torsdag 22. oktober 2009

Dilla på fugler......

I hele fjor høst satt jeg og klippet i papir og på nytt har jeg latt meg inspirere til å finne fram tapetrullene og saksa..Ble så inspirert av Bolig Livs siste utgave hvor det var en mengde herlig inspirasjon... Jeg har også vært på syrommet.Noe som endte i enda en pute av loppefunnene..
Små fugler i papir..
Jeg leter stadig etter broderier med fugler på..Dessverre kan jeg ikke brodere selv.. Håndarbeidslærerinnen min var ganske så oppgitt over min manglende enstusiasme i håndarbeidstimene..Hun skulle bare visst at jeg sitter her nå og ønsket at jeg hadde fulgt nøyere med i timene hennes..Men det finnes loppemarkeder og bruktbutikker og jeg tar på meg falkeblikket når jeg besøker sånne steder..
Ha en fin kveld der ute :)

25 kommentarer:

Jeanette Lunde sa...

Kjempe fine :)
Du har en liten utfordring og venter hos meg (bare hvis du har lyst og føler for det) Klem

Rosas roulade sa...

Nydelige fugle...de flyder afsted frie og smukke. Er det derfor, du er optaget af fugle? En lille baskende virkelighedsflugt med vinger? ;)

Vibeke sa...

me 2 har dilla på fugler!
herlige ting du har laget, blir inspirert :)

så gøy at jeg fikk gitt deg et tips, de er å finne både på paleet og på byporten.
fuglebroderier har jeg sett en del av hos Shabby på frogner, var ikke så ille pris på de fleste heller :)

har du noen gang besøkt skaperverket på grünerløkka? ANBEFALES!:)

klem

Anonym sa...

Heisann!

For noen flotte fuglar!!
Likte godt puta du har sydd, fargar til å bli glad av :)

Takk for tips om loppemarknader!
Eg har vore der før men syns ikkje eg har sett så mange rundt her eg bur. Eg må nok bli flinkare til å følgja meir med også.


Ha ein flott torsdagskveld!
Klemmer frå Kamille

Christina Skarø sa...

Jeg er vild med din pude... Jeg må vist på loppemarked :-) I er mange, der laver fint med gammelt broderi... det kan jeg virklig godt lide.. jeg har ikke selv prøvet. men det vil jeg snart.. tak for inspirationen.. :-)

Christina Skarø sa...

Jeg fik skrevet en lang kommentar om din fine pude og sådan.. men pludselig fik min datter slettet det hele? Væk var den..

Jeg elsker inspirationen og farverne. Jeg har aldrig selv lavet noget med gammelt broderi.. men det gør en kæmpe forskel.. dejlige detaljer.

Beate sa...

Hei igjen!

Bare hyggelig å kunne hjelpe, hvis det var til noe hjelp.. Det er flere mulige feilkilder hvis det blir vann-søl når du lager kaffe. Hvis du får problemer videre, så gi meg gjerne et hint om hva som skjer... Har prøvd å spre kaffe-entusiasme til alle jeg kjenner...

Ser du har dilla på fugler! Me too! Samler på gamle porselensfugler, ikke sånne hvite fra 80-tallet, men sånne som har sjel og farger. Har nettopp fått i hus en klokkestreng med noen herlige fuglebroderier. Hadde ledd rått og inderlig om jeg for et par år siden hadde fått vite at jeg skulle dra i hus broderier fra 1972..... Men nå passer det perfekt i hus som kontrast til gummigulv og mønstrete tapet :)

Ninas Drops sa...

Hei hei=)
Ja disse fuglene får man virkelig ikke nok av altså...Men grr..jeg synes jeg mangler fine papirer jeg gitt..får vel ut å raide noen butikker i jakten da.
Wow, for noen lekre puter du lager...ah...
Og de rosettene...Yausa...super søte. Første gang jeg så de var vel på noen av Rice sine produkter, samt at bloggeren ROsa hemmet viste den..Så fin ide til å lage noe litt annerledes.
Også har du malt Dell lampen din..ja ja...var den malt fra før av så...er det vel greit.
Oki, jeg må løpe tuddelu...
(men gåsj....må nevne alle loppisfunnene.....ÅÅÅÅÅÅ så mye snaskens da)...
Klem
Drops

Janne sa...

Fint-fint-fint!!!
Fuglene dine var bare herlige:)
Ha en god kveld!

Kristine Dall sa...

For noen vakre fugler! Jeg har litt dilla selv, og falt veldig for de fuglene rundt det gule buret:) Herlig!

Mina sa...

Hei Kardemomme!:)

De fuglebroderiene dine er så fine! Og en nydelig pute du har laget!! Synes det lappeteppet du har med fuglebroderi på også er såå fint!:) Og nå kom jeg på at jeg ikke har det nyeste Boligliv, det må jeg kjøpe imorgen! Er det julenummeret det?:) Jeg har begynt så smått med litt jul i vinduene i butikken, og må innrømme at det er veldig koselig:) Søte fugler du har kreert også.

Ha en avslappende kveld:)

Klem fra Mina.

::Moia sa...

So sweet, som vanlig fra deg:)
Fikk lyst til å ta en klippe/kreativitetsdag sammen med deg og kanskje noen fler, det er så hyggelig å gjøre slike ting sammen:) Skal vi prøve å få det til??

marie sa...

Søte fugler!

Å brodere er faktisk ikke så vanskelig. Det er lettere enn å hekle, synes jeg, og jeg kan begge deler. Kast deg ut i det, du. Du vil ikke angre.

