mandag 14. september 2009

Hindbærsnitter..

Velkommen til min nye blogg! De nærmeste dagene skal bloggen fylles opp med både nye og gamle innlegg. For å få med litt av historikken fra den gamle bloggen velger jeg å ta med meg noen av innleggene derfra slik at det blir mer kjøtt på beinet på denne nye bloggen. Har forsøkt å tilbakedatere innlegg slik at jeg i stillhet kunne publisere matoppskrifter, reiser og ting fra verkstedet mitt men jeg får det altså ikke til så da vil det dukke opp en del kjente ting..I hvertfall for de som har fulgt meg en stund! Håper dere har overbærenhet med dette. Det første eldre innlegget mitt er en oppskrift som har fulgt meg en stund og som fortsatt er like aktuell. Nemlig Hindbærsnittene. På sommerøya Samsø kjøpte vi hver dag med oss kaker til ettermiddagskaffen fra bakeriet i landsbyen..Jeg valgte en Hindbærsnitt hver eneste dag. Det var dagens høydepunkt da vi kom litt frosne fra stranda etter å ha badet i en evighet..Følelsen av å sette seg med et krus med glohet kaffe, en Hindbærsnitt og hekletøyet kan nesten ikke beskrives...Savnet disse skjønne kakene i dag, og fant fram en oppskrift fra den danske boken "Krudtugler og kanelsnegle Her er oppskriften: ca.20 stk. Deig: 4 dl hvetemel 1 ts bakepulver 125 g smør 3/4 dl sukker 1 ts vaniljesukker 1/2 dl vann Fyll: 3/4 dl bringebærsyltetøy Glasur: 150 g flormelis 2-3 ss vann Bland mel og bakepulver. Fordel det stuevarme smøret i melblandingen. Tilsett sukker og vaniljesukker og arbeid deigen godt sammen med vannet. Rull deigen ut til to lange plater ca. 10 cm brede. Selv pleier jeg å rulle dem ut på hvert sitt stykke bakepapir. Når den første er rullet ut, legger jeg den over på bakeplaten og smører syltetøyet på. Dernest kjevler jeg den neste ut på bakepapiret og vender den over den første, (med deigen ned) og vipper den forsiktig over den syltetøysbekledte bunn. Klem kantene godt til med en gaffel..Stek kaken på 200 grader i ca. 20 min. La kaken kjølne før du smører på melisglasuren. Skjæres i 4-5 cm brede snitter og drysses evt. med litt fargerikt krymmel til ære for barna. Lykke til!

34 kommentarer:

Mina sa...

Velkommen, Kardemomme!:)
Håper du vil trives her på Blogspot! Det var så koselig å se de gamle innleggene dine igjen! Ble rent nostalgisk av denne mimringen jeg:) Du er en dyktig dame! Gleder meg til å følge deg i din nye blogg!:)

Klem fra Mina:)

Brit sa...

Såg deilig ut med de kakene. Ellers likte jeg veldig godt veskene dine, mange artige varianter:)

Gunsan sa...

Velkommen til blogspot! Jeg bruker ikke å legge igjen kommentar så ofte, men følger bloggen din fast så det er godt å se at du ikke lot deg stoppe av problemene på bloggagratis. Var artig med litt reprise av alt det flotte du lager!

alvorada sa...

Gratulerer med ny blogg, kjære Kardemomme! Godt å se at du allerede er så godt i gang igjen. Herlig med så mange innlegg fra ditt verksted :)

Anonym sa...

Endelig på blogspot så får jeg deg på bloggrollen min også!!! Jippi;)

Bare en lite snbbtur før jeg hiver i meg litt mat og haster på jobb, ha en fin fin tirsdag!

GundaM

Charlotte sa...

Så glad att se dig tillbaka fast på annan plats! Jag ska länka till din nya blogg. Ska jag låta din gamla länk stå kvar?
Här är det sol och jag ska vara hundvakt idag, på något vis lite synd för just idag känner jag för att pyssla och dona här hemma.
Ha en fin dag!

Kamille sa...

Hei Kardedomme!

Kjekt at du fant vegen til blogspot!
Du er så kreativ, elsker bloggen din!!
Ha en glad uke :)

Hilsen Kamille

Lotten sa...

Välkommen till blogspot Kardemumma! Hoppas att du skall trivas här ;-) Det tar ett tag och lära sig alla finesser och knappar men det gör du snart.... Jag har lagt till dig på bloggkoll så jag missar inte ett endaste av dina inlägg ;-)

Kraam Lotten

Smilerynker.dk sa...

Hvor er du sej! Er glad for at du fortsætter med at blogge... Kan ikke undvære dig!!

Persilja sa...

