søndag 13. desember 2009

Havfruegrønt..

Så er skapet i stua endelig ferdigmalt. Malingen ble kjøpt inn for mangfoldige uker siden men jeg har kviet meg litt for å kaste meg over grønnmalingen. Men nå i helgen ble det altså endelig noe av. Inspirasjonen er mitt yndlingsbilde av Bjørn Wiinblad. Den vakre lille havfruen er malt i de mest delikate grønnfarger og jeg måtte lete litt før jeg bestemte meg for en nyanse som forhåpentligvis skulle matche bildet. Grønnfarger er ofte vanskelige men jeg ble veldig fornøyd med resultatet på denne og er glad jeg slipper å male det omigjen.
På kveldene har jeg sittet og strikket små kremmerhus som jeg har tovet og pyntet med perler og bånd. Jula her i år blir visst mer og mer pastellefarget..
Lille speil på veggen der, hvilken havfrue er vakrest..Her kom grønnfargen så godt fram at jeg tok med dette bildet også..
Lite sinkfat med papirstjerner.. De små tovede kremmerhusene har fått lov til å henge på det nymalte skapet.
Her har havfruen fått besøk av en vakker fløytespiller som prøver å imponere så godt han kan.. Ingen kan male som Bjørn Wiinblad..

38 kommentarer:

nina sa...

Dette var nydelig, flott grønnfarge og de bittesmå kremmerhusene var jo helt utrolig søte, det er så gøy å følge bloggen din. God jul!

MiaNostalgia sa...

Så fin kommode! Merker at jeg blir litt påvirket av blogger som din til å ønske litt mer farger inn i Nostalgiahjemmet. Det har jo kommet litt farger her etterhvert, spesielt i form av !puter, men får litt lyst til å male et møbel i en annen farge enn hvitt også :-) Kanskje når det går mot vår...

Ha en fin adventssøndag!
Forresten var kremmerhusene dine også kjempesøte.

Janne sa...

Nyyydelig grønnfarge! Absolutt nydelig...
Klem, Janne

Ida Susanne sa...

Nydelig grønnfarge på skapet, og et virkelig vakkert skap med herlige detaljer også! Elsket de små, skjønne kremmerhusene du har laget! De passer jo perfekt sammen med skapet! Ha en fortsatt fin kveld!
Klem fra meg

My home is my Castle - by Kari sa...

Wow..
Skapet ble kjempelekkert !!!
En nydelig farge du har brukt :) me like...

Klem,Kari

victoria sa...

For en utrolig herlig grønnfarge♥
Var jo perfekt til bilde og med kremmerhusene... nydelig er alt jeg kan si om bildene og alt...
Ha en fin 3 advent og en herlig uke imøte♥
klem victoria

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så nydelige ting. Likte veldig godt de tovede kremmerhusene. Er det egenkomponert eller er oppskriften å finne noe sted?

Miss Cellaneous sa...

Dette ser ut som en grønnmaling jeg trenger fargekoden på ;)(jeg syns min farge nesten har blitt litt selvlysende)
Fantastisk jobb, fantastisk farge og fantastisk kommode.

Lille Liljehvit sa...

Hei hei :)

Kom over bloggen din på NIB, og jeg syns du har en kjempefin blogg! Og for en flott komode du har!!! OG grønnfargen var utrolig fin!! Hvilken farge valgte du? Hva heter den, eller hvilken kode har den? Jeg har nemlig to stoler som skal males,og det er akkurat en slik grønnfarge jeg leter etter.. :) Kan du hjelpe meg? Det hadde jeg satt utrolig stor pris på :) Jeg kommer uansett til å legge bloggen din i min bloggliste, så jeg kan følge med på hva du legger ut videre.

Ta en liten titt på de prosjektene jeg har jobbet med, og jobber med på min blogg: www.lilleliljehvit.blogspot.com


Ha en deilig Søndags-kveld!!!

Klem fra Lille LiljeHvit ;o)

M by M sa...

Så fint skapet ble! Nydelig farge! Kremmerhusene ble også kjempe fine!
Klem fra Marie

Minmill sa...

