tirsdag 26. januar 2010

Heklerier..

I det siste har heklenåla vært flittig brukt her hjemme. Tidlig i høst begynte jeg å hekle hexagons og fikk helt dilla, men plutselig ble jeg litt lei og begynte med nye ting. Men i helgen fikk jeg endelig somlet meg til å feste tråder (noe herk) og montert lappene jeg var ferdig med. Det er jo ikke på langt nær ferdig som dere ser. Jeg har ikke hatt noen ambisjoner om at dette skulle bli noe stort teppe heller men noen flere lapper skal jeg da lage slik at det vil dekke litt mer av sofaryggen. Jeg har også laget ferdig en rund pute som har to forskjellige sider.. Som dere ser er det ikke store hekleteppet ennå men det setter i hvertfall litt farge på alt det hvite her hjemme. Puten var rask og morsom å lage.. Dette er den ene siden av den..

Hexagons..her er det bare å utfolde seg i all verdens farger. Bomullsgarnet av merket Mandarin har de mest delikate pasteller i sitt sortiment og siden jeg hadde problemer med å velge ut noen få ble det i stedet alle de fineste sukkertøyfargene jeg kunne finne i hylla.. Og dette er den andre siden av puten. .Jeg hadde to ideer til pute og siden jeg strengt tatt ikke trenger to nye puter slo jeg to fluer i et smekk og laget en vendbar modell.. Dette teppet ble heklet i fjor og er også laget av samme garnmerke.

Utover uken skal jeg bruke den ledige tiden på den nye symaskinen. Jeg klør i fingrene etter å lage noe ut av de nye retrostoffene mine og jeg mangler ikke ideer. Mangler bare nok tid til å gjennomføre alt jeg vil.. Ha en fin tirsdagskveld der ute :)

55 kommentarer:

annicken_j sa...

ååå men så mye fin inspirasjon.
så mange fine farger sammen, og det teppet med sekskantede lapper skulle jeg gjerne lært meg.
dette var en fin oppmuntring.

Hilsen liten og stor

Hanne sa...

Å, så mye lekkert hekli! Nydelig farger du har valgt på teppene, og det er jo så moro å lage. Synd at det er så kjedelig å feste tråder, og montere. Synes du har kommet et godt stykke på vei. Og putene er bare så vakre!

Pillepalle sa...

Kjære Kardemomme! Her sitter jeg og smiler! Gleder emg over disse fine, fine heklerier! Hekletepper må da ikke bli "århundreprosjekter", synes jeg. De er også flotte når de er litt mindre! Denne puten liker jeg veldig godt! Har aldri heklet hexagons, men skulle prøve meg med det, synes jeg. Tusen takk for koooselig inspirasjon, søte Kardemomme! Klemmer fra Pillepalle

En fugl i hånden... sa...

Hei Kardemomme

Så smukke hæklerier, du har kreeret. Vældig morsomt, at du holder på med hæklingen igen, for jeg er selv ved at øve mig i hækling, som jeg ikke har megen erfaring i. Jeg har lige lært at hækle hexagonerne, du har brugt i tæppet. I dag har jeg 3 stk færdige i glade farver, og de er hæftet OG hæklet sammen samtidig, så jeg er MEGET stolt ;)

Er vældig imponeret over alt, du har kreeret på kort tid - the work of a true artist ;)

Ha en fin aften
Kærligste hilsener Helle

Sissel sa...

Lekre tepper!!!

Jeg har bare holdt meg til ensfargede lapper, mest for å slippe å ha så mange tråder som skal festes. Men jeg ser jo nå hvor fint det blir med flere enn en farge på lappene.

Ha en fin dag!!

Ida Susanne sa...

Din krative skjønen sjel, nydelige farger på hekleteppet ditt. Godteri for øyet.Og puta di var super kul,runde puter er tøffe:)
Gleder meg til å se hva du tryller frem av retrostoffene dine, spennende:)

Ønsker deg en superduper kveld videre.

reSIRIkulert sa...

