fredag 12. mars 2010

Mine fineste gjenbruksfunn..

For en god stund siden ble jeg oppfordret å vise mine fineste gjenbruksfunn. Danske Karen Marie Dehn og Helle fra bloggen En fugl i hånden sendte meg denne utfordringen. Husker at jeg fikk den av en norsk medbloggerske også men klarer ikke å finne tilbake hvem det var. Var det deg Tulip? Beklager at jeg er så vimsete! Men her kommer gjenbruksfunnene jeg er mest fornøyd med. Nå skal det sies at jeg har huset fullt av skap, lamper og stoler som også kunne blitt med på denne lista, men her måtte jeg foreta et valg for ikke å gjøre lista for lang. I går var jeg på gjenbrukslåven igjen og også denne gang gjorde jeg et kupp. 2 budalsstoler og to kjeler fra Cathrineholm fikk bli med hjem. På stolsetet ligger det noen helt nydelige stoffer jeg fikk fra Kaspara forrige helg. Litt senere i dag har jeg date med symaskinen og da ligger disse stoffene øverst i bunken av de som skal brukes. Jeg fikk også to herlige kort med Kimmidolls på. Disse figurene går som en fasott over landet og jeg har også latt meg blende av disse skjønnhetene. Her er altså en liten utgave av budalsstolen. Litt slitt i malingen men det gjør da ingenting. Jeg ble så glad for funnet av disse stolene som representerer norsk håndtverk og design på sitt beste. Denne stoltypen som kommer fra Sør Trøndelag kjenner nok de fleste nordmenn til. Som barn hadde jeg en miniutgave av denne og jeg ble helt oppskjørtet da jeg så de to stolene stå der og vente på ny eier. Heldigvis ble det meg.. Jeg skal ta så godt vare på dem. Vatt-teppene mine kan jeg trygt skrive på denne lista over ting som jeg er ekstra glad over å ha funnet. Jeg har jo mange flere enn dette, men disse får representere lista mi i dag. Den store kurven som teppene ligger i er også funnet på et loppemarked.
Arne Jacobsens syverstol var jeg så heldig å finne på et loppemarked i Danmark. Jeg betalte kun 175,- for den fordi den hadde en svakhet i ryggen. Jeg kan derfor ikke bruke den ved bordet men som dekorasjon er den gull verd synes jeg. Opprinnelig var den hvit men etter å ha svingt malerpenselen ble den svart, noe som passer bedre her synes jeg.

Bordet er også et av mine beste gjenbruksfunn. Vi har brukt det i årevis. De første årene var det lutet, og etterhvert har det blitt hvitt og blankt. Det er litt smalt. men det gir plass til mange rundt bordet, uten at det ruver for mye. Denne kitschy hestelampa ble jeg superglad for å finne. Selgeren syntes den var helt fæl og ville bare ha 20,- for den. For meg er den en virkelig skatt. Da jeg fant denne lampa under et bord med noen gamle hårtørkere fikk jeg hjertet i halsen.
Skjønte at dette kom til å bli kuppet over alle kupp! En ekte gammel Dell-lampe som jeg kun betalte 30,- for. Den var avskallet i lakken men vidunderlig vakker og jeg var helt fra meg av glede over dette funnet. Denne har også fått ny svart drakt. Er den ikke vakker?

Dette fatet av Bjørn Wiinblad ble kjøpt på loppemarked på Fredriksberg i København en sommer. Selgeren visste godt hva han solgte og jeg måtte ut med noen hundrelapper for dette men det er det altså verd. Jeg elsker det store fatet mitt!
Og sist men ikke minst fant jeg altså disse to kjelene i serien Cathrineholm på låven i går.
Hver av dem kostet kun 40,- og det betrakter jeg som et stort kupp. På toppen av alt er de nesten ubrukte. Stempelet i bunnen på kjelene er helt intakt.
Som sagt har jeg mange fine ting som er kjøpt på loppemarked. Stoler og lamper er en pasjon og jeg er alltid på leting etter ting med det lille ekstra. Nå skal jeg finne fram symaskinen her. Jeg er så heldig å ha fri i dag og dagen skal nytes på beste måte. Ha en super fredag alle der ute :)

30 kommentarer:

Something White sa...

