søndag 14. februar 2010

Nytt stoltrekk og fastelavn..

Som vanlig har helgen gått altfor fort og jeg har ikke vært innom pc-rommet før nå. Vi skal ha sen middag i dag og for øyeblikket har jeg kylling liggende i marinade. Etter hvert skal vi spise Chicken tandoori som er noe av det beste jeg vet her i verden. I går kveld heklet jeg ferdig et nytt lite trekk til kjøkkenkrakken. Det er så moro å lage disse og jeg stopper nok ikke med det første. Dette ble som å hekle en gedigen gryteklut rett og slett.. Rundt og rundt og rundt og...Gøy!
Søt liten nålepute med heklet blomst på. Alle ser nok at dette er skikkelige Kardemommefarger :)) Tusen hjertelg takk Helle! Tradisjonen tro skulle vi bakt boller i dag men vi var litt lei bollebakst og hadde heller lyst til å bake noe nytt så vi fant fram den seneste boka til Sif Orellana, Rollinger og Roullader i stedet. Der falt valget på "Tunisisk kaffebrød" og dette var et godt valg. Tør ikke å legge ut oppskriften siden boka er helt ny..Vil jo ikke tråkke i salaten angående copyrights. Men deigen rundt fyllet var en vanlig mørdeig mens fyllet var laget av marsipan, smør og sukker. Det ser ikke så flott ut på bildet for kakene sprakk litt opp slik at noe av fyllet rant ut men jeg garanterer at de var supergode på smak..Anbefales!
 .

36 kommentarer:

Briggs lekehus sa...

så stilig den kommoden ble i hvit! kjempeflott. Og dine heklerier...sukk..nydelige! Ble veldig inspirert til å hekle rundt og rundt jeg og. Høres ut som en ganske bra søndag i huset ved bekken:-) Håper den forsetter å være slik! God morsdag til deg kardemomme:-)

Anonym sa...

Hei!! Kommoden ble så kjempefin:-) Fulgte med utgangspunktet. Må legge inn et bilde av en stol jeg også, som jeg holder på å male. Jeg har to av de men det er jo et prosjekt, nå ferdig med 3 strøket og er ennå ikke fornøyd. Hmm. Ha en riktig fin uke.. Mvh Anita

almaPalma sa...

Det hekla krakktrekket du hadde laga var heilt nydelig! Veldig fin blogg du har.:)
Helsing Kristin

M by M sa...

Gratulerer med morsdagen! Trekket på krakken ble virkelig fint! Likte også gangen din veldig godt! Det går i svart og hvitt i min gang også, så det var helt i min smak :-)
Kos deg med kyllingen!
Klem

Ida Susanne sa...

Hei Kardemomme:)
For en super kult stoltrekk du har heklet deg!Viste det til mamman min som sitter ved siden av meg her og jeg hintet stort at jeg ønsket meg et slikt et*skratt*
Fantastiske farger:)Flink du er.
Super herlig inspirasjons bilder fra deg vennen, tusen takk:)
Har du hengt deg på give away'n min forresten?Om ikke sleng deg på:)

Klem Ida Susanne

Lappeline sa...

Hallo!
Den krakken ble jo kjempe fin,skulle prøvd meg på en slik men da må jeg ha krakk også. Det er jo loppemarked tid snart.
Hvordan gikk det symaskinen og bruksanvisningen fikk du tak i den?
Ha en fin kveld.
Klem

Rosa sa...

Det stoltrekket ble superfint!! : )) Ha en fortsatt fin kveld...

Maria sa...

Nam-nam, det ser lækkert ud. Både det spiselige, OG den sort/hvide gangen Kardemomme.

Jeg har en idé om at du engang viste hvordan man bager gode sprøde knækkebrød på bloggen. Om det var denne her, eller den gamle blog husker jeg ikke. Men jeg kan umiddelbart ikke finde det...
Vil du være så snill at skrive hvis det var deg der hadde den opskriften, og fremgangsmåde ?

Klem Maria.

victoria (huset i byen) sa...

Har også den boka, herlig er den og har hatt lyst til å teste ut den oppskriften....
Og takk for tipset om melet, skal kjøpe det neste gang jeg er i sverige... Har funnet det på helsekosten her også men nok til dyrere enn å kjøpe på ica i sverige.... Så er på listen for neste harrytur ;) den krakken ble kjempe fint med trekket, og ja litt kake lignende... Gleder meg til å se gangen ferdig, ser flott ut...
klem victoria

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann...
nå er dere vel midt i middagen...vel bekomme:)
nyyyydelige disse heklete stoltrekkene du har heklet...du er så flink og fingerferdig:)
ha en kos kveld Kardemomme...
klemmer til deg:)

Châtaigne sa...