Du har hevet deg over pastell fargene ser jeg. Det var modig gjort av deg å male skapet i stuen, og jeg synes fargen ble flott jeg. Det er jo aldri lett å vite hvordan fargen er, for skjermen min kan vise en annen farge enn hos deg. Jeg synes sånne pastell farger passer fint hos deg, har jeg inntrykk av. Den julepynten var jo en perfekt match. He he. Her stemmer alt til minste detalj, og det er jo viktig. :)))

Det ble visst brått slutt på bloggingen igjen hos meg. Jeg har bare overhodet ikke tid til å ta bilder eller lage innlegg. Bilder er stort sett vanskelig å ta for tiden, så det gjør jo sitt til at det blir lite fotografering. Men i morgen er det skjerpings, tror jeg. Ungene sine fritidsaktiviteter har tatt juleferie nå, og nå har vi litt bedre tid. Men jeg skal jo i løpet av denne uken på jobb, og skal treffe diverse venninner. Tror det er en kveld jeg ikke har noen avtaler. Men det er jo gøy også, at det skjer noe. Hele forrige uke, følte jeg at jeg hadde arrestert meg selv, og var hjemme fra mandag til fredag sammen med malerkosten. Så jeg synes absolutt jeg fortjener et sosialt liv denne uken.

Er spent på om du fant noe spisebord på brukt shoppen forrige uke. Jeg tror et bord med kryssede ben hadde passet fint hjemme hos deg, men det går jo ikke an å bare bestille et på brukt butikken heller.

Nå er det natta for min del. Kjenner at det svir i øynene her jeg sitter. Vi blogges!!
Klem Minmill

Hyttehuset sa...

Sukk, du kan det med å skape lengt i hjartet mitt. Eg skulle gjerne hatt desse tinga. Rålekkert alt i hop. Og skåpat blei knallfint.

Maria sa...

Ihhh, hvor har du bare malet fine møbler.
Det ser virkelig godt ud !

Jeg har også altid elsket pasteller. Når jeg så dit pastelgrønne skab her, kommer jeg i tanke om en købmandsskænk jeg engang havde. Den malede jeg i samme nuance. Lækkert.
Pt har jeg et par småmøbler, samt vores spisebord i pastel-lys-blå. Jeg har haft den farve på disse møbler i åresvis, og bliver vist ikke træt af akkurat den farve.

Det blev lidt en farvesnak... Jeg ville bare hilse på. Det er så sjældent jeg får kommenteret, men jeg kigger indenom dig dagligt.

Kram Maria.

Susanne sa...

ÅHHH så fint verkligen som godis är dina vackra skåp---

Lotten sa...

Den gröna färgen på skåpet var ju helt underbar! Lite mintpastill över den ;-) Passar väldigt bra ihop med tavlan.... Dina tovade strutar är ju såå fina de med! Jag tycker verkligen att jul i pasteller är superfint och önskar att jag med hade mer pastell hemma!

Kraam Lotten

En fugl i hånden... sa...

Hej kære Kardemomme

Så fint dit havfruegrønne møbel er blevet - Bravo, at du turde male det endelig - det er blevet helt helt dejligt, og så fint sammen med din smukke plakat!!! Jeg er vældig glad i billedet med spejlet - sjov og smukt detalje, og farven er vel nok i fin deri...

Jeg fandt en rosa bøtte maling i mandens væksted i går - jeg brugte den til nogle knager for snart mange år siden, da jeg var i en rosa periode... malingen virker frisk og fin, da den vist har været opbevaret perfekt, så NU er der vel ingen vej udenom, at jeg også må vælge mig et møbel ud og gøre dig kunsten efter inden længe... Jeg har fået fat i et gammelt dukketøjsskab, som trænger til en opfriskning, så tænker i alt fald til en begyndelse af male det rosa, når min søster får bragt det med hjem til Jylland fra København her i julen...

Ha en dejlig dag
Hilsen Helle

Rosa sa...

Koselige bilder : ) Skapet ble veldig fint! Jeg har et stort gammelt grønt skap her som du kan få hvis du vil. Orker ikke begynne å pusse på det. Jeg kan ta bilde og sende deg på mail...Håper alt fortsatt er bra hos dere...sykdomsmessig... Klem fra meg : )

idyll sa...

Skapet ble veldig fint!! Hvilken farge har du valgt?? Satt i går med en haug av fargeprøver å rev meg i håret.. Er så vanskelig å ta et valg:) Jeg har et lite skap som enten skal bli grønt/blå eller rosa/lilla:)

SiriR sa...

