fredag 18. september 2009

Mitt ferieparadis på Samsø

Så var det på tide å overføre et innlegg fra den gamle bloggen igjen. Denne gangen legger jeg ut bildene fra det fantastiske huset vi leide på Samsø i fjor sommer. Dette huset var så nydelig at jeg aldri skal glemme det. Bygningen var en ombygd stall som lå for seg selv midt ute i ei blomstereng og bare noen meter fra en egen strand hvor det var hvit sand så langt vi kunne se. Jeg har litt problemer med å plassere tekst mellom bildene ennå så det blir nok det reneste bilderaset dette men jeg bare må ha med meg Mosegården inn på min nye blogg. Håper det blir flere slik somre på denne nydelige øya og i dette skjønne huset! Ha en fin dag der ute! Det er endelig helg :)

10 kommentarer:

Rosas roulade sa...

Hvis de er fastboende, kan jeg måske hjælpe dig... Har kontakter på Samsø ;) Send mig adresse og navn på min email, så kan jeg undersøge lidt for dig...eller du vil måske hellere fortsætte med at fantasere? Virkeligheden kan nogengange være frygtelig kedelig ;)

Anonym sa...

God formiddag Kardemomme!

Nøtteskrika igjen her - i dag også litt taletrengt etter to store kaffelatte! Derfor tar jeg meg en liten tur i blogglandia og kommenterer - det hjelper på. Har faktisk blitt veldig fascinert over den korrespondansen man kan ha ved et tastatur og i et kommentarfelt. Den moderne verden har mye positivt ved seg. Dette har jeg prøvd å fortelle min gamle mor som verken har bankkort, mobil og ihverfall ikke pc. Stakkars, det er ikke lett å bli gammel og skal henge med i svingene. Men hun er fornøyd hun. Mamma er ikke så kravstor og nysgjerrig, og så lenge hun har det bra, har jeg også det bra og kan være bekymringsfri.

Vel, jeg skulle ikke snakke om min gamle mor idag igjen. Det jeg vil kommentere er det fine innlegget om det fantastiske sommerhuset du viser! Dette var litt av et sted med fine rom og møbler! Likte spesielt det lille bordet (på siste bilde) med nydelig farge og patina. Kjøkkenet var også utrolig fint. Må smile litt av knaggrekken, den ville jeg nok hatt et ambivalent forhold til. Nå er jeg riktignok vandt til utstoppa dyr - samt store hvalskjeletter fra min tid som pedagog på Hvalfangstmuseet. Men disse avkutta beina... vel, et morsomt jakttrofé når jeg tenker etter.

Får avslutte her, om litt skal lille figur og jeg kjøre til Kasparas by for å gjøre ærend og hente far. Må du ha en riktig fin helg med dine.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Nå har jeg lunsj her og tillater meg en tur innom bloggen :)Ja dette huset var aldeles nydelig! Jeg skjønner hva du mener med jakttrofeer som ikke alltid er like delikate sånn i forhold til denne knaggrekka og jeg stusset litt da jeg så den hihi!! Er fortsatt litt usikker på om den var kjøpt eller om det var egen "design"..Håper nesten at det var det første alternativet :))
Visst er det fascinerende med denne måten å sosialisere på!
Jeg er helt forundret selv. Da jeg startet å blogge for 1 1/2 år siden var vi færre der ute og jeg visste egentlig lite om hva denne bloggingen innebar men har blitt positivt overasket. Hadde jeg ikke blogget var jeg ikke blitt kjent med Kaspara og deg også :)
Gutta våre skal ha et treff i helgen har jeg skjønt så J. reiser til Sandefjord i morgen.
men først blir det en lang dag på loppemarkeder i Oslo-området. Det er rundt 25 faktisk så det er bare å brette opp ermene ;)
Ha en fin dag videre du og lille figur :)Klemmer fra Kardemomme :))

Lycke sa...

Ja det är riktigt vackra omgivningar här...älskar bordet på sista bilden och det där skåpet på cafébilden...men den där klädhängaren med "hjortfötter" blev jag allt lite rädd för, hihihii...

