lørdag 16. januar 2010

Lunsj i Wiinblads verden..

Etter at en kollega tipset om at Rosenthal i Oslo hadde en stor samling av Wiinblad måtte jeg jo bare komme meg dit fortest mulig. Så da det ble lunsjtid trasket vi opp til denne butikken som jeg ikke akkurat har frekventert ofte. Jeg trodde at de kun solgte dyrt porselen der men da vi entret butikken så jeg jo fort at dette virkelig var Wiinblads verden. Det henger originaler over hele butikken samt at de har et lite utvalg i reproduksjoner også. Vi ble møtt av en virkelig dedikert Wiinbladkjenner som hadde god til til å prate og jeg ville jo nesten ikke forlate butikken igjen. Vi ble fortalt at det kun var 4 forretninger/gallerier over hele verden som solgte hans originaler og Rosenthal er altså en av disse. Hadde jeg vært millionær hadde jeg jo kjøpt alt som var der men jeg måtte nok nøye meg med noe rimeligere og valgte ut disse reproduksjonene. Jeg var i den syvende himmel i hele går over å ha oppdaget dette stedet.. Tenk at jeg ikke har visst om dette før. Wiinblad har til og med sittet sittet og signert bilder der før jul i 20 år på rad ble vi fortalt..Huff! netsen så jeg ikke ville vite akkurat dette men jeg er i hvertfall lykkelig med disse fantastiske plakatene som jeg kjøpte med meg hjem. Denne plakaten mistet jeg nesten pusten av og det var selvsagt at det skulle få bli med hjem! Min kollega kjøpte også dette.. Dette er i et mindre format..Dette var det siste de hadde og de ville egentlig ikke selge det siden det var utstillingsmodellen men det endte med at hun fikk bli med meg hjem likevel tror de skjønte at de hadde en særdeles ivrig kunde i butikken i går :)) Denne fornemme prinsesse Vivi..Passer perfekt i fargene til det grønne skapet og den lille havfruen..
Og til slutt dette skjønne runde motivet..En sort/hvitt illustrasjon hvor kun fuglene er farget.
Annerledes og helt skjønt..
Takk for alle kommentarer snille dere. Vi er på vei ut døra og kommer ikke hjem før sent i kveld men jeg får besøke dere litt senere i helgen. I mellomtiden kan jeg fortelle at jeg hadde en liten tur til gjenbruket igjen torsdag og dessuten har jeg fått en ide som ser ut til å få uttelling men mer om dette senere. Nå må jeg løpe her men ha en fin lørdag der ute alle sammen :)

18 kommentarer:

::Moia sa...

Hei, hei.
Nå ble jeg litt overrasket, visste du ikke det?? Jeg mener til og med at jeg har fortalt deg det for noen år siden at jeg vokste opp med "finservise" dekorert av Wiinblad som nettop var kjøpt der.
Uansett, nydelige plakater du fikk kjøpt:)
Og ellers, hvordan er det i vinterland?

Tussi sa...

Oi, de var flotte!
Skjønner godt at du ble glad over å finne dette stedet.

Ønsker deg en super helg :)

Benedikte sa...

Der var DU heldig! Nydelige ting. Jeg spør meg selv: Hva er det med det som er så spesielt? Det er litt interessant å tenke over. Det er frodig og enkelt på samme tid. Jeg får ta meg en tur! Takk for hyggelige ord sist!

Tant Gron sa...

De är fina de där Wiinbladbilderna :-) Själv har jag inte en eneste en men så är jag ju också ett fan av Botero och hans frodiga damer, hi, hi

Briggs lekehus sa...

Fantastisk flotte bilder du fikk med deg! Og så kjekt å oppdage at denne butikken har favoritten din!:-) ..som forøvrig jeg bare liker mer og mer..

ha en fin lørdag kardemomme. Nå skal vi ut på tur, aldri sur. I en friskmeldt Bergen. Endelig klar utsikt igjen over byen. Giftskyen er blåst vekk. Er som om noen har pusset brillene. Pust inn og løp ut!:-)

My home is my Castle - by Kari sa...

Åhh som jeg kjenner igjen den følelsen av å finne noe man virkelig ønsker seg, og kan til og med ta det med seg hjem :)))
Dette fortjente du.. :)))
Nydelige bilder forresten ..

Ha en fin lørdag.
Klem,kari

Liv Elin sa...

Ååååååh så fine de er! Liker spess den i helfigur...så vakker! :) Farmoren min var så glad i Wiinblad så jeg har på en måte vokst opp med det!

Maria sa...

Vilken lycka att hitta en sån affär!!

Janne sa...

Så fine!!!
Favoritten min må bli det med fuglene...nydelig!
Vi høres til uka;) Ha en fin helg videre!

Klem, Janne

Differentia sa...

Sikke nogle fine ting du har købt dig, Kardemomme. Det er sjovt at tænke på at Wiinblads ting en overgang her i Danmark var noget man pakkede væk i kælderen. Du har fået mig til at huske min mormors fine runde fad og vase, Gad vist hvor de er blevet af. Jeg må spørge mig for, du har smittet mig med Wiinblad-feber :-)
Rigtig god aften til dig, og
tak for din søde kommentar hos mig.
Mange hilsner
Mette

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja...tenker du er lykkelig nå:)
Jeg hadde funnet tre forskjellige ting i Winblad som en venninne fikk i bursdagspresang...hun samler og på det.....
Kos deg...
er spent på den gjenbruksturen....bordet?:)
klemKlem

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Pst ligger noe til deg på bloggen min:):)
Ha en fin søndag.....
klemklem

storeflittig sa...

Hei kjære du!

