tirsdag 13. oktober 2009

Blått..

Har vært ute på tokt for å låne litt bilder utenfra i kveld og temaet mitt skulle være blått! Dette er en farge som har vært nærmest fraværende her hjemme i årevis men som nå har beynt å gjøre seg gjeldende igjen..Ikke bare i det Kardemomske hjem men ute også.. Fant disse flotte bildene i det svenske bladet Hus & Hem. Siden jeg skifter smak flere ganger i året vil jeg ikke se bort fra at det blir mer blått her i huset også etterhvert! Ha en fortsatt fin kveld der ute :)

23 kommentarer:

Dans på roser sa...

Åååå... skjønne bilder! Smaskens! =)

Nå har jeg sett Chocolat. I kveld sammen med min mellomste sønn.
Fin film, som belyser tema som dobbeltmoral og pekefinger-oppførsel, om rotløshet og vanskelige relasjoner.....innholdsrik film, og med drømme-kulisser! Fantastisk!

Har vært på biblioteket i dag og bestilt et fjernlån;
Decemberdage, fra Brøndby bibliotek i danmark....gleder meg, og håper jeg får tak i den før jul=)

Nattaklem.

Heidi sa...

Hmm.. vi er flere som skifter smak flere ganger i året ja! Men blått er jo en av de fargene som holder lengst, det er friskt og utrolig lekkert synes jeg! Ha en fin uke! Hilsen fra Heidi♥

Kaspara sa...

God kveld, Kardemomme!
Ja, blått er virkelig den kommende farven, har jeg snappet opp. Synes ulike blånyanser er så flott sammen med sort.
Jeg har også vært litt borte fra blått en stund, men før brukte jeg det mye i interiør.
Må få rose den fine veska du viste i innlegget under, Kardemomme! Flott med de fine hankene, og lapper i skikkelig Kardemomme-ånd! Lekkert!
Så gøy at du synes at de siste gryteklutene er de fineste gryteklutene jeg har laget. Skulle gjerne ha sydd mer nå, men jeg jobber så mye i skolen nå. Da blir det dårlig med tid og rom for syaktiviteter. Statsbudsjettet kom jo i dag, så nå er mannen nedgravd i det.Masse stoff å pløye gjennom!
Neste uke er det litt mer tid til symaskin og slikt, og jeg virkelig gleder meg til det.
JA....jeg skal lære deg å applikere; lett som en plett!
Og jA..... Vi må sees snart!
Nå er det blitt altfor lenge siden sist....
Du får hyle ut om du har en fridag eller mulighet for å sette deg på toget til Sandefjord. Jeg har en del åpninger framover.
Ha en god natt og hils dine!
Klemmer fra Kaspara

Rosas roulade sa...

Blåt er en smuk farve, som vinder større og større indpas her hos os. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men jeg er bare blevet glad for blåt, skønt dette ikke var en farve, jeg havde nogen relation til for bare nogen få år siden, ;)

Lotten sa...

Mm vilka fina bilder! Jag gillar blått men har det inte så mycket här hemma....

Camilla sa...

Blått er flott! hihi Ihvertfal om man får den riktige nyansen :-)

Duften av erteblomster sa...

blått har nok aldri vært noe jeg har hatt mye av her hjemme men jeg liker den fargen bedre og bedre..
elsker det hjemmet, hadde et innlegg om det inne hos meg for en stund tilbake- me like!:)

ønsker deg en strålende torsdag,
klem

Duften av erteblomster sa...

er vel egentlig onsdag i dag...fnis

Anonym sa...

Kjære Kardemomme!

Nå er det lenge siden jeg har kommentert hos deg, og det gjør jeg nå med stor glede. Du har hatt flotte innlegg i det siste. Særlig morsomt å se hva du fant på loppis! Fine ting! Falt veldig for sinkkurvene. De var sukk og stønn flotte. Mon tro hva de har blitt brukt til? Du fant også mange fine tekstiler. Det med jenta på tivolihest var gul og kul! Mannen i mitt hus hadde nok sagt sukk og stønn om den festlige puten med den barmfagre blondinen he he!

