søndag 28. februar 2010

Kall meg en krakk..

Kan man noensinne få nok av små krakker? Jeg har i hvertfall en pågående dille på sånne småmøbler som kan settes litt overalt. I det siste har jeg vært på leting etter en passende sak til min nye malingsfarge og i går fant jeg en som passet perfekt i bruktbutikken her på stedet. Tror dette var en riktig gammel sak og den kostet mer enn det jeg ville betalt på bruktlåven men den passet så godt til min storm at den var et selvsagt valg. Vel hjemme var det bare å finne fram kofferten med alle mine broderier og blonder og deretter finne et passende retrostoff.. Et gammelt broderi av skogens konge ble valgt ut til å pryde topplokket og jeg synes det ser ut som om den trives riktig godt blant hjerter og retroblomster.. Jeg fant også denne gamle lampen med forstørrelsesglass i.. Perfekt siden jeg aldri får rotet meg til å skaffe meg skikkelige briller og strever noen fryktelig når jeg skal tre nåler eller holde på med små puslerier..Den er blytung og ledningen og med bryteren på sier meg at denne ikke er av nyere dato men jeg ga kun 30,- for den og er storfornøyd.

42 kommentarer:

Christine sa...

for en herlig krakk! fargen var superlekker :D helt fantastisk det broderiet du har funnet også, passet perfekt i kombinasjon med retrostoffene :D kanskje den kuleste krakken jeg har sett :D

Lilliannes verden sa...

Eg misunnar talentet ditt! :D
Krakken var råstilig. Skulle ønske eg var like kreativ og flink med hendene :)

En fugl i hånden... sa...

Hei Kardemomme,

Sikke et herligt og kuriost fund med lampen - vældig morsom og nyttig lille stilfuld sag.

Og så har jeg slet ikke fået fortalt dig, hvor smuk jeg synes din "Storm" er. Meget, meget fin farve, og den klæder din nye skammel utrolig godt. Herlig hynde, du har kreeret dertil også - du er så flink og kreativ, og inspirerer en hel masse, når du holder på med dine syslerier :)

Ha en skøn søndag
Klem Helle

Krabbelure sa...

- Det ble en virkelig staselig skogens konge! Morsom kombinasjon med elg og heklebrikker...og de brune hjertene er vi mange som har barndomsminner til! Du har en flott blogg! Den er virkelig inspirerende å følge!
God søndag!

Vibeke sa...

jeg er HELT overbevist om at en IKKE kan få nok krakker :)
den krakken var knallfiiiin, dyktige du!

har du fått kjøpt deg elle interiør?

her er det nyvasket soverom og deilig ørretmiddag er akkurat fortært så nå tror jeg jammen meg det blir en liten søndagslur på meg...hi-hi.. søndager er jo til for å nytes :)

klemmer

Potrinas Potlerier sa...

Søt krakk og nydelig pute til!! Moro å bruke gamle broderier til syprosjekter :)

Lampen hadde vært perfekt ved sybordet mitt også;)

Ha en fin søndag videre!!

Klem

Lotten sa...

Pallen blev ju underbar både färgen och sitsen! Jag är oxå på jakt efter en liten fyrkantig pall.... nångång kanske jag hittar den?
Förstoringslampan påminner mig om min mormor...

Kraam

Frk lykkelig med farge sa...

Jeg har også helt dilla på små møbler. Det er som regle billig og kjekt å pusse opp. Krakken din ble kjempe fin, kreativt trekk på den. Håper du har hatt en super helg.

Klem fra Ann Kristin

Anonym sa...

Hei Kardemomme - enig med deg i at krakker og taburetter får man aldri for mange av. Jeg er ganske lav - så jeg bør jo egentlig ha en krakk i hvert rom for å nå opp til toppen av alle hyller og skap. Fine tips fra deg til hvordan man kan gjøre en krakk til noe som også blir fint å se på - jeg falt tidligere også for den fine "kakebelagte" krakken din. Tro om ikke jeg skal se etter en krakk som jeg kan få utfordret hekle"kunnskapene" mine litt på også:)
Ha en fortsatt fin søndag - hit kommer moren min til middag - og da skal hun få "sunday roast" - skikkelig engelsk pub-middag. Det fikk hun sist hun var her også, men hva gjør vel det når alle i familien syns det er knallgodt - så nå går snart yorkshirepuddingen inn i ovnen:)
Klem fra Bente.

stjerneglass sa...

Her liker vi krakker! Holder på å snikimplementere en krakk her og en der i heimen. Hihi!

Gratulerer med egen farge! Så flott den ble, og for en ære!

T:o)ve sa...

Den krakken ble bare kjempeflott! Jeg har akkurat fornyet en krakk inspirert av deg,- tusen takk for at du deler av din inspirasjon :)
Ha en videre fabelaktig søndag :)

Tussi sa...

Flott krakk. Og ei sånn lampe kunne jeg også hatt bruk for - her kniper man igjen det ene øyet for ikke å se dobbelt når nåla skal tres. Og det med nye briller!

merethe sa...

heisann. Ja det er artig å gå på bruktbutikker og se om man finner noen skatter. Flott farge du har blandet deg.Stilig krakk. :) god søndagskveld.

