torsdag 24. september 2009

Den lille havfruen har flyttet inn..

Mandag bestilte jeg Den lille havfrue fra dansk plakatmuseum og allerede i går kom den i postkassa! Jeg trenger vel neppe å nevne navnet på kunstneren..De som har fulgt bloggen min en stund kan ikke unngått å ha fått med seg min pasjon for den danske illustratøren Bjørn Wiinblad. Den lille havfruen er malt i de vakreste farger og jeg vurderer faktisk å male kommoden i samme lysegrønne nyanse.. Samtidig lurer jeg på om jeg skal driste meg til å male Christian Dell- lampen min sort! Dell-lampen var jeg så heldig å finne på et loppemarked i fjor vinter og er nok et av mine
flotteste loppefunn ever! Den måtte få plassen ved siden av havfruen som er litt forfinet og nøye på det tror jeg..
Ha en fin kveld der ute :)

43 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes lampa er kjempefin sammen med bildet akkurat slik den er nå:-)

::Moia sa...

Nydelig bilde ,jeg tror helt klart kommoden vil bli super i en lysegrønn farge:) I sommer kjøpte jeg to yndige stoler som var malt i lysblå, de er jeg såå fornøyd med.
Hektisk uke etter Berlin, det ble lite shopping og få bruktbutikker, men vi var på et fantastisk marked men kun i 20 min da vi ikke hadde mere tid, fikk desverre ikke med meg så mye, vanskelig på flyet men jeg fant 5 hengere fra 50-60 tallet, som er plastovertrukket i blomstrete knallfarger, de blir med på Sörgården nå til høstferien:)

Janne sa...

Åhh, så fiiin!!!
Skjønner godt du er forelsket...:)
Ha en fin kveld!

alvorada sa...

Nå er det lenge siden jeg har fått sånn miste-pusten-følelse av et bilde, men dette gjorde virkelig susen! Virkelig helt nydelig! Den lyse grønnfargen er min absolutt favorittfarge og jeg gir min stemme til at kommoden males. :) Tror den lampen vil bli en perfekt kontrast om du maler den sort.
Du har virkelig smittet meg med wiinblad-feber altså! Jeg har forelsket meg helt i hans bilder. Må ta meg en tur inn på dansk plakatmuseum og kikke tror jeg! :)
Ha en fin torsdagskveld, søte deg! Jeg sitter og FRYDER meg over at tv3 nå viser aller siste episode av Prison Break! Har fulgt med i jeg vet ikke hvor mange år nå og har egentlig vært temmelig lei temmelig leenge, men man klarer jo ikke å slutte å se på heller.. :)

Miss Monday sa...

Nydelig bilde med herlige farger!

Miss Monday :)

Snubletråd sa...

Kjempenydelig! Utrolig fin grønnfarge. Jeg har ikke hørt om denne Bjørn Wiinblad før, men ut i fra den illustrasjonen tror jeg jammen jeg må gjøre litt grundigere undersøkelser:)

Hyttehuset sa...

Eg har sjølv vurdert å kjøpe den plakaten for ei tid tilbake, men ikkje gjort noko med det. Kanskje eg må iverksettje den planen no. Blir jo inspirert av deg då...

Lampa di er knallfin som ho er, men svart kontrast til biletet blir også bra.

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme!
Aj, slik en vakker havfrue!
Vet du jeg har sertifikat på at jeg er døpt "den lille havfrue". Det ble jeg da kong Neptun kom ombord, da jeg seilte på de syv hav med faren min som barn.
Man arrangerer jo ofte slike sermonier når et skip passerer Ekvator.
Sikkert nydelig med kommoden i en slik grønntone. Vet du jeg har faktisk kjøpt inn maling i den farven, for jeg har en kommode i gangen oppe, jeg undrer litt på om hadde vært flott i den fargen.
Nå baker jeg Jarlsberghorn(masse jarlsbergost og cottage cheese i)
De er beregnet på lunsj i morgen, da min alltid sprudlende venninne som har kreft kommer.
Så blir det bursdagsfest i morgen klokka fem på ettermiddagen med familie, taco og kaker.
Kjenner jeg begynner å bli sigen etter timer med baking....gjesp...
Ha en god natt, kjære deg!
Klemmer fra kaspara

Hyttehuset sa...