Så fin veske du har sydd deg. Fargerik og flott! Jeg får så lyst til å sy jeg også. Føler meg som en trassig unge nå, en unge som også-vil-ha-syprosjekter-å-vise til! He he. Jeg blir jo så inspirert av dere kreative kvinner. Men jeg har satt "kroken på skapdøra der symaskinen står". Jeg må bare ikke finne på å gå i gang med syprosjekter, da blir det enda mer kaos her i reiret. Jeg har det med å sette igang et prosjekt, så overtar et annet, så har jeg plutselig x-antall prosjekter gående. Jeg bor jo ikke alene og må ta hensyn til familien. Uff, ser det for meg; nåler og tråd i alle retninger. Først setter mannen seg på en nål, så får datteren en i tåa. Og kanskje putter lille figur en nål i munnen. Vi hadde nemlig en episode her i forrige uke med en syltynn heklenål. Den forsvant i 50-tallsstolsetet der jeg satt og svingte heklenåla. Det var det prosjektet med å få fisket den opp, og verken jeg eller mannen klarte det. Jeg furtet hele kvelden fordi heklenålen forsvant i min gamle ørelappstol, og jeg som var så godt igang med å hekle pyntekant på et gammel pledd jeg skal friske opp! Nei, jeg må ta hensyn til familien. Vel, det kommer vel dager etter dette hvor jeg også kan utfolde meg kreativt. Jeg kan jo håpe, om nøyaktig 30 dager er permisjonstiden slutt og jeg skal begynne å arbeide 100%, det blir overgang det! Jeg håper på overskudd og krefter fra høyere makter. Jeg kommer til å trenge det.

Så nydelige blå interiører du viser her på siste blogginnlegg. Det er slik jeg prøver å rigge til reiret. Jeg har ikke så mange blå innslag, mest jordfarger. Alle de gamle skapene, kommodene, bordene, sofaene og spisestuen har sin opprinnelige farge; mahogni, teakbrunt og kastanjebrunt. Jeg har ikke hatt hjerte til å male byantikvitetene, når de har en overflate som er i god stand. Med det resultat at det kan bli litt mørkt. Men stueinteriøret ble lysere da veggene fikk "lys antikk" hvitfarge. Ville gjerne hatt det enda lysere, men lys antikk var det nærmeste vi kom takfargen. Å male tak og vegger i sammen farge, det får være prosjekt når lille figur er litt større og jeg har mer overskudd.

Den bildeveggen på øverste interiørbilde var fantastisk! Nå ble jeg veldig, veldig inspirert. Men sant skal sies, det er et stort prosjekt å henge opp bilder på linje og i et system. Jeg prøvde meg her om dagen....puh! Det var tålmodighetsprøve det! Holdt nesten på å klikke med vater, målestokk, hammer og spiker i hendene. (Det har vært lite søvn i det siste merker jeg, ikke bra. Kort lunte, stakkars mann og barn he he).

Vel, avslutter her. Ha en fin dag Kardemomme, jeg besøker deg snart igjen!

Fjærklem fra Nøtteskrika

Minmill sa...

Hei Kardemomme damen. Det var noen skjønne bilder du har lagt ut i dag av blått interiør. Jeg kan huske at du har skrevet om blått en gang tidligere. Jeg synes det er vanvittig stilig når det er gjennmført slik som her. Som deg må jeg si at man skal aldri si aldri. Kanskje det blir blått etterhvert hjemme hos meg også :))

Hjemme hos meg er det mest lilla for tiden. Jeg synes lilla luner nå når vi går inn en kaldere årstid.

Jeg kan ikke huske om jeg la igjen kommentar på vesken du har sydd, men det er bare en ting å si: den ble kul. Flinke du!!!

Klem Minmill

Lycke sa...

O ja, jag älskar verkligen blått!! När jag bodde nere i göteborg ett halvår - i en gammal lägenhet - så hade jag mycket ljusblått i köket och det kändes alldeles underbart mysigt! Tyckte om målningarna också som står på golvet...mmm...

Kramhögar Lycke

Maria sa...

Hej Kardemumma!
DEt var vackra bilder. Jag blir ibland så inspirerad så jag vill börja möblera om på en endaste gång.
Speciellt bilden med soffan och gamla fina skåpet på. Ser mysigt ut.
Det är ju bra om man kan byta ut lite färger då och då om man ledsnar på sin omgivning. Då kan det ju räcka med lite ny färg bara.

Susanne sa...

hej.. Ja blått är en vacker färg.. turkosa nyanser lika så ljusblått.. tror blått är på tillbaka i våra hem!

tavelhus sa...

Vilket fint hem!

Bistels Brenneri sa...

