søndag 20. desember 2009

1001 natt..

Tusen hjertelig takk for alle kommentarer som blir lagt igjen her på bloggen! Jeg var veldig spent på om innlegget i går ville gjøre at det dukket opp andre bloggere som skulle være med på lanseringskampanjen til Kulør og nå vet vi jo om nesten halvparten av oss som skal delta i hvertfall.. Jeg skulle så gjerne vært innom hver enkelt av dere men vi løper rundt som travle mus for å få alt ferdig til den store dagen. Siden jeg har startet opp med alle biprosjektene her i huset samtidig med at det skal forberedes til jul er vi på etterskudd med det meste og det er det verste jeg vet for nå er det stresset som har overtaket.. Men pepperkakehuset er i hvertfall i boks! I år ville vi lage noe annet enn vi pleier å lage og fikk plutselig ideen om et sukkerslott.. Et riktig slott med masse glitter og glam og rosa skulle det være.. Og sånn ble altså resultatet.. Vi synes dette ble litt 1001 natt både i form og farge.. Det gikk med noen pakker melis og omtrent en kilo glitter men moro var det å lage det selv om vi tråkker i glitter over hele huset nå..

Jeg skal altså innom dere alle før jul men nå må jeg skynde meg med alt det andre som må gjøres før det blir kveld her i huset.. Ha en fortsatt eventyrlig kveld der ute :)

53 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

WOW...
Såå stilig det ble :))) Moro å se noe annet med farger på...

Klem,Kari

Anonym sa...

Hei, så koselig blogg du har! Og et lite spm, hvor har du fått tak i den "potten" du har sviblene i, helt nydelig var den.

Ingrid - Fjeldborg sa...

God aften! Smashing pepperkakeslott du har laget altså! Og sååå spennende med egenblandet farge, jeg gleder meg til å se resultatet. Her har helgen gått unna i en fei, og nå står det pepperkakebaking på programmet. Puh! Ha en fin kveld! klemmer

Re-dizain sa...

Kul att du också kör med indiskt tempel liksom Persilja gjorde för ett tag sedan...har du sett på hennes? Också helt underbart liksom ditt..
ha det bäst...

victoria sa...

For et fantastisk slott veldig 1001 natt, rett og slett herlig, en ordentlig prinsesse verdig det der...
Ønsker deg en flott siste søndag i advent og ikke la stresset ta helt overhånd, viktig med litt pusterom innemellom også...
klem victoria

Maria sa...

Årrrhhhhh, hvor ER DET FINT, og eventyrligt, og og og - jeg er forelsket :-)

og kære du... stress nu lidt ned, så er jeg sikker på du nok skal nå det hele i tide.

KRAM Maria.

MiaNostalgia sa...

Utrolig atilig eventyrslott! Jeg har ikke fått væart inne i Blogglandia på et par dager, men nå var det godt å være tilbake igjen... Gratulerer med å være utvalgt av Kulør! Kjempemorsomt. Gleder meg til å høre / se (?) fargen du kommer frem til.

Ønsker deg en deilig førjulstid, uten alt for mye stress og mas men med tid til å kose deg og slappe av!

Førjulsklem fra MiaNostalgia

Edda sa...

Woowow det var jo virkelig noe for seg selv....riktig stiiilig:)
ha en fin uke
klemmer

Susanne sa...

vilket pepparkaks hus! mitt ser nu litet skruttigt om man tittar på detta wow!

Differentia sa...

Hej Kardemomme!
Et fantastisk "glimmer-slot" !! Helt eventyrligt.
Mange hilsner
Mette

Nina sa...

OhMyGod ;). Så kult!

Maria sa...

Vilket härligt orientalsikt pepparkakshus!

M by M sa...

Wow! Det er det fineste og mest kreative pepperkakehuset jeg har sett noen gang! Veldig 1001 natt!
Klem fra Marie

Ida Susanne sa...

Det vil jeg si Kardemomme!!!For et kunstverk av et pepperkakeslott! ALdri sett lignende, veldig imponert her jeg sitter! Viste det til mannen min, han var like imponert!
Et flott flott slott! Fantastiske farger!!*me like*
Ha en herlig kveld videre!!
Hugs

Tove sa...

For et fantastisk pepperkakehus!! Det må jeg vise til Hannah i morgen:) Full fart her også, men føler, foreløpig, at jeg har god tid... plutselig går det opp for meg at jeg ikke er helt klar, men men. Det tar jeg i morgen. I dag har vi bare kost oss hjemme blant annet med skigåing i hagen:)

klem

Barbros lille atelier sa...

Herlighet, for et fantastisk pepperkakeslott! Jeg er mektig imponert! Skjønner jeg må legge listen høyere til neste år...

Klem

Velkommen til min kreative verden sa...

Dette ble utrolig fint. Litt annerledes, men alikevel pepperkakehus: )

Det ER 1001 natt.

Rosa sa...

Superkult!!!! :-))

Guro sa...