Det er alltid spennende når du legger ut nytt innlegg - og dagens bloggeinnlegget var ikke noe unntak! Trekket til krakken er jo bare helt nydelig, spesielt med blomsterdetaljen. Jeg elsker fiolett for tiden:-) Det er så utrolig vårlig farge, kanskje forde den minner meg om krokus:-)

janne - kathrine sa...

Hei, hei.
Så morsom krakken ble. Ja enig, kan minne litt om en kake :-)
Ha en riktig fin uke! Hilsen J-K

MiaNostalgia sa...

Så flink du er med heklenåla,og gavene du har fått var kjempefine.

Vi hadde også "indisk" kylling her idag - nemlig kylling tikka masala. Lukter hvitløk i hele leiligheten nå :-)
Håper elles helgen har vært fin. Øsnker deg en god ny uke.
Klem fra MiaNostalgia

Trine sa...

Hei! Ville bare si at du har en fantastisk blogg! Jeg har vært inne her flere ganger, men aldri lagt igjen noen kommentar. Den speil-kommoden ble jeg skikkelig misunnelig på! Vil ha! Ha en koselig kveld:)

Terese sa...

Hei, må berre sei at eg syns det stoltrekket var heilt nydeleg! No vart eg inspirert til å hekle stoltrekk og:-)

Minmill sa...

God morsdag til deg Kardemomme. Du må være en av verdens flotteste og snilleste mammaer. Jeg tipper du er det!

Håper kyllingretten smakte og at de tunisiske kakene gled ned etterpå. Her har vi kost oss med tradisjonelle fastelavnsboller. Jeg er ikke lei av hvetebakst for det er ikke så ofte jeg lager det. Derfor syntes ungene det var stas når de kom hjem til duftende boller med krem og melis. Men de lurte jo på hvordan de skulle spise dette, så vi måtte undervise litt før de klarte å spise. Jeg spiste to stk. og er fremdeles litt småkvalm her jeg sitter.

Så fine ting du har fått fra danmark. Jeg skjønner godt at du får hjertebank av et sånt herlig retrostoff. Det gjør jeg også. Hvis stoffene blir finere enn det, hopper vel hjertet over et bank.

Krakk-trekket ble nydelig. Jeg skjønne ikke hvordan du klarer å lage så mye jeg. Har du en ekstra motor inni deg eller? Jeg kunne kanskje klart å lage mye jeg også, men jeg jobber vel litt for mye tror jeg.

Denne helgen har jeg vært alene hjemme mens mann og unger har vært på hytten. Jeg har av og til så korte frister på prosjekter at av og til ryker det en helg. Det er ikke særlig morsomt, men jobbmentaliteten min er å gi og ta. Jeg har jo ikke noe problemer med å gå til frisøren midt i arbeidstiden min for eksempel. Neste helg blir heldigvis normal. Da skal jeg også dra til hytten og slappe av og kose meg ute i snøen.

Tralla la. Jeg skvaldrer nå, gjør jeg ikke? Jeg får slutte nå, men jeg vil ønske deg en fin uke kjære bloggvenn. Klemmer fra Minmill

Kamille sa...

Det ser ut som dykk har hatt ei fin helg. Masse fine bilder. Du er utruleg flink å hekla!! Nydeleg trekk i sukkersøte farger. Elskar lilla!!
Liker veldig godtinspirasjons bildene du viser frå Lisbett Wedendahgl.

Klem frå kamille

Inga Helene sa...

Flott stolterkk! Jeg er stadig innom Fretex for å prøve å finne meg en krakk til gangen. Hittil har jeg ikke hatt hellet med meg, men regner med at plutselig står den der :-)

Ha en god kveld :o)

Susanne sa...

Godmorgon kära du,Det virkade överdraget är så vackert som en tårta! SÅ duktig du är,
Här i Norrland har vi haft en helg med vackert väder sol och vara ett par minus grader har varit så skönt man har fått en liten för aning om att snart kommer våren.

Spegelbyrån blev så majestätiskt vacker i sin färg, ett riktigt smycke!
Vackra gåvor har du fått,
Hoppas du och de dina får en fin vecka
kram

MollyMy sa...

Du er bare så fantastisk til at hækle, og jeg er vild med den lilla sag. Fin, fin farvesammensætning.