Maitau sa...

Hallo! Du hast einen sehr schönen Blog!
Gruss aus Luzern, Schweiz

Rosa sa...

Så kul den ble...og stormfargen din er veldig veldig fin!! Hvor selges den malingen?? Det er jo så mange fine blogger-farger...

Marlene sa...

Elsker krakken din!
Så dekorativ og med så mye sjel!
God søndag!

ANNE sa...

Kjempefin krakk du har stylet!
Og jeg likte lampa du ahr kjøpt!!
Har du forresten sett denne bloggen??
http://woodwoolstool.blogspot.com/

Pillepalle sa...

Hvor fin dette krakketrekk ble :) Helt enig, man kan da ikke få nok av krakker, kjære Kardemomme! Her er det Pillepalles hellige kriminalfilmkvelden i kveld. Ekstrafin med den nye TVen mannen min kjøpte i går. Ha en fin kveld videre :)) Klemmer fra Pillepalle

Kamille sa...

Hei Kardemommme!

Kor skal eg begynna,hehe.. som vanleg mykje fint å sjå her inne.
Har verkeleg sansen for dei gamle krakkane du fresher opp, stilig!! Du er så kreativ. Liker så godt den grønne fargen. Kjekk skuffe å sjå også. Super idè!! :)

Her er det ikkje plass til meir møbler. Eg skal lagra på ideane til me får noko større :)
Lekker lampe du har funnet og herleg tapet.

Nyt søndagen!
Klem frå kamille

Victoria sa...

Så fin den krakken ble med den fargen og den stolte hjorten ;) Likte veldig godt faregn din altså :) og den lampen var jo kjempekul, og sikkert veldig kjekk til sybordet ja! ;)

Ha en fortsatt fin søndagskveld! :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Flott krakk og nydelig trekk du har sydd:)ja..småmøbler har vi dilla på her og:)
ha en kos aften Kardemomme....
eddaKlemmer

Differentia sa...

Godaften Kære Kardemomme!

Jamen små skamler kan man aldrig få for mange af :-) Denne er helt eventyrlig, kombinationen af din farve og det skønne betræk du har lavet er meget misundelsesværdig!

Tak for din søde kommentar hos mig.
Uglerne i min header har jeg købt i en fantastisk og meget atmosfærefyldt
butik i skønne Praha (www.flamingopark.cz)
Nogle af uglerne er brocher, andre er mobil hangers. Jeg kunne ikke bestemme mig for hvilken jeg allerbedste kunne li', så blev nødt til at købe alle 4. Sådan må det være, ikke sandt:-)
Ha' en skøn uge, Kardemomme!
Mange knus Mette

Catrine sa...

Kjempekul lampe! Den passer jo perfekt til den industrielle stilen som er på vei inn nå i vår :-)

cecilie-design sa...

Krakker liker vi! Morsom kombinasjon av stoffer gjør denne til et smykke!

Tulip sa...

Skal si du har vært effektiv! Malt krakken, og sydd puta!
Ble så flott atte. Den STORM-fargen er fiin!
klem

Châtaigne sa...

Kjære Kardemomme,
Jeg skjønner godt at du er svak for krakker, spesielt når jeg ser hva du klarer å trylle frem av spennende forvandlinger. Storm-fargen er helt nydelig, og så likte jeg utrolig godt at du hadde kombinert forskjellige stofftyper og broderi - spennende!
Tusen takk for veldig koselig hilsen.
Ønsker deg en kjempefin uke! Kikker nok innom bloggen din.
Klem fra Kastanjedamen

Re-dizain sa...

fin pall...gillar det bruna tyget med hjärtan:) Har du sett Wiinblad tavla jag köpte för 30 kr:?
ha en bra vecka

Kardemomme sa...

Bente: Synes du skal se etter en krakk som du kan hekle deg et trekk til! Det er så moro men jeg må advare deg. Det er sterkt avhengighetsdannende ;)Har man først begynt er det umulig å slutte igjen. Så mye deilig mat du lager! Engelsk pub-middag høres godt ut! Jeg har en del engelske oppskrifter i boken min. Svigermor er engelsk og en rev til å bake paier. Tror det må ligge i genene :) Ønsker deg en flott uke. Litt kjedelig at det er mandag men uka går fort og plutselig er det helg igjen :)Klem fra Kardemomme :))

Anonym sa...

Kjempe stilig :D

till-vidas-ara sa...

Tack för din goa kommentr kära du! Är icke förkyld längre, men konditionen skulle jag behöva jobba på känner jag, hihi! Jag och mannen tapetserade hela eftermiddan o kvällen igår och jag kan ju säga att jag var rätt slut sedan :)

Pallen blev jättefin! Gillar färgen hemskt mycket, och locket blev som pricken över i:et!!! Önskar jag hade dina bruktmarknader här!!!!

Kramar Lycke

atinybitofheaven sa...