Vad fint du fått!!!! Sängarna i headen var ju "to die for"! :D Vilken färg och form!!! Det blir bra det här!!! :D Kram!

Anonym sa...

Hei og god morgen,

Lykke! - du er igang. Ha en fin dag :-)


Hilde

Rosas roulade sa...

Nu minder du mig om min storesøster, der også er vild med hindbærsnitter. Mon du også kan lide mazarinkage??? ;)

Glædeligt at læse dig igen, søde Kardemomme. Du er årsagen til, at jeg begyndte at blogge ;)

Klem fra mig til dig!

Xstine sa...

så kjekt at du har fått deg ny blogg, ble litt bekymra når du hadde litt lyst å legge bloggingen på hylla!

gleder meg til å følge deg fremover også :D er kjekt på blogspot, jeg elsker å knote med farger og design, man har så uendelig mye valg her :D

Pillepalle sa...

Kjäre Kardemomme, here we go again, HURRA! Lykke til med den nye bloggen! 1000 klemmer fra Pillepalle

Haust sa...

Gratulerer med ny blogg! Eg har lagra adressa di og er klar til å fylgje deg vidare! :)

Maria sa...

Sikke et arbejde du allerede har lagt i den nye blog her - det blir rigtig godt, og jeg er siker på du nok skal "bo dig ind" og komme til at trives her også.

Jeg skrev akkurat en kommentar til Kaspara om layout - du kan eventuelt læse den hvis du vil ændre yderligere. Ikke at det ikke er fint det her, for det ER det :-)
Ang besøgs-tæller. der vil jeg anbefale dig susnet.se. Den funker bare som den skal, og er nem og enkel at bruge. Du får en log hver døgn over besøgende, ip-add, og eventuel reference, og dessuden kan du logge dig ind på susnet og se yderligre oplysninger.
Du skriver at du har forsøgt t tilbagedatere indlæggende... Det burde kunne lade sig gøre i boksen under der hvor du skriver selve indlægget. Der kan du dessuden også lave indlæg, og fremdatere dem, sådan at den automatisk udgiver når du har bestemt det - f.eks hvis du er på ferie og ikke ved pcèn, smart ikk :-)

Hindbær snitterne - ohhh de er så gode. Jeg har brillieret med opskriften fra dig flere gange, og fået masser af ros. Det er jo både enkelt og utrolig lækkert.

KLEM Maria.

Rosas roulade sa...

Ha ha ha, ja tænkte jeg det ikke nok - du elsker mazariner, akkurat som min søster ;)

Woody...hihi, nej, jeg havde ikke set, at du også er fan! Jeg er VILD med ham. Ja, Hannah og hendes søstre er vidunderlig, men jeg er også vild med Husbonds and Wifes (Blev det nu stavet rigtigt?). Han er genial til det der med stemninger og dialoger. Jeg får ikke nok! Vi må have en Woody aften med hindbærsnitter og mazarin kager...og aberumper! Det ved du måske ikke, hvad er. Også kaldet bikuber (Fyn) og bomber (Århus). Men i sønderjylland hedder de altså aberumper eller lidt mere ufint: aberøve!! Det er to marengs, der er sat sammen vha pisket fløde med chokoladestykker i. Til sidst dybbes halvdelen af kagen i smeltet mørk chokolade. MUMS!!! Åh, det fik jeg lyst til at bage i aften....er alene hjemme med ungerne og vi skal ingenting. Har allerede lasagne og salat klar i køleskabet, så aftensmaden bliver nem, og da er der jo ikke noget i vejen for at bage lidt dessert??? Uhlala!

S & E sa...

Gratulerer med ny blogg! Jeg er så glad at du liker blogspot :-) Jeg har laget bringebærsnittene dine, fant en tilsvarende oppskrift i Tessa Kiros kokeboken også. Jeg har lagt deg inn på blogglisten min nå. Ha en fortsatt fin dag!

S & E sa...

Gratulerer med ny blogg! Jeg er så glad at du liker blogspot :-) Jeg har laget bringebærsnittene dine, fant en tilsvarende oppskrift i Tessa Kiros kokeboken også. Jeg har lagt deg inn på blogglisten min nå. Ha en fortsatt fin dag!

Tove sa...

