søndag 7. februar 2010

Forberedelser til fastelavn.

Vi har hatt det nydeligste vær i helgen men minstemann har blitt superforkjølet så vi har droppet utelivet til fordel for forskjellige inneaktiviteter. Neste søndag er det fastelavn og vi fikk lyst til å finne fram saks og papir for å lage litt papirklipp som skal henges på riset neste helg. Det ble laget både sommerfugler, katter og fugler.

Før helgen tok jeg meg en tur innom nærmeste hobbybutikk og hamstret litt mer papir. Det er tydelig at den blomstrete vintage-trenden har nådd fram til papirindustrien også. Kreativt kaos.

Klassisk katt. Alle har vel laget en sånn i sitt liv. Jeg synes de er så fine at vi jammen måtte klippe en sånn i år også.
Litt papirklipp fra i fjor lå i posen med papirrester. Blyantkrukka er umiskjennelig en Wiinblad og den fine sigaresken har jeg fått av Kaspara en gang. Den inneholder alle mine nåler.
Da vi oppdaget at vi hadde glemt å kjøpe brød fikk vi en fin anledning til å dra fram bakebollen. Melposene fra Saltå kvarn er så superfine i designet at det er en fryd å sette dem fram på benken.
Min trofaste Kitchen Aid..
Det ferdige resultatet. Jeg bruker mye grovt når jeg baker og bruker ikke oppskrift på slike småbrød. Men jeg blander ca. 1,5 liter med forskjellige melsorter, 1 pose tørrgjær og 1 ss salt. Deretter koker jeg opp 5-6 dl vann. I vannet har jeg i 2 spiseskjeer med mørk bakesirup og 0,5 dl olivenolje. Før de stekes pensles de med 1 egg og drysses med en blanding av havregryn, hvetekli og havrekross fra Saltå kvarn.
Her foregår det noe i alle etasjer. Min hvite Arne Jacobsens Syver-stol (noen dåner vel av dette stuntet) har blitt svart og speilkommoden venter på videre behandling så jeg må skynde meg før det blir helt mørkt ute og jeg ikke ser hva jeg gjør, men vi sees senere. Ha en fortsatt fin søndag der ute !

31 kommentarer:

Lappeline sa...

Hallo!

Kjekt med litt familie sysler både for liten og stor
Deilig med hjemmebakt.
Ha en fin søndag.

Klem

Frk lykkelig med farge sa...

De utklippene blir flotte på riset til neste helg. Rundstykkene så fantastisk gode ut, tenkte selv jeg skulle bake litt i dag. Så her i huset blir det kanelsnurrer. Håper minstemann snart kommer seg. Ha en flott søndag.

reSIRIkulert sa...

No fekk eg verkeleg lyst å finna fram saks og papir, og laga iveg! Og katten, ja, den vekkjer gode minner her også ;)
Sjølv om ein må vera inne i finvèret, kan ein verkeleg kosa seg uansett.
Ynskjer dykk ei fin veke!
Siri

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Så fine papirfigurer dere har laget........og de rundstykkene så bare fryktelige fristende ut...nam nam nam....:)
ha en kos kveld.....
goeKlemmer

MiaNostalgia sa...

Så koselig det så ut med kreativt kaos og baking. Spent på resultatet av syverstolene! :-) Ha en fin søndagskveld.
Klem fra MiaNostalgia (som er alene igjen etter at besøket har dratt. Men MrNostalgia er hjemme om et par timer).

victoria sa...

Nam de rundstykkene så gode ut, og flotte melposer ja, er det økologiske?! så litt sånn ut, hvor får du tak i de hen?
Flott papir du hadde kjøpt også, og herlige utklipp...
Er spent på å se resultatet av hva du driver med...
ha en super søndag vidre
klem victoria

Hannahs Bod sa...

Men oj!! vad mycket fint du har på din blogg.Massor av vackert
Må gott//Hanna

Kamille sa...

Dei såg skikkeleg gode ut!!
Så fin karnevals pynt. Har du laga dei ut i frå fri hand?? Du er utruleg kreativ og flink! Tar seg bra ut. Fargerikt og flott.
Trur eg sett i gong noko her også :)

Klem frå kamille

Anonym sa...

Hei, kjempefine papp-figurer! :-). Disse blir nydelig å punte med. Jeg liker siden din! Er ofte innom til deg å titter. Ha en kjempefin søndagskveld! Mvh Anita

Anonym sa...