NYDELIG.. jeg er misunnelig *s*

:-)

Ha en vakker mandag :-) klemmer

M by M sa...

Morfaren min har en helt lik lampe på kontorpulten sin! Så gøy å se den igjen da! Tror den er gammel fordi morfar har hatt den med fra barndomshjemmet sitt som er stappfullt av antikviteter.
Krakken ble kjempe fin!
Takk for hyggelig ord hos meg! Jeg syns headeren din er veldig fin jeg! Blir inspirert og i godt humør hver gang jeg klikker innom her!
Klem

Kaspara sa...

Hei og god kveld, Kardemomme!
Nydelig innlegg med herlig Kardemomme-krakk! Jeg er helt henført av MR. Storm!! Den er bare så utrolig nydelig den fargen.
Krakken ble så personlig og flott. Lekkert med broderier og retrostoff side om side.
Må si jeg falt for førstørrelsesglass-lampa også! Mine unge sønner hadde elsket den også for de bruker små forstørrelsesglass i et kjør.
Nå er det snart på tide å dumpe ned i sofaen og se på "Firestjerners middag".
Ha en finfin kveld!
klem kaspara

Ann Elin sa...

stilig:)Likte veldig godt lampen jeg da;) Jeg har en gammel sy-krakk som jeg burde gjøre noe med, men har ikke anelse på hva og hvordan jeg skal få den fin;)

Kardemomme sa...

Hei Hege :))
Selvfølgelig skal du få vite hvor restauranten er. Vi husker ikke navnet men den lå rett rundt hjørnet for kunstindustrimuseet/nasjonalmuseet.
Hvis du går ned trappa fra museet og fortsetter nedover gaten tar du av den første lille sidegata til venstre for deg. Det er en liten sidegate som ender opp i Munchsgate.I denne gatestubben til venstre og opp trappa lå restauranten. Nydelig mat og søt betjening. Veldig autentisk Thaimai der..Lykke til!
Jeg kopierer denne kommentaren til det nedre innlegget også for å være sikker på at du finner den igjen.
Klem fra Kardemomme :))

Anonym sa...

Jeg tror jeg tør utkåre bloggen din til min favoritt! Jeg synes du er utrolig kreativ, med en spennende egenart. Keep up the good work :)

Beate sa...

Hei igjen!

Så vittig! Jeg tror jeg har samme broderi av hjorten liggende!! Jeg sparer på den til et passende prosjekt, problemet mitt er at det broderiet er så fint at ingen prosjekter er "verdige nok"..... Krakken din var blitt veldig fin!! Og det er jommen fargen du har blandet også. Den er akkurat den rette 50-talls nyansen jeg er så glad i!

Så lurer jeg på en ting: hvor finner du alle de flotte retrotapetene!?

Minmill sa...

Hei Kardemomme - krakke damen. Du sa jeg kunne kalle deg en krakk, og da gjør jeg det. Tusen takk for at du stakk innom meg i går kveld. Veldig hyggelig å lese en lang og herlig kommentar fra deg. Jeg sier en ting til deg nå: ikke vær redd for å sende mail til meg. Jeg ville blitt hoppende glad uansett. Vet at jeg er travel for tiden, men en mail her og der har jeg tid til. Det er mulig at jeg legger listen for bloggingen litt for høyt. Jeg føler jeg må inn og bruke litt tid til alle som har vært innom, og det tar mye tid. Men nå må det bare bli innlegg og ikke så mye kommentering, for da går det bedre. Jeg er jo innom deg når du skriver om noe nytt, og det har jeg alltid gjort. Denne bloggen din er liksom festet seg godt under huden min.

Så fint det ble med både krakk og skuffe i storm fargen din. Blått er jo mer og mer brukt nå for tiden, så det er en farge helt i takt med tiden. Til og med jeg begynner å bli litt mer glad i blå. Marineblått er ikke noe for meg, men lyseblå, isblå, turkis og storm fargen din er helt i min gate.

Akkurat nå er jeg på et hotel i Oslo. Skal lese litt mail og jobbe litt, så tar jeg meg fri resten av dagen og spaserer en tur på Frogner. Så skal jeg treffe en venninne på Grunerløkka, og da skal vi spise og gå på Purpur-butikken og myse. Fra i morgen av er det kurs og produktlansering og full rulle før jeg reiser hjem på torsdag ettermiddag. Jeg koste meg på toget i formiddag med nyeste Boligliv. Det er mat for en interiørfrelst sjel det. :-)

Ønsker deg en fortsatt fin dag. Stay in touch. Klemmer fra Minmill

Susanne sa...

Haloj----
Så fint!! du är värdens bästa pallmakare :)
och en sådan lampa skulle jag gärna haft! då hade man sett så mycket bättre :)

Karen Marie sa...

Fantastisk broderi du der har fundet - er kun lidt misundelig ;0) og Fed farve!
KH Karen Marie

Anonym sa...

Kjempestilig krakk!! Og Storm skal prøves ut så snart han er i butikken :D

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.