onsdag 14. april 2010

Ferieplaner..

For tiden pågår det ferieplanlegging her hjemme. Vi leier vanligvis sommerhus i Danmark i starten på ferien hvert år. Vi elsker de flotte strendene og alle de spennende markedene. På slutten av ferien derimot pleier vi å finne en spennende storby vi ikke har besøkt. Valget av storby har ennå ikke blitt tatt, men vi har i hvertfall funnet årets sommerhus. Jeg bruker alltid litt tid på å lete etter hus som har litt mer sjarm enn de vanlige utleiehusene. Etter mye leting dukket dette huset i Ystad i sør Sverige opp, og da vi oppdaget at dette egentlig lå midt i smørøyet for mange spennende ting var det ingen tvil om at det måtte bli dette som var årets valg . Ystad ligger kun 7 mil fra herlige København og kun et par mil fra Malmø som også har mange spennende butikker og annet morsomt å by på. Og sist men ikke minst er strendene utrolig vakre og fristende..Hvis noen der ute har tips om hva vi bør få med oss av aktiviteter tar jeg gjerne i mot med takk.. Dette er slett ikke noe dyrt hus men jeg synes det ser så fredfullt og sjarmerende ut. Minner litt om det vi leide på Samsø for et par somre siden. Dette ligger også midt ute i en blomstereng.

Møbleringen er enkel, men lys og luftig. Den rå veggen i det ene soverommet var så flott at jeg gjerne ville hatt det sånn hjemme. Som sagt er det en enkel standard men jag var ikke i tvil om at dette måtte bli sommerhuset vårt. Vi kommer nok minst til å ta 1 tur over til København i løpet av ferien og da er det selvsagt at jeg skal innom Grønlykke og kjøpe papir. Disse eskene fra Daisy Home er jeg styrt-forelsket i. Må spare slik at jeg kan kjøpe alle sammen :) I Malmø finnes det nok mye gøy vi kan finne på men det som er helt sikkert er at vi skal innom denne butikken. Det er danske Lutterlagkage som har åpnet en avdeling i Malmø og jeg gleder meg vilt til å se denne butikken "live".

Inventaret er fullt av inspirerende design, og i farger som jeg gjerne satser på her hjemme.
Nydelig tapet! Kan nesten ikke se meg mett på den.
Her er det et foto fra Ystad. Vi har sett mye på den svenske krimserien "Wallander" som jo er innspilt i denne byen.
Og denne nydelige stranda ved Sandhammaren gleder jeg meg hemningsløst til å prøve.
Hvis ikke værgudene viser seg fra sin beste side tror jeg nok likevel at jeg kommer til å rusle her. Om ikke annet for beundre naturen og lete etter fine skjell og steiner.
Da var altså den første delen av ferien avklart. Så gjenstår det å se om vi reiser til Dublin, Berlin eller Budapest litt senere på sommeren. Lista er egentlig full av forslag. Det vanskelige er å ta et valg..En hel verden der ute venter jo på å bli sett.
Ha en fin vårkveld der ute! Det er sikkert mange andre som går rundt og planlegger hva sommeren skal brukes til :)

28 kommentarer:

fru Pink sa...

Heihei! Så koselig sommerhuset ser ut! Jeg elsker Skåne og vestkysten i Sverige, absolutt like sjarmerende som Danmark:)Og strendene er like fine. Det er mange år siden jeg var så langt sør som Ystad, men elsker Falkenberg, Helsingborg og Ãngelholm!

Vi har leid sommerhus i Danamrk i år vi da, sammen med et vennepar. Litt utenfor Ålborg, blir supert:))Også blir det fire hotellnetter i Stockholm etter det, er litt pysete med å reise for langt med baby Josefine, hihi.

Fin lillelørdag til deg! Håper vi sees snart! :)

Annchen sa...