Heisan! Jeg har virkelig sansen for blått. Det første blogg bilde jeg la ut var av vårt kjøkken i blått. I kveld skal jeg sitte i kjelleren og glasere keramikk ting. Den siste brenning er altid så spennende, ikke alltid resultatet blir som forventet. Ha en god kveld :o)

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Takk for en fantastisk nydelig og lang kommentar :)) Jeg kjenner så godt igjen tankene dine om nåler og pinner og alle farer i hjemmet når man har et lite nurk som krabber rundt! Jeg har hatt skrekkscenarioer i hodet om brukne nåler i små føtter og denne angsten har jeg litt av ennå..
Vi har jo to små kattejenter som også tusler rundt her på små poter og det er som å ha to små barn i huset. Bekymringene er de samme..
Måtte smile av heklenåla som bare forsvant slik at du ble sittende der! Noen ganger forsvinner ting i det store intet mens man sitter der og bruker dem og det er en gåte at det går an, men du visste i hvertfall hvor heklenåla var hihi!!! Jeg har fått skikkelig blod på tann med heklingen og benytter hvert ledige øyeblikk til å hekle..Er så moro å være igang igjen! Skal lage et innlegg om hva jeg lager etter denne kommentaren til deg..Jeg skulle ønske du hadde en blogg (ikke bry deg om maset)slik at du kunne legge ut bilder av huset deres som sikkert er superkoselig! Visst er det kjempefint med bymøbler som har fått beholde det opprinnelige!
Jeg tenkte meg om lenge før vi malte det hvite skapet vi har stående i stua..Jeg er skikkelig fornøyd nå selv om det også var fint i brunt..I hvertfall da vi bodde i Oslo fordi alt annet var hvitt og det var greit med litt kontraster. Det er moro å holde på med sånt! For øyeblikket kjenner jeg at vi går inn i en mørkere og kaldere årstid. Overskuddet til å holde på med sånt hele tiden minsker i takt med dagslyset.
I dag har jeg ikke hatt tilgang på internett hele dagen og er litt desperat kjenner jeg..Gledet meg til å sette meg ved bloggen men tror det blir en tidlig kveld..
I går klarte jeg ikke å legge fra meg hekletøyet og satt i senga og heklet til langt på natt. Resultat: Stuptrøtt i dag..:)
Ha en fin onsdagskveld dere tre. I morgen er det torsdag og da nærmer det seg plutselig helg igjen :))
Klemmer fra Kardemomme :))

Duften av erteblomster sa...

er jo umulig å ikke ende opp med noen av de samme bildene innimellom når man liker mye av det samme, det er lenge siden jeg hadde innlegget :)
tusen takk for superkoselige ord, slikt varmer!

kos deg med romantikken, det skal jeg også :)

klemmer

Anonym sa...

Hei!

Flotte bilder du har funnet, blått er en deilig farge.Får frem tanker om himmel og hav.
Noe som er godt å tenke på nå som kulda setter inn.
Her synger blomstene det siste verset, men har ennå ikke hatt hjerte til å fjerne de fra inngangspartiet.
De får stå der til hodene henger og fargene er borte.
Godt med fornyet inspirasjon fra svenske og norske interiørblader, krype opp i godstolen for en liten inpirasjons time eller to.
Ha en fin kveld der hjemme i stua.
Så leser jeg litt til.

Vennlig hilsen "wall of joy"

Rosas roulade sa...

Nej, Evi Bøgenes har jeg ikke læst, men så var hun også norsk ;)
Hvilke andre bøger læste du mon, da du var barn. Det skal jeg jammen lave et indlæg om...min barndoms fiktive univers!! :)

lillebille sa...

Åååååå.... Jeg får så lyst til å pusse opp og male hele huset når jeg ser sånne bilder...
Nydelig!

Klem :o)

Sjova sa...

Eg likar, eg likar! Herleg med blått mot alt det kvite. Takk for inspirerande innlegg og bilete!

Tulip sa...

Så fine bilder du har funnet frem:)
Hadde nok blitt glad av å bo i sånne omgivelser:)


Artig å se hva du har funnet på loppis. de trådkurvene var bare helt supre! Lucky you!

Kardemomme sa...

Wall of joy: Takk for koselig kommentar! Hadde tenkt å ta meg en tur innom deg men ser at du ikke har blogg så da får jeg skrive her i stedet :)
Hjemme hos oss er det ikke flere blomster nå. Minusgradene har kommet for å bli ser det ut som men sola skinner og det er et fantastisk høstvær for tiden..
Måtte det fortsette sånn lenge..
Koselig å krype inn i sofakroken med hekletøy og kakaokopp foran seg! ha en fin dag videre! Klemmer fra Kardemomme :))