I do like the ´vintage´ look in all these pictures! Not only the chairs are very nice, but also that lamp and all accessories. Good choices! :)
Have a good weekend, best regards,
Marjolijn

Differentia sa...

Hej Kardemomme!

Åh, nogle dejlige loppemarkedsfund du deler med os idag.
Stolene er skønnne. Jeg husker min mormor og morfar havde sådan en (eller en der lignede rigtig meget) i deres sommerhus. Hvor den er blevet af ved jeg ikke. Desværre. Det var også min mormor, der var ejer af et stor Wiinbladfad som dit. Jeg kan få helt åndenød når jeg tænker på, hvor det fine fad er endt. Jeg tror nærmest det blev opfattet som grimt eller kitch, da momors døtre skulle rydde op i hendes ting efter hendes død. SUK. Jeg ville gerne være ejer af fadet i dag, for må sige at du har præsenteret dine smukke Wiinblad ting på så flot en måde at du har givet mig lysten til at starte min egen samling :-)
Vattæpperne!! Jamen Kardemomme, jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige. De er jo vidundelige i farver og mønstre. Dell lampen. Gisp! et fund uden lige! Den er blevet rigtig fin. Du er omgivet af så mange dejlige ting.
Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af din date med symaskinen.
Ha' en fortsat god fridag og en dejlig weekend, Kardemomme!
Mange hilsner Mette

Drømmehjerte sa...

Åh herlighet, så fine loppefunn!!! De budalsstolene gir meg skikkelig hjertebank. Drømmer om å eie slike selv!! :-) Og vatt-teppene er bare helt nydelige der de ligger og venter på at noen skal tulle seg godt inn i dem!

Jeg må bare si at du har så mye fint på bloggen din, og jeg blir utrolig inspirert av å være her!

Ønsker deg en deilig helg!
Vh, Ingvild

Tussi sa...

Oi, her var det mye fint, altså!
Du kan gjerne være fornøyd med dine funn :)

SiriR sa...

Åh, så masse fint!
Tror du er en kløpper til å gjøre gode kupp:) Og så kjekt med en gjenbrukslåve i nærheten, det hadde vært noe!!

Kos deg med symaskinen, er spent på å se hva du skal kreere:)

God helg til deg.

Ingrid - Fjeldborg sa...

Kjære vene, du er så flink til å finne skatter! Vatteppene dine er jeg dødsens misunnelig på rett og slett. Og Cathrineholmkjeler til 40,-? Vanvittig! Jeg håper å lure med meg mannen min ut til den fantastiske bruktlåven igjen på søndag, begynner å få litt abstinens! ... enda jeg ikke er helt ferdig med alle kuppene fra forrige gang. Er også hjemme i dag, sykmeldt med beskjed om å hvile ut en heftig forkjølelse. Skal nok sy litt, eller lage noe påskepynt? Eller gulrotkake? Hihi, en rolig aktivitet blir det iallefall:)
Ønsker deg og dine en rikig så god helg! Og kos deg med fridagen.
Klemmer fra Ingrid

::Moia sa...

Nydelige kjeler, skulle gjerne hatt kloa i de;) hadde passet supert sammen med kaffekjelen min:)
Ellers tror jeg at jeg nesten ikke orker å se på de vatt-teppene dine lenger, blir rett og slett deprimert over at de bare skal ligge hjemme hos deg...snufs
Men ellers er det bare bra her, nå skal jeg sy meg MoiaPiece i sort også kan helgen komme!

MyC design sa...

Her var det mye flott. Den "låven" du skriver om høres spennende ut. Hvor ligger den?

Camilla sa...

fine ting tingeling :) har likt vatteppe som deg ser jeg, bare i grønt.. morsomt.(sjekk her: http://bekkalokket.blogspot.com/2010/01/skatter.html) På jakt etter det perfekte lilla da men..
Tjolahopp! :-)

Anonym sa...

