lørdag 13. mars 2010

Kreativ helg..

Det er så deilig med helg! Endelig har jeg hatt tid til å gjøre ferdig forskjellige prosjekter her hjemme. Jeg har sovet lenge og puslet rundt med kaffekopp og bamsemums.. Og så har jeg pusset opp enda en krakk.. For et par uker kjøpte jeg en liten brun stol med lokk fra gjenbrukslåven. To av sidene og lokket var så sprukne at det ikke holdt med sliping og maling. Jeg har ikke klart å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre med den, men syntes den var så søt at jeg ikke ville gi den opp heller. Torsdag tok jeg meg en tur innom Papirgalleriet og derfra kommer altså dette lilla papiret som har fått dekke de to stygge sidene..Resten av krakken forblir hvitmalt men jeg har klippet ut fugler i det samme glade papiret som ekstra pynt for å skape en helhet. To av sidene er altså tapetserte som siden dere ser her..
Jeg har endelig sydd ferdig nettet som er laget av en gammel brodert duk. Begynte på det for lenge siden men så brakk nåla på symaskinen og prosjektet ble liggende, og nesten glemt.
Mesteparten av lappene i denne posen kommer fra snilleste og godeste Kaspara! Mannen min var innom der forrige helg og kom hjem med en bunke av disse skjønne stoffene til meg. Hun hadde klippet av lapper av alle yndlingsstoffene mine og jeg har nesten ikke kunnet vente med å lage noe av dem. Det ble til en stor pose som skal henge i gangen med plass til alle mulige småting. Og så har jeg trukket en ny skjerm til lampen i stua. Jeg har fortsatt den gamle skjermen intakt men har kjøpt noen lampeskjelett som skal trekkes i forskjellige stoffer, og dette ble altså første skjerm i retrostoff.
Her snør det dessverre for øyeblikket men vi skal kose oss videre med inneaktiviteter. Det er surt og kaldt men det skal fyres på peisen og lages hjemmelaget pølsepizza fra 70-tallet litt senere på kvelden. Ha en trivelig helg der ute :)

34 kommentarer:

Krabbelure sa...

Så deilig dag du har hatt! Og så mange fine ting du har laget. Nyt helga videre!

Anita fra hjerterommet sa...

Så flott krakken ble, smart å tapetsere sidene, virkelig dekorativt. Den lampeskjermen ble jo bare lekker. Kunne virkelig tenkt meg en slik i blått retro stoff:) Ser for meg en slik lampe på hytta:)

God kreativ lørdag til deg:)
Anita

ps vesken ble også fin, smart å bruke en duk til dette:)

Châtaigne sa...

Så genialt å bruke papir til å dekke over "skavankene" til krakken! Den ble utrolig lekker! Du er flink til å finne smarte løsninger. Håper du har en herlig helg til tross for snøvær, klem fra Kastanjedamen

annicken_j sa...

Å så fint!! Så flink du er.
Hørtes nydelig ut med kaffi koppen bamsemums og kreativiteten! Jeg og kristin fra sanning konsekvens och en baby har vært på antikk messe i dag :) Flotte kupp ble med hjem.
Ha en fin dag videre

Gro M. A. Krüger sa...

Wow, du er virkelig produktiv og kreativ! Jeg må stadig innom din blogg for å kikke etter nye bilder og kreative krumspring. Nettet med det lille broderte huset på, er skikkelig fint. Nyyydelig. Selger du sakene dine et sted, eller?

Krisselill sa...

Høyrest ut som du har ei super helg!
Krakken var kjempefin, og eg digga lampeskjermen med retrostoffet på! :)
Fortsatt god laurdag! :)

Anonym sa...

mmmm.. likte krakken :o))

Ha en trivelig lørdagskveld..

Pillepalle sa...

