onsdag 24. februar 2010

På Marimekko-utstilling..

Jeg må starte innlegget med å takke for alle koselige kommentarer som blir lagt igjen av dere snille og tålmodige lesere. Jeg har så mange baller i lufta på en gang at tiden her inne blir minimal men her kommer et lite innlegg i hvertfall. For tiden er det en spennende utstilling på Najonalmuseet som jeg hadde lyst til å få med meg. Finske Marimekko står på programmet i disse dager og som den største fan av disse fagre stoffene var det en selvfølge å få med seg dette. Igjen var det tante og små kusiner samt jeg og datteren som var på bytur og dette var jo virkelig en utstilling som barn i alle aldre kan ha glede av. Det var ikke anledning til å ta egne fotos så følgende bilder er knipset fra museumskatalogen. Det første som møtte oss var et podie med flotte kjoler som var sydd i forskjellige kjente stoffer. Til og med moteikonet Jackie Kennedy brukte Marimekko-kjoler på begynnelsen av 60-tallet noe som må ha frontet denne bedriften helt enormt. Marimekko-shop i New York, 1963 Kjole Lupini fra Annika Rimala, 1963
Marimekko leverer også noen fantastiske sengetøykolleksjoner.
Seneste stentøykolleksjon av Maija Louekari. Nydelige ting som jeg gjerne skulle fylt opp kjøkkenskapene med.
For dere som er interessert varer denne utstillingen fram til 9 mai. Det blir også holdt spennende workshops som jeg vil prøve å få med meg i hvertfall en av..
Etter utstillingen tok vi oss en tur på restaurant og koste oss med deilig Thai-mat utover ettermiddagen.
Nesten umulig å ta gode bilder i det dempede lyset men vi bestilte litt forskjellige retter og alt sammen var jo helt nydelig.. I dag har jeg fri og har foreløpig ikke rukket halvparten av alt som var planlagt så nå må jeg kaste meg rundt her men ha en fortsatt fin vinterdag der ute. Her er det igjen sprengkalde 23 minusgrader og vedovnen må holdes ved like..

20 kommentarer:

Tone Lileng sa...

Så spennende :) Jeg var heldig å få tak i en ubrukt buksedrakt fra Marimekko, sydd på 70-tallet. Eplegrønn med små hvite blomster. Den satt som et skudd i fjor sommer - men må nok jobbes med å komme inn i nå ;) Mormoren min mimret da - for hun pleide å bruke slike på 70-tallet og synes min er superfin.

Anonym sa...

Hei Kardemomme - Marimekko, ja - det er stilig design det:) Den utstillingen skal jeg også få med meg - gleder meg:) Vi har et ørlite oppfriskingsprosjekt på kjøkkenet og det ga meg heldigvis anledning til å bestille stoff fra Marimekko til et forheng (der vi ikke har skapdør). Jeg er svak for Unikko-blomstene, og siden dette kjøkkenet skal "tøffes" litt opp, ble det miniblomster i sort. Men - det var ikke lett å skulle velge - og jeg fant maaaange andre stoff til andre formål ....;)
Lurt å avslutte med Thaimat - det er jo så godt - mmmm - tror snart jeg må finne fram Bent Stiansen sin oppskrift på Thaikylling igjen kokosmelk, rød karripasta, lime .....;)
Ha en fortsatt fin dag og uke i kulda, Kardemomme:)
Klem fra Bente.

Tulip sa...

Spennende, skulle gjerne vært der, men må nok på jobb resten av uka...

har en utfordring til deg på bloggen min, hvis du vil ta den!

Klem

Krabbelure sa...

Hei. Her var det masse fint! Jeg er også svak for Marimekko, -og jeg har samme lysestake-kube som den du har avbildet i margen...:)
Du har en fin blogg! Jeg titter nok innom igjen.

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Dette hørtes koselig ut, og thaimat er så deilig. Thai og indisk er mine favoritter. Men så er det nok et eller annet med oss nordboere og de eksotiske landene som alltid kommer til å være der :)

Håper du har det fint søte du :)

MiaNostalgia sa...

Tskk for tips. den utstillingen mp jeg prøve å få med meg.
Eller så det veldig godt ut med thai-mat :-)

Ha en fin kveld.

Ingrid - Fjeldborg sa...

Det høres ut som om du har en deillig vinterferie! Skulle gjerne vært en tur på marimekkoutstilling, ja! Så morsomt at du har akkurat det samme putevaret:) Gleder meg til å sette saksa i det, tror det skal kobles sammen med noe gult. Er jo litt i gul modus for øyeblikket. Tror det er en reaksjon på altfor mye snø og vinter... Ha en strålende kveld, her står det litt husvask på programmet! Klem fra Ingrid

Maria sa...

Jag är också en stor fan av marimekko...o inte bara unikko blomman utan deras andra med. Gillar tyget med kossorna på och servisen på bilden är ljuvlig!

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kram

Briggs lekehus sa...

Å det hørtes ut som en spennende utstilling! Den skulle jeg likt å gått på! Og ja, det serviset er bare utrolig flott! ha en fin kveld i kulden!:-)

Christina Skarø sa...

Det ser så lækkert ud.. Det billede med kjolen der hedder Lupini - dén er jeg helt pjattet med! Selvfølgelig følger vi med.. selvom at du har travlt..dejligt at du vil dele.. kram fra C

Christina Skarø sa...

Ps - jeg har en ny giveaway igang.. i retro blomst.. det må være noget for dig :-)

Anonym sa...