Kramhögar Lycke

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme
Jeg fikk lyst til å reise til Larvik umiddelbart å ta ferja til Danmark!
Husker godt det vakre huset fra tiden jeg leste bloggen din, men ikke selv hadde blogg.
Beliggenheten er så vakker og jeg elsker å se sjøen og det høye gresset. Har bare lyst til å løpe barfot nedover til vannet og kaste meg i bølgene!
I dag har jeg vært i Tønsberg med min niese som bor like oppe i gaten. Jeg hadde et ærend i Tønsberg, men vi kombinerte det med litt kos. Skjønt å rusle gatelangs i solskinnet. Vi var innom noen klesbutikker og noen interiørbutikker, og noen nye myke ting ble lagt inn i skapet senere.
Dere lader vel opp til finalen i "So you think you can dance?" Resultatet kommer jo først i morgen, men det skal bli spennende å se dansingen. Har dere noen favoritt??
Nå tuter jeg for alle de sender hjem hver gang, hi, hi! Gutta må le av den håpløse, sippende mamma`en.
I morgen er det vrient! Flere loppemarkeder rundt, men fotballcup i Tønsberg også.....
Skulle ønske jeg kunne være flere steder på en gang!
Lykke til med morgendagens lopperaid! Høres helt surrealistik ut med 29 loppemarkeder!!!!
Ha en nydelig fredagskveld hele familien og du, nå er jeg blitt sååå glad i Blogspot, og får til mye mer.
Klemmer fra Kaspara

Dans på roser sa...

Å, Guri! Er det mulig??? For en beliggenhet!! Heaven!

Skjønt hus også. Jeg elsker rustikk stil. =)

Lykke til på lopperaid i morgen. Kunsten blir vel å ikke la seg stresse, kanskje??

Susanne sa...

God morgon , Ja detta hus det är bara sååååååå vackert förstår att du trivdes i semesterhuset.. vem kan inte bli lycklig där? Danmark med alla sina vackra Vyer med alla underbara schoppings möjligheter!

Här i norra delarna har vi haft kallt några dagar nu verkar det blivit varmare, Jag har eldat i spisarna och det är mysigt med sprakande värme men det påminner mig om den långa vintern med...
och då kan det vara skönt med så vackra sommar bilder från samso
det värmer fint !
Idag ska jag måla ett skåp som projekt!
ha en fin dag kram sus

Lycke sa...

Hej vännen!
Började precis titta på blogspot för nu tänker jag byta blogg...är lite osäker (mycket) på hur man gör!! Skillnad på visningsnamn och bloggtitel...är det bara att du satt visningsnamnet som "huset ved bekken2" och bloggtiteln som "huset ved bekken"??

Tacksan för lite hjälp, hihi..

Kramhögar Lycke

Lycke sa...

Haloj goaste Kardemomme!!!
JAG HAR FLYTTAT NU!!!!!! Tjoho...! Har suttit och joxat med allt jox på blogspot precis hela dagen och slutligen lyckats fixa till en riktigt ok bloggsida där, så jag är så hjärtans glad!!! Ja, visst är det ofantligt mycket jag inte greppar ännu, men det är ju riktigt kul att starta på ny kula..känner precis som du...det här blir jättebra och känns superskönt!!!!!!!

Så nu är jag trött som en bäver och armen värker efter alla adress-flyttar, men jag önskar dig väldans välkommen in till mig, nu när vi är grannar igen, hihi...

Härlig lördagskväll till dig!!!

Kramhögar Lycke

Kurt Madsen sa...

Jeg er født og oppvokst på Samsø.
En slik barndom kan ikke erstattes eller sammenlignes med noen steder på jord.
Beskyttet fra det meste som foreldre ønsker å verne sine barn for.
Verden deiligste sted å feriere..
I løpet av ett år er jeg der ca 2 måneder i året.
I fjor arrangerte jeg sykkeltur på øya..
Og det skal gjentas til sommeren.
tenk dere late turer på maks 15 km.. fra kro til kro.
Det ble forresten for stressende for de 15 deltagerne, så vi velger å bruke samme sted fler ganger.
Ja selvsagt kan jeg svare på en del spørsmål, hvis dere ønsker det.