverandre siden barnehagetiden og det er så hyggelig at de kan holde god kontakt selv om både vi og en av de andre jentene har flyttet på landet. I dag tok vi desserten først, som det seg hør og bør når det er bursdag. Litt senere i kveld serveres det fajitas og tacos før jentene skal på kino og se Sex and the City 2. Sant og si føler jeg meg litt til overs, så jeg har satt meg inn på hobbyrommet for å laste opp noen bilder i stedet. Det er ikke så mye jeg får lov til å pynte nå for tiden. Ballonger er det visst helt slutt på, men jeg satte meg og laget små vimpler av tapet og fyrstikker og disse falt visst i smak. Alt du trenger for å lage disse er, saks papir, fyrstikker og en liten halvtime.
Sjokolademuffins med Amaretto(mandellikør) smaker helt himmelsk. Du kjenner ikke likørsmaken direkte. Den setter bare en ekstra spiss på sjokoladesmaken. Mild og lekker.
Her er oppskriften som gir 7 store eller 13 små muffins:
Sjokolademuffins med Amaretto
3 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt 1 1/4 dl kakaopulver
125 gr margarin
2 1/2 dl sukker
2 egg
1 1/2 dl melk
2 ss Amarettolikør
Fyll: 150 gr mandelmasse blandet med 4 ss smør Eller bytt ut smøret med 4 ss Amaretto for en luksuriøs voksenutgave. Fyllet kan også droppes helt. Selve grunnoppskriften er veldig god i seg selv og er egentlig nok for de aller minste. Bland de tørre ingrediensene og sett bollen til siden. Rør smør og sukker og tilsett eggene. Rør inn melken og Amarettoen, og til slutt de tørre ingrediensene. Fordel røren halvveis opp i formene. Legg i en klatt mandelmasse, og fyll deretter opp røre nesten til toppen av formen. Stek de store muffinsene i 25-30 minutter ved 175 grader og litt kortere for de små. *
Datteren yndlingskake siden barnehagetiden er denne enkle kardemommekaken med kanel og sukkertopping. Bløtkake var ikke aktuelt visstnok og bursdagsbarnet får jo selv bestemme menyen, så da ble det bla denne kaken på bordet i dag. Nå skal jeg finne fram heklenåla. Ha en fin lørdag der ute :)

23 kommentarer:

Ida Susanne sa...

ååå, så koselig
Super fint pyntet bord
Etasjefatet var nydelig..

Lillan sa...

Mmm...hørtes utrulig gode ut. Eg skal ha middagsgjester på mandag og trur jammen meg eg skal forsøke desse til dessert :) Ha ein strålande laurdag :)

Stine sa...

Flotte vimpler!! Så enkelt kan det gjøres :)

Ha en fin lørdagskveld!

Klem fra Stine

Nooria sa...

Gratulerer med tenåring! Det må nå være deilig å kunne sette seg inn på hobbyrommet midt på lyse dagen også ;-). Jeg har tre små fra nesten 2 til 6 år, så det er ikke helt det samme.

De små flaggene var kjempesøte! Takk for en super idè!

Christine C sa...

Høres ut som om den nyutsprungne tenåringen din fikk en perfekt bursdag :) Kjempesøte de vimplene, og kakene - nam nam!

Kos deg med resten av helga.

Differentia sa...

Kæreste Kardemomme!

Allerførst et stort tillykke med din datter! Det var et meget fint bord du har pyntet, Kardemomme, lige i overensstemmelse med 13 års alderen. Dæmpet og alligevel rigtig festligt med de søde tapetflag.
Og sikke nogle lækre kager, jeg må prøve din opskrift af en af dagene.

Ha' en dejlig søndag

Mange knus Mette

Bente sa...

Hei Kardemomme - og gratulerer med kommende tenåring i huset - vår erfaring er at tenåringsjenter er flotte jenter:) Så hyggelig at disse fire jenten har klart å holde kontakten selv om den geografiske avstanden mellom dem har blitt større - det betyr jo at det er noe mer enn bare at det er praktisk med venninner som bor i nærheten, som holder dem sammen:) Flott med en ny variant av sjokolademuffins - jeg er jo uhelbredelig glad i sjokolade, så nye oppskrifter tas i mot med STOOOR takk:)
Mine tenåringsjenter har også sett Sex and the City 2 i helgen - har fått beskjed at den bare MÅ jeg også se;)
Og du - det stemmer at disse ansiktsknottene er av Helly-Hansen - og de er kjøpt på Galleri F15 - vi har familie på Jeløya, og må alltid på Alby Gård når vi er på besøk - MÅ spise kringla + se i galleriet + se/handle i butikken:)
Ha en fortsatt fin søndag, Kardemomme.
Klem fra Bente.

Andregasellen sa...

Så koselig tenåringsbursdag!Tenker de koste seg med film jeg.Har jo hørt at den har fått dårlige kritikker, men sånt spiller vel ingen rolle for tenåringer:)Så god idè med små papirvimpler!Et hyggelig og fargerikt innslag på et bursdagsbord!Ha en glimrende søndag:)

Tøvsjur sa...

