mandag 5. april 2010

Noen glimt fra påsken..

Håper alle der ute har hatt en flott påske, hvor dere enn har vært. Jeg tilbragte de første dagene av ferien i et sommerhus ved fjorden. Det ble noen herlige dager selv om været ikke var det beste hele tiden. Men det er så nydelig å være ved sjøen, og der nede var snøsmeltingen kommet lenger enn den var her ved bekken. Det ble lange turer i fjæra, peiskos og en masse god mat. Heklenåla og garnposen er alltid med meg på tur, og i løpet av disse første påskedagene ble det produsert noen små brosjer. Før påske fikk jeg boken til Karen Marie Dehn i posten og jeg ble så inspirert av noen blomster hun hadde laget i filt at jeg laget min egen versjon med heklenåla. Jeg har aldri kunnet brodere så mye som et sting, men nå har jeg i hvertfall lært meg å lage sånn kastesting som dette etter inspirasjon av denne fine boken. De er nok litt skakke og skjeve, men jeg syntes det var gøy med en ny vri på hekleblomstene mine. Ved siden av brosjene ligger årets første strandskatter. Nydelige skjell. Når man rusler på stranda så tidlig på året er det ingen som har rukket å ta med seg de fineste ennå og jeg hadde med meg en liten haug hjem som nå pryder vinduskarmen i gangen. Dette minner om sommer.
Kaffe og hekletøy ute. Endelig har våren kommet! Sommerhuset ser nesten litt ensomt ut der det står etter en lang og mørk vinter, men snart kommer sommergjestene og holder det med selskap i noen måneder framover.
Vi fikk i hvertfall noen glimt av en vakker kveldssol.
De gamle frukttrærne gjør seg klare til å produsere deilig sommerfrukt.
En av dagene fulgte vi kyststien.. -og trådte inn i alvenes rike på Ramme gård ved Hvitsten. De har en superkoselig cafe med deilige bakervarer. Dessuten kan du få kjøpt noen økologiske gårdsprodukter og et lite utvalg av bøker. Selve huset minner litt om Mummidalen synes jeg. Synd at bildet ble så grått at jeg ikke fikk vist de vakre flerfargede glassvinduene.
Cafeen fra innsiden..
For noen måneder sider fikk jeg en koselig mail av en av mine lesere. Foruten at vi er navnesøstre har vi en felles interesse for Wiinblad. Etter litt mailing fram og tilbake fikk jeg overtalt henne til å lage sin egen blogg og nå debuterer hun med den koselige bloggen:
Skuta heter Klara Ta vel i mot henne der ute :)
Håper det nydelige været vi har hatt de siste par dagene holder seg. Her hjemme skal huset beboes av et par kattepassere mens vi skal nyte hvite vidder og gnistrende skare på høyfjellet i en utvidet påskeferie. Håper sola blir med oss til fjells.
Ha en fin kveld der ute alle sammen :)

36 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Åh så koselig det så ut der:)Det søte huset...og ved sjøen.....flott....
Ha en videre koselig utvidet påske:)
eddaKlemmer

MollyMy sa...

Hvor ser det bare hyggeligt og afslappende ud.

victoria (huset i byen) sa...

Det var vært noen deilige dager nå på slutten med sol og sikkelig vår vær.... Så vi har kost oss med å rydde i hagen og gjøre den klar for vår og blomster....
Herlig, kos dere masse på utvidet påskeferie, får håpe den blir bra og masse sol....
klem victoria

Agathe si sie sa...

Så skjønne brosjer, supersmart ide og de var små sukkertøy for øynene.
Høres ut som dere har hatt ei flott påske og det er hærlig å være ved sjøen.
Klæm fra me

Bente sa...