Hekleteppene dine ropar mot meg det eg lengtar mest etter nett no; VÅR!! Nydelege fargar, og puta di var vakker saman med teppet.
Måtte du og symaskinen få ei fantastisk veke!
Siri

Linn sa...

utruleg nydelege heklerier! No blei eg inspirert til å starte "vårifiseringa" i heimen :O)

Blandet loft sa...

Så utrolig mye fint. Jeg sitter her bare å måper og sukker, ønsket jeg kunne slikt.. hehe

Hilsen BlandetLoft

Lise C sa...

WOOOOOW Sikke nogle fine ting du har fået lavet. Det er nogle fantastiske farver!
Jeg ville ønske jeg var så produktiv til at lave fine ting, som dig :)

Rosa sa...

Puta ble knallfin : ) Er litt ivrig med strikkepinnene om dagen...men har noen yrende hekleideer som venter i bakhodet. Trenger fler timer i døgnet altså...eller noen millioner i lottogevinst, så man kunne trappet ned jobbingen : )Ha en fin kveld i kulda : )

En støvel og en sko sa...

Hei Kardemomme!

Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, og synest at du lager så mye fint. Jeg blir veldig inspirert.

Disse hekleriene var spesielt fine, og ja, forstår problemet med valg av farger. Soppene er så søte, tror jeg må prøve meg på det en kveld. Bruker du en spesiell oppskrift eller er den selvkomponert?

Ha en fortsatt fin uke!

Hilsen Sølvi

alvorada sa...

For noen fine sekskanter! Og for noen fine stoler! Blir bare mer og mer forelska i de eames-stolene. Ingenting slår en sånn gyngestol med et fargerikt hekleteppe :)

Så storm-fargen din inne på en annen blogg, gratulerer!

Vibeke sa...

så VIDUNDERLIGE farger, herlig! puten var så søt også :)

veldig kjekt at du skrev hvilke type garn du hadde brukt for jeg har planer om å hekle meg et fargerikt pledd og disse nyansene er AKKURAT slik jeg har lyst på :) har sett litt etter det når jeg har vært i garnbutikker men har ikke funnet fargene jeg hatt lyst på men nå løste jo det seg- jippi :)
må først bli ferdig med strikketeppet jeg lager pluss et lite hekleteppe jeg har begynt på først...
husker du hvor mange farger du totalt har på ditt hexagon?
har bestilt meg bønne og linseboka du har vist tidligere, er så kjekt med tips!

ønsker deg en fin kveld og kos deg med retrostoffene dine når tiden strekker til :)

klem

Tussi sa...

Jeg gleder meg til å se dette ferdig.
Nydelige farger!

Nooria sa...

Ah, dette var virkelig snadder for øynene! Utrolig fine ting du har laget!!

Hva er hexagons? Er det rett og slett sekskanter?

MollyMy sa...

Hvor er det nogle lækre sager du laver, og skønne farver.

Mitt lille hode! sa...

Hei:)

Vil bare si at du har en utrolig fint blogg:) Jeg har lagt deg til som favoritt på bloggen min og er jevnlig innom å ser. Og de teppene du hekler, de er bare heelt nydelige, du selger ikke vel?
Har et stort ønske om å lære meg å hekle, men det får vente til tida strekker til.. om en 6 års tid eller noe:)

Hilsen Trine

HBJ sa...

Oi, for ei herleg fargeprakt!! Frodig og fint alt i hop.

victoria sa...

Vet godt hvordan det er å mangle litt tid til alt man har lyst til...
Så utrolig mye flott du har laget..
Har så lyst til å hekle masse jeg også, nei nå er det bare å øve på hekling igjen... Ikke helt fått det til ennå...
ha en flott kveld
klem victoria

Maya sa...

Så artige heklerier. Falt skikkelig for soppene jeg da. Kjempe søte!

storeflittig sa...

Gratulerer med ny symaskin!! Heldiggris!!

For en innsats og kreativitet! Du er så flink å sette sammen farger, og hekleriene har liksom en helt egen signatur!! du er hekledronningen, hihi!