"Den lille havfrue" er forresten favoritteventyret mitt frå H.C.Andersen. Eg frys kvar gong eg les det. Og heldigvis las eg det før eg såg disneyfilmen av eventyret. Dei filmane bleiknar originaleventyra styggeleg, men slik er det jo...

Maria sa...

Kul med beställning av poster! Finns så många fina.
Kul att se söta du i din profilbild!

My home is my Castle - by Kari sa...

For et nydelig bilde :))

Klem,Kari

Nr. 21 sa...

Den lampen vr helt nydelig som den var nå, synes jeg! :)

Lotten sa...

Vilken fin bild! Jag tycker att lampan är jättefin i precis den färgen den har nu.... men kommoden skulle säkert bli jättefin i den svagt gröna tonen som är i den fina bilden ;-)

Kraam

Minmill sa...

Hei og god formiddag, Kardemomme. Vi har vel alle her inne skjønt at du verdsetter og elsker Bjørn Wiinblad. Jeg tror det er din fortjeneste at jeg har klart å lære å skrive etternavnet til Bjørn riktig. Plakaten din er veldig vakker og i nydelige farger. Spennende og se om du virkelig forandrer farger på kommode og lampe også da.

Tusen takk for flott kommentar hos meg. Jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger, og masse støtte hos mine bloggvenner, og det setter jeg umåtelig pris på. Vi er jo som en liten familie her inne, og jeg må innrømme at når du slet i vinter, var du også savnet.

Bloggen din har blitt så flott her inne. Liker godt de små bildene du har lagt ut i sidekolonnen.

Her i huset skal vi prøve å ha kosekveld med X-faktor i kveld. Og kanskje meg og mannen får barnevakt i morgen og stikker på kino. Jeg har så lyst til å se "Jenta som lekte med ilden". Jeg så film nr. 1, og bestemte med raskt for at jeg vil se alle filmene av Stieg Larssons bøker.

Måtte du ha den beste helgen, Kardemomme. Klemmer fra Minmill...

Rosa sa...

Så fint bilde : ) Wiinblad motivene er virkelig flotte!!

Jeg var jo i Oslo i går...men nå ser jeg det skjer VELDIG mye spennende i gatene der i dag. Kanskje jeg må ta en tur i dag også..he he..

Ha en flott fredag : ))

Fru Sommer sa...

hei kardemomme,
det er skønt at se, hvor mange ud over landets grænser, der elsker Wiinblads skønne streg!
Så flot plakat og vil være rigtig flot med kommode i samme nuance. men du må ikke male Dell lampen. please;)
klem fra fru sommer;)

Scandinavian Retro sa...

Nydelig og vakkert bilde!

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme!
Ja, her sitter jeg med lysningsfarve i håret og burde egentlig ha støvsuget, hi,hi.
Om en time er det lunsj med denne optimistiske, alltid sprudlende venninnen min. Jeg har fått laget en epleform og stekt opp kjøttdeig til taco i store mengder.
Må lage brownies senere i dag og kanskje en gulrotkake.
Glemte helt å kommentaere fantastiske Dell i går. Jeg er så forelsket i lampene til denne Bauhaus-karen. Den vil sikkert bli fin i sort også.
Har mange ganger sukket over disse lampene på Lauritz.com
Nei, nå må jeg gripe denne støvsugersaken og gjøre det litt fint i spisestua.
Ha en glad dag! Klem fra Kaspara

Dans på roser sa...

Å guri, det var kjapt levert.
Nydelige farger, nydelige linjer. =)
Så artig at du forelsket deg i min collage=) Noen fellesnevnere mellom oss, kanskje...

Ha en fin helg! =)
Her blir det koselig hjemme-helg med litt besøk og, mye avslapping og lite gjøremål. Mmmm... gleder meg.

Kathrin.

Briggs lekehus sa...

Nydelige havfrue. Din Wiinblad-entusiasme smitter veldig over på meg kjenner jeg! Ogs¨må jeg jo berømme og beundre den fantastiske Dell- lampe din.Akk..nydelig. I både svart og hvitt. Og jeg stemmer for kommodemaling!!

