søndag 14. mars 2010

Forsinket innlegg om potteboller..

Dette bakeinnlegget kommer visst litt på etterskudd. Hjemme hos oss elsker vi nybakte boller, og vanligvis drar vi fram bakebollen når lørdagen kommer. Denne lørdagen skulle det altså bakes boller med blåbær og vaniljekrem. Her er formene, som egentlig er små blomsterpotter, gjort klar med bakepapir. Blomsterpotter (ubrukte) passer godt som bakeformer og jeg bruker disse til både småbrød og søt bollebakst. Litt morsomt med en annen fasong og dessuten supre til å lage små porsjonsbrød som tilbehør til en god suppe.
Denne bakeboken fra Åpent Bakeri er en favoritt. Må innrømme at jeg har vært en hyppig gjest på den cafeen i årenes løp. Har forsøkt meg på en del av oppskriftene i denne boken og det har blitt veldig vellykket. Særlig forelsket har jeg vært i de litt grove scones'ene med rosiner.
Min lyseblå kjøkkenhjelper er god å ha, og nå blir det snart boller på bordet.. Boller med vaniljekrem og blåbær. Obs! Kun bolledeigen er hentet fra denne boken. Ideen med pottene er gammel. Jeg har altså brukt vanlig bolledeig som er fylt med bær og vaniljekrem. Farlig godt! Og vanlige hveteboller for de minste som ikke er så glad i "skummelt" fyll..

28 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Kardemomme - supert med bolle-i-potte-tipsen. Legger du pottene i vann før du steker i dem? Nam-nam med godt fyll i bollene - fikk lyst til å bake nå, gitt;) Enig med deg i at bakevarene fra Åpent Bakeri er i særklasse - jeg skeier ut hver fredag morgen med frokostinnkjøp hos Stockfleths (min favoritt-kaffebutikk nr. 1!) - de får bakevarene sine fra Åpent Bakeri - og da vanker det alltid en grov scones til den doble latten = VELDIG god start på den siste arbeidsdagen i uka!! Har også oppskriften - og har bakt dem også. Jentene våre trodde ikke de skulle like dem så godt som helt vanlige lyse scones - men de lyse lå jo helt urørte igjen etter at de hadde dristet seg til å smake de grove med alt det gode i:) Tror jammen jeg må bake scones også. Som du merker - man blir jo superinspirert av bloggen din:)
Ha en fortsatt fin mandag, Kardemomme:)
Klem fra Bente.

Color Joy sa...

Så utolig kult å bruke sånne potter!
Takk for tipset:):)

Katrine K sa...

Åh, det ser bare sååå godt ut...nydelige potteboller.

Randiga Tråden sa...

Vad det ser gott ut.

Anne Storgaard Larsen sa...

Tak for tippet med potterne! Jeg vil bestemt prøve det en dag :-) Det ser simpelthen så godt ud!

Sareptas krukke sa...

Dette så deilig ut...
Får vann i munnen ved synet av bollene i terracottapottene - me like ;)

Takk for trivelig kommentar. Spisestueplassen står i butikken - ikke akkurat privat, men det er lov å leke seg litt.
Ha en trivelig mandag...

Gry sa...

Mmmm, så godt det ser ud :-)
Hvordan gør du med vanillecreme? hvis jeg har lov at spørge.

Tussi sa...

Mmmm, de så da gode ut - og så lurt å bruke disse pottene!
Ha ei flott uke :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heia du:)
Skjønner ingenting har gått glipp av flere innlegg her...det går da ikke an Kardemomme....du må vinke til meg:):)
Så deilig ut den baksten din...nam nam....men her legge det seg så fort på sidene hvis jeg ikke er forsiktig...men til helg går det an og kose seg:)
Har ikke fått kommet meg på låven ennu....satser på etter påske....lommeboka vet du:)
kos dere
eddaKlemmer til deg :)

IfraLahell sa...

Mmmmm. Nå blei jeg ganske så godtesjuk kan du si, eller bollesjuk kanskje ;) Kjempe ide med små potter, den tanken har aldri slått meg. Det ser jo bare kjempe lekkert ut. Åpent bakeri er et must når jeg er i Oslo også. Favoritten her i heimen er 4 kornbrødet, det er bare fantastisk godt, boken har jeg sett på flere ganger og etter din anbefaling tror jeg at jeg skal unne meg den neste gang jeg er innom.

Herlige bilder fra den kreative helgen din. Du er jo så produktiv atte. Her står Janome på bordet og ser på meg med tårevåte øyne, ingen som vil leke med han stakkar... Ikke den fødte syerske kan du si. Elsker handlenettet ditt!

Ha en god mandag.
Klem

annicken_j sa...

MMmmm det så herlig ut! Elsker den kjøkkenmaskinen, den finnes jo også i så mange fine farger.
Takk for tipset med blomsterpotter, det passer for meg som ikke er så flink til å bake, og alltid får boller som ikke ser ut som ønsket :D
Ha en fin dag

Mor og datter sa...

Det hørtes utrolig farlig godt ut ;) hihi
Veldig fristende!! :-)

Ha en fin kveld! klem klem

Lilliannes verden sa...

Sjå der du! Så lurt :) Det skal eg jammen prøve.
Det siste bildet av boller i sollys gjorde meg verkeleg glad!

Differentia sa...