Her har vi hatt en lang helg, brant på tunet natt til mandag, og det var litt ekkelt. Gleder meg mer og mer til å komme til Østfold nå:)

Veldig herlig bilde av lampen og bildet over sofaen. Den lampen har litt attidyde altså! Syns den gjør seg! Bildet er såklart en vinner;:)

Tenkte på det her om dagen, jeg har en bestemor som stadig gir oss (dyr) kunst. Men det er jammen vanskelig å kjøpe til andre! Den eneste jeg er 100% sikker på at jeg skulle klart å finne et kunstverk til er deg, hihi!

Christina Skarø sa...

Hvor er det øverste tæppe fedt.. det med de runde blomster.. Jeg er helt vild.. er det muligt at du evt kunne sende mig hækleopskriften på dem? Jeg er ikke så ferm til at gennemskue det.. hold op jeg er vild med det.. klem fra C

Kamille sa...

Hei Kardemomme!
Gurimalla!! Nå blei eg skikkelig imponert. Så utruleg flott!! Eg kjenner ein stor glede inni meg når eg ser noko så fint. Du har brukt dei nydeligaste sukkertøy fargane :) Er det vanskeleg å hekla puter tru? Det er så fint me slike runde puter.

Eg kan ikkje hekla meir enn oldemorsruter. Når eg ser alt det flotta du og dei andre rundt i bloggane heklar så ser eg at eg må læra meg endå meir altså. Eg har prøvd å hekla litt i mandarin sitt men likte det ikkje heilt. Tråden delte seg liksom litt. Eg likar betre Dale babyull. Smak og behag det der.

Ynskjer deg ei fabelaktig veka!
Gler meg til å sjå meir av hekleriene dine :)

Klem frå K

Tonje sa...

Nydelige fargar! Eg smiler for meg sjølv å kjenner eg vert glad av å sjå på bileta dine. Fargar til å bli skikkelig glad av, rett og slett. Heklar du med dobbel tråd og evt str på heklenåla? Kunne du tenke deg å dele oppskrifta på sekskantane eller legge ut ein link til ei oppskrift? Har så lyst å prøve dei...
Klem Tonje

borghild sa...

Så fantastiske farger du har brukt sammen!!! Både teppene og puta var helt skjønne, og det samme gjelder for småhekleriene også:) Jeg må virkelig få lært meg å hekle hexagoner... Ha en fin og kreativ uke! Klem B:)

fru Pink sa...

Hei Kardemomme! :) Nå var det lenge siden sist. Har vært innom deg både titt og ofte altså, men vært lat på kommentarfronten i det siste.
Teppene dine er helt nydelige, og sukkertøyfarger får hjertet til å hoppe over et par slag. Har alltid elsket det! Lekre heklerier:)
Sofakroken deres har også blitt så glad og fin - samme med kjøkkenet.

Håper vi sees snart på et eller annet arrangement! Eller gjør alvor av loppistur til våren:)

Klem, A.

marie sa...

Åhh hvor jeg kjenner igjen det å feste tråder. det er virkelig kjipt arbeid. Jeg har noen prosjekter som hviler jeg også.

Så flott teppet ditt ble. Og morsom pute.

Anonym sa...

Hei Kardemomme !! Jeg liker bloggen din så utrolig godt!! Du har inspirert meg til å forsøke å lage min egen.. Elsker farger, så teppet du har laget er bare fantastisk nydelig!!
Deler også din interesse for bruktbutikker. Elsker å snoke etter skatter :-). Jeg ser jo potensiale i det meste så det er nesten skummelt. Du har inspirert meg til å jakte på retrostoffer. Nå er jeg helt hekta!! Se på bloggen min hvis du har tid, jeg er råfornøyd med dagens fangst til min mor. Da skjønner du sikkert hvor amatør jeg er på den fronten, men nå skal jeg virkelig ta opp jakten, for de er bare så nyyydelig!!