God lørdagkveld, kjære Kardemomme! Hvor skal jeg begynne? Alt er så herlig og spennende her inne. Krakken ble så utrolig flott, den gjør meg hoppende glad! Så kult med fuglene! Posene likte jeg også veldig godt! Den du har sydd er kjempefin, for en fin idé å bruke sånne gamle broderier. Ser at det kom en flott pose også fra den snilleste Sandefjordsjente :)) Tusen takk for lampe-inspirasjonen! Jeg kjøpte en gamle sakslampe for en stund siden og skjermen er .....æsj... bare stygg. Dine koppefunn var jo fantastisk å se! Håper du få en fin søndag! Klemmer fra Pillepalle

Briggs lekehus sa...

så flott den krakken ble! du er blitt en racer på krakke-makeover! og kjempeflott lampeskjerm!

Ha en god helg! her er det vår i luften, men nye snøbyger truer desverre.

Hege sa...

Ååå, bare elsker krakken din! Ble superflott :) Kan jeg spørre om du brukte tapet eller decoupage med vanlig papir?

Kos dere med 70-talls pølsepizza! Her blir det 90-talls nachos ;p

Minmill sa...

Hei på deg Kardemomme-dama med alle de kreative prosjektene. Jeg sitter her på hytta før det braker løs. Har noen minutter for meg selv foran PC'en før mann og barn kommer fra kvelds renningen i slalombakken. Jeg er nydusjet og sitter med et lite glass vin og koser meg. Jeg har faktisk fått litt farge i fjeset i dag. Vi har ikke snøvær sånn som dere, men det har vært vekslende med skyer og sol. Men solen tar uansett pga. refleksjoner fra snøen. I dag har vi hatt en lang skitur med ungene. Vi er to familier sammen denne helgen. Når jeg kommer hjem skal jeg lage et lite innlegg om hyttelivet, og hvordan vi gjør det her. Har knipset masse bilder fra hytten i dag.

Jeg kunne levende se for meg at du og jeg dro ned med varebil til kontinentet for å hente gamle vitrineskap osv. Hørtes ut som en super ide. Jeg tror at du og jeg hadde hatt nokså lik instilling på hva som er fint eller ikke. Hihi. Tenk deg det...

Jeg slukte rått bildene av krakken, veskene og posene du har sydd deg. Jeg bøyer meg i støvet over din kreativitet og skapertrang. Det er ikke måte på hvor mye du får utført. Jeg tror forskjellen på du og jeg er at jeg har mindre barn. Ikke at det er noen unnskyldning, men mye av mine dager går med på å følge opp de små i forskjellige aktiviteter, og når kvelden kommer så er jeg helt flat i batteriene. Jeg regner med at når de blir større, så vil jeg ha litt mer frihet til å gjøre andre ting.

Lykke til med sorteringen i garasjen. Jeg er som deg, jeg klarer å kaste ting. Men mannen min er som din mann, skikkelig sparer. Så jeg pleier å ha opprydding uten han. Hehe, funker mye bedre.

Nå må jeg hive meg rundt her. Vi skal til nabohytta og spise middag i kveld og jeg skal steke båtpoteter i vår ovn. Vi blogges. tudelu. Klem fra Minmill

Anonym sa...

Hei Kardemomme!
Du er skikkelig 70-talls idag, til og med maten;)
Den lampeskjermen ble jo utrolig fin dag, fikk lyst til å skrive "digg", et ord jeg forøvrig aldri bruker:-))
Du har jo så vanvittig mange fine stoffer da,,,,
Og den krakken du tapetserte var jo bare helt dååånefin!!
Guri, du har vært kreativ i d siste;) Her har jeg rett og slett kommet inn i en lesestim for tida, noe som forøvrig er lenge siden...
Leser ei bok som heter "Aldri alene" av Lori Lansens, den utkommer 13. april. Veldig god roman om et siamesisk tvillingpar. Tragisk og komisk faktisk.
Du skulle vel ikke ha tapetsert et kjøleskap med voksduk også da??
Har planer om å gjøre d på farmen vår, men vet ikke helt hva slags lim jeg skal bruke...
Ha en fin lørdagskveld da, her gleder vi oss til farmen!
Åhhh, ser ennå på den DIGGE lampa di!!!!!!!!!!!
Klemmer-Irene-
Glemte jo helt å kommentere den fine posen din :-))

Rina sa...

