torsdag 1. oktober 2009

Glade høstdager på torpet..

Langt inne i Värmlands skoger ligger det et nydelig gammel torp fra forrige århundre. Min venninne forelsket seg hodestups i dette nydelige stedet og i sommer ble det hennes. Nå i høstferien har jeg og datteren min vært med venninnen og døtrene hennes til denne skjønne plassen og vi har hatt noen fantastiske dager der!
Nydelig solgul trappegang med vimpler fra Rie Elise i vinduet..
Oppvasken foregikk utendørs og mer lystbetont kan det nesten ikke bli.. Koselig å stå under kjøkkenvinduet i det flotte været og med nydelig utsikt nedover bakkene.. Her står jeg med flere ullgensere utenpå hverandre men koser meg glugg ihjel :)
Det står flere flotte gamle ovner slik som dette i hovedhuset..
Forrige helg hadde jentene plukket flere kurver fulle av sopp men nå begynte det å minske litt. Vi fikk likevel plukket noen få lekkerheter..
Herlig gammel bakerovn som skaper stemning på kjøkkenet..
Ettermiddagsstemning rundt kjøkkenbordet..
Fredelig stemning på et av soverommene..
Stemning fra et hjørne i stua..
Det står flere gamle småhus på tunet..
Vi har hatt noen nydelige dager sammen. Vi har vært på opplevelsesturer i nærområdet og laget deilig mat. En av kveldene laget vi nydelige lammekjøttboller fra Kashmir, kokte Cous Cous, laget grillede deilige grønnsaker til og bakte herlig eplekake. Gleder meg allerede til neste gang vi kommer dit!
Hej då torpet!
En av matbutikkene i området hadde et helt eventyrlig utvalg i produkter fra Saltå Kvarn og jeg passet på å kjøpe med meg et lite lager siden diss produktene er utilgjengelige her i Norge.
Vi fikk også med oss et besøk på Indiska på veien og der fant jeg denne søte koppen med blonder i bunnen. På den svenske kjeden Karlssons solgte de kokebøker og andre bøker til kun kr. 39,-
pr. stk, og selvfølgelig måtte jeg ha med noen hjem..
På Indiska fant jeg også denne søte puten som jeg hellr ikke klarte å gå fra..
I dag er det nøyaktig 4 uker til jeg og den samme venninnen som eier torpet reiser til Paris, og nedtellingen har begynt. Men foreløpig skal jeg kose meg med minnene fra denne herlige høstferien i Sverige. Ha en fortsatt fin høstdag der ute! Jeg skal snart ut men skal forsøke å besøke der alle litt senere i kveld :)

38 kommentarer:

Lotten sa...

Oj, vad fint det ser ut! Ni verkar haft en härlig vistelse här i Sverige ;-) Vad god maten lät.... jag blev riktigt hungrig när jag läste om allt gott ni lagat. Kudden du köpte på Indiska var verkligen jättefin och den passade som en smäck där i gungstolen.

Kraam Lotten

Rebecca sa...

Åe, dette hørtes ut som den ultimate høstferien! Om jeg noen gang får det over meg at jeg må flytte fra byen og alt kjas og mas tror jeg det må bli et sånt hus på meg også. Drømmested! Haenfortsattfintorsdag :)

Briggs lekehus sa...

åååfy søren så herlig det hørtes ut! nydelig sted! rekreasjon!

Tant Grön sa...

Gu sååååååååååå hääääääärligt! Lugn och ro, härlig natur. Det är det vi behöver emellanåt, ladda batterierna :-)

Hyttehuset sa...

Så sjarmerande dette huset var. Det er så koseleg med slike avbrekk i kvardagen. Og du veit å få fram stemninga.

Puta var også kjempeflott. Eg må innom Indiska kvar gong er er i nærleiken, og sjølv slit eg med å kome tomhendt ut. No har eg fått meg bonuskort der, he he. Eit stempel for kvar 250 kroner eg handlar for. Forrige gong fekk eg fire stempel... (ups).

Anne sa...

For ein nydeleg plass! Skjønar godt at ho forelska seg i det paradiset:) Ser ut som de hadde det fint! Kjempefin blogg du har:)
Ha ein herleg oktoberkveld!

Janne sa...

Sukk...for et nydelig hus og en herlig høststemning! Kjenner roen senke seg, bare av å se på bildene...

Rosas roulade sa...

Troede næsten, du havde forladt os ;) Fine stemningsfulde billeder. Ser at I personer, som spreder harmoni og ro omkring jer :) Og vi kan tydeligvis lide de samme produkter fra Saltå Kvern ;)

Anonym sa...

God kveld Kardemomme!