Hej Kardemomme..
Sikke et lækkert hus! Ser virkelig fredfyldt ud som du selv siger..:)
Må jeg spørge hvor I lejer? Vi er nemlig også på ferieudkig og snakker mest om sydsverige - tæt på Kbh/familie og venner derovre - eller Norge - oppe i nærheden af Oslo eller andre skønne steder..:)
Årh bliver da helt ferieskruk når jeg ser dit indlæg..;)
Ha' en dejlig aften..
Kh Anne

Tulip sa...

Å det sommerhuset så jo helt toppers ut!
Blir sikkert en flott ferie.

Vi planlegger Danmarkstur i år. Yngstemann har faktisk aldri vært der, og han blir 10 til sommeren, så da er det nok på tide!!;)

Klem

Netten sa...

Det var så deilig å lese om sommertanker. Flotte planer dere har - huset ser kjempekult ut!
Har du lyst til å avsløre dine topp frem bøker for ferielesning? Jeg er helt ukjent i territoriet med interiørbøker.

Klem Netten

::Moia sa...

Dere kan spise frokost på Wallanders konditori i Ystad

Ingrid - Fjeldborg sa...

Kjære Kardemomme! Det ser ut som nydelige ferieplaner dere legger! Lutterlagkage skulle jeg GJERNE besøkt, bare interiøret i butikken ser ut til å være verdt et besøk. Heldige du:)
Og både stoffene og tapeten i innlegget under er jo bare helt herlige! Likte spesielt godt det grønne og rosa:)
I helgen blir det endelig et par loppemarkeder på meg, skal være tiiidlig ute og satser på å slå kloa i noe godt! Ha en fin kveld:)
Klemmer fra Ingrid

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Såg ut som mye å finne på. Jeg synes Helsingborg også var en veldig koselig by. Så om dere har litt tid til overs, kan jeg anbefale denne byen. Var en butikk der som het Hemma hos, der var det fantastisk mye pent.

Kathrine 'Glimt' sa...

ser kjempekoselig ut!
:) og perfekt m kort vei til det ene og det andre ...:)

bra plan!

Patina-H sa...

Aj aj, du har funne det perfekte sommarhus, spør du meg :)
Eg likar også å bruka litt tid på å finne det rette huset, eller overnattingsplassen. Elskar også Danmark og Sverige. Var der i fjor, og budde litt på vandrarheimar, fint det også. Kjekt å legga planar for ferien.
No har eg ny inspirasjon etter Londonturen vår, alltid deilig å koma heimatt også :) Lykke til vidare med ferieplanlegging ! :)

Bente sa...

Hei Kardemomme - så gøy at dere skal til Ystad i ferien. Deter en veldig koselig by - litt forsmak på Danmark, liksom;) Vi har vært i Ystad mange ganger - har ikke feriert i byen, men vi har feriert på Bornholm i mange år, og da tar man jo ferge fra Ystad. Så jeg anbefaler derfor VELDIG at dere tar fergen over til Bornholm når dere først er i Ystad - fergen tar ca 2,5 time - og Bornholm er en fantastisk øy - hele Danmark samlet på en 3 X 4 mil stor øy. Ingen storbyer akkurat, men Rønne som er hovedstaden, er en fantastisk hyggelig by - og for øvrig er det mange andre småbyer med masse flott å by på;) Dette kunne jeg skrevet om i en evighet, tror jeg - men stopper likevel nå. Ha en god kveld, Kardemomme:)
Klem fra Bente.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja...der så det veldig koselig ut...slik ferie kunne jeg og tenkt meg...men det blir Helgelandskysten og Ylvingen i år...
Neste år kunne jeg tenkt meg slik loffe ferie i sydsverige og danmark:)
kos deg
eddaKlemmer til deg:)

Anonym sa...

Østerlen er bare helt fantastisk. Og så må du ta turen til Glimmingehus, Kivik musteri og Olof Victors cafe. Du må også innom søstrene Lundgren på skjæret, ikke langt fra Høganes.

Kardemomme sa...