Så stilig det ble! For noen utrolig flotte møbler du har:)
Og gøy at du maler dem i litt alternative farger.

Og de små strikkede kremmerhusene er da helt nydelige!!

Ha en fin dag:)

Tante Mimmi sa...

Å, så hærlegt!
Den grønnfargen er jo berre nydleg!
No skulle eg til å skrive "har du eit nummer?" ....usikker om eg skal omformulere meg?? He,he!
Eg og vil male grønn!!!!!!!:)

Briggs lekehus sa...

det ble jo fantastisk flott! skal si du svinger deg med malerkosten! Kjempeflott ble det!

alvorada sa...

Så fint det ble! Perfekt grønnfarge. Terningkast seks :)

ingridmarie sa...

ÅH-så nydeligt det vart! Den sarte grønne nyansen var berre heilt lekker! Og so må eg sei at det speilet var flott! Og so heldig du er som har slike vakre Bjørn Wiinblad klenodier!! Flotte bilder du tar også! Gode tankar til deg frå IngridMarie

mykstart sa...

Heia. I sommer malte jeg en støgg kjøpmannsdisk laget av furu i en lignende grønnfarge. Den ble så skarp at man ble nesten blendet av farge.

Først ble den malt eggeskall-farget. Da gik den nesten i ett med veggen. Så ble det grønt.. og den gikk definitivt ikke i ett med veggen.

Disken bor i momors gamle hus i nordnorge, og dit skal vi snart opp igjen. Lurer på om den er like skarp nå, elle rom jeg synes den er fin?

Din ser veldig fin ut da. :-) Hvilken farge kode er dette? Skal sammenligne..

Edda sa...

Helt nydelig ble det....jeg kaller den fargen for gammel grønn:)En farge de brukte en del i gamle dager....
Og så søte de kremmerhusene....
I dag er det harry tur til sverige ...må se og få handlet noen julegaver "kanskje" :)
Ha en kos dag
klemmer til deg

Lycke sa...

Underbar grön-färg...du har verkligen funnit rätt nyans här kära du!!! Vill du dela med dig av färgnumret på denna - skulle jag bli själaglad :D Vet inte var den skulle kunna hamna - men jag älskar nyansen, så den skulle vara väl värd att spara! Du får gärna färgnumret till mina gröna stolar om du vill goa du!
Har inte varit runt mycket själv på sistone - faktiskt skönt att inte låta bloggen ta så mycket tid för det blir ju bara stressigt! Är mer mån om att finna lugnet inuti nu och det går framtåt med det lyckligt nog! Julklapparna är bara fixade till en tredjedel, men vad gör väl det..., vi brukar vara rätt återhållsamma med klappar och det är skönt! Det snöar idag och ser väldigt juligt ut och granen är precis intagen!

De tovade kremmerhusen var alldeles ljuvliga också - inte alls fel med dessa förger till julen tycker jag - passar ju perfekt till silver och metall också!!!

Kramar Lycke

Anonym sa...

Hei der!
Takk for dine alltid koselige svar..i denne travle førjulstid.
Joda, du slår til igjen med dine nydelige ting, flott skap og søte kremmerhus;)Jeg har sydd meg retrojulesokk og to puter i helga, er SÅ fornøyd. og så holder jeg på med lyslenkemakeoverenmin...
Prates, ha en aldeles kreativ dag. kjære Kardemomme.
Klem -Irene-

idyll sa...

Tusen takk skal du ha!! Har lyst å gå igang med malingen men tror jeg må vente til nyåret..

Hehe, ja alt hjemme hos meg er blitt rosa.. skikkelig dilla... Men det er jo bare såå fint. Nå har jeg lagt ut bilder av ferdigpyntet "rosa" jultre:)

Kardemomme sa...

Irene: Du står også på om dagen Irene! Lyslenkemakeoveren skulle jeg gjerne ha sett! Etter jul må du revurdere dette med blogging altså ;)Tenk så moro om du hadde lagt ut bilder av det du lager slik at vi andre her i nettbyen kunne beundre tingene dine :)
Skal ikke mase mer nå men ha fortsatt koselige førjulsdager..Nå går det jammen fort fram til jul!
Klemmer fra Kardemomme :))

Ingrid H. sa...

Helt nydelig! Både skapet og kremmerhuset og havfruebildet! Er så imponert over alle dine gamle skap! Så heldig du er som har fått tak i så mange. De ble skikkelig delikate i pastell! Kremmerhusene er knall-søte!