Ah retromat! hihi.
Leste om din manns opptreden hos Kaspara. Så koselig at dere bytter. Lurt lurt.
Fine vesker du har sydd også. Jeg har også fikset på en krakk, det er fantastisk morsomt å bevare gamle møbler men fikse litt på dem.
Ha en fin helg videre,
hilsen Rina

Villblomsten sa...

Så flott krakken og nettene ble !!
Kjempeflotte ! :-)

Og Tusen Takk for fargenummerene :-)
Nå skal det snart males :-)
( mannen må bare lage ferdig veggen først , hihi )

Tusen Takk for at du tok deg tid til å finne frem alle tre fargenummerene til meg :-)
jeg ble så glad :-)
Tusen Takk :-)

hverdagsgodteri sa...

Ja er det ikke deilig med helg.:) Krakken med tapet blei veldi fin. Herlige sommerslige retrostoffer du koser deg med!

Tøvsjur sa...

fantastisk mye fint du har fiksa:) Digga lampeskjærmen din. Kunne godt tænkt mæi å prøvd på nå¨sånt sjøl:) Ha en fin søndag

Lotten sa...

Pappret på pallen var helt underbart! Älskar de lila blommorna ;-) Pallen blev ju superbra... och lampskärmen oxå !

Kraam Lotten

sean the prawn sa...

i love your style it is very similar to mine. Everything you make looks amazing. i can't wait to see your next creation.

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme
Her var det BARE de flotteste ting! Lekkert dette lillablomstrete papiret, og den lille stolen ble helt fantastisk.
Nettet laget av den broderte duken var supernydelig. Det var så fint med denne kanten på oppsiden og nettsiden og nydelig broderi!
Så gøy å se at stoffene fra meg alt er blitt utprøvd, og posen var jo en fargeklatt av dimensjoner! Du er superflink til å sette stoffer sammen på en fin måte.

Her fortsetter jeg å sy oppbevaringspoer. Er blitt helt hektet på det.
Vi er litt trøtte i dag etter koselig nabofest i går kveld/natt.
Ha en fin kreativ dag kjære tusenkunstner-Kardemomme!
Klemmer fra Kaspara

moa sa...

hei kardemomme -
og hjertelig takk for koselig hilsen fra deg på bloggen min..
er så enig, så enig - helgen er deilig, tusle rundt med kaffekoppen, sy litt...og få pussle med kreative saker...elsker det ♥
så skjønne nett du har sydd mmmm..
blir alltid i så godt humør av og titte innom deg ♥
ønsker deg en glad søndag
moaklem

Mamma Brown sa...

Så fin krakken ble. Jeg husker dem fra min barndom, tror noen pleide å ha skopussesaker i dem.
Nettet ditt er også fint. Kjenner igjen en del av stoffene, Holly Hobbie er visst på vei til å bli "hot" igjen.
Ha en god søndag, og en god uke.
Klem!

kristin sa...

Absolutt nydelig krakk! Du er så imponerende kreativ at jeg bare blir sittende å beundre bilder av tingene du lager!

Sareptas krukke sa...

Krakken ble super...
Hvis det er slik at din kjære alltid dukker opp med slike flotte stoff etter å ha besøkt Kaspara - så anbefaler jeg deg å sende han "over" minst en gang i uken ;)
Fantastiske stoffer i flotte farger - I love it!

Nooria sa...

Kjempefine ting du har laget! Og jeg fikk en veldig god idè nå. Jeg har lenge tenkt at barna mine skulle hatt en "benk" til komfyren sin, og jeg har jo et gammelt sybord med lokk som jeg skal pusse opp. Det skal sannelig bli benk og kjøkkenskap til barnas koppestell.

Takk for inspirasjonen!

Tulip sa...

Krakken ble flott. likte spesielt de fuglene som var klippet ut i samme mønster som på lokket! Lurt!

Nettet sydd av en gammel duk var fantastisk yndig!

Flotte inspirerende bilder...Nå skal jeg jammen meg sy!

Klem

Maria sa...

Här händer det grejjer! Kracken blev jättefin och påsen gjord av en broderad duk mkt snygg.