Anonym: Takk for tipset! Jeg noterer meg dette!Ser ut som om du er godt kjent :) Jeg ser jo på bildene jeg finner på nettet at Østerlen er bare fantastisk og jeg gleder meg veldig til å prøve noe nytt. Takk for at du tok deg tid til noen ord! Ha en fin dag! Klem fra Kardemomme :))

Michelle sa...

Kære Kardemonne,

Så skøn og inspirende blog du har. Det er ikke sidste gang jeg
stifter bekendskab med den :)

Hilsner fra
Danmark

Charlotte sa...

Åh Ystad!!! Dit hade vi också tänkt oss i sommar, jag och maken. Min farmors pappa var från Ystad och hennes mamma från Malmö. Drömmen är att få se Ystad, skulle bara önska jag visste var de hade bott. Har inga förslag på vad som är sevärt eftersom jag inte varit där och bara rest rakt igenom Malmö. Tror säkert ni hittar en massa kul. Vi reser utan barn, de är för stora nu och vill inte med. Barn och barn förresten de är ju vuxna. Ha en fin dag!

mi-rachel sa...

det huset var jo kjempe fint.
kan tenke meg det blir fine dager her. vi har akkurat bestilt reise til usa. har aldri vært der før, og regner med at det blir en stor opplevelse.

M by M sa...

Hei Kardemomme!
Det var et søtt sommerhus!
Ang. collager så er det kjempe lett å lege! Jeg bruker Picasa som er gratis å laste ned og enkelt å bruke ;-)
Klem

Beppe sa...

Høres ut som om dere har tatt et fornuftig ferievalg :) vi var i Ystad, Simrishamn og Sandhammaren i for sommer, og hadde det helt fantastiskt! Områdene rundt er fulle av små, sjarmerende butikker og steder, med både nytt og brukt. I simrishamn lå det en fantastisk butikk, som jeg ikke husker navnet på, som solgte litt hjemmelagde produkter, og putene og teppene de hadde der, drømmer jeg om enda :)
Klem Beppe

metamorphosis sa...

Åh, ser ut att vara ett underbart ställe att spendera sin semester på! :-)

Hege sa...

Det så ut som et herlig sted! :-) Drømmer meg bort til sol og sommer.... Her sludder det ute nå :(

Klem

Minmill sa...

Du store min for et flott sommerhus dere skal bo i. Her regner jeg med at dere vil kose dere. Gøy at du finner så fine hus. Jeg har enda ikke funnet noe sted i Danmark. Det går ikke på utvalget, bare på at jeg er litt treg med å bestemme meg.

Jeg misunner deg det planlagte besøket i Lutterlagkage-butikken. Bare butikken i seg selv er jo verdt et besøk. Bare det å se og ta på den gule retrotapeten hadde vært nok for meg.

Så morro at du var inne og kikket på fotografiene mine. Det er veldig gøy å utvide foto-horisonten litt, og jeg må innrømme at det er bloggingen som har ført meg til å lære mer om foto. Det er så utrolig mange blogger som legger sjelen i bildene, og jeg synes et fint bilde er godt å hvile øynene på. Jeg har jo fremdeles en lang vei å gå, men allerede nå merker jeg at bildene blir bedre. Tenk, nå kan jeg fotografere inne uten å måtte bruke blitz. Det er litt uvant.
Du får kjøpt en bra speilrefleks kamera pakke fra Canon til 3.500,- på komplett.no, som er mer enn bra nok.

Ellers så var det jo synd at skiturene ble ødelagt av været, men som du sier, sånn er livet. Du har iallefall fått full utelling for tapeter og stoffer. Dette var virkelig mange skatter på en gang.

Nå må jeg legge mine to små håpefulle. De må sove slik at jeg ikke må dra dem opp av sengen i morgen. Klem klem

Hildegunn sa...

Hei!
Dersom dere skal diskutere hvilken by dere skal besøke ville jeg tatt med Wien på listen over aktuelle byer. Den har både de koselige kafeene og gatene i tillegg til kneiper og slott, små herlige butikker og store kjøpesentre om man liker sånt. Jeg var der ei uke og ville ikke reise derfra, og det er uvanlig for meg når jeg er på storbyferie!

tante Hildegunn

Anonym sa...