For et hyggelig sted å tilbringe høstferiedager! Mannen og jeg har så lyst på et lite torp. Vi har veldig lyst på noen kvadrat anno 1800-1900-tallet i nabo'landet. det trenger ikke å være stort, 50 kvadrat holder i massevis, men vi vil ha idyll og nostalgi. Ihvertfall et like sjarmerende hus som du viser her, med tett tak, grunnmur og ingen råteskader. Men det blir nok med drømmen. Tiden får vise, vinner vi i lotto! Ja, da går nok torp-drømmen vår i oppfyllelse.

En kammerat av din og min mann har jo faktisk et torp i Sverige. Det er egentlig et skolehus fra slutten av 1800-tallet. Men det er stort! Og det er et enda større restaureringsprosjekt. Nå kan denne kammeraten svinge hammeren. Han er en flink mann, og han liker å bruke brekkjern for så å bygge det opp igjen, så prosjektet kommer nok i havn.

Ellers intet nytt fra meg. Bortsett fra at jeg jobber og står på som bare det her i raritetskabinettet om dagen. Mannen er bortreist. Han holder på med arkivdykk i Edinburg. Han reiste på mandag og kommer hjem på lørdag. Og når han er borte styrer jeg i vei med alt, roter og holder på. Men en ting har jeg blitt ferdig med og det er maling av stueveggene! For en jobb, men også for en tilfredsstillelse! Det er som å få lyset i gave! Som jeg sikkert har skrevet før så har vi levd med beige vegger i to år! Det var som om å bo i en muldvarphule (Har lest om en slik hule i Tommelise he he). Så nå har veggene fått fire rullestrøk med hvitt! Nå skal jeg begynne å henge opp veggprydsamlingen til mannen og meg. Det er utfordring det! Oi, oi, vi har en del og hva skal jeg velge. Men jeg bare gjør det nå som han er borte. Det er jo også lettere å få tilgivelse enn tillatelse...vi er ikke alltid enig han og jeg...men vi krangler aldri om det, og faktisk er han ganske medgjørlig.

Avslutter linjene her. Nå må jeg hive meg rundt med drill, skruer, hammer og spiker. Er faktisk litt spendt selv. Hvordan vil innredningen av veggene bli? Bare det ikke blir for musealt - er litt yrkesskadet skjønner du.

Ha en fin kveld Kardemomme. Jeg besøker deg snart igjen. Du har jo alltid så mange spennende, givende blogginnlegg - jeg blir så inspirert. Og med det siste klarte du å trigge torp-drømmen min...tror jeg må sjekke sparekontoen til både mannen og meg før jeg går igang med veggpryden...

Fjærklem fra Nøtteskrika

Mor og datter sa...

Så fin blogg du har, deg vil jeg følge ;) Ta deg gjerne en titt innom min blogg og, om du har lyst..
klem klem

Rikke sa...

Oh, for et herlig sted. Jeg bor selv nært Sverige, og har mange ganger kikket på boligannonsene der borte – og dagdrømt.

Det er forresten ingen sak å ta oppvasken når den ser slik ut! :D

Kaspara sa...

Hei og god kveld, Benedicte!
Tusen takk for koselig hilsen fra vår kjære tilbakevendte bloggvenninne!
Skjønner du har hatt flotte dager! Så nydelig og sjarmerende rødmalt hus. Det hadde jeg kjapt forelsket meg i også!
Det så så herlig ut med vimpelrekken til Rie Elise i vinduet, skikkelig lett og glad sommerhus-stemning.
Å vaske opp ute er veldig koselig, for det har jeg god erfaring med fra hytta til mannen. Så mange flotte sjarmerende bilder fra det herlige landstedet!
Vi kom hjem ved åtte-tiden i kveld fra Oslo etter å ha besøkt Marthe sammen med Nina. (Dilldall)
Far i huset var sjåfør og gikk i HI-FI butikker mens jentene koste seg med lunsj og skravlet.
Senere var E og jeg innom Illums bolighus, Designtorget og Ikea en tur. Får lage et innlegg i morgen om Osloturen, men nå kjenner jeg at jeg er litt trøtt.....Gjesp...
Hyggelig at du har lagt deg til som følger. har ikke helt skjønt dette opplegget, så det kan du sikkert forklare meg en dag.
Ha en god natt, Kardemomme!
Klem fra Kaspara

Kardemomme sa...