Jeg har også bogen, Rollinger og roulader. Var en af de heldige der blev udtaget til at få et indlæg med i bogen, så jeg fik sendt et eksemplar af bogen som tak af Sif. Jeg svævede på en lille lyserød sky den dag jeg fik beskeden, og var pave stolt :)
Og den opskrift på tunesiske kaffebrød kan jeg også varmt anbefale, de er bare super lækre.

Fine sager du har fået af Helle ( en fugl i hånden ).
Kh Birthe

Anonym sa...

Hei Kardemomme - bildene av den "kakebelagte" krakken din inspirerer så absolutt til fortsatt hekling for mitt vedkommende - nå når lappeteppet nærmer seg slutten, må jeg jo finne på noe nytt:)

Likte også så godt å se hvordan gangen deres ser ut - med nymalte møbler. Er i utgangspunktet selv glad i den litt stramme sort/hvitt-stilen - og vår gang er ikke så ulik i uttrykket - men så må jeg plutselig myke opp med noen fargeklatter og humorinnslag. Tror nok ikke det er så mye å lure på når det gjelder Hang-it-all-knaggen - er det vel ....;)
Deilig bakst også - hos oss gikk det i tradisjonelle boller i går - bakt etter boka fra bakeren på Lom - de blir gigastore - og én bolle med krem er nesten nok til familien på fire:)
Ha en god uke, Kardemomme - klem fra Bente.

Kaspara sa...

God formiddag, Kardemomme!
For et herlig innlegg! Hvor begynner jeg her? Arne jacobsen stolen i sort var bare såååå flott, mer karakter liksom enn når den var hvit. Speilkommoden ble så nydelig som man kunne forestille seg at den ville bli. Dere er flinke til å få ting raskt unna!!!
Er imponert!
Og det hekletrekket på stolen...sukk...sukkk og sukk.... det er noe av det desidert nydeligste jeg har sett. Helt skjønt!
Likte godt nålputa fra Helle også og fin pose som jeg også er så heldig å eie selv.
Ha en superfin dag! Jeg mailer deg i løpet av dagen.
Klem fra Kaspara

till-vidas-ara sa...

Vilka underbara gåvor kära du - och spegel-byrån blev knallfin i vitt - stolen likaså i sitt svarta! Här har inget bakat blivit, men vi hade det mysigt med god mat, bad och tulpaner igår :)))
I mitt förra inlägg visade jag att jag lägger ut burken du tyckte om på tradera nu, eftersom jag fann min liknande barndsomsburk på pappas vinda :) Där syns jag också hela jag - hujeda mig, hihi...!

Massa kramar Lycke

atinybitofheaven sa...

Åååååååh... så utrolig fint det var med det trekket på krakken :-) Jeg MÅ lære meg å hekle rett og slett :-)

Herlig innlegg- sitter der og smiler :-)

ha en vakker dag videre :-)

Klemmer

::Moia sa...

Du bør absolutt kjøpe deg "Hang it all", jeg er bare superfornøyd med den, nyter synet av den hver dag:)
Speilkommoden ser super ut i hvit! I sommer kom jeg over en skjenk i teak som jeg hadde så lyst på men synes den var i overkant dyr, for å være brukt, men i helgen var vi i bruktbutikken i Sverige igjen, og den stod der fortsatt, og til en helt annen pris, enn den hadde i sommer, så Chr kjøpte den til meg i morsdag/valentine gave, den skal også males hvit, desverre hadde jeg ikke maling på stugan men vi drar dit i vinterferien, og da skal det males og ommøbleres:)
Ha en strålende mandag:)

merethe sa...

Flott trekk på den krakken. :)

kardemomme sa...

Terese:Jeg har forsøkt å klikke på navnet ditt men kom ikke inn på noen blogg så jeg legger igjen noen ord her. Vil bare takke for koselig ord! Det er alltid koselig at folk tar seg tid til å legge igjen noen ord. Ha en fin kommende uke! Klem fra Kardemomme :))


Bente: Måtte smile av de digre bollene du beskrev! Hele familien på ei bolle hørtes så koselig ut :))Må innrømme at jeg liker å bake stort jeg også. Både kjeks og boller er alltid størrelse XL her hos oss :) Angående hang it all så er det nok ikke så mye å lure på nei. Den er så flott og jeg vet at dette er design som jeg ikke går lei av. Dermed er det verd hver eneste krone.Ha en fin uke! Klemmer fra Kardemomme :)))

Ninas Drops sa...