Re-dizain sa...

Kära Kardemomme...det är inte svårt att älska färgglada fåglar som betyder frihet och kärlek i min mening...jag tycker att man ferkligken bli fridfull när man ser på dessa. fint.......kram från också en fågelälskare..kolla på min skärbreda som jag köpt hos lotten :)

Kaspara sa...

Hei Kardemomme!
Aller først, tusen takk for lang mail!! Alltid koselig å høre fra deg!
Så mye fint du har laget på fuglefronten. Gøy med litt annerledes fugler enn Rie Elises også. Puta måtte jeg se på flere ganger, den likte jeg supergodt! Det er så herlig å kombinere broderier med vanlige stoff.
Ha en fin kveld! Klem fra Kaspara

Blåbærpai sa...

hei! grattis med ny ,fin blogg!
Så fine fugler og puter!Flink du:)

storeflittig sa...

Hei hei!
Jeg ELSKER fugler. det er nesten skummelt - er det fuglemotiv, ja da kjøper jeg. det kan bli dyrt:)

Pippipbroderiet er akkurat som noe jeg har sett for meg som en drømmepute. Du er flink - og syns det er nesten umulig å se for meg at du ikke var entusiastisk i timen, for meg er du liksom guruen når det gjelder hekling, og da har jeg bare antatt at du også er en kløpper på broderi:):)

Husker du holdt mye på med papir i fjor, og håper det ikke er en grunn til at dere har tatt frem papirarbeidet igjen...

erry sa...

Åh, så söta!

...o jag har suttit o ritat fåglar hela dagen!

PS: Jag har en utmaning på min blogg just nu, delta gärna!

Anonym sa...

Hei kardemomme!! Nydelig pute...nok en gang;) "mine" farger også! Pip pipene var også søte da;)
Har laga meg noen Rie Elise kopi fugler nå jeg, koselig å henge på greiner...Igår var jeg heldig på Fretex, må bare fortelle deg d, fant ei lys turkis emaljeskål! Samler på disse, men hadde ikke den fargen! Kr 39, ikke gæli d.. Og Gyldendals stor sy-og håndarbeidsnok fra 1968!! Så hvis ikke jeg får fart på syinga nå, ja så vet ikke jeg:)) Håper formen i huset også er bra igjen;) Ha en finfin frædda da! maser sikker innom igjen...Klem -Irene-

Kardemomme sa...

Irene: Rie Elises fugler er så nydelige og jeg har laget meg noen jeg også! De er så superfine! Hvis det er slike emaljeskåler jeg tenker på så er de utrolig flotte!
Høres ut som et kupp! De er kjempedyre på designermarkedene..
Gamle håndarbeidsbøker har jeg litt dilla på og ser spesielt etter på loppemarkedene nå.
Særlig disse fra 60- og 70-tallet.
I dag er jeg på jobb igjen og nå har jeg lunsj..Ha en fin helg med mange loppisfunn :))Klemmer herfra :))

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme!
Er akkurat kommet inn døra fra kafe`tur med ei venninne. Fin måte å starte helgen på og ser du har gjort det sammen. Far i huset er ikke noen kafe`gjenger, så jeg som liker det, får sørge å gjøre det sammen med venninner.
Jeg har spist hjemmebakt brød med røkt laks, chevre, pesto og lollo rosso salat og et stort glass grønn te ed mangosmak.
Nydelig!
Her skal vi være hjemme i kveld å se på "X-faktor" og spise hjemmelaget pizza. Ungene heier på indiske Shan (og vi voksne liker han også)
Lykke til på loppis i morgen. er sikker på du finner noe fint! ha en glad helg og hils dine.
Klemmer fra Kaspara

idyll sa...

Kjempekul pute, fin kontrast med gult og lilla... Stilig.. Jeg har nok desverre litt fugleforbi.. men synes de søte papirfuglene var herlige:)

Ha ei fin helg

anne - moseplassen sa...

så fine fuglene var :)
Vet du, brodere er jeg faktisk god på! Eller jeg var i allefall, er lenge siden sist nå men det er vel som å sykle skulle jeg tro. Det er jo ikke vrient heller da, om du liker å fikle vel og merke.
Om du har lyst til å lære deg bestemte sting så finn ut hva de heter på engelsk og søk på youtube, der finner du sikkert en video eller 50...

Det er alltid så deilig å komme inn her og bli overfalt av alle fargene og alle de artige prosjektene :D

God helg da KArdemomme :D

Charlotte sa...

Vackra fåglar! Det är alltid roligt att titta in hos dig och se hur kreativ du är. Blir inspirerad av dig... så kanske att jag idag får klart något jag kan visa upp. Vädret är inte det bästa här i min lilla hörna av världen, regn och rusk. Jag ska trotsa vädret lite senare idag och bege mig till kastanjeträden och hoppas på att frukterna ramlat ner, för visst är det en frukt och inte en nöt? Innan dess finns det vanliga hushållsarbetet att ta itu med. Något som aldrig tar slut, men min vän Anna sa något bra: tänk bara i steg, att detta behöver du ta fram/göra för att komma till målet. Tänk så enkelt egentligen och det blir saker gjorda.
Ha en fin helg och hoppas du hinner få vara lite kreativ! Kram!

Rakel sa...

Nej så fine fugle..:)
Jeg har udfordret dig i en farveleg inde hos mig, håber du har lyst at lege med.. :)
kh Rakel.