Hei Kardemomme og velkommen hjem fra fin påskeferie:) Ramme Gård skal jeg merke meg - for der så det jo så fint ut. Bra å bli gjort oppmerksom på slike perler ikke langt hjemmefra:)
Og du kommer med ny inspirasjon til heklerier også ser jeg - så fine blomster - supre å dekorere med. Jeg heklet to blomster til en genser som moren min har strikket til to små nabojenter - på langt nær så avanserte og fine som dine - men de pyntet opp en ensfarget glattstrikket genser hvertfall - og ikke minst - moren min ble veldig imponert!!;)
Fine funn i fjæra har du også gjort - lurt å være først - omtrent som på loppemarkedet;) Jeg har en spesiell forkjærlighet for fine steiner - og fikk det for meg da vi grillet i fjæra i påsken at jeg skal kante utebedet med slike fine steiner. Mannen i huset hadde gledet seg til at sekken skulle være litt lettere da vi dro enn da vi kom ........ men bedet blir fint:)
Ha det fortsatt fint, Kardemomme. Har forresten startet blogg jeg også - litt skummelt - men mest morsomt:) Titt gjerne innom:)

Klem fra Bente.

Hege sa...

Herlige bilder:-)
Ha en fin uke,
klem Hege.

anne - moseplassen sa...

Ramme er en drøm av en hage som jeg håper jeg får besøkt i sommer :) Det ser nå ellers ut som om du har hatt en finfin påske, og blomstene dine var supersøte, som alltid :D

Pillepalle sa...

Heisahopp Kardemomme! Fint å ha deg tilbake :))
Synes du hadde et koselig opphold ved fjorden. Ha en fin kveld videre! Klem fra Pillepalle

Ingrid - Fjeldborg sa...

For en herlig uke du har hatt! Likte brosjene dine utrolig godt:) Jeg driver jo og fikler med litt hekletøy selv, prøver å lære, og har kjøpt inn litt inspirerende garn, jaggu er de ikke i mange av de samme fargene som dine, tihi!
Så godt med enda en ukes fri! Kjenner at det er helt greit å gå tilbake på jobb nå, men noen dager vekk fra hjemme skulle jeg vel greid:) Kos deg til fjells!
Klemmer fra Ingrid

Lappeline sa...

Deilig påske du har hatt.
Fine blomster du har laget også.
Ha en fin ukestart.

Klem fra meg

En fugl i hånden... sa...

Glædelig påske, kære Kardemomme. Dejligt, du har hygget dig med familien. Vi har også nydt fridagene i fulde drag.

Dine hæklede blomster er ganske henrivende. Smukke farver, enkelt og lidt råt look, som jeg er helt forelsket i... Well done! :)

klem fra Helle

Frøken Garsdal sa...

At samle skaller er altid fantastisk for sjælen. Og hvor ser der smukt ud ved jeres sommerhus.
Glædelig påske ♥

Châtaigne sa...

Så koselig å ha deg tilbake fra ferie, kjære Kardemomme! Det ser ut som du har hatt det helt vidunderlig på et utrolig idyllisk landsted. Hekleblomstene er helt superlekre - med kastesting og knapp ble de bare helt geniale. Ønsker deg en fin ukestart tilbake i hverdagen! Klem fra Kastanjedamen
PS: Heldige deg som skal til Kjøben i sommer, der er så utrlig masse fint!

Tøvsjur sa...

Så ut som at du har hadd en kjæmpefin påske:)
Mange fine bilder her.
Likte brosjan dine kjæmpegodt.
Ha en fin mandagskveld

Beate sa...

Fin kveld til deg også! Hærlig innlegg! Sola varmer her også!!! :)

Vår vår kom igjen :)

salige lavendel sa...

For en deilig plassering av et sommerhus. Kan ta morgenbadet i sjøen jo!! Herlig. Masse fine hekleting du lager også. Ha en fin kveld og takk for titten her inne.

Potrinas Potlerier sa...

Høres ut som en HERLIG påske :)

Heklesaker er gøy, jeg lærte meg å hekle luer i påsken og syns det er sååå moro. Tar gjerne imot tips på gode hekleoppskrifter fra en kløpper som deg :)

Klem

Mamma Brown sa...