Nå sitter jeg og smiler, for jeg blir så glad av å lese at du har funnet "godtebutikken"!!!! Så herlig - kjenner jeg blir smittet av godstemningen!

Jeg faller helt for det nederste, jeg da, med alle fuglene! Og selvfølgelig det blå.

Her er det fortsatt stryking av sofa, og i dag oppdaget jeg at selgeren har "lurt" oss, det er ingen karlstad - men en lund ekön. Jeg har hele tiden syntes den er så anerledes enn jeg hadde sett for meg:) Turde ikke si no til kjæresten, for da trodde han jeg vel var sprø - ikke fornøyd med sofa jeg hadde sett meg ut for 2 år siden, liksom:)

Gjør jo strengt tatt ikke noe akkurat nå - men kjøpte den jo for muligheten for trekkskifte. ÆSJ!!!!!!!!!! Ja, ja - vi får bare selge den når vi flytter.

Jeg måtte bare le av kulørfargene! Gjett hvilken farge vi blandet oss frem til, men ikke sendte inn? Hihi - fersken! Blir moro å se hvilke farger som dukker opp. Vi sendte inn en rosa jeg syns vi burde kalle "Fru Pink" - men fikk ikke gjennomslag for navnet:)

Nå blir det mer stryking av mr. Fake før jeg skal sy og dandere. Innedag med liten frøken, snør litt for tett for henne i dag:)

alvorada sa...

Oioioi, dit må jeg nok ta meg en tur! Det er jo ingen hemmelighet at du har smittet meg med det ekstremt smittsomme (men veldig hyggelige) wiinbladviruset :) Likte veldig veldig godt den blå plakaten.

Håper du har hatt ei god helg!

Vibeke sa...

ooooojjjojojjjj så gøy da!!!! ble smittet av gleden kjenner jeg :)

ønsker deg en fin ny uke kjære deg,
varm klem

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme
For en drømmelunsj for deg! Tipper du var passe varm i kinna og med hamrende hjerte?!
Så artig med denne butikken og Winnblad innen rekkevidde. Veldig fine plakater. Tror Prinsesse Vivi er min favoritt. Må jo passe nydelig til den malte skjenken.
Her snør det og jeg har hatt en morgenstund med moren min.
Tusen takk for tekstmelding i går. Hadde enda ikke rukket å handle, så det passet fint. Vi var på lang skitur i går. Ungene er blitt så flinke til å gå, og vi merker at vi ikke har så små barn lengre.
Nå har symaskinen og jeg kommet på talefot og jeg har startet opp på tre lappetepper like godt. Jeg koser meg med stoffinnslag fra deg!
Får prøve å få forsidene ferdig i dag, så monterer jeg på flatvatt og bakstykke i morgen.
Det er en nytelse å sy igjen!
Ha en fin dag,Kardemomme!
Klemmer fra Kaspara

Marina sa...

Jeg har altid elsket Wiinblad som fyldte meget i mit barndomshjem. I mange år var han jo ikke på mode men jeg er aldrig holdt op med at holde af ham. De ting du har fundet er helt, helt eventyrlige. Tillykke.

Anonym sa...

Kære Momme, der har fået mit hjem til at dufte af lavendel. Tusind tak. Jeg er allerede afhængig af at støvsuge! Hvor får man mon købt mere?
Og så: Øj øj øj...Bjørn i Norge ved juletider...hvorfor har man dog ikke vidst det? Og som han dog sad der og savnede mig! ;) Hvordan har du det? Selvom jeg ikke blogger for tilfældet, så er jeg stadig åben overfor en kaffekop...men du er måske ikke til lukkede blogge? :-D
Jeg har mistet læselyst. Mest fordi mine egne tanker overvælder mig. De er så mægtige, de tanker, men nu er solen heldigvis påvej tilbage, så det nyder jeg. Min roman er også i ændring...den følger vel mig? Selv har jeg ladet de fleste af mine mørke lokker falde, og så er jeg i gang med at skifte tøjstil. Eller det er det samme tøje - bare sat sammen på nye måder! Brunt og lilla med en snært af rødt! Grønt og rødt, med lilla og brunt, brunt og lyserødt, underkjoler (et nyt fænomen for min krop) og så afsted - tju bang! Det gør mig faktisk godt. Desuden flytter jeg om her i huset. Jeg skal have mit eget rum!! Et sted, hvor jeg kan lukke døren og være alene med Majbritt. Manden har sagt: Selvfølgelig skal du da det!, så nu er vi igang med rydde ude i den ene entré. Det bliver godt. Jeg skal male rummet i en lys og dejlig mommefarve. Ja, hvordan går det med dine farver, egentlig? Og så skal jeg have et stort billede, som Bjørn har lavet...selvsagt! :-D Til stuen skal jeg forsøge at male et eget kunstværk. Og så er jeg holdt op med at se fjernsyn! Det kom helt af sig selv, da vi mistede de danske kanaler. Norsk tv kender jeg næsten ikke, og så tænkte jeg, at siden jeg i så mange år har levet lykkelig uden, så kan jeg lige så godt fortsætte! Det er faktisk en befrielse. For mig er radio og DVD'er nok! Det betyder, at jeg får lavet meget mere om aftenen. Jeg rydder op og sorterer. I morgen rejser jeg til Stuttgarter Filmwinter. Det bliver uden tvivl en herlig oplevelse. Jeg lagde stemme til en animationsfilm i 2008, og den er nu antaget dernede. Jeg er inviteret med af kunstneren bag filmen, vi er småbarnsmødre begge to, så det bliver en rigtig husmorferie. :-D
Klem fra mig...du gætter vel hvem?