onsdag 16. september 2009

Cafe Posthallen

I ettermiddag har jeg vært på Cafe Posthallen med en god gammel venninne! Denne venninnen er en racer på symaskinen og hun skaper fantastiske klær både av nye stoffer og vintagefunn! Har så lyst til å lage et innlegg om henne men det får jeg komme tilbake til senere. I hvertfall spiste vi deilig mat! Begge bestilte ristet bondebrød med gratinert chevre, ristede nøtter og jordbær. Dette var usedvanlig godt og jeg ble utrolig inspirert til å lage det samme her hjemme! Til dessert spiste vi gulrotkake som også var veldig god.. Det er så koselig med sånne små pusterom i hverdagen..

14 kommentarer:

Anonym sa...

oi, ja det så innmari deilig ut! og så flott det er å finne sånne små lommer med egenpleie, både i form av god mat og godt selskap :)

Rosas roulade sa...

Hvor er dette vidunderlige sted mon tro? I Oslo? Jeg må tage mig en tur indover snart...savner OSLO! Maden så helt fantastisk ud, Kardemomme. Og ja, jeg skal nok lægge opskriften på mine aberumper ud på bloggen ;)

Godnat...nu må jeg bare slæbe mig op i seng. P.S: Ja, den opdatering er bare såååå skøn! :-D Åh gud, hvor er jeg dog glad for, at du blogger igen!!!

anne - moseplassen sa...

Heisann, gratulerer med ny blogg!

Du, om du vil ha litt (eller mye) hjelp med bloggutformingen så kan jeg bistå i bøtter og spann ;) Vil gjerne at du trives denne gangen på blogspot vettu :D

Klem Anne!

Anonym sa...

Åå, det så utrooolig digg ut!
Man skal ha noen slike livsnyterdager!!

Pillepalle sa...

God morgen fru Kardemomme! Hmm, det ser veldig delikat ut hva du spiste sammen med venninen din. Ha en glad dag! Klem fra Pillepalle

Dans på roser sa...

Hei!
Så trivelig å se at du fortsetter bloggen din.
Gleder meg til fortsettelsen din her på blogspot.

Høres ut som du hadde en super-duper cafe date!

"Sees", Kathrin.

Anonym sa...

God formiddag Kardemomme!

Det pusterommet i hverdagen er også etterlengtet for mitt vedkommende. Det er så lenge siden jeg har vært på kafé med venninne, venninner, mannen eller kun meg selv. Bildene du viser av deilig mat&kake forteller meg at kafébesøk, ja det må jeg ha øverst på prioriteringslisten.

Så flott vatt-teppe du har fant på loppis! Du har virkelig en pen samling fargerikt vatt! Jeg har kun et hullete vatt-teppe. Det er blomstrete i fargene rosa, gult og hvitt. Men det er hullete og må derfor brukes med forsiktighet. Selv om det er i ferd med å bli forgjengelig har jeg prøvd etter beste evne å reparere det, så jeg kan ha det en stund til. Jeg har derfor sydd små heklede brikker over hullene. Heklebrikkene er også i fargene rosa, gult og hvitt. Det ble ganske bra og teppet fungerer nå som sengeteppe på en gammel bondeseng jeg har på det ene soverommet. Snakk om gjenbruk og bruk til det er bare filla igjen! (Det siste har jeg lært av min gamle mor på 73 som alltid har sagt på finnmarksdialekt; - "Man skal bruke ting til det bare er filla igjen".)

Vel avslutter her. Ha en riktig god dag. Jeg skal nå legge lille figur som begynner å bli formiddagstrøtt. Deretter skal jeg begynne å rulle hvit maling på den siste veggen i stuen. Må rulle fire ganger for å få "mettet" veggen. Det er - og har vært så langt - litt av prosjekt når man samtidig er hjemme med en aktiv liten mann på 8 kg. Men det blir fantastisk deilig atmosfære med hvite vegger - de har vært beige! Helt utrolig, men de unge menneskene vi kjøpte huset av har hatt en forkjærlighet for beige fargeskala. Puh! det er definitivt ikke farger for mannen og meg. Vi måtte derfor male nå hvis ikke hadde vi begge fått alvorlig høstdepresjon - to med tungsinn på grunn av farger, nei huff, det hadde ikke gått bra he he! Husker så altfor godt høsten i fjor da jeg lå i vater på sofaen pga. den store magen. Der lå jeg uopplagt og glodde på beige vegger, og var frustrert over at jeg ikke maktet å male fordi jeg var gravid. Men nå er jeg rask, lett og sprek igjen så nå går vi høsten med hvite vegger positivt i møte!

Kommentaren ble litt lang, men jeg var litt "skravlesjuk" og da hjelper det å ta seg en tur i blogglandia og kommentere hos de kreative kvinner som inspirerer.

Fjærklem fra Nøtteskrika - som besøker deg snart igjen.

Rosa sa...

Mmmm...ser himmelsk ut. Ble ispirert her jeg også nå. Mannen og jeg må ta litt helgestemning i kveld ( skal jobbe begge to i helgen ) så kanskje vi skulle prøve oss på dette i kveld : )Kanskje tilog med litt rødvin til...MÅ jo bli godt ; ))

SiriR sa...

Så fin blogg du har! Masse herlige bilder og god stemning:)

Skulle gjerne hatt den lunsjen istedenfor den kjedeliga matpakka jeg spiste!!

Therese ~ Fjellrosa sa...

Åh, jippi her er du jo :D Jeg fant adressen din inne hos Frøken Maya, og nå ble jeg glad *hopperoppogned*

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Hei og hei kjære deg!
Det er altså så koselig med denne skravlinga di :)))Ser deg for meg for jeg har jo truffet deg vet du :))) Det vatteppet du har fikset med blondebrikker hørtes så flott ut og igjen ønsker jeg at du hadde en blogg hvor du kunne vist fram teppet ;)Jeg er helt sikker på at det er helt nydelig og spesielt! Synes moren din har et poeng med at man skal bruke tingene til det bare er filla igjen! Vi konsumerer nok for mye her i dette landet..Trøster meg med at jeg kjøper mye brukt men jeg trenger jo ikke disse tingene..strengt tatt :)
men vatt-tepper er og blir en lidenskap og jeg er hekta :))
Nå skal jeg løpe til bussen men du får ha en fin torsdag videre med din lille koselige familie! klemmer fra Kardemomme :))

Martine Marbel sa...

For en koselig blogg du har!:)Denne maten så jo helt fortreffelig ut, kanskje man skulle tatt en tur på Posthallen selv?

edda sa...

Heisann....ja det der så jammen deilig ut....ikke noe er som en lunch med en god venninne....det er livskvalitet det:)
ha en fin kveld
klem edda

SavanneTreet sa...

Åi den kaka så GOD ut!!'
NamNam!!
Ha en god kveld =)
M