Hei Nøtteskrika :))Ja, et torp er en drøm for meg også men mannen min er ikke like ivrig dessverre.
Håper likevel han kan la seg overtale en eller annen gang. Men først må bankkontoen bli litt fetere ;)Broren min har også kjøpt seg et helt nydelig torp i samme område som det jeg var på nå i høstferien og det finnes MANGE slike skjønne oaser over hos søta bror. Ta en titt på Hemnet.se så finner du mye! Jeg vet akkurat hva det er å male alt hvitt! I Oslo startet vi opp med farger på alle vegger og etterhvert som vi brukte opp litervis med hvitmaling ble det som en helt annen leilighet!
Det virker både større og lysere når alt blir hvitt. Husker jeg skiftet til lys grå men det ble en kort flirt! Etter et par uker var veggene hvite igjen hihi!!
Jeg vet jo at mennene våre egentlig skulle på torp-tur før jul men de får heller ta turen en annen gang når alle er friske og uten smittefare..Et skolehus eller et misjonshus hadde vært drømmen å innrede. Tenk så store og luftige rom man får...sukk!! Ja, ja vi får vel se hva som dukker opp i fremtiden. Hvis man først går på noen visninger vil jeg tro at fristelsene ligger i kø. Ha en fortsatt fin torsdagskveld i redet hos dere Nøtteskrika! Er sikker på at det blir fint hos dere! Klemmer fra Kardemomme :))

Sjova sa...

Så herleg! Og tenk at ho fekk det- draum for mange det. Sjarmerande plass, og dine utvalet av innkjøp frå Sverige var særs bra. Skjønn kopp;.)

marie sa...

For et nydelig sted. Heldig du som haer fått være med dit.

Haust sa...

For ein flott stad å kunne besøke! Det ser fantastisk koseleg ut! Og så triveleg å ta oppvasken ute!

Ha ei god helg!

Re-dizain sa...

Det är helt underbar känsla att uppleva det primitiva livet ibland...jag blev nostalgisk och tänker på en liknande upplevelse i Dalsland där jag var med en kompis på ett torp.

My home is my Castle - by Kari sa...

For et nydelige sted, OG hus Og uthus :))
Jammen er du heldig som kan blie med din venninne .
Herlige bilder.. det blir noe eget ved å stå ute å vaske opp :) Koselig :)
Flotte ting du fikk med deg hjem. Likte spesielet den koppen ;)Den var MEG hehe

Klem,Kari

Persilja sa...

Å så härligt hus!!!!! Boken husen runt östersjön har jag också. Men betalade inte 39...;D
På indiska hittar man ALLTID nåt fint!

Rosas roulade sa...

Jo jo, det er da Suzi Quatro, jeg refererer til :) Tænk, at du har været fan!! Morsomt. Hvem der genspejler mig? Ingen tror jeg. Jeg er vel mere et miks af begge. Jeg har stor sympati for dem begge to, men de gør ting, som jeg aldrig ville have gjort. Jeg kunne nok være blevet begge to, men for tiden er jeg bare mig. ;)

Anonym sa...

Så fint innlegg om Torpet mitt! og så mange positive og fine kommentarer fra bloggevennen dine Kardemomme. Gleder meg til neste besøk og gleder meg veldig til Paris....:-)

M

Kardemomme sa...

Hei M. Det var en nydelig tur og jeg skulle gjerne vært der hele uka :))Bildene jeg tok av den deilige maten vi laget ble dessverre for mørke og uklare så jeg tok det ikke med. Har stor planer om å gjenskape måltidet i morgen :)Du er nok sikkert på K. du nå så du får hilse alle sammen fra oss! Gleder meg SKIKKELIG til Paris :)))

Minmill sa...

Hei, Kardemomme. Godt å ha deg tilbake igjen i blogglandet. Så deilig med en tur til "søta bror". Ser ut og høres ut som dere har hatt det helt skjønt. Det stedet så ut som et sted jeg også kunne trivdes. På et sted som dette må man jo bare slappe av og leve et bedagelig liv. Bare det å kunne ta tid til oppvasken manuelt og i tillegg synes at det er gøy, høres herlig ut.
Jeg visste ikke at du var på tur, så jeg tippet du hadde deg en liten pause. Men så gikk det opp for meg at høstferien har slått til for fullt. Selv er vi på jobb, siden vi var på sydentur for et par uker siden.
Nå er du vel totalt uthvilt og klar for nye Kademomme sprell, som jeg håper gir utslag på bloggen din.
Ønsker deg og dine en super duper helg.

Stooooooor klem fra Minmill

Minmill sa...

Jeg glemte å si en ting...

Jeg var en tur i byen i dag morges på optiker besøk. Dro innom indiska på vei til bilen. Og jeg stoppet opp med den puten som du viser her. Jeg synes den er kjempefin. Det var godt du kjøpte den.....Den passet godt i Eames stolen din.

Briggs lekehus sa...

Hei kardemomme. Vet enda ikke når det kommer i rom123. Tar vel tid antar jeg. Er bare en minireportasje.

