tirsdag 20. oktober 2009

Jakten på den perfekte kanne..

Jeg har en egen forkjærlighet