Hej Kardemomme1

Uhm, de ser lækre ud de boller. Idéen med små blomsrerpotter som forme er så fin. Tak for din kommentar om Århus! Ja Århus er skøn. Vi nåede også mange gåture i Latinerkvarteret (inklusiv Box de Lux) i weekenden. Der er en helt speciel stemning og jeg har gennem årene mange dejlige minder derfra; Da vores første barn blev født boede vi lige midt i Århus, og heldigvis sov han allerbedst når han blev kørt over brostenene i netop Latinerkvarteret. Behøver jeg sige det var en dejlig og dyr barsel :-)Det lyder rigtig skønt med forårs stemning hos jer. Det har vi også brug for nu.
Rigtig god aften til dig Kardemomme.
Knus Mette

MollyMy sa...

Hvor ser de boller med blåbær gode ud. Hvis du vil dele opskriften, må du meget gerne sende den til mig på ahlgreen.kristensen@webspeed.dk
Kram Birthe

Ida Susanne sa...

*vann i munnen*
Bare å se den fantastiske fargen på kjøkkenmaskinen din får meg til å smile..
*klem*

Re-dizain sa...

mumsigt ser det ut:) Jag bakar nästan aldrig nu för tiden..längtar ibland en doften efter nybakat!
Fina fynd du gjort här nere, cathrineholm för 40 kr st är verkligen fynd:)

Tøvsjur sa...

mmm får vann i munnen av å se detta innlegget asså.. Så utrulig godt ut. Også så lurt å bake i små krukker da:, blir liksom litt mer spesielt da Det må prøves:)
Ha en fin kveld videre.

Bird sa...

oi det så jo godt ut da! så hyggelig med en sånn lørdagstradisjon! Det tror jeg vi også må skaffe oss............en gang når jeg lærer meg å bake:)

Krabbelure sa...

Kjempesøte boller! Det er det ikke rart at både store og små setter pris på! - Takk for hyggelig innlegg hos meg. Stor stas!

sean the prawn sa...

looks delicious. I love the flower pot idea.

Kristin Jansson sa...

Så gøy at du liker å bake :) Jeg er også en "bake" jente! Jeg har snikt meg ti å låne mammas kjøkken hjelper, MEN må si at jeg ønsker med en som din! Bare i fargen Rød :)

Del oppskriften med oss da:)

//K

kardemomme sa...

Bente: Hei du :)Ja la ikke disse pottene i vann før jeg brukte de til baking. Burde jeg kanskje ha gjort det tro? Tenkte at det ikke kom til å bli så mye fuktighet og dessuten bruker jeg bakepapir, men det er mulig jeg burde ha gjort det likevel. I hvertfall er det litt gøy å lage noe med annerledes form. Man kan jo bruke potter i forskjellige størrelser til forskjellige ting. Åpnet Bakeri er en oase. Særlig er det trivelig på den som ligger på Damplassen. Da vi bodde i Oslo tok vi til og med turen bort for å spise frokosten der foran peisen. Det var faktisk flere barnefamilier som gjorde det samme og koseligere start på dagen kan man nesten ikke få.
Sconesene er i en særklasse synes jeg og dessuten er det så mye annet godt i hyllene der. Og sist men ikke minst er det stemningen.
Folk blir jo GLADE av å kjøpe bakervarene sine på et sånt sted :) Så koselig fredagstradisjon du har da :)Det er viktig å lage seg sånne små luker med oppmuntring i hverdagen og jeg må innrømme at jeg er en rev til å gå innom og kjøpe boller på vei til jobben. Ikke bare fredager men ellers også hvir jeg plutselig får lyst. Umulig å pssere når det dufter nystekte boller langt ut på fortauet :))Nå får du ha en fin dag videre Bente! Det var 8 minusgrader hjemme på jessheim i dag men sola skinner og det er vår i sikte. Klem fra Kardemomme/Benedicte :))

Marianne sa...

Så lurt med blomsterpotter!
De bollene så bare helt farlig gode ut... Skal på hyttetur til helgen og tror jeg må prøve meg på noen sånne til å ha med:)

Ludoland sa...

heihei. ja jeg har tatt meg en real bloggpause. Men jeg tror jeg er tilbake. Hehe... Du for en fantastisk ide å steke i blomsterpotter. det kicka jeg skikkelig på. Det skal jeg jammen meg kjøpe meg. Er det noe spesielt man må tenke på da? Funker de akkuratt likt som en vanlig form? åh spennennde!

Maria sa...

Hej! Nu var det länge sedan jag tog mig tid att skriva hos dig, fast jag tittar in då och då.
Jag har aldrig testat att baka krukbröd, men det ser både spännande och gott ut.

Hoppas att ni har det bra!!

almaPalma sa...

Det var ein utruleg artig måte å lage bollar og rundstykker på.:) Det må prøvast! Veldig kjekt å lese bloggen din. Mykje spennande å lese og sjå her.:) Ha ein fin dag!

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Hej Kardemomme, tak for din kommentar på min blog og super fint link til den norske smykke kunster, som laver smykker i porcelæn, de er rigtig fine.
Jeg er rigtig tit inde på din blog og se både dine gode loppefund og din indretning, er vild med begge dele.
Ja, og Karen Marie og jeg har et rigtig godt freelance samarbejde, hun er en rigtig dygtig kvinde at arbejde med, og jeg lærer meget af hende.
God dag til dig Stine:)