Så fint!! Med et slikt pepperkakehus trenger du jo nesten ikke å tenke på resten av pynten. Virkelig staselig!

Lotten sa...

Vilket underbar 100 och en natt-pepparkaks slott!
Här har allt julstök kommit av sig när vi allihop har fått halsfluss.... så tråkigt och ont!

Ha en riktigt god jul!
Kraam Lotten

Kardemomme sa...

Anonym:Sinkpotta er egentlig en adventsstake..Det ligger et brett med plass til 4 lys oppi men jeg snudde dette brettet og bruker den som en blomsterpotte for anledningen. Den er kjøpt på Linneas Hage og kostet 179,-.
Ha en riktig god jul! Klem fra Kardemomme :))

SiriR sa...

Wow, for et utrolig stilig pepperkakeslott!! Veldig imponert over kreativiteten:)

Briggs lekehus sa...

Haha..fantastisk! Årets beste pepperkakehus!!:-)

Randiga Tråden sa...

Så snyggt.

hege sa...

Wow, fantastisk. Tror jeg vil prøve å etterlikne noe sånt, altså. Noen tekniske spørsmål om du tillatter.. :) Har "huset" tak? Hvordan har du fått til gullfargen?

Rosas roulade sa...

PRÆSTATIONSANGST!!!!!!! ;)

Tulip sa...

Fantastisk kreativt:) Det ble lekkert, men kan tenke meg det var litt av en jobb ja!

Moro når resutlatet blir så flott som dette:)))

Pillepalle sa...

Kjære Kardemomme!
Synes, dette er det flotteste pepperkakehus/slott ever!
For en god og kreativ idé! Der kunnen figurene til Bjørn Wiinblad bor i, synes jeg :)) Så nydelig det ble!
Vet du, jeg digger norske stavkirker. Jeg skulle kanskje lage Heddalen stavkirke eller sånn i det neste år, hihi! Ha en kooooslig kveld, søte Kardemomme!
Klemmer fra Pillepalle

Kardemomme sa...

Hege: Jeg laget et flatt tak som ligger mellom bakstykket og forstykket slik at lyset skulle holde seg inne i huset! Så festet jeg lilla silkepapir på innsiden av vinduene som ble laget av gelatinplater. Gullet du ser er rett og slett glitter! brukte nesten en hel liten boks men det var verd det :)Lykke til med prosjektet og ha en riktig god jul! Juleklem fra Kardemomme :))

holmberg living sa...

Utrolig vakkert prinsesse~pepperkake~slott!
Det aller flotteste!!! Og så spennende med den maleblandingsen;)
Ønsker deg masse lykke til!
Ønsker deg også en riktig god jul!
Gode klemmer fra meg.

hege sa...

Tusen takk! Ha en riktig god jul du også! Klem, Hege :)

I Veras hus sa...

Så fint!
Har ett litet boktips till dig.
Vet inte om du upptäckt Styling av norska Alexandra Villefrance? Det är HELT din stil. Köp den, för det står Kardemumma på :)
GOD JUL!

Minmill sa...

Det er det mest eventyr aktige pepperkakehuset jeg har sett på lenge. Så utrolig flott det ble. Misunner deg din fantasi som bare kommer på å lage sånt som dette.

Håper du kommer i mål selv om du er sent ute med pakker og stell. Jeg gleder meg til fridager og jeg skal nyte å være sammen med min lille familie. Barna mine er helt elektriske for tiden. De våkner sinnsykt tidlig hver dag og løper rundt og kikker og piller på pakkene som er lagt fram.

Ta vare på deg selv, og lykke til med forberedelsene. Ha en fortsatt fin dag. Stor juleklem fra Minmill

Pia sa...

Kjempestilig pepperkakehus!

Bird sa...

det må jo være tidenes kuleste pepperkakehus!!! Men er det spiselig?:)

Nooria sa...

Fantastisk vakkert!

Kaspara sa...

God morgen, Kardemomme!
For et fantastisk 1001-natt-pepperkakeslott! Herlig!
Vi har aldri laget pepperkakehus faktisk, så jeg er VELDIG imponert over slike flotte bygninger. Det er en fremmed verden for meg.
Så gøy med din egen maling, Kardemomme! Skulle jeg tippe farve; tipper jeg noe i den sjøgrønne varianten eller noe sart rosa som jeg jo vet du har forelsket deg i for tiden.

