fredag 23. april 2010

Marimekko igjen..

Jeg vet ikke riktig når jeg ble oppmerksom på hvor flotte stoffene fra Marimekko er, men jeg var ikke store jenta. Den store røde Unikkoblomsten har liksom alltid fulgt meg. Jeg har den som putetrekk, voksduk, gryteklut og som mønster på en kaffeboks på kjøkkenhylla. Men det er selvfølgelig ikke bare dette mønsteret som utmerker seg fra denne finske fabrikanten. Mange flotte designere har sluppet til på tegnebrettet og laget skjønne mønstre som brukes i tekstilene deres. Her er noen bilder fra nettsiden deres. De storblomstrete tekstilene egner seg spesielt godt som duker på lange bord slik at mønsteret kommer ordentlig fram. Eller heng dem på veggen som jeg selv har gjort.. Veske i det nydelige stoffet Samovaari. Fargekombinasjonen på dette er helt uslåelig. Trekk en stol i det flotte pæremønsteret da vel..
Sko for den spesielt interesserte..
Kjole i Samovaari..
Boken om Marimekko kjøpte jeg for mange år siden..
Og for den som er skikkelig fan og kanskje liker å ha noe annet enn det naboen kjører rundt i kan man altså kjøre rundt i en sånn..
Ha en fortsatt sprek tirsdag der ute :)

23 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Marimekko har utrolig mye fint! Herlige farger og flotte mønstre! Skulle gjerne hatt den bilen:-)

Klem

Helle... sa...

Som du selv og rigtig mange andre er jeg meget forelsket i det - især det røde, men også det blå... Bilen var herlig som forretningsbil, hvis man havde brug for såden en. Hvilken kunde ville ikke kunne huske en bagefter, hvis man ankom i sådan en fiks og farverig bette sag?? ;)

KH Helle

Elizabet Stilig hjem sa...

Enig, jeg liker mønsteret ganske godt, men har kun 3-4 hånklær i Marimekko. Vet de har mye fint servise i plast, kjekt å bruke ute om sommeren.

M by M sa...

Den bilen vil jeg ha!
Klem

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann:)
Ja..masse flott mønster...men det er jo det storblomstrete jeg forbinder Marimekko med..:)Men du har en mye større innsikt enn det forstår jeg...morro det....
Du var jo kjempeheldig som fant det flotte Marimekko stoffet på loppis:)
ha en god kveld...
eddaKlemmer til deg:)

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Oooooohhhh, jeg vil ha bilen. Herregud så herlig den var *lol* Man skal nok ikke være redd for å skille seg ut i den doningen der nei ;)

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Sikke nogle fantastiske billeder du der har fundet. Jeg ville rigtig gerne være ejer af den bil, hvor er den bare cool!

Stine:)

Lilli & Håvard sa...

Har alltid synes at Marimekko-jenter er - ja, rett og slett, modige. Får meg alltid til å tenke at jeg må løsrive meg fra alt dett grå og blå og brune... Hm.

Ha en super tirsdag!

atinybitofheaven sa...

"WOW- blomsterbil" utbrøt sønnen min på to når han så dette bildet... hehe;) han var imponert og det er jeg og.. flotte ting:)

ha en god kveld:) klemmer

Scandinavian Retro sa...

Jøss, så masse tøft!Er marimekko-fan selv, og har selvsagt mønsteret på både bokser, duker, servietter etc. i likhet med deg. Det er bra de er innovative når det gjelder både fargebruk og design- just the way we like it! Ha en fin tirsdagskveld:)

Hege sa...

Jeg tror sannelig et par marimekkosko hadde gjort seg... *me love* :)
Men kjenner det skulle vært ganske så prekært før jeg hadde kjørt rundt i den bilen... Da tar jeg hller gladelig i mot noen meter stoff som jeg kan pynte med hjemme! Er veldig svak for marimekko selv :)

Ha en super kveld!

Blandet loft sa...

Hoho, morsomt, visste ikke det fantes saa mye forskjellig. Den kjolen og bilen var jo bare kjempe flotte!

Ludoland sa...

wow wow wow så mange fine stoffer du fant i helgen. for et kick det må ha vært. Jeg hadde i flere uker sett frem til denne store loppemarked helgen. Men tror du ikke mens jeg sitter på kjøkkenet å spiser at min mann stapper hodet inn å sier "Er det ikke loppemarked dag idag a?" KLokka var 14 på dagen. Jeg hadde heeelt glemt det. Og det er veeeldig rart til å være meg. Jeg glemmer ikke sånnt. Jeg så alle de stoffene dine og alt det andre som alle andre gikk hjem med flashe i revy forran øynene på meg. Jeg trodde jeg skulle dåne. ååååhhhh!!! og nå til helgen reiser jg bort så jeg får ikke med meg denne loppehelga heller. vell vell. Jeg kommer vell over det. du var hvertfall heldig. fine ting! Ha en fin kveld!