Hei Kardemomme - så gøy å se på alle de fine funnene dine. Dell-lampen er helt utrolig fin - tøft å male den sort. Håper jeg kan være like heldig på vårt lokale loppemarked i mai. Døtrene våre spilte i korps tidligere - og da sto jeg faktisk og solgte lamper på korpsets loppemarked - men da var jeg såpass analfabet når det gjaldt bruktfunn at jeg sikkert solgte billig unna noe som jeg ville ha kjøpt i dag;)
Vi har arvet to buddalstoler - og jeg er helt enig med deg i at de er kjempefine. Våre er ubehandlet enn så lenge, men jeg tenker nå å male hvert fall den ene (den andre står nede hos eldste-datteren - så da må jo hun vel få lov å mene noe om maling av den, kanskje;) Det leie med "vår" stol er at det festet på tvers nede på stolbena (som binder de to andre sammen) - gud så klønete forklart!) har gått ut av festet sitt - må nok reparere litt før vi tør å la noen sitte på den;) Foreløpig tåler den bare litt klesoppbevaring på soverommet.
Enig forsåvidt at hestelampen er kitschy - men i sitt rette element blir det jo et utrolig morsomt innslag, da - og det liker jeg veldig godt. Jeg synes det er morsomt når interiør ikke blir slik at øynene bare glir over alt ton-i-ton - men at man kan kvekke til litt og få en artig wow-opplevelse fordi noe bryter - enten i stil eller i farge:)
Vel - jeg har sikkert mer på hjertet - men dette ble nok mer enn langt nok likevel - supre funn, Kardemomme:)
Takk for titten og god helg:)
Klem fra Bente.

Hide Gard og Glasdesign sa...

Her var det mykje fint. Eg og elskar å gå på loppemarnad og i bruktbutikkar. Ha ein flott date med symaskina.

God helg.

Veronica

Anonym sa...

såå masse fine ting! får nesten tårer i øynene jeg nå;-)
Ha en fin-fin helg!!
Hilsen jannepålanne.

Kvirrevitt sa...

Du er jo bare UTROLIG heldig med funnene dine! Jeg hadde kjøpt alt jeg også.

Fin helg til deg:)

Kristin Jansson sa...

Det finnes ingenting som å gå på skattejakt! Må si at jeg ble veldig missunnelig på vattteppene dine! Hestelampa var også ett funn! I morgen skal jeg på samle og antikkmesse sammen med Annicken fra bloggen "liten og stor"... Håper vi kan blogge om våre funn etter det :)

Ha en super fin dag!

Pauline sa...

ikke det minste misunnelig på de Budalsstolene... ;-)
Minnes sånne fra min farmors hus, men desverre ble det ikke meg som arvet dem! :-(
Mange flotte skatter her!

mi-rachel sa...

oj..så utrolig mange BRA kupp.
du er vireklig flink til dette forstår jeg!

atinybitofheaven sa...

Så utrolig mye flott :-)

Elsket den hestelampa og stolene :-)

Ha en vakker helg søte deg .-) klemmer

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme
Grattis med de flotte Buddalstolene og Cathrineholm-kjelene. Det var noe riktig kjent og kjært ved begge de tingene. Vi har faktisk rundt 10 buddalstoler fra hytta til farmoren og farfaren min. Farmor hadde malt dem i en slags dyp lakserosa farge, og jeg har malt en del av dem lyse og en i isblått.
Akkurat denne type Catrineholmkjele i rødt og hvitt hadde vi i mange mange år inntil vi sendte den på loppemarked da vi gikk over til ny komfyr hvor vi ikke kunne bruke denne kjelen lengre.
Så gøy at du skal sy med sandefjordsstoffene! Selv koser jeg med de flotte stoffene fra deg. Om du liker dagens funn hos meg skal jeg gjemme et stykke av det til deg.Spriter opp i et lappeteppe!
Nå er det fredag herlig! Men jeg glemte jo rent alle dine fantastiske bruktfunn en stakket stund. Jeg elsker den sorte Syver`n din og Dell-lampa! Kunne jeg vlagt en ting av alle godbitene hadde det nok blitt Dell-lampa. Jeg er bare så tussete etter lampene denne mannen står bak.
Vatt-teppene dine er skjønne! Jeg tror aldri jeg noensinne kommer til å gå fra et vatt-teppe. Det er simpelthen umulig.
E jobber litt ekstra i dag, men ved 18-tiden blir det taco med nabogutten som skal sove her, før vi inntar hjørne-Ektorpen og koser oss med "Norske talenter" and you name it.
Ha en fantastisk helg, kjære Kardemomme! Klemmer fra Kaspara

Anonym sa...