Koselig å følge med på bloggen din!

God jul!

Glede sa...

Nydelig skap, nydelig farge og nydelig bilde over skapet. Pastellfarger er også min favoritt for tida... Så godt å hvile øynene på. ;)

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme!
Jeg elsker din lek med delikate og sarte malingsfarver på sjarmerende gamle møbler! Både det lyserosa skapet og den sart grønne skjenken var virkelig lekkert å skue for øyet! Innredningen blir liksom så personlig og artig på den måten også. Kjenner jeg har lyst til å leke meg jeg også med samlingen av loppefunn som står der tålmodig i kjelleren og venter.
Det må bli etter nyttår i så fall...
Her er det ikke mye tid til blogging om dagene. Hiver ut et innlegg og har sååå dårlig samvittighet fordi jeg er så dårlig på¨å få besøkt alle de som legger igjen koselige hilsener.
Nå senkveld skal jeg sette deig til "kjærlighet på pinne -kaker" og få skrevet noen kort som skal utenlands.
Kos deg med de fantastiske nyskapningene dine av noen møbler! Tusen tusen takk for lang mail også. Svar kommmer en av dagene mellom slagene, hi, hi!
Mange klemmer fra Kaspara

Love Peace Pionies sa...

Har akkurat oppdaget bloggen din! Så fin og gøy blogg!! Masse inspirasjon her..
Nydelig grønnfarge du har brukt.
Legger meg som følger jeg. Håper det er greit:)

klem kristina

Kardemomme sa...

Ingrid H. Det ser ikke ut til at du har blogg så jeg svarer deg her inne. Så koselig at du fant noe du likte her inne.Og ingenting er koseligere enn at leserne mine tar seg tid til å legge igjen kommentarer :))Ønsker deg en fin førjulstid Ingrid! Klem fra Kardemomme :))

Lille Liljehvit sa...

Tusen takk for koden til grønnfargen :) Jeg vet ikke om du har vært inne å sett på de grønne stolene mine, men jeg tror din grønnfarge ligner veldig på den grønnfargen som jeg skraper frem fra under den mørkegrønne malingen :) Jeg håper på det i hvert fall.

Og du? Hvorfor kaller du deg selv kardomomme? :)


Ha en god uke :)

Lille LiljeHvit

storeflittig sa...

Hei!

Du - for et nydelig resultat! Dette var helskjønt - i "helgrønt":)

Jeg syns du har truffet perfekt på nyansen, tilogmed kremmerhusene matcher hos deg nå:):)

Du er jammen god som får tid til alt dette, midt i julemaset. Godt å komme inn hit, slappe av, og ikke tenke på de 100 gjøremål som har med kjøpesenter å gjøre!

Jeg blir med på raid - såklart:):)

Forresten har vi en mulighet for besøkende hos oss på studentbyen, en leilighet som står til disp, helt gratis, hvis du engang etter jul fikk lyst å oppleve Bergen.

Kardemomme sa...

Nina: Tusen hjertelig takk for koselig kommentar! Oppdaget at jeg ikke hadde svart deg her inne og håper at du ser dette! Det er så koselig med noen ord fra leserne sine og jeg setter pris på at dere tar dere tid til å legge igjen noen ord! Riktig GOD JUL til deg også Nina! Klem fra Kardemomme :))

Ingrid - Fjeldborg sa...

God kveld Kardemomme:) Nå kan du tro jeg sitter godt i mitt nye Karlstad hjørne! Helt nydelig! Vi hadde Karlanda (forgjengeren til Karlstad) fra før, bare i mini utgave (dog perfekt til stue på 18 kvm som vi hadde i Oslo) og sofaen holdt seg så utrolig godt. Solgte den via finn.no i går, og fikk en fin slump for den!
Angående grønnfargene våre var jo også de veldig like, ja! Jeg malte mitt skap for halvannet år siden og boksen er kastet, så koden vet jeg ikke, men de ser jo så og si identiske ut:) Skapet ditt ble iallefall superfint, og perfekt til havfruen!
Så må jeg spørre deg om noe: når du syr disse fantastiske runde putene, har du da et mønster for "kakebitene" de er delt opp i? Har så lyst til å prøve meg på en, men vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne:)
Ha en fin kveld! Klem fra Ingrid