søndag 21. februar 2010

Ugler i mosen..

En herlig helg går mot slutten. Her har det vært koselig overnattingsbesøk av tante og kusiner. Vi har eksperimentert med nye spennende matoppskrifter og ikke minst klippet i papir alle sammen. Jeg har fått flere spørsmål om jeg ikke kan legge ut matbilder igjen men på denne årstiden blir det mørkt før middagene blir påbegynt så dette får vente til lysere dager. Men på formiddagen i dag fant vi altså fram det vi har av sakser og papir og satte oss ned for å klippe både store og små. Og her er altså resultatet. Ugler og atter ugler var dagens favorittmotiv.
Snegler, en elg, og et par sauer kom også til.
Her er store og små i full aktivitet..
Glad liten snegle..
Poenget med å legge ut bildet under ble egentlig borte da vi skjønte at mørket kom før desserten som disse dadlene skulle være med i ble ferdig. Men esken i seg selv var så flott at den skal få skinne litt her på bloggen likevel. Dette var hovedingrediensen i Nigellas "Easy sticky toffee pudding". En søt men utrolig god liten rett som passet utmerket til isen vi hadde som dessert.
Gjestene har akkurat reist og datteren min har blitt med kusinene hjem et par dager så nå er det nesten litt for stille her i huset etter at det har vært full fart et par dager. Tror jeg skal ta med en god bok og tekoppen og finne dyna litt tidlig.
Ha en super uke der ute. Jeg skal jobbe et par dager til før jeg kan ta meg noen dagers vinterferie.

33 kommentarer:

Ida Susanne sa...

For en knappehayg du hadde her...*ØNSKE SEG*
Heldig du er:)Så ut som det var super koselig stemning rundt bordet, morro å skape ting:)
Ønsker deg en super herog søndag videre

*HUG*

Hide Gard og Glasdesign sa...

Nydelege ugler. Lagar du for salg ?

Veronica

Tre Kusiner sa...

SUPER tøffe ugler da:) Sånne må vi prøve oss på.

Klem Frøydis

Tove sa...

Beklager, men nå MÅ jeg kopiere deg litt... Uglene var utrolig kule, og tror kanskje jeg må klippe litt snart:) Akkuratt nå holder jeg på å lime tapet på den nye senga jeg har malt... må fortsette nå:)
klem

jonathan sa...

*hørtes ut som en produktiv helg!! flotte ugler og andre dyr! jeg tror jeg skal gjøre som deg og krype under dyna med en stor kopp te og en bok* fin kveld til deg* vigdis

victoria (huset i byen) sa...

Så flotte ugler i mosen ;) masse flott papir du hadde der og knapper... kan tenke meg det var stor stas å holde på med, morsomt for liten og stor det....
Ha en super kveld vidre og en fin uke
klem victoria

Janne sa...

Hei hei:)
Så søte ugler og fint papir!
Takk for koselig hilsen tidligere forresten, det har vært noen triste dager. Men hverdagen går videre, og vi er midt i flyttekaos... Må innom bloggverdenen igjen, og se om jeg kan få noe tips og inspirasjon til mitt eget hjem:) Vi høres igjen!
Klem-klem

Pillepalle sa...

Kjære Kardemomme!
Hvor fint det er med litt papirklipp i et sånt koselig selskap! Kjempeskjønne ugler, snegler og sauer er resultatet :)) Papiret er så herlig retro, det liker jeg utrolig godt, vet du. Det er jo gøy med et stormfritt hus. Fint å reise litt da man har tid, synes jeg, men det er også deilig alene hjemme. Må innrømme, jeg faller for sånne øyeblikker "Pillepalle home alone" :))
Bildeserien "Industrielt fra Danmark" likte jeg utrolig godt. Synes, jeg har sett noen av bildene i forskjellige blader før, men man kan da aldri ha nok av disse :) Så mange herlige lamper! Bl.a. en Kaiser Idell, synes jeg. Deilig!

I dag har det blitt en tur til det belgiske "fjell"område igjen. Dessverre var det vanvittig kaldt ute og jeg hadde glemmt å ta på skibuksene mine....Ja, hvem er så dumt må fryse!
Ha en fin kveld videre og kos deg masse! Klemmer fra Pillepalle

Kathrine sa...

Så utrolig mange fine ugler ! :) Hørtes ut som en deilig helg ;)

Heidi {FruFly} sa...

Så koselig - og for et fantastisk resultat!:) - Heidi♥

Snuskebassa sa...