Pringeling sa...

Så mye herlig mønstre! Jeg vil ha pære-stol!

Hokusfiliokus sa...

Så lekre mønstre og farger! Den bilen skulle jeg gjerne hatt, supersøt!!!

Bente sa...

Hei Kardemomme - Marimekko er flott:):) Jeg syns den pærestolen var så utrolig fin - og bilen,da - knalltøff - den hadde jo blitt stjernen i min lille bilsamling;)

Bruk av Marimekkostoff som veggteppe er en kjempegod idé som det er mulig at jeg kopierer. Veggen i trappegangen vår hadde hatt godt av et lite estestisk løft!

Ha en fin onsdag - klem fra Bente.

Tøvsjur sa...

E også veldig glad i marimekko. Den bilden hadde æi gjerne kjørt rundt i assÅ:)

Andregasellen sa...

God ettermiddag:)
For noen inspirerende bilder!Marimekko er et unikum, det er ingen tvil om det, det er evigvarende og pent.Måtte bare stikke innom og si takk for at du tittet innom Gasellene, vi er meget beæret over ditt besøk!Førstegasellen holdt på å sette morgenkaffen i halsen da hun så ditt navn i kommentarfeltet, men hun har kommet seg utover dagen:)
Ha en finfin onsdag:)

Anonym sa...

Hei der på en torsdag!
Takk for dine alltid hyggelige tilbakemeldinger...
Den bilen du har funnet frem til her var jo bare helt rå, den kunne jeg ha hatt ja!
Eller var jo den rosa og orange veska også helt finfin;)
Du var forresten knallheldig med den laaaange marimekko-biten du fant på loppis:-))))
Til helga er d loppis her, MEN da jobber selvfølgelig jeg...usj..
Typisk!
Driver på med disse kasparakjolene mine, som du vet, har laga meg to stykker nå, veldig fornøyd!
Har fått helt dilla på dette her...
Nei, nå må jeg visst til med noe rydding og vasking her, tenker jeg;)
Du får ha en fin torsdag da, Kardemomme!
Klemmer-Irene-

Kaspara sa...

God formiddag, Kardemomme!
Har akkurat sendt en musrstein-mail til deg.
Marimekko ja; der startet min forelskelse da jeg var åtte år i den rødrosa Unikko-varianten.
Søsteren min hadde det som voksduk i firemannsboligen hun da bodde i. Jeg kunne ikke se meg mett på denne duken.
Marimekko var forøvirg vårt første samtaleemne, husker du kanskje?
Det førte til at du mailet meg, og siden har vi forsatt denne mailingen i utstrakt form.
Tenk å kjøre rundt i en glad Marimekkobil!!! Jeg sier JA TAKK!!!
Likte veldig godt nettet i rosa og oransje også; en uovervinnelig fargekombinasjon!
Ha en glad dag i solen!
Klem Kaspara

shinedesign sa...

Heisan Kardemomme! Har fulgt bloggen din som anonym en stund. Du har en nydelig blogg, med masse inspirasjon. Bildene er som sukkertøy i mine øyne ;-) Takker for kjempehyggelig kommentar inne på den ferske bloggen min, veldig koselig! Ønsket meg stoff fra Marimekko til puffen min (Samovaari), men da hadde budsjettet mitt dessverre fått seg en kraftig overskridelse. Men jammen har de mange spreke mønstre og farger å velge mellom. Ha en fin torsdagskveld videre!

Kardemomme sa...

Irene:Heisann på en fredag :))
Ja i morgen er det loppehelg igjen.
Synd at du må jobbe men det kommer nok flere slike helger utover våren.Nå har jeg hatt sånn flaks at jeg ikke forventer noe mer jeg. Men jeg kjenner det kribler i hele kroppen når jeg snakker om loppemarkeder.Så moro at du er så godt igang med Kasparakjoler. Det er så moro å holde på med noe man liker.Av og til kan jeg nesten ikke vente med å komme hjem fra jobb fordi jeg har så mange morsomme prosjekter gående. Heldigvis er det sånn. Vi kan være glad for at vi har noe å glede oss over og som inspirerer. ha en super helg selv om du skal jobbe i morgen. Klem fra Kardemomme :))

Olstad sa...

Marimekko er fantastisk og jeg må inrømemme at akkurat nå fikk jeg veldig lyst på den freshe bilen du viser bilde av.

God søndag.