tirsdag 6. oktober 2009

Tilbake fra vinterland....

På vei til nydelige Dr. Holms spa-hotell på Geilo..
På tur mot Geilo-toppen..Det var den reneste påskestemningen der oppe i går..
Denne smørblomsten har visst ikke skjønt at sommeren er over for i år stakkars..
Fantastisk utsikt ned mot Geilo..
Koselig gammel bebyggelse.. Her skal det lages mat..Gøy å være deltaker på dette matkurset..
Oksecarpaccio med gorgonzola, saltristede krutonger, oliven, ruccola og rødløk..
Scampi med ingefær, agurk honning og chili
Rullader av røkelaks med reker, basilikum og limekrem..
Lammeboller med tzatziki.. Tomat, mozarella, rødløk og balsamico..
Grillet squash og aubergine med lokal fjellost.. Det ferdige resultatet.. Etter en stund kunne vi sette disse fatene på bordet..
Det snør, det snør, tiddelibom..
Vi våknet til den reneste julestemningen ute i dag.. Dette gamle huset med den fine grinda var så koselig..
Sjekk fargen på den lille barnesparkstøttingen. Noen som skjønner hvorfor jeg bare måtte ta dette bildet ? :)
Nå forlater vi Kong Vinter og setter oss på toget hjem. Håper ikke snøen kommer riktig ennå her i lavlandet selv om det var et koselig gjensyn for denne gang.. Jeg fikk i hvertfall brukt mine nye votter fra Indiska :)
Det har vært stille på bloggen noen dager fordi jeg har vært ute og reist igjen.
Sammen med koselige kolleger har jeg hatt en helt nydelig tur til den norske fjellheimen.
I strålende vær gikk vi av toget på Geilo og vandret opp mot Dr.Holms hotell som lå der som et hvitt slott i fjellsiden.
Foruten det faglige har vi hatt en flott tur opp til Geilotoppen og har dessuten fått lov til å delta på et koketeater i regi av hotellet. Det var Tapas som stod på menyen og dette kurset var det utrolig morsomt å få være med på..Underveis fikk vi smake på så mye deilig vin vi bare orket og matlagingen gikk som en lek.. Dessuten moro å stå på et proffesjonelt og flott kjøkken med de beste råvarene til hånds. Etter å ha hakket og rørt og målt og braset kunne vi sette vi oss til bords for å smake på det vi hadde laget. Mmmmm! Oppskriftene vi fikk med oss hjem kommer til å brukes flittig! Etter noen timer på toget var jeg hjemme igjen her i huset ved bekken hvor det fortsatt bare er høst. Vinden uler rundt hushjørnet og det regner så det høljer.
Er litt sliten og skal øyeblikkelig finne dyna..
Kanskje jeg kommer til å drømme om dette herskapelige hotellet som jeg håper jeg kan reise tilbake til ved en senere anledning..

God natt alle der ute :)

14 kommentarer:

Rosa sa...

det er så moro med sånne kokkekurs!!!! Skulle bare drevet med det...og alt annet som er gøy da så klart. Men jeg elsker jo mat. Og sånne bilder som dette får det til å klø i fingrene ; )) Koselige bilder også av den gamle begyggelsen....ja det ser generellt ut som en flott tur!! Klem fra meg : ))

Rikke sa...

Det så ut som en deilig tur. Skikkelig avkobling, jeg fikk lyst til å gå fjelltur!

IfraLahell sa...

Åhh så deilig; en liten miniferie så det nå nesten ut som. Send meg gjerne avgårde på kurs om jeg får bo så flott og spise og drikke deilig mat! Maten så helt nydelig ut og morsomt å lære nye oppskrifter også. Regner nå med at den lille sparken kanskje hadde en fin fin farge...!? Jeg likte den ihvertfall godt.

Her skal vi straks reise avgårde på babysang. Første gang i dag så jeg er spent. Har ikke altfor mye stemme å skryte av, men blir morsomt å lære seg noen nye sanger! Ønsker deg en herlig dag Kardemomme!

KLem IfraLahell

Pst: Fikk skikkelig vinterfølelse av snø bildene...brrrr. Den kan nå la vente litt på seg enda!

Ida sa...

Den maten såg innamri god ut!!!

Minmill sa...