Oi, her var det mange fine skatter. Likte spes. godt vatt-teppene, kjelene og den nydelige lampen. Noen ganger kan man være superheldige.
Ønsker deg ei god helg.
Klæm

lillebille sa...

En ting er sikkert, du har teft for loppisfunn og bruktkupp!
Er litt grønn av misunnelse her jeg sitter nå altså... ;o)

Ønsker deg en strålende helg!

Klem

Frøkna på Haugen sa...

Hei! Takk for tipset om gjenbrukslåven tidligere, det var virkelig himmelriket for en loppelovise. Det føltes som et fantastisk stort loppemarked. Så utrolig billig og hyggelige folk. Jeg var der en tur igår og så de flotte buddalstolene ble båret ut når jeg kom. :-) Har nå lært at man må være tidlig ute der, så ved neste besøk skal jeg stå og skrape på døra før de åpner. Ha en fin helg! :-)

victoria (huset i byen) sa...

Så utrolig mange flotte kupp du har gjort, du er virkelig en mester i å gjøre bra kupp, og bare elsker den flotte dell lampa og de fine vatteppene dine....
ha en fiiin kveld
klem victoria

mykstart sa...

Steikesild! Digger svarte lille lampen din, og så utrolig heldig du er å finne de fine pannene da! Til den ufattelig fine prisen. Sånne vil jeg ha i kolonihagen min. Helst til samme pris.:-) Ha en fortryllende helg.

Ps. Ikke lenge til loppeseongen begynner nå..

Kardemomme sa...

Hei Bente :))Så gøy at du også liker Budalsstoler! Tror forresten det er mange av oss som gjør det.
For meg minner det om mormor og barndom. Familien på morssiden er fra østerdalen og der hadde nok stolene en selvsagt plass. Det morsomme er at jeg har gått og tenkt på denne stoltypen stund men de er forholdsvis dyre som nye.
Men så var jeg altså heldig i går og fant to stykker. Den ene er litt vaklvoren og jeg tror vi skal forsøke å vippe beina ut av festene sine og lime på nytt. Det er jo kun brukt trekiler på disse stolene og jeg vil nødig bruke spiker og skruer i metall på dem.
Blir som å banne i kirken ikke ikke sant :) Moro med hederlig gammelt norsk håndtverk og ikke bare utenlandske designerklassikere synes jeg.
Så er det fredag igjen og det er mer enn herlig! For øyeblikket er det Team Senkveld, og akkurat den delen av programmet er jeg ikke så glad i så da ble det en sving inn på kontoret i stedet. Ønsker deg og dine en fin helg! Klemmer fra Kardemomme/Benedicte :))

Frøken Garsdal sa...

Hvor er der mange ting, jeg er især HEL VILD med dell lampen... ..og så til 30 kr - det er et ægte loppefund!

till-vidas-ara sa...

Kära Kardemomme! Du är verkligen drottningen av loppisfynd!!! Helt fantastiska grejer du visar här - och jag hade velat ha dem alla här hos mig :)
Har inte kunnat fara på loppis på hela veckan när bilen min inte fungerar...grrr....riktig abstinens får man :)))
Men idag är det helg och jag kan använda vår andra bil till att ta en runda - jippey!
Ute strålar solen och det blir nog lite skridsko-åkning vad det lider också - hoppas du får en underbar helg!!!!

Kramhögar Lycke

Karen Marie sa...

Dejligt at du ville være med i legen! Øj hvor er det bare fine sager du der kan vis frem. Du har altså en rigtig fin og sikker næse for de rigtig flotte, smukke og fantastiske genbrugsfund.
Jeg ved ikke om du har set mit svar på en af dine kommentarer, men min bog "genbrug på den fede måde" er udkommet på norsk, og jeg har nogle eksemplarer liggende - jeg bytter gerne en bog for et stykke stof eller noget andet genbrugs lækkert!?
Varme solskins hilsner Karen Marie

soisses sa...

what can i say?!? i like the stools, the letter, the rosenthal stuff, just everything ;-)

Patina-H sa...

Ååååhh, du har berre vore superheldig og sjølvsagt kjempeflink ( for det er jo ein utfordring å plukka ut dei fine tingene på loppis ;) ). Masse fint her :) Og ein kjekk og fin blogg !

Caroline sa...

ååå så massa fint du har hittat <3