Endelig fredag:-) I dag er det ut på god restaurant med jobben. Farvel-middag for meg mens magen enda ikke er altfor stor. Blir kjekt. Forventer å forlate stedet goood og mett. Skulle gjerne hatt en god vin til,men pytt. Ikke lenge igjen nå.
Ha en lun og fin fredagskveld kardemomme!

Lotten sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig ;-) Ja, det är jag som gjort om dragkärran eller shoppingvagnen. Jag använde den gamla kassen och sydde efter den i ett underbar prickigt vaxdukstyg. Själva kärran spraymålade jag knallgrön.
Vagnen är just nu utlånad för att visas upp i en utställning... mer om det nästa vecka ;-)

Ha en skön helg! Kraam Lotten

Guro sa...

Kjempefin plakat!
Jeg virkelig mye fin isnpirasjon fra bloggen din. Interiørbildene du viser frem treffer midt i blinken synes jeg.
Ønsker deg ei trivelig helg!
:O)

Rakel sa...

Så fint, det hele... Og jeg er vild med dit nye layout her i ny farver og med nyt hovede.. Rigtigt cool og fint.. :)
kh Rakel.

Frk. Maya sa...

Så nydelig det bilde var! Likte det veldig godt. Fargen du nevner ser foresten ut som fargen jeg har på skjenken min. har aldri angret på at jeg malte i den fargen:)

Maya

SavanneTreet sa...

Nydelig bilde =) Nå skal jeg ta en nærmere titt på Bjørn sine illustrasjoner! Ha en Fantastisk helg!! Hilsen M

fru Pink sa...

Nydelig bilde, og kommoden hadde blitt fantastisk i den grønnfargen!
Kult med svart lampe også synes jeg:)

Du, har klart å kaste Aftenposten i dag, men vil så gjerne på loppis i morra.. På Loppemarked.info står det ikke noe særlig i helga, men da må da være noe? Tenkte du var den rette å spørre om du vet om noen? Både Oslo og oppover mot oss egentlig.

Ha en super helg! :)

Lycke sa...

ÅÅÅÅÅÅååååå...!!!!!! Helt uuunderbar är hon vännen!!! Jag skulle hjärtans gärna ha en Wiindlad! Törs man fråga från vilket danskt plakatmuseum du beställde henne ifrån?!? Och vad kostade hon? Hade de fler wiinblad?!?
åååå!!!! suck, de är sååå fina att jag blir alldeles ömsint!

Har fått upp resten av hyllorna i köket nu, och gjort lite mer decoupage, men tror inte jag orkar lägga ut något nu, hihi..helt slutt idag jag!!!
Drömmer om att göra en fin tavelvägg av allt jox jag samlat ihop också..får se när det nu blir av! Ska nog släpa mig iväg till sängen nu och leta efter något spännande kriminalfall, hehe..-mannen ligger redan och läser deckare han!!

Helgkramar Lycke

Anonym sa...

Du inspirerer:-) Det ble en prinsesseplakat på meg. Streken og figurene hans er kjent fra år tilbake og så moro å se det igjen hos deg. Merker at smaken generelt lar seg påvirke ved å lese blogger. Artig. God helg. Jane

r e b e c k a sa...

hej, nu har jag äntligen hittat hit också! trevligt för mig att du har bytt till blogspot, det blir lättare att följa dig då eftersom detfunkar med blogfeeden :) Vi hörs, ha en trevlig helg! :)
kram

Lycke sa...

Tack kära Kardemomme för din påhälsning och det fina tipset, tuuusen tack - jag är dig eeevigt tacksam!!!! Jag kikade in direkt och smälte totalt vid anblicken av alla fina!!!
Har inga pengar just nu, men jag ska spara och kosta på mig någon sedan!!! Men betalningen är i euro eller danska kronor...hur gjorde du med det...hjälpte din bank till eller finns det något annat sätt?

Här har det städats hela dagen...gått igenom skåp och slängt grejer och det är inte klokt vad mycket elände man samlar på sig, hihi..är alldeles sluut nu, och ändå kom jag knappt halvvägs..., tur att mannen tog hand om att tömma en del av ute-krukorna med blommor...pust, flämt...tror det blir tv:n nu på en stund...