Vi kan jo begynne å kalle deg for "reise-Kardemomme" Så heldig du er som får fartet så mye rundt, og så bare på sånne flotte steder da. Tenke seg at det er vinter på enkelte steder i landet. Jeg synes det er for tidlig med snø, og er absolutt ikke klar for det selv. Men om en liten måned til begynner vi hyttelivet igjen, så vinteren lurer jo rett rundt døren.

Godt at du er tilbake igjen. Det er alltid gøy å lese innlegg fra deg. Jeg går selv inn i en hektisk periode med mye jobb, bursdagsfester, aktiviteter mm. Så jeg blir kanskje litt fraværende selv en liten periode.

Ønsker deg en fin dag. Klem Minmill

Charlottas sa...

Är det snö i Norge??? Så vackra bilder och så mycket gott ni fick laga. Ser mysigt ut med snö men jag tror den kan vänta för min del ett litet tag till.
Jag var bara rädd att du skulle tro att jag helt glömt detta med ordlistan, jag tycker också den kan få vara. Det tar sin tid och jag har väl kanske mer tid än vad du har, men jag vet ju hur jag är när jag ställer krav på mig själv. Vi kan vänta eller så struntar vi helt i det.
Jag har laddat upp mitt första färdiga projekt för denna vecka.
Jag ska fundera över om jag ska flytta min blogg, efter att bloggagratis bytte namn och stil på bloggen har jag förlorat massor med läsare. Inte för att det gör något, men jag blev förvånad över att så många antagligen hittade till mig igenom de listor som fanns tidigare. Det är också frustrerande att de lägger till en massa funktioner men de fungerar aldrig tillsammans. Segt har det också blivit. Kanske jag provar blogger, jag får se.
Ha en fin dag.

My home is my Castle - by Kari sa...

Nam nam.. Dette så godt ut ;)
Herlige bilder både fra maten og naturen :)

Klem,Kari

Kort og Søm sa...

Så fint det så ut!! Og så mye deilig mat!
ha en fin onsdag,
Fredrikke :o)

Tant Grön sa...

Åh det ser fantastiskt härligt ut! Snart ska jag åka på spa, längtar, det ska bli så skönt att komma bort ett tag.

Briggs lekehus sa...

åå så deilig det virket!! Kom i vinter/julestemning av disse snøbildene. Og så utrolig mye herlig mat dere har laget da! spesielt den scampien og den squashen skal jeg jammen teste! forsatt god tur kardemomme:-)

Anonym sa...

Åhh..ufint gjort av deg å legge frem de fristende bildene av mat, når en kommer utsulta heim fra jobb..he,he. D så jo heeeerlig ut ja. Vinterføret fristet heller lite da:) Men en fin tur har du hatt deg;) Hekla noe fint på toget har du sikkert også..:):) -Irene-

Bistels Brenneri sa...

Hei!! Ser ut til å ha vært en fantastisk tur, men kaldt. Glad ikke snøen og kulda har kommet hit, er ikke særlig glad i denne årstid. Nam, jeg blir sulten av å se så mye deilig mat.Tror jeg må ta meg en skive brød. Ha det fint:o)

Susanne sa...

God morgon!
Vilken underbar resa! WOW vilken utsikt vad vackert..det är som vanligt med Norge bara så vackert!
Och vilken mat :) man blev jätte hungrig bara att få se allt gott,
Och spark stöttingarna var ljuvliga ! och vinter det vackra vita och rena förstår jul känslan!
Nu ska jag i väg med skol barnen..
ha en fin dag
kram
Sus

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme!
Sitter på jobb og har en fritime, og benytter da anledningen til en liten bloggrunde. Har en RLE-time igjen, og så er det hjem til unger som kommer fra skolen.
Så fantastiske dager du har hatt i vakkert miljø og med mye godt for gane, mage og øyet!
Fikk rent vann i munn her jeg sitter med en litt kjedelig matpakke smurt i hyrten og styrten.
Tror jeg skal bake litt i dag, noe med gjær. Får ei god venninne på besøk i kveld. Deilig med oppladning til helgen. Skal jobbe en del til uka, og så tar jeg en liten pause fra skolestua. Da skal gamle mor samt unger, og søm prioriteres. Fikk invitasjon til et sjarmerende julemarked i Larvik for noen dager siden, så nå får jeg bare sy på!
Ønsker deg en god oktoberdag!
Klemmer fra Kaspara