God kveld Kardemomme!
Takk for kommentar, alltid hyggelig å høre fra deg. Ser du ikke har vært så langt unna meg i påsken. Hos oss går dagene på et vis. Mannen min fikk et nytt slag i februar, så det satte han veldig tilbake. Han skal på opptrening igjen nå etter påske. Men vi må jo prøve å leve litt allikevel. Jeg har som du så, malt litt på kjøkkenet i Son, men ferdig,det ble jeg ikke, men det gjør ikke noe, sakte går også framover. Kan ikke holde på så lenge om gangen for jeg får så vondt i armene. Ellers går det veldig bra med tulla vår, hun vokser og er rolig og grei, og selvfølgelig utrolig søt. Storebror er flink meg henne og veldig stolt. Han er så søt når han snakker "babyspråk" til henne, så det er mye å glede seg over. Elers har jeg store planer om å lage egen kolleksjon og få den produsert. Jebber med saken.
Ha en god natt, og en riktig hyggelig tur på fjellet.
Klem!

Minmill sa...

God morgen Kardemomme. I dag har jeg vært oppe veldig tidlig. Det er akkurat som om kroppen omstiller seg til jobb-modus. Tidligere i påsken har jeg sovet til i ni tiden, men i dag var jeg pling våken halv fem????? Jeg er nydusjet, spist frokost, drukket te, jobbet, lest nyheter og nå en liten bloggrunde. Det er jo litt deilig med morgenstund da.

Kanskje du allerede har dratt til fjells og ikke får lest denne meldingen. Men hvis du leser den før du drar, så ønsker jeg deg en veldig fin tur til de gnistrende vidder. Må si jeg misunner deg litt den turen, skifan som jeg er. Det hvor vi har hytte er det stor snøsmelting på gang, så det er ikke mange ukene til det er veldig lite igjen. Vi vurderer å dra opp til helgen igjen for å få oss en langrennstur til.

Ser ut som du har hatt en strålende Drøbak påske. Herlige bilder! Kreativ har du også vært, og det er jo bra. Likte godt de hekleriene ala Dehn.

Ha det helt topp. Nå skal jeg ta på meg tøyet og hoppe ut i bilen i regnværet. Klemmer fra Minmill

Karen Marie sa...

Velkommen hjem, ser ud til du har haft en skøn påske!?
Og hvor er de bare super fantastiske de hæklede brocher du har lavet - fedt at se hvordan en ide kan bevæge sig og komme til at få helt nye udtryk!

Knus Karen Marie

Kristine sa...

Meget dejlige billeder og super fede hæklede blomster.
Komplimenter herfra ;)

Bird sa...

Så mange nydelige bilder! Herlig at våren er like om hjørnet!

Tulip sa...

Å sånt et nydelig sommerhus ved havet! Blir helt varm i blikket...
Og ser for meg hvilken idyll dette må være om sommeren!

Nydelige bilder:)

Kaspara sa...

Hei Kardemomme
Elsket bildet med lekre kaffekopper og de flotte heklede brosjene! Nå er det vår! Hekling og kaffe utendørs, akkurat hva jeg liker!
Brosjene var så glade og fine og jeg kan godt skjønne at man kan få kick på å hekle slike.
Ramme gård var utrolig flott! Løk-kuppel! Utrolig stilig.
Elevene og jeg har tegnet mange løk-kupler i Kunst og Håndverksstiner inspirert av Hundertwasser.
Nå koser du deg nok på fjellet. Velkommen hjem får jeg si når du åpner denne kommentaren.
Vi snakkes!
Klem Kaspara

Anonym sa...