Hei Kardemomme - smart å pynte fastelavnsris med papirklipp - og så mye fint papir du har funnet:) Ble skikkelig inspirert av figurene dere har klippet:) Vi er noen pollenallergikere her i familien - og da er det ikke så morsomt med spirende fastelavns-bjerkeris inne - så jeg var også og handlet litt papir i hobbybutikken på lørdag. Vi skal pynte noen trollhassel-greiner som nå står ganske nakne i en gammel grønn "lut-flaske". Sammen med denne flasken står det en ørliten samling av mugger/kanner, så vi lurte på å utvide samlingen med noen utklipte papirmugger i glade farger - får nå se hvor fint det blir, da .... Kanskje det blir noen hjerter også - det er jo både morsdag og Valentine samtidig med fastelavn:)

Så gode rundstykkene dine så ut - og så usannsynlig søt den er den blå strikkekluten som fikk passe på deigen mens det hevet - har du heklepyntet på en vanlig klut? Sånne små humorinnslag liker jeg utrolig godt:)
Ha en fin uke, Kardemomme - og lykke til videre med maleprosjektene dine:)
Klem fra Bente.

Linn sa...

så fine figurar dykk har laga! Det blir nok fint på riset.

Må innrømme at eg aldri har høyrt om fatelavnskatt :O)

Kos deg med prosjekta dine! :O)

*klem*

Kari Anne sa...

Oj, klippe klippe! det fikk jeg også lyst til å gjøre! Den katten husker jeg godt, synd det ikke ble tatt vare på! Så fine papir du har funnet!

Janne sa...

Så herlige papirer! Er så koselig med sånne aktiviteter:) Dessverre er det bare jeg i huset som synes det, iallefall foreløpig...hihi;)
Klem, Janne

kardemomme sa...

Bente: Heisann :)) Høres så koselig ut med utklipte papirmugger på greiner av trollhassel. Synd du ikke har blogg så vi kunne sett dette alle sammen. Men jeg ser det for meg og er sikker på at det blir nydelig!
Jeg er visst ganske så allergisk selv og setter aldri løvkvister i vann. Når de ikke står i vann spretter de ikke ut så fort så jeg redder meg litt med det.
På torget hadde de nydelige greiner av kastanje og jeg tror kanskje at jeg tar med meg noen sånne hjem til vasen.
Det lille håndkleet som ligger over bakebollen min er kjøpt i København og kommer fra RICE.
Men man kan helt sikkert lage noe lignende selv også. Kjøpte det på Plint i gågata bak Illum.
Ønsker deg en fin kommende uke Bente! Klem fra Kardemomme :))

Christina Skarø sa...

De boller ser så lækre og sunde ud.. det er så dejligt med hjemmebag..
Din kitchen aid - pas på den ikke forsvinder en dag.. hmmm... sådan en har jeg også ønsket mig rigtig længe.. :-)
Kram fra C

Anonym sa...

Koselig å gjøre inneaktiviteter sammen også og så morsomme papirfigurer. Morsomt med litt annet på riset en det vanlige.
Ha en fin kveld.

holmberg living sa...

Heisan og hoppsan;)
Det er såååå lenge siden jeg har lagt igjen noen ord her men jeg skal love deg jeg nyyyter hvert et innlegg og all fantastisk herlig inspirasjon du gir!!!
Tusen takk for alt du deler:)
Ønsker deg ei ny fin uke!
Gode klemmer fra meg:))))))

Susanne sa...

hej vilka underbara pappers klipp..
jag ska nog göra lite sådant bara studierna ger mig lite tid,
jag läser intensivt det som ska ligga på 2-3 terminer ligger på 1 så jag har det jag gör! känner att jag vill göra så mycket hemma men tiden fins inte just nu, tyvärr!!
men kanske lite söta pappers klipp kan jag finna tiden till.
Hoppas allt bra hos dig kramar till dig från mig,

MollyMy sa...

Har meldt mig som fast læser af din blog, du laver bare så mange flotte og inspirerende sager.
Kram Birthe

Re-dizain sa...

du gör verkligen så fina pappers prylar..och baka kan du också:)
Ha en bra vecka!

Minmill sa...

Hei på deg søteste Kardemomme. Jeg har nettopp sittet og lest din lange kommentar hos meg. Det er sånn at jeg koser meg her jeg sitter med pc'en på fanget. Det var kjekt å lese kommentarene om temaet menn vs. kvinner og rydding. Hehe. Tror det er nokså likt overalt jeg. Mannen min er flink til å gjøre rent, men jeg må liksom spør han. Han skjønner ikke helt at støvsuging kan ikke ventes med over mange dager, og at oppvaskmaskinen må tømmes med en gang. Stabelen av skitne glass og tallerkener vokser i rekordfart hos oss. Småryddingen har jeg innfunnet meg med at det er bare meg som tar, for mannen ser det ikke som rot han. En gang har jeg lyst til å teste, ikke smårydde på en hel uke for å se hvordan det ser ut. Men jeg vet jeg ikke klarer det. Jeg klør hvis det blir for mye rot. Jeg ønsker ikke vaskehjelp her i huset jeg. Selve vaskinen tar ikke så lang tid, men det er ryddingen, og det kan vi ikke få noen andre til å gjøre. Jeg har heller ikke lyst til at andre mennesker skal komme inn i huset vårt og dessuten koster det for mye penger. Vi har en altfor slunken konto for tiden, og alt for mange prosjekter som skal gjennomføres i huset. Så vaskin må vi ta selv....