Lördagskramar Lycke

Kardemomme sa...

Anonym: Så gøy å kunne inspirere noen da!Gratulerer med prinsesseplakat :)Ja Wiinblad har vært kjent for meg i mange år! Min mor kjøpte sin første Wiinbladplakat som ung jente og denne plakaten har hengt i mitt barndomshjem bestandig. Ha en fortsatt fin lørdagskveld! Hilsen Kardemomme :))

Lycke sa...

Ja, det är jätteskönt att ha en rejäl källare med mång rum!!! Behöver bara rensa i ordning där lite mer så kommer det att kännas jättebra! Tack kära kära du för all hjälp!!! nu ska jag nog klara att fixa det när lite slantar rullar in, hihi...
Så ni åker till Sverige!!!!!!
Synd bara att Värmland ligger rätt långt från Norrbotten...! Men skulle du få för dig något riktigt tokigt så är ni väldigt välkomna hit också, hihii...
Ha det hursomhelst så underbart gott på turen och hoppas ni får fint väder!!!

Lördagskramar Lycke

cocobongoo sa...

Koselig blogg du har! Jeg synes lampen godt kunne vært sort, men fin nå også :0)Du er hjertlig velkommen innom bloggen min :)
Natta M

Dans på roser sa...

Hei igjen! =)
Ja, den boka har jeg fått tak i. det er så lenge siden, vet du...
Men, det er en annen bok jeg jakter på, som jeg ikke finner.
Jeg mener jeg har sett den i din andre blogg, men finner den ikke igjen når jeg ser på etikettene dine, mat og bøker.
Det er en kokebok med bilde av et par barnesko på framsiden.
Vet du hvilken bok jeg mener?
Kan ikke huske tittelen, skjønner du. =)

God søndag!

Minmill sa...

Hei, er innom her en tur for å ønske deg god søndag!!!! Klemz

Re-dizain sa...

Hej Kardemomme
Jag hittade äntligen tid att besöka dig och så upptäckte jag att du har flyttat!!!
Glömde att ta med mig en inflyttningspresent men fint hemma på bloggen har du:)
Kram

Tulip sa...

Nydelig bilde, og lampe!

Så mange fine Smeg kjøleskap du har i innlegget under.Kule skap, men dyre!klem

IfraLahell sa...

Nydelig bilde. Er selv veldig glad i den litt mintgrønne, skjøre fargen. Et godt valg ;)

Tante Mimmi sa...

Hei!
Eg har "tørka" litt ei stund i bloggverda!;) Så tenkte eg brått eg måtte kikke innom til deg- og du var flytta! Det var superbra! Då får eg sikkert opp kvar gong du lagar eit nytt innlegg! :)
IKKJE MAL LAMPEN!!!!!! (riv ruskande galen!;) Den var nydleg!
Og mal komoden! Gledar meg til å sjå- og bildet: fantastisk flott!
Snart attende! (ser eg har gått glipp av mykje!)

Therese ~ Fjellrosa sa...

Ja, dette bilde likte jeg også. Det matcher jo faktisk vasen ved siden av :) Og Dell lampen er også en av mine favoritter hos deg. Den er så fin ❤

Susanne sa...

Hej, Ja det verkade vara ett fantastikt hus .. vilken fin stämning ni haft man ser hur mysigt det varit,
Så Paris förstår att du längtar! jag packar mig med i kofferten!

Châtaigne sa...

Bjørn Wiinblad-bildet ditt er helt fantastisk! Jeg ble så inspirert at jeg fulgte tipset ditt og bestilte "Prinsen" hos Dansk Plakatmuseum. Jeg gleder meg veldig til det kommer i posten. Jeg må nok også en tur opp på loftet til mor og far og hente ned et fat med Wiinblad-dekor på:-)
Forøvrig utrolig fiiin blogg du har!

Anonym sa...

It is without a doubt the best andd most complete manual I hhave ever goitten with a sewing machine.
As you teach your child to sew, or learn yourself youu will begin to see these same benefits.
There are two basic approaches to start a home based handbag business.my web page use automatic needle