Velkommen hjem etter ferien i d herlige huset ved sjøen, så jo aldeles nydelig ut;)
Fine vårlige heklerier har du også på bordet i sola:)
Vi var på "farmen" vår noen dager, men på søndagen lava d ned 8 cm med snø, så vi stakk nasa nedover igjen!
Er jo bare en 20 min kjøretur...ingenting, men helt perfekt for oss!
Sitter her og leser blogger og har litt lite piff..sliter med bihulebetennelse+en vond tann..
Men,men nå tror jeg sannelig jeg skal komme meg opp av sofaen å prøve å lage meg et nett...
Holder forøvrig på med en "Kaspara t-skjorte kjole";),sydd sammen, men holder på å hekle et bånd som jeg skal sy over "Skjøten".
Du hadde et fint innlegg på NIB så jeg også:-)
Misunner deg litt østlandet nå i loppis sesongen, her er d langt mellom såntno.
Til glede for mannen, som synes vi har mer en nok i hus!!
Håper dere har d fint på fjellet også , nå kommer jo godværet, ihverfall her i sør:)
Klemmer-Irene-

Veronica sa...

Du har fått en award på bloggen min: http://veronicasting.blogspot.com/2010/04/min-frste-award-i-bloggverden.html

Maria sa...

Det verkar som om du har haft en härlig påsk! Vi har också haft det bra, vädret har varit helt underbart och barnen har varit som kor på grönbete. Har knappt fått H att vara inomhus :)

Även om jag hade mkt jobb under påsklovet så hann jag ändå med fika i solen och lite trädgårdsarbete...allt medan vår hall och badrum blev färdigt. Har lagt ut bilder på nya badet kom in o kika vetja.

Ha en fortsatt trevlig vecka.
Kram

till-vidas-ara sa...

Vilket härligt ställe, och visst liknar det ett muminhus :) Älskar dina virkade broscher - så vackra på ett enkelt vis - har vart lite si och så med virkandet på sistone här - men jag känner skaparlusten i antågande...pysslar med ramar och konstverk i dagarna, hihi..får se vad det blir!!!
Hoppas du har det gott och att solen skiner på dig goa du! Här är det mulet och regn i molnen, men snön smälter så det tjongar i taken..gott gott....!

Massa kram Lycke

Susanne sa...

Vad härligt ni haft det vilka vackra bilder! ja våren är här! vi har varmgrader vi med och snön smälter!!! det är härligt!

almaPalma sa...

Det såg heilt nydeleg ut!
Eg har hekla litt sjølv i påska, etter å ha blitt inspirert av dei hekla egga dine. Det vart berre fire og eitt er gitt vekk, men dei tre eg har att heng til pynt her i stua.:) Kanskje vert det fleire neste påske..
Takk for inspirasjon!

Maria sa...

Hej!
Ser så härligt ut med virkning utomhus i vårsolen. Ger både inspiration och lust att skapa!

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Så flott blogg du har! Jeg kom over den i dag og liker det jeg ser. Du er virkelig flink og kreativ. Gleder meg til å følge deg videre. =)

Janne i Fagerlia sa...

Ser ut til at påsken din har vært vellykket - trivelig plass. Kjekt å feriere ved sjøen, og ha muligheter til å gå på skattejakt i fjæra.

Marianne sa...

Oj, for en herlig beliggenhet!
Nydelige vårbilder!

Lære å hekle står stadig på To-Do listen min, som bare blir lengre og lengre... De brosjene var ihvertfall kjempesøte!

Bea sa...

tusen takk for svar.. suste rundt på nettet og fant frem til de. dessverre sender de ikke varer. synd. skulle gjerne hatt en av de stolene.. men, men. det går flere tog, har jeg hørt :)

Kardemomme sa...

Irene: Beklager tregt svar her! Jeg er visst helt ute av trening etter ferien..Håper bihulebetennelse og vond tann har blitt bedre. Sånt ødelegger jo all inspirasjon helt! Så moro at du syr deg en Kasparakjole :))
Er sikker på at den blir kjempefin!
God ide å hekle for å dekke over sømmer. 20 minutters reisetid til farmen høres akkurat passe ut.
Dermed blir det sikkert lettere å ta noen turer helt impulsivt også. Adskillig mer bry hvis man skal sette seg i bilen og kjøre i 4 timer. Nå er det herlig med vår. Litt kaldt men hva gjør vel det når sola skinner og snøen smelter!
Ha en fin uke Irene! Stor klem fra Kardemomme :))