Hehe..min fredagskveld høres ganske lik ut som din. Sofa, tacos og tv-underholdning (men her blir det "menn som hater kvinner" på dvd. Ingenting som fredager:-)

Ha en god helg!!

Heidi sa...

Så fantastisk koselig det så ut! Skikkelig romantisk og fredelig! Ha en flott helg:) Heidi

ceciliemo sa...

Hei
Saltå Kvarn finnes i Norge! Jeg er også fan av disse produktene og kjøper dem i diverse helsekostbutikker, sjekk ut importøren: http://www.vitalkost.no/index.php?cPath=216

sol sa...

For et herlig sted! Skjønner godt at venninnen din falt for det.
Ha en god helg!

Dans på roser sa...

Åååå....herlig, herlig, herlig!!
Så koselig kommentar inne hos meg idag. TAKK for gode ord. Kos deg med symaskin og stoffer +++ i helga =)

Klemmer.

Mia sa...

Ååååhoi, for et alldeles nydelig sted! For en stemning, for en atmosfære... ikke rart din venninne falt for huset, for det gjorde jeg også! Herlige bilder av huset og det som må ha vært en deilig høstferie for dere. Gjett om jeg fikk lyst på en "ødegård" i Sverige, jeg også! Og en tur til Paris hadde heller ikke vært å forakte, når du først nevner det....

Ønsker deg og dine en fortreffelig helg!

Pillepalle sa...

Kjære Kardemomme! For et deilig hus! Jeg skjønner at dere kunne trive så godt der! Ha en glad helg videre! Klem fra Pillepalle

Anonym sa...

Utrolig flott plass:) og så koselig å ta oppvasken ute da.. vi får benytte sjansen nå mens vi kan, før det blir for kaldt. Den puten fra Indiska var skjønn.. ikke lett å gå inn i den butikken uten å kjøpe med seg noe.. det er helt sikkert! Ha en fin helg videre:-)

NUSSE sa...

For et nyyyyyydelig sted!!!!!!!!!! Jeg skjønner godt at hun falt for det, det gjorde jeg også nå. Sjel, stil, romantikk og historiesus -og masse å putle og fikse på -hva mer kan man ønske seg?

Klem fra meg.

Rosa sa...

Å for et fantastisk sted : ))) Jeg har studert bildene nå, så nå føler jeg at jeg har vært der jeg også ; ) Og jeg bare elsker den nye koppen din!!!!!!! VIL HA VIL HA VIL HA ; )))

Ulla sa...

Åh, hvor ser det hyggeligt ud. Kan godt forstå din veninde forelskede sig i dette hus!
Hvor lyder det fantastisk med en veninde rejse til Paris!
Skøn blog du har :)

Marthe sa...

Hei kjære deg!

Så mange koselige bilder du viser. For en drøm det er å eie et sånt torp! Det har vært på ønskelisten min helt siden jeg så programmet "sommartorpet" på svensk tv for noen år siden. Her pusset de opp et gammelt torp, og jeg slukte hvert program rått. Også deilig å kunne stå ute å ta oppvasken. Her regner det som besatt i dag, så det er nok ganske utelukket at jeg tar med meg skitne tallerkner i bakgården for å vaske opp;)

Jeg blir så fantastisk inspirert av deg, Kardemomme, og er så lykkelig for at du valgte å fortsette med bloggingen. Nå skal vi spise sein lørdagsfrokost og bare nyte dagen innendørs. Det er lenge siden vi har hatt regn i helgen, men det er faktisk litt godt. Da kan man krype opp i sofaen med ekstra god samvittighet.

Håper du har gode og avslappende dager med familien din. Ønsker deg en fin helg!

Klem fra Marthe

Lycke sa...

Men så fantastiskt underbart ni verkar ha haft det och jag bara älskar hennes hem...drömmer mig ofta ut till landet och mer gammaldags inredning i dagarna har jag märkt...har ju bott i våran sommarstuga på landet i ett helt år utan rinnande vatten och med utedass för några år sedan - och det var en lycklig tid minsann..men för barnens skull är det perfekt där vi bor - lite mittemellan landet och staden!!!

Härlig porslin hon hade också och där är ju kudden, hihi!!! Koppen var också så härlig som du fann!!!

Och PARIS!!!! ÅÅÅ vad avis jag nu blir!!!!!!! Har alltid velat åka dit...och någongång ska det bara bli, det vet jag!!!!!!! Underbart underbart!!!

Härlig härlig helg till dig igen..

Kramhögar Lycke

Tulip sa...

Så herlig å eie et sted som dette. Det føltes nesten som å være der nåe man så bildene dine. Nydelige bilder!

Kos deg:)