Fantastiske figurer!
Har du prøvd å steke dadler rullet inn i en skive bacon? Knallgodt!
Klem fra Liv

Marianne sa...

Utrolig fine ugler. Og så fine mønstre! Er selv veldig glad i retro-mønstre fra det glade 70-tall :o) Ha lagt ut noe av det jeg har laget på bloggen min (som er ganske så ny). Hyggelig om du vil titte innom!
God søndag!

Frk lykkelig med farge sa...

Uglene ble kjempe søte. Det er så stilig å bruke knapper som øyner,så jeg misunner deg samlingen din.
Det er så koselig med besøk, selv er jeg på besøk og koser meg foran peisen i godt selskap og med skiskyting på skjermen.

Du må ha en flott ferie, to dager går raskt.

Klem fra Ann Kristin

Carola sa...

Superfina ugglor! Nu blev jag sugen att pyssla lite...

Förstår att det är är tomt hemma, men du får njuta av lugnet.

Ha en skön vecka!!

Kram

Nonna sa...

Lovely owls!

I am a fan of owls and made two of those yesterday!
Greetings from Finland!
Nonna

Minmill sa...

God morgen til deg min venn! Tar meg tid til en liten bloggings her på morgenen med kaffekoppen ved siden av meg. I dag er det ikke helt min dag. Jeg skulle sette meg i bilen og kjøre til kontoret. Bilden startet ikke i det hele tatt siden den var tom for strøm. Det viste seg at døren har stått på gløtt siden fredag og da har lyset også stått på. Altså, meget tom for strøm. Så nå sitter jeg hjemme og er litt demotivert, men allikavel mye å gjøre. Men jeg vil inn å kikke på noen blogger før jeg tar sats og kommer i gang.

Det ser ut og høres ut som dere har hatt en koselig helg. Papirklipp og deilig mat og familiebesøk høres veldig koselig ut. Uglene dere har laget ble veldig søte. Vi har vært hjemme i helgen, men ingenting kreativt har blitt gjort. Jeg er fornøyd med å ha trent et par ganger i løpet av helgen. Jeg har forresten fått kjøpt meg et salongbord. Ja, det hadde jeg nesten glemt. Bordet skal hentes i Arendal i dag. Det er ikke helt sånn jeg hadde ønsket meg, men jeg fikk det så billig at jeg ikke kunne stå over. Det er jo bare å selge det videre hvis det ikke er full klaff.

Ønsker deg en fin dag Kardemomme. Klemmer fra Minmill

Randiga Tråden sa...

Så söta de är.

Lilliannes verden sa...

Det høyres verkelig ut som du har kosa deg denne helga :) Snegelen var så råstilig att!
Eg ønsker deg nokre deilige dagar med barnefri :) Slapp av og nyt det =)

Anonym sa...

Hei Kardemomme - så hyggelig det er med slike lagedager der alle er med. Disse papirdyrene så jo veldig glade ut for å bli til også da:) Den storøyde blomstrete lille sneglen var jo bare så søt:)
Kanskje jeg må supplere mine "klippe-kanner" med noen blomstrete dyr:)
Malte badekrakken i "Storm" i helgen - og den ble KJEMPEFIN - virkelig en nydelig farge, Kardemomme:):) Eldstedatteren på 17 er i tankeboksen på om hun skal male nattbordet sitt i denne fargen i stedet for hvitt.

Ha en fin vinterferieuke - klem fra Bente.

Christine sa...

for en herlig samling med ugler :D nå fikk jeg også lyst til å sette meg ned og klippe litt i papirer :)

Fru Fryd sa...

Ååå for en kjekk helg dere har hatt, også så artig å samles på denne måten liten og stor. Søte ugler, og jeg tipper maten var god!

Nyt vinterferien.

till-vidas-ara sa...

Helt ljuvliga ugglor och sniglar kära du!!!! Önskar jag hade alla dina papper och annat för sådant underbart pyssel! Du kan ju göra en hel vägg med ugglor vettja - skulle vara jättefint!
Här lyser solen som vanligt nu...varje dag har haft skinande sol i nära två veckor nu, och massor med snö - så det känns att det snart är sportlov! Kallt till tusen är det dock och jag oroar mig för våra päronträd i trädgården - borde slänga över dem något mot sola, men har inte idats, hihi!
Nu ska jag ta mig en sväng på loppis och sen är det till att börja göra i ordning väggen tills tapeten kommer..tjohooo!!!