Rett før jeg dro innom deg i dag, tenkte jeg på fastelavn. Og jammen var det ikke bra du hadde laget innlegg om papirklipp og sånt, for nå ser jeg at jeg må sette i gang her hjemme også. Det er jo under en uke til. Uæææ. I år vil jeg trø til med boller og ris og papirklipp. Det var jammen med noen lekre ark du har fått kjøpt. Håper de har fått noe lignenede i butikken i vår by også. Jeg har iallefall det med små gul/oransje blomster på her.

Jeg skal egentlig jobbe i dag, men det blir ikke noe fordi min PC venter på nytt hovedkort. Den ble helt kaputt i løpet av helgen, og i morgen kommer det en mann fra Dell og bytter ut deler. Jeg håper det vil fungere. Nå sitter jeg med en gammel og treg pc og prøver å jobbe litt, men jeg har kun tilgang på mail, så det er ikke så mye jeg får gjort. Jeg får heller bare nyte det.

Vet ikke om jeg har kommentert tapeten du har kjøpt. Den var helt rålekker. Så moro med en hel vegg med sånn herlig blomstertapet. Åh, du er så kreativ og har så god smak. Jeg ønsker deg verdens fineste dag i dag, så blogges vi vettu. Klem Minmill

SiriR sa...

Så kosleig med klipp og lim stund sammen! Og så fint resultat:)

Og de små brødene ser jammen meg gode ut, nam nam!!

Vibeke sa...

herlig kreativt kaos :)

da er det jammen meg både morsdag, valentines dag OG fastelaven neste helg- da blir det mye kos :)

ønsker deg en fin start på uken,
klem

Victoria sa...

Mmmmm.. det så godt ut!! :)

Og veldig vakre papirer du har fått tak i! :)

Anonym sa...

Hei!
Så herlig inspirerende det er å besøke bloggen din - jeg får masse arbeidslyst! Oppskriften på rundstykkene skal prøves neste gang det står baking på programmet her.
Ha en fin kveld!
Hilsen Alexandra

Kardemomme sa...

Alexandra: Så koselig det er å høre at du finner bloggen min inpirerende og at du får arbeidslyst da :))Vet ikke om noe som er koseligere enn å høre sånt! Ønsker deg en fin dag videre! klem fra Kardemomme :))

atinybitofheaven sa...

Så utrolig koselig- flike dere har vært da :-) De papirene var utrolig fine- gleder meg til norgestur og papirshopping :-)

ha en vakker dag videre.. klem fra Wien

Marina sa...

Hvor ser det bare hyggeligt ud. Vi er også i fuld gang med at pynte fastelavnsris. Det er altid et hit hos børnene.

Lilly sa...

Beautiful blog, many compliment! My name is Lilly and I from Italy.If you want see my blog the link is http://lillypiccolina.blogspot.com,come to visit me =^_^= Bye bye Lilly Palmas

Mamma Brown sa...

Hei Kardemomme
Så flott papirklipp dere har laget, og tapeten var bare helt nydelig. Speilkommoden og skrivebordet likeså. Jeg har også en sånn speilkommode som jeg har malt lysgrønn. Jeg kjøpte den for noen år siden og ga betraktelig mye mer enn du, skikkelig røvekjøp.
Jeg hadde ønsket meg en sånn i sikkert 30 år, og da vi kjøpte huset i Son, hadde vi plass, dvs. vi måtte rive noen skap og bygge en nisje, men hva gjør man ikke for å oppfylle ungdomsdrømmene. Jeg elsker den kommoden. Når barnebarnet blir større, kommer hun sikkert til å leke filmstjerne foran den. Hun legger på seg og trives, så nå er alle helt rolige. Tror nesten at mormorer også er litt i "ammetåka"
Klem!

till-vidas-ara sa...

Ser härligt ut kära du!!! Önskar jag var en bakande kvinna när jag kikar in hos dina bakverk :), men det är nog en bit kvar är jag rädd, hihi...! Får gå en kurs hos modern min först och sedan kika vidare hos dig är jag rädd...!
Var på besök i mitt barndomshem i helgen och fann en massa fint på vinden där - begriper inte att jag inte rensat där tidigare..?!? Men det är gott nog nu och jag njuter av alla barndomskänslor som kommer till mig...mmmm, minnen av tidigt sjuttiotal med massa 60-tal kvar i det - precis som vårat hem var...

Massa härliga bullkramar Lycke