Du, så fin den ble hylla fra Runar-markedet! Husker den godt, gledet meg over at du fikk den så billig! Litt moro skal det jo være å komme til hvalfangerbyen, hi,hi!
Tenk i dag er det dagen før dagen!
Ungene formidlet dette rimelig raskt til morgen i dag! Nå skal vi ned å lage froskost med det deilige rugjulebrødet. E har fri i dag, for å bli med på innspurten her i huset. Ungene skal være noen timer hos svigerfar som får sin eldste sønn med kone fra Bergen hjem i dag. Ungene våres har jo ikke sett så mye til denne onkelen og tanta på grunn av lang avstand, så da får de litt tid sammen i dag. Så skal far i huset og jeg gjøre de siste innkjøp.
Leste at J skal til Sandefjord i dag. Det er bare for han å komme på døra! MEN.... det er bare en beskjeden liten pake, jeg har sendt, kardemomme...men som jeg alikevel tror du kan like farvene på. Vi er nok hjemme utover ettermiddagen. Da pleier alltid to venninner av meg som er fadder for hvert sitt barn her komme med pakker til ungene. Så drikker vi kaffe, smaker på litt bakst og slapper av et par timers tid. Veldig koselig tradisjon!Ungene synes det er litt spennende også med disse fadderen.
Ønsker deg og familien en riktig koselig jul! Mange juleklemmer fra Kaspara

Susanne sa...

god morgon min vän... Här i norra sverige har snön fallit i flera dagar över en meter har det kommit och det fortsätter att snöa--- julstämningen är på topp,
Alla förberedelser är klara. och dagen i ära är till den magiska väntan på tomten för han kommer visst i morgon?
önskar dig och de dina en underbar JUL !!
kram

Glede sa...

God kveld! For noen fantastiske ideer dere kommer opp med i ditt hjem! Ønsker deg og dine en flott julefeiring. Senke skuldrene og pust ut, det blir jul uansett. Nyt!

My home is my Castle - by Kari sa...

Innom en liten tur for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL :)

Juleklem fra Kari

Ida sa...

OHHHH MY!

Jeg vet ikke hva jeg skal si - men jeg er sååååå imponert! Det er det råeste pepperkakehuset jeg noen gang har sett - er det mulig...??

Ha en fiiiiin fiiin jul!

Stor klem fra ida

Anonym sa...

God jul!!!!! Vilket FANTASTISKT pepparkakshus!!!! Det snyggaste EVER!!!!!! Vad coolt med silkespapper på insidan! FANTASTISKT!!!!! Är helt imponerad!!!WOAW!!!!!!!!!!

Persilja sa...

Det var jag som woaw:ed pepparkakshuset....det blev anonymt..:)

till-vidas-ara sa...

Det var minsann det underbaraste "julehus" jag sett i mina dar :))) Helt fantastiskt kära du!!!! Förstår allt att du känner dig stressad med annat när du gör sådana konstverk...här har inte ens ett pepparkakshus ännu blitt gjort - men kanske det hinnes i mellandagarna?!? jobbar ju en del nu också på en pyntaffär, så det är inte alla dagar man är helt ledig minsann, och bloggandet blir ju därefter, men det känns ganska skönt att faktiskt inte blogga varje dag som jag gjort förr, hihi...!

Ville önska dig och de dina en fantastiskt god och fridfull jul!!!!!!! Hoppas friden verkligen får lägga sig över oss alla nu! Har själv kännt mig lite överkänslosam de senaste dagarna och vet inte riktigt varför...kanske tanken på alla de som man inte längre kan fira med - fast de känns så nära ändå! Blir så romantisk av mig också kring Jul och drömmer om Mer...
Men sånt är livet :) och det är härligt på sitt lilla sätt och vis!

Julkramar i massor från Lycke

MiaNostalgia sa...

Tusen takk for koselig julehilsen og riktig God Jul til deg også! Håper julestreset har lagt seg... Det har det endelig gjort her :-)

Klem fra MiaNostalgia

Lille Liljehvit sa...

Herlig pepperkakehus!!! Har aldri sett makan!! :)

Er helt imponert!!

:)

God jul og godt nytt år!!! :)

Hilsen Lille LiljeHvit :)

Towe sa...

Wow, vilket stiligt pepparkaksslott! Guld, rosa, glitter... helt underbart! God fortsattning pa julhelgen! towe.

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme!
Håper du har glade romjulsdager!
Her slapper vi litt av før vi skal til svigerfar på reinsdyrstek.
Har akkurat sendt deg en lang mail! Klem fra Kaspara

storeflittig sa...

Dette er bare det råeste pepperkakehuset EVER, og det kommer fra en som har vært i pepperkakebyen i Bergen jevnt og trutt de siste årene:)

God jul kjære deg, og håper du har en herlig og fredfylt romjulstid!

Anette {foreldremanualen} sa...

Så utrolig kuult! Bookmarkes til neste år! ;-)

Mari sa...

WOW! For et fantastisk flott pepperkakehus! Har aldri sett noe lignende før :)

Kari Anne sa...

Oj, det var et kult sukkerslott! Jeg har forresten satt Huset ved bekken2 på topp 3 blogglista mi da jeg hadde Aftenposten på boligreportasje hjemme hos meg før jul. Jeg skal si i fra når det evnt kommer i avisa, sannsynligvis nærmere loppis-sesongen da det var litt tema i reportasjen : ) Godt nytt år!!

Marina sa...

Det er helt fantastisk eventyrligt og skønt. I det hele taget har du en fantastisk dejlig blog som jeg kommer til at besøge en helt masse fremover. Hav en rigtigt dejlig dag.