Hei der, en stund siden jeg har fått komentert inne hos deg, men er stadig innom;) Har vært litt "datalei" i d siste...
Lei d meste forresten, dumme ting på gang på jobb:/ Men nå føler jeg meg på gang igjen!
Kjempeartig marimekkoutstilling! Dere skulle jeg ha vøri, vett du!
har en bror som for tiden bor i Oslo, nå fikk jeg sannelig lyst til å ta meg en tur, dra brodern med på Marimekko.....
D sengetøyet hadde vært noe å stupe oppi på kveldene, drøm drøm..
Ellers hadde du noen fine ugler også på gang her, for ikke å snakke "kaketrekket" til krakken din, søt sak:)
Holder for tiden på med litt veske/nett sying her.
Ser jo at jeg absolutt skulle hatt meg et syrom ja...Nå blir d spisebord og kjøkkenbord som flyter over her...støver gjør d jo og!
Ja, ja, Godt vi har noe å styre med.... i disse OL tider;)
ha en fortsatt kreativ kveld, Kardemomme, hva du enn bedriver kvelden med:))
Klemmer -Irene-

Pillepalle sa...

Kjære Kardemomme! Det høres utrolig spennende ut! Takk for de kule bilder fra kataloget :)) De er så
morsomme! Ha en fin kveld videre! Klem, Pillepalle

Châtaigne sa...

Åh, da jeg leste i den koselige kommentaren du hadde lagt inn på bloggen min at du var på vei til Marimekko-utsilling ble jeg superglad på dine vegne! Så utrolig kjekt å dra på utstilling for å se disse fantastiske mønstrene. Og ikke minst få med seg all historien. De klassiske blomstene kan det jo av og til bli litt mye av(eller, egentlig ikke:-)), men der jo så utrolig mange andre mønstre. Finnene kan design!
Ha en fortsatt nydelig vinterferie.
Stor klem fra Kastanjedamen

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann:)
Dette hørtes ut som en perfekt kose dag:)Kultur og deilig mat...thai er absolutt min favorittmat:)Jeg har ikke fått vært på låven ennu, men har skrevet ned veibeskrivelsen..takk så mye for at du deler.........nå driver jeg og skal flytte og det er jammen ikke bare bare med alt jeg har ervervet bare siste tre år:)Nå må det ryddes og kastes:)
Kos deg min venn....
klemmer på vei:)

T:o)ve sa...

Jeg elsker Marimekko :)
Har hatt tekstiler derfra siden jeg flyttet for meg selv og kommer nok ikke slutte med det første heller ;)
Ha en videre strålende uke!

Kardemomme sa...

Bente: Høres så fint ut med forheng med unikkoblomsten på!
Jeg liker alle fargene veldig godt men har kjøpt ekstra mye av det brune og svarte som finnes i både en liten sofapute og en ekstra stor gulvpute her hjemme. Denne fargekombinasjonen strammer inn resten av interiøret som du sier!
Jeg har en av bøjkene til Stiansen (hverdagsretter)og det er utrolig mange gode oppskrifter i den. Tok meg en titt og fant en Thaioppskrift i den som jeg jammen skal prøve meg på. Den var med infrefilet av svin men kan sikkert bli kjempegod med kylling også. Er alltid trygg på at oppskriftene hans blir gode. Jeg fikk akkurat inn malingen min Storm på døren her og er helt giret på å male med den. Ha en strålende dag videre Bente! Klem fra Kardemomme :))

Irene: Så koselig å høre fra deg igjen. Det er slett ikke alltid man har lyst til å kommentere hos andre og dette vet jeg alt om. Noen ganger har man rett og slett ikke inspirasjon til å finne de rette ordene og sånn må det bare være! Ikke noe press :)))
Så kjedelig at dere sliter med ting på jobben..Sånne ting gjør jo at man lett mister overskuddet på fritiden også..Men kos deg med sying av nett selv om det støver hihi!! Sånne ting gir virkelig det store overskuddet synes jeg :)
Ta deg en Oslotur og besøk Marimekkoutstillingen også. Sånne ting er også "påfyll på krukka".
Ha en fortsatt fin dag Irene! Stor klem fra Kardemomme :)))

Rikke sa...

Jeg veit så alt for godt hva du mener med å være hjemme å passe vedovnen. Slik bedriver jeg mine dager nå også, dessuten er det ekstra like aktuelt å gå ut når jeg må ha med lille Persille. Men dog, i dag skulle jeg trosse disse barrierene. Pakket vogn, stelleveske og baby inn i bilen - noe som tar sin tid. Da jeg skulle kjøre av sted var bilnøkkelen borte!! Lille Persille hadde sovnet, så mens hun sov leitet jeg en halvtime. Nøkkelen var og er søkk borte så byturen med planlagt stopp på Marimekkoutstillingen, Søstrene Grene og ROOM blei brått avlyst. Nå sitter jeg stuck og litt gretten fast her ute i skogen. Jeg hadde gledet meg sånn til å komme inn til byen!

Det positive er at nå har jeg all verdens tid til å lese blogger:P Og jammen har ikke du vært på utstillingen, jeg får nyte den her inne hos deg:P

Husmor kan være så mangt - å klippe i papir f.eks :D

Hege sa...

Fin utstilling! Er det lov å spørre hvilket thai-sted dere var på? - så hyggelig ut!

Kardemomme sa...

Hei Hege :))
Selvfølgelig skal du få vite hvor restauranten er. Vi husker ikke navnet men den lå rett rundt hjørnet for kunstindustrimuseet/nasjonalmuseet.
Hvis du går ned trappa fra museet og fortsetter nedover gaten tar du av den første lille sidegata til venstre for deg. Det er en liten sidegate som ender opp i Munchsgate.I denne gatestubben til venstre og opp trappa lå restauranten. Nydelig mat og søt betjening. Veldig autentisk Thaimai der..Lykke til!
Jeg kopierer denne kommentaren til øverste innlegget også for å være sikker på at du finner den igjen.
Klem fra Kardemomme :))