Tusen takk for inspirasjon og masse glede:-)

Kos deg, ... hilsen Anita

Christina sa...

Sikke et skønt skønt tæppe. Og puder ikke mindst. Jeg må have ekstra gang i hæklenålen.

Jeg er forholdsvis ny læser af din blog, men det er mig en fornøjelse at besøge den:-)

Randi sa...

Hvor er det fine ting du har fået hæklet. Flotte farver.
God aften

jóna björg sa...

Hvor flotte heklerier! Kann godt li sukkertøy fargene, de lyser opp.

Differentia sa...

Godaften Kardemomme!

Kan godt forstå du ikke kunne vælge blandt de mange farver, og resultatet er da også blevet helt forrygende. Smart med en vendbar pude også.
Her er jeg også blevet bidt af hækling, men noget så avanceret som de fine ting du viser her, er det dog ikke blevet til endnu, jeg kan kun lige hækle oldemorfirkanter og hækler på livet løs for ikke at glemme hvordan man gør :-D
Mange hilsner
Mette

Inga Helene sa...

Flotte heklerier du viser fram! :-)

Er på heklern sjøl og storkoser meg meg mange prosjekter på en gang.

Ha en fin kveld :o)

Marina sa...

Nøj hvor er det skønne ting både puden og det smukke, smukke tæppe.

Beate sa...

Wow, for en imponerende innsats! Deilige farger. Misunner deg evnen og utholdenheten... Jeg blir lei før jeg har kommet halvveis...

Så fargen du hadde laget for kulør! Den var suuper! Akkurat sånn deilig 50-talls blågrågrønn farge. Likte den utrolig godt. Ikke umulig at den blir brukt en gang!

Nå har jeg forresten lagt inn bilder av lampene mine: farfars trekkspill-lampe (? kan ikke komme på noe bedre ord...) og Housedoctor-lampa.

Ingrid - Fjeldborg sa...

Du altså! Du er jo heklegud! Sekskantteppet er fantastisk! Og den runde pastellputa oppå... aiai, jeg smelter! MÅ lære meg å hekle. Skal sitte maaaange timer på buss i helgen, så kanskje jeg skal prøve å tvinge en av mine heklekyndige venninner til å prøve å lære meg, hihi.
Og gratulerer med ny Pfaff symaskin! Din har jo mengder av ekstrautstyr, til min fulgte det ikke med en eneste ekstra spole, og den kostet ikke 150 kr... Får håpe dere blir riktig gode venner! Nå er det god natt fra meg:) Klemmer

T:o)ve sa...

Jeg blir rett og slett glad av disse fargene og hekleriene, så jeg er glad for å se at heklenåla får svingt seg videre selv om ny symaskin er i hus :o)
Ha en videre fabelaktig uke!

SiriR sa...

Åh, så fine farger og hekleteppe!
Den vendbare puta er supersøt!! Smart ide med to i en.

Kos deg videre med heklinga og syinga:)

Christine sa...

du er så utrolig flink til å hekle altså :D elsker de søte, små soppene i sukkertøyfarger :D

håper du får sydd noe på den nye maskinen din, men vet selv hvor vanskelig det er å finne tid til sånne ting! døgnet skulle absolutt hatt flere timer :D

Vibeke sa...

så gøy at du liker strømpene mine!:) har bare lyst til å gi deg et lite "strømpebuksetips": lindex har MANGE fine. jeg hadde store problemer med å velge ut forrige gang jeg var innom for det var så mange knallfine..
noa-noa har jo kjempefine også men det er veldig opp og ned synes jeg når det gjelder utvalget, som deg så fant jeg INGEN forrige gang jeg var innom...

her er det strålende sol i dag, sitter i en lysstråle i sofaen og blogger akkurat nå- deilig :) gleder meg til våren og hagepusling..

varm klem

Vibeke sa...

jeg mente kappahl!:)

Anonym sa...