Själv börjar jag äntligen känna igen mig själv lite...har idag t o m varit och köpt mig akrylfärger, penslar och dukar och har planer på framtida målade presenter :)

Önskar dig en god vecka!

kardemomme sa...

Irene: Takk for koselig kommentar!
Nei, jeg har aldri forsøkt å tapetsere kjøleskap med voksduk men nå ble jeg veldig interessert her. Jeg har kun sett at folk har malt hvitevarene sine og med godt resultat men voksduk har jeg tilgode å se. Det er jo helt genialt da. Kan tenke meg det føyer seg lett etter formen på skapet og samtidig får man jo kjøpte så mange lekre duker i voks!
Dette må jeg tenke mer på. Kjøleskapet vårt i hvitt og kjedelig. Vi ser også på farmen på lørdager. Jeg er helt forelsket i stedet med det lille småbruket på.
Åååå, den som hadde eid noe sånt..sukk! Ser jo at dere har en farm, og jeg blir grønn av misunnelse :)Så er helgen snart slutt for denne gang dessverre men du får ha en fin kommmene uke Irene! Klem fra Kardemomme :))

Hege sa...

Takk for koselig melding på bloggen :)

Har forsøkt meg så smått på decoupage, ja... med varierende resultat ;p Men lærer ved å prøve meg litt fram. Har vært på Panduro og kjøpt decoupage limlakk. Har én type for tre, keramikk etc, én for tekstil og én for glass. De to siste krever varmebehandling, slik at de skal tåle vask. Den første, som er en sånn generell limlakk, tåler at du tørker av (tror jeg...har ikke testet dette i praksis selv, men de sa iallefall det på butikken!).
Siden det er både lim og lakk i ett, er det enkelt å jobbe med. Du pensler det på gjenstanden du skal dekke, legger papiret/stoffet etc på, og stryker/glatter det utover. Når det er tørt, er det på med to nye lag med lakk oppå. Så fiks ferdig! :)

Lykke til :-))

Tove sa...

Så stilig den ble! Og så lurt å bare lime papir over hullene. Og ikke minst kjempestilig papir:)
Og så fin pose du har sydd.. Håper vårens loppemarkeder får fyllt opp stofflageret mitt..
Nei, nå må jeg se å slå av pc så jeg får smurt matpakke til Hannah og levert hun i barnehagen.. Gruer meg litt til neste år når hun skal begynne på skolen og de lange, rolige morgnene våre er over..
Sola skinner, og fy så deilig det er:)

Ha en strålende mandag!
klem

Anonym sa...

Hei Kardemomme - du har jammen meg hatt en fin og kreativ helg - er det ikke deilig følelse å få sluttført enkelte av prosjektene sine:) Setter noen kryss på listen min innimellom jeg også - men skulle jo hatt så mye mer tid!
Den lille krakken ble utrolig søt - og så smart løsning du hadde funnet på. Papirgalleriet er et rimelig farlig sted å gå - der er det mange fristelser;)
Flotte nett har du laget også - stilig med bruk av gamle broderier:)
Ha en fin uke, Kardemomme:)
Klem fra Bente.

Lotten sa...

Tack för gratulationen i efterhand.... Här i Göteborg är det sol och faktiskt lite värme, +5 grader är inte att förakta.
Märket på träskorna jag fick är "inga of Sweden" och de har en hemsida du kan gå in och titta på och kanske hitta en återförsäljare..?
www.ingafromswedenshoes.com

Ha en härlig dag!
Kraam Lotten

Kari sa...

Krakken ble kjempeflott!
Vil du fortelle hvor denne gjenbrukslåven er?

Kari :-)

Jeg skal bli tobarnsmamma! sa...

Elsker bloggen din!

kardemomme sa...

Bente:Heisann :))Ja, innimellom hoper det seg opp med uferdige prosjekter og det er godt å få det gjort.Dessuten har jeg alltid en million ideer jeg vil prøve ut og finner liksom ikke roen før det er utført..Papirgalleriet er et farlig sted å ferdes men likevel er det københavn som er mitt drømmested når det kommer til papir og tapeter :)Håper snart det blir en anledning til å ta seg en tur dit igjen. Klemmer fra Kardemomme :))