Nydelig kaketrekk til krakken din Kardemomme...SÅ sarte fine farger. Hekling er du god på.
Og de kakene så digge ut altså, jeg tror og mener at disse kunne passet en Dropsig mage veldig godt..hihi...
Tuddelu
Drops

Minmill sa...

Kjære kardemomme, ikke ha dårlig samvittighet, please. Du må gjøre akkurat hva du føler for og akkurat når du vil. Blogging kan bli en stor affære jo mer aktiv man er. Det sier seg selv at du ikke kan gjøre alle til lags, og jeg er iallefall ikke skuffet om ikke du er hos meg på en stund.

Jeg satt med en liten tåre i øyet isted når jeg leste din kommentar hos meg. Du traff en liten nerve hos meg med å si at jeg ikke må jobbe for mye, men kose meg litt :-) Jeg har en bremse som ikke alltid fungerer. Nå etter fire dager med intens jobbing, er jeg lei og lei og lei. Etter sånne jobbeøkter kommer jeg i et mørkt hjørne. Hva med ungene? Får de nok kos? Koser jeg meg? Er det dette jeg vil? Jeg får en intens trang til å leve livet... full ut. Jeg vil omfavne de myke verdiene i livet. Jobb er jobb, og ingen er uerstattelige. Selv om jeg gir alt jeg har på jobben enkelte ganger så føler jeg bare tomhet etterpå.
Jeg kommer meg som regel på bena igjen etter kort tid, og det føles bra å kunne kjenne på de dype spørsmålene.

Nå i kveld skal jeg sette meg ned og finne ferien for oss i sommer. Skal ikke se på pengene. Vi, min familie og meg, skal ha en lang, lang ferie sammen og bare ha øyne for hverandre.

Du verden, denne ble dyp, Kardemomme. Noen ganger dypt og noen ganger overfladisk. Jeg valgte det dype denne gangen.

Klemmer i bøttevis fra Minmill

Fru. Ekelund sa...

Hvor er det blevet et flot hæklet betræk!! Jeg ville ønske, at du hæklede flere ting. Du kan altså bare det der :O)

Knus Rikke

MiaNostalgia sa...

Kardemomme - jeg leste kommentaren din hos Minmill, og kjenner meg litt igjen selv om jeg ikke har blogget mer enn i et halvt års dit. Noen ganger føler jeg at det opptar litt for mye tid, og jeg får av og til litt dårlig samvittighet dersom jeg ikke legger inn mange nok innlegg eller kommenterer nok (har skrevet om dette på bloggen min tidligere også). Men så går det noen dager uten blogg og så får jeg skikkelig abstinenser og savner både den og dere i Blogglandia... Håper uansett at du fortsetter å vise deg her innimellom,men det må jo være lystbetont. Gjør det når du har overskudd og lyst, ikke fordi du føler at du må...
Ha en fin tirsdag (jeg ligger under dyna med tett nese og sår hals, hodepine og verkende ledd. Men, men det går jo over etterhvert :-) )
Klem fra MiaNostalgia

Vibeke sa...

hei hei :)

blir så glad og ikke minst inspirert av dine herlige innlegg!
den lilla "kaka" var jo bare supersøt..

har du forresten sett hjemmet til vår felles bønne og linsekokebok "venn" i det nyeste elleinteriør? hun hadde like herlig hjem som kokeboka hennes er synes jeg :)

så gøy å høre at det er blitt strømpekjøp på deg!! fant noen HELT tilfeldig (helt sant altså) her om dagen i en vidunderlig plommefarge, slikt er lykke..

god tirsdag til deg,
klem

Mamma Brown sa...

Hva annet enn lekkert, berre lekkert kan man si til dette. En Hang it all vil absolutt gjøre seg til det svarte og hvite.
Klem

Jeanette Lunde sa...

Så utrolig fin "hatt" krakken din fikk!!
Og tusen takk for koselige ord; og i lige måte. Jeg feier i gjennom bloggene, men rekker sjelden å legge noen kommentarer.
Selv om småbarnsperioden er utrolig sjarmerende, så må jeg innrømme at jeg gleder meg til å få litt bedre tid! ;)
Men når jeg først har litt egen tid, ja så tenker eller ordner jeg til jentene uansett...he he...Sånn er det å være hønemor ;)
Ønsker deg en nydelig uke!
Klem Jeanette

Ann Elin sa...

Så stilig den krakken ble:)) Kanskje jeg skal prøve å få heklet noe på min gamle grusomme sykrakk:)))

takk fro flott inspirasjon:)))

Hilsen AnnElin/ Fru RosasHjem

Masy sa...

Så utrolig fin krakken ble, herlige farger!