Så koselig!
Kjempefint bord du har pynta, og de vimplan på muffinsan va helt geniale, må nok kpieres en gang:)
Ha en fin dag

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme
Så lekre, fristende bilder og nydelig pyntet kakebord. De små vimplene på kakene var fantastisk søte, og jeg skal garantert adoptere ideen, kanskje om ikke altfor lange, for vi skal snart feire 9 års bursdag i huset.
Tenk at søteste H snart er tenåring! Så koselig med dette firespannet som holder kontakten!

Her går det i 1.gir i dag. Vi er ganske trøtte etter en veldig koselig 40 års feiring hos naboen. Jeg la meg klokken fem til morgen i dag og sto opp klokka ni og stelte god frokost til søte mamma som hadde ligget over.
Tipper jeg tar en tidlig kveld i dag.
Ha en finfin søndag!
Klemmer fra Kaspara

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Hej Kardemomme,

tillykke med din store pige, nu en rigtig teenager!
Hvor må det være skønt for pigerne at de stadig kan ses, på trods af afstandene. Jeg flyttede selv i hus da jeg skulle starte i 4. klasse og dermed væk fra min barndomsveninde. Og trods det at min mor ikke var så god til at hjælpe mig med at holde kontakten i en del år, så "fandt" vi hinanden igen i gymnasietiden, flyttede sammen og delte lejlighed i næsten 4 år og i går fejrede vi hendes 40 års fødselsdag. Det er dejligt stadigvæk at kende en som har været i ens barndomshjem, og jeg i hendes. Det er ligesom en ekstra søster.
God søndag til dig.
Stine:)

Re-dizain sa...

Kära kardemomme...nu var det länge sedan jag varit här, ibland hinner man inte med bloggen..Men vad mycket fint du gjort och visat här på senaste. Älskar dina färger och så flitig du är på bakning ; wow! Ser så mumsigt ut på hela bloggen din:)
Kramar i massor!!

Minmill sa...

Takk for flagg tips og kake tips. Flagg ideen skal jeg adoptere og bruke her i neste uke. De småflaggene var alldeles nydelige. Jentene må jo ha hadde det strålende med den kvelden de fikk. Heldige er de som har vært på den filmen. Jeg har ikke hatt tid enda, men skal prøve å tå tatt meg en tur denne uken.

Susanne sa...

Hej och stora gratulationer till tonårngen....
ja tiden den rusar nyss var dom så små sen en dag är dom stora...
jag vet som har vuxna barn men för mor är dom alltid små :)
så vackert pyntat... och de choklad muffinsen ser ljuvliga ut!

♥ Linnie ♥ sa...

Heihei :)

Gratulerer med tenåring i huset :)

Merker på 8-åringen min at det er visse ting som visstnok er blitt veldig barnslig allerede, så jeg undres på hva som går gjennom nåløyet når hun fyller 13, hihi ;)

Vimplene var kjempefine, enkelt og dekorativt ;D

Den nederste kaken med "til lykke" så veldig god ut, ble usikker på hvilken kake det er, siden du heter kardemomme her i blogglandia, om det er ei kake man kan finne på nett, eller om det er egenkomponert av deg, så iallefall kjempegod ut :)

Ha en riktig flott uke :)

Klem Linnie =)

stjerneglass sa...

Vimpler til pynt er aldri feil! Og kakene ser deilige ut!
Sukk, det er ikke barebare når jentene våre blir så store. Kjenner godt igjen følelsen av å være overflødig, som du skriver om. :)

Brita sa...

Gratulerer med tenåring!

Fine kaker og pynt, etasjefatet var såå nusselig!

Briggs lekehus sa...

Hurra for tenåringen! hipp hurra! Den kaken fikk jeg utrolig lyst på nå. Fikk lyst å prøve den i helgen. hmm.. Og fine flagg!!

ha en fortryllende dag kardemomme! Her er det sol og jeg skal for første gang være vekke fra lille Ludvig i kveld. gruglede. (jeg er seriøs hønemor)

Kardemomme sa...

Lillan: Ja prøv disse muffinsene.De er farlig gode. Selv uten fyllet er de farlig fristende.
Jeg klikket på signaturen din for å legge igjen kommentar hos deg, men du har kanskje ikke blogg..
Men ha en fin dag i hvertfall. I hovedstaden skinner Sola. Klem fra Kardemomme :))

June sa...

Så fine flagg! kommer nok til å herme etter deg der neste gang vi skal ha selskap i heimen;)

Tilonino sa...

Jeg har lest bloggen din en stund nå og synes du lager mye fint :) Herlige fargekombinasjoner og mange gode ideer. Takk for inspirasjonen.
Tine

Karen Marie sa...

Mums du må gerne komme og holde fødselsdag for mig - og jeg kan rigtig godt li` din pynt;0) Super søde små flag til kagerne, slet ikke til at stå for. Og jeg kan kende det fine prikkede papir som du havde pakket min gave ind i. Har faktisk lige taget flere af de skønne retrostoffer frem på mit arbejdsbord, skal nemlig i gang med noget til Boligliv :0)

Dejlig dag til dig, knus Karen Marie

SavanneTreet sa...

Nyyyydelig etasjefat =)

=)

-M-