Disse hindebærsnittene er såååå gode, og ikke minst fine å se på også:) Har laget dem mange ganger. Du spurte om valg av ny sofa... jeg har faktisk bestemt meg for å ikke kjøpe ny sofa, men hente opp det gamle kjøkkenbordet fra kjelleren. Var innom en brukthandle i går og kjøpte to stoler og en krakk, som nå står hjemme med første strøk maling på seg. Vi hadde rett og slett ikke bruk for en sofa til..., men skulle jeg ha kjøpt en ( dvs, hadde jeg hatt masse penger.. og vi ikke hadde hatt to sofaer/ to stuer andre steder i huset) to seters hvit ektorp. Det er en lang prosess å male gulv.. spesielt når man må male litt og litt slik at vi kan bo i huset.., men hjelp så fint det blir:)
Sitter nå på jobb å håper dagen i dag blir like god som i går. De siste to ukene har folk i Porsgrunn ikke akkuratt vært i "shoppinghumør", så det har vært lite mennesker i byen, og lite omsetning. Da er det kjedelig å drive butikk. Men snart er det jul, hihi

Nå skal jeg se om jeg får lagt til den nye bloggen din på "rollen" min, faktisk veldig greit at du har byttet, så blir det mye lettere å følge med på nye innlegg fra deg:)

Ha en strålende tirsdag!!

klem

Kardemomme sa...

Hilde fra Trondheim: takk og takk for alle koselige kommentarer :))Det er så koselig å vite at du følger med og legger igjen hilsener..Som sagt så er det vel slik at er man engang en blogger er man alltid en blogger..Jeg klarer i hvertfall ikke å slutte hihi!! Og jeg stortrives her på BLOGSPOT :))))Ha en super dag :))
klemmer fra Kardemomme

Maria sa...

Hej Kardemumma!
Hoppas att du ska trivas här på blogspot! Nu måste jag bara ändra mina länkar till dig (och till Kaspara)
Det är så länge sedan jag bakat och nu blev jag ritkigt sugen. Kanske rent av blir en kaka idag!!

Susanne sa...

hej ÅHH vad fint det blev.. och det känns bra med flytten! hoppas du känner det samma! Vi vänder nu nya blad i inspirationens blogg!
Ska skriva upp receptet på kakorna :)
ha en in dag kram!
sus

Guro sa...

Hei!
Så bra at du har funnet et nytt "hjem" for bloggen din. Jeg er kjempeglad for at du ikke ga opp blogginga ihvertfall :)

Guro

Rosa sa...

Hei...se der ja, du er jo på plass : )) Bildet du har av sengene var SÅÅÅ fine. Vil ha vil ha vil ha !!! Enig med deg i at jeg syns blogspot er vel så fint som bloggagratis : ))

Klem : )

Rosas roulade sa...

Mht. Woody: Du må omgåes de forkerte mennesker! ;)

Og forresten der er ALTID krymmel på hindbærsnitter, børn eller ej krymmel skal der altså være. :)

Jeg er også vild med kager. Jeg får virkelig aldrig nok, tror jeg. Men jeg vil altså gerne have, at der er gjort noget ud af dem. De skal både være smukke/sjove og smage godt. Din frokost (norsk lunsj)lyder helt fantastisk. Jeg købte mig en baguette med roastbeef...det var knapt så godt, men jern må man have, når man er kvinde ;)

Du har virkelig lagt meget arbejde i denne nye blog. Jeg bliver næsten lidt flov og min egen... men pyt pyt, du er jo kendis her i denne verden.

Klem klem

Rosa sa...

Ja det er helt genialt med den måten å linke på. Slipper å gå gjennom alle bloggene for å se om det er noe nytt : )) Jeg HAR installert teller. Gå inn på sunset.se Ikke vanskelig i det hele tatt. Står godt forklart hvordan.

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Plutselig mistet jeg kommentaren fra deg men jeg takker i hvertfall for koselige ord :))
Ja, det er utrolig moro å starte opp på Blogspot. Hadde ikke ventet dette da jeg var helt deppa over Bloggagratis og det styret der.
Rokokko er så lekkert og jeg er inne i et veldig Parisisk lune tror jeg..Men det passer ikke inn i vårt 70-talls hus så det får bli med drømmene tror jeg :))Ha en fin tirsdagskveld! Klemmer fra Kardemomme :))

Portofritt sa...

Gratulerer med ny, fin blogg. Gleder meg til å følge deg videre. Klem.

makiato sa...

Grattis till din nya blogg! Den ser redan jättefin ut tycker jag. Nu ska jag genast ändra din länk hos mig. Nu när du har blogspot kan jag också se dina uppdateringar i listan - jättebra. Lycka till!

SavanneTreet sa...

Gratulerer med NY blogg!!! Hilsen alle jentene i SavanneTreet =)

Anonym sa...

Gratulere og takk for at du forsetter!!

Klem fra Ellen

Kardemomme sa...

Ellen uten blogg: Takk for koselig hilsen :)) Det er litt uvant dette men stortrives og kommer nok inn i systemet mer etterhvert! Ha en fin dag! Klemmer fra Kardemomme :))

Sanne sa...

KJempe fin blogg du har her :):) du er jammen meg kreativ og flink :)