Måndagskramar Lycke

kardemomme sa...

Bente: Det er så moro at du har malt med fargen min Storm! Skulle gjerne sett resultatet :))
Jeg venter og venter på malingsspannet som vi skulle få etterhvert..Jeg har egentlig ikke sett fargen "live" på stor flate ennå så jeg er jo så spent!
Men det kommer nok. Tålmodighet er bare ikke min greie :))
Jeg går og venter på både tapeten og det nyeste Bolig Liv også..Kanskje postmannen er snill mot meg i dag? :))
Ønsker deg i hvertfall en fin kommende uke!
Klem fra Kardemomme :))

Marthe sa...

Hei kjære Kardemomme!

Takk for kjempehyggelig kommentar før helgen. Setter alltid pris på fine ord fra deg, for jeg vet du er en travel bloggerske. Jeg er ofte innom deg, noen ganger hver dag, men jeg har vært lite flink til å legge igjen spor etter meg. Kan man skylde på bloggetidsklemme? Jeg og Kaspara snakket endel om dette på tirsdag; det at man ofte ikke får tid til å kommentere hos andre, men bare å svare dem som kommenterer hos deg. Og det er jo dumt. Men jeg blir alltid så glad og inspirert av å titte innom deg. Og huset under her er til å dø for!!! SÅNN vil jeg ha det. Takk for at du viser oss slike deilige sukkertøybilder:)

Så koselig å sitte rundt bordet og klippe fugler. Og så flotte de ble! Gleder meg til jeg kan gjøre slike ting med Mathea.

Her har vi akkurat kommet hjem fra Toten til en iskald osloleilighet. Jeg stikker snart avgårde på trening for å få litt varme i kroppen:) Håper du har en fin og rolig kveld Kardemomme!

Gode klemmer fra Marthe

Châtaigne sa...

Kjære Kardemomme,
Uglene er helt nydelige - flott papir du har brukt! Jeg gleder meg til å se hvor du henger dem opp. Når det gjelder bilder og lys, kan vi jo ikke trylle på denne årstiden. Synes uansett at det er koseligere å få se noen mørkere bilder, men som viser artige man har holdt på med i løpet av dagen (enn at man lar være å blogge).
Ønsker deg en flott og kreativ vinterferie! Kveldshilsen fra Kastanjedamen.

Tulip sa...

Koselig inne-pussel dere har kost dere med!
Sånt er moro å gjøre smman med barna!

Klem

En fugl i hånden... sa...

Kære Kardemomme,

Så herlige billeder af smukke papirklip - I ser sandelig ud til at have nydt ferien :)

Jeg har sendt dig en lille udfordring på min blog i dag - håber, du har lyst til at tage imod den.

Kærligste hilsener Helle

Rikke sa...

Jeg må sette pris på dine utrolige husmorsevner (hva osm legges i det ordet er individuelt:D) med en award for bloggen din :D

http://fargesirkelen.blogspot.com/2010/02/tusen-takk-og-vr-sa-god.html

T:o)ve sa...

De uglene er bare helt utrolig skjønne!!!
Skjønner at jeg må finne frem papirer og saks sammen med mine håpefulle i vinterferien :o)
Tusen takk for inspirasjonen!
Har lagt deg til blogglisten min, og gleder meg til flere flotte kreative krumspring :o)
Ha en videre strålende uke!

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme
Ingen lager vel mer fristende papirklipp enn deg og kompaniet ditt! Herlige, herlige ugler, fantastisk papir og nydelige sukkertøyknapper gjør godt for øyet. Den gulblomstrete tapeten er bare SÅ flott, for jeg tror jeg ser en bit av den på bordet.
Her har ungene og jeg gått på lang skitur i dag og er akkurat kommet inn døra. Vi har sittet i solhelligna og rastet med varm saft og nystekte boller og hatt det nydelig.
Nå var det deilig å komme hjem og nå tror jeg at jeg blir inne med god samvittighet resten av dagen.
Ha en finfin dag!
Klem kaspara

Smilerynker.dk sa...

Åh, alle de herlige herlige sager du laver;o) Lige til at blive i godt humør af!! Håber du har det godt.
KH Lisbeth

Tante Mimmi sa...

Fantastisk!
Der hadde eg likt meg! :)

Frk lykkelig med farge sa...

Hei Kardemomme.

Jeg har en liten utfordring til deg på bloggen min.
Håper du koser deg i ferien din.

Klem fra Ann Kristin