God kveld Kardemomme!

Så hyggelig feriehus dere har leid! Pussig. Vi skal også til Danmark og Sverige i sommer. Vi har leid stor leilighet sentralt i København! Gleder meg så - har ikke vært ute av landet på to år! Så nå har jeg spart opp masse penger. Og vi - ihvertfall jeg - reiser med tomme kofferter!

Vel, må fatte meg i korthet. Har det vanvittig hektisk om dagen. Puh! Synes jeg holder det gående 24timer i døgnet. I det siste har det vært ekstremt. "Lille figur" har vært så plaget med host&hark om natten. Jeg er temmlig bleik om nebbet for å si det sånn. Vel, det er ikke så mange månedene til late feriedager - jeg holder ut! Ha en fin kveld.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Koselig å se deg her igjen :))Våkenetter er slett ingen spøk! Småbarnslivet kan til tider gi en grå hår hihi!! men i gode stunder er det jo så herlig at man rent glemmer det de slitsomme periodene.Høres herlig ut å ha leid stor leilighet i København.
DET kunne jeg også ha tenkt meg. Skulle gjerne ha bodd i den byen forresten. Lurt å leie leilighet framfor hotell. Så får man større plass og kan ha det akkurat som hjemme. Godt å høre at lommeboka er full, for er det noe sted men lett fristes over evne i butikkene så er det akkurat denne byen.
Og så loppemarkedet på Fredriksberg da..Åpent hver lørdag og anbefales på det varmeste. Dyrere enn skoleloppisene i Norge, men akk så mye flott å finne!
I morgen er det fredag og helg igjen! Hipp hurra :))Klem fra Kardemomme :))

Camilla sa...

Så utrolig fint hus sa :-) og herlige bilder!

Rosa sa...

Du er så flink til å finne de riktige stedene. Jeg syns det er sååå vanskelig. Vil liksom at stedene skal ha sjarm føre luksus...og det finner du HVER gang :D Får lete litt mer... ; )

Anonym sa...

Hej!
Jag hittade din blogg ikveld och har læst, tittat och kost mig! Så inspirerande och vackert!!
Trevligt att ni ska fira sommar i Ystad, det ær min hemstad! Grattis till ett bra val! Det området, Ystad med omnejd ær fantastiskt!
Østerlen attraherar mycket konstnærer, många smågallerier runt omkring i småbyarna.
I ystad finns det ett mysigt cafe som heter Per Helsa, ligger inte så långt ifrån Østerportstorg, sen finns det ett English book cafe, som också ær mysigt och litet. Ystad ær litet, så man hinner se det mesta på en dag. Stranden ær ju en viktig turistattraktion.
Østerlen-tips: Ale stenar och Kåseberga, søtt litet fiskelæge, fantastisk natur. Cafe Olof victor - helt underbart. Fiskelægena Skillinge, Brantevik, Simrishamn. Det finns en pizzeria som heter Friden (utanfør Vitaby tror jag), som ligger mitt ute på landet, vældigt populært, så var i god tid. Pittoreskt! Sen ær denna delen ett eldorade før loppisælskare, minst en loppis varje helg i varje liten by! Sandhammaren strand - fantastisk och Borry strand!
Det ligger en ø i Øresund som heter Ven, perfekt før en cykeldag! Jættemysigt, packa picknicken och hyr cyklar på øn!
Ha en underbar ferie!
Mvh Anna

Kardemomme sa...

Anonym: Millioner takk for alle de flotte tipsene om Ystad! Nå gleder jeg meg enda mer til å reise :)))
Vi elsker loppemarkeder og har skjønt at vi er midt i smørøyet for dette. Herlig med tips til cafeer også, og områdene du nevner har jeg hørt om! Fint at du ga oss en påminnelse, for dette må vi jo bare få med oss. Alt sammen :)
Tusen takk igjen for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord!
Ha en herlig sommer du også.Sommerhilsener fra Kardemomme :))