Hei Kardemomme - jeg er en av dine anonyme lesere som ikke tidligere har lagt igjen kommentar hos deg. Du har en herlig blogg - og med disse siste bildene - spesielt av det superlekre hexagonteppet - har du nå inspiret meg til å lære å hekle! Har tatt utskrift av Garnstudios hekleskole + funnet enkelt(?) lappeteppemønster - så nå er det bare å kjøpe garn, finne seg en stille krok og sette i gang!
Har aldri tenkt at fargeglade hekletepper passer inn hos oss, men etter å ha tilbrakt litt tid i denne blogg-verdenen, blir man jo så inspirert - og da løsner heldigvis slike dumme fastgrodde tanke. Det er klart at det vil passe med et heklet lappeteppe i sofaen:)
Gode tanker fra Bente.

Vibeke sa...

jeg kjøpte meg faktisk et par strømper fra gudrun sjøden her for litt siden, nydelige ensfargede lilla...de er av den mer sommerlige typen så de ligger på vent til varmere tider :) ser de er på nettsidene hennes enda..

stjerneglass sa...

Du er så flink med farger! Blir helt glad av teppene dine!

Love Peace Pionies sa...

så fantastiske farger!!!
har lyst å lære meg å hekle slike lapper...
klem K

Heims lille verdenshjørne sa...

NYYYYYDELIG:D:D:D

Elsker også å hekle, kjempe gøy å se hva andre finner på:D

Silje

Heims lille verdenshjørne sa...

NYYYYYDELIG:D:D:D

Elsker også å hekle, kjempe gøy å se hva andre finner på:D

Silje

CosiFanTutta sa...

Heisan, duften av erteblomster-Vibeke skrøt fælt av teppet ditt, med god grunn. Helt fantastisk flotte farger. Jeg holder på med et med bestemorsruter. Har brukt billig garn fra Spar-kjøp. Angrer på det når jeg ser dine farger!! :o)

Flott blogg du hadde!
Håper det er greit at jeg legger deg til blogglisten min

Kardemomme sa...

Bente: Så koselig å høre at du har fulgt bloggen min, og enda koseligere at du tok deg tid til noen ord :))
Gøy å høre at du har fått blod på tann og vil hekle deg et teppe!
Jeg elsker hekletepper og er brennsikker på at det kommer til å bli fint hos deg!Sånne tepper passer overalt etter min mening.. Så dumt at du ikke har en egen blogg Bente! Så kunne vi fått beundret det du lager alle sammen.. Jeg forsøker å overtale alle som er innom meg til å prøve seg jeg skjønner du.
Nettbyen er full av kreative og glade damer og vi ønsker alle nykommere hjertelig velkommen :)
Lykke til med fargevalg til teppet ditt og kos deg masse mens du holder på. Det er så greit å hekle.
Hekletøyet er så lite at det alltid får plass i veska når jeg skal noe sted.
Ha en fortsatt fin uke Bente!
Klem fra Kardemomme :))

http://renovationaryroad.bloggplatsen.se sa...

Virkade täpper är det finaste! Kommer bli jättesnyggt i din soffa och vilken härligt pastell färgklick!

Uten en tråd sa...

Vidunderlig vakre inspirerende sukkertøypasteller.

Tulip sa...

Å så flott det teppet blir! men sikkert et herk å feste tråder, ja!!!

Har planer om å hekle ruteteppe selv...må bare få inspirasjonen ordentlig igang!

En støvel og en sko sa...

Hei Kardemomme!

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min, og at du tok deg tid til det. Med så mange følgere og kommentarer skal det litt tid til å besøke alle som stikker innom deg og svare på eventuelle spørsmål. Det varmer et nybegynner-hjerte :-)

Tusen takk for hekletipset også. I kveld skal jeg prøve meg på en liten sopp...

Ha en fin fin kveld!

Hilsen Sølvi

till-vidas-ara sa...

ÅÅÅ...underbar kudde!!!!! Och pläden är också gudomlig!!!! Måste kolla om det finns garnet "mandarin" hos oss också - men jag tvivlar! Kudden bara MÅSTE jag försöka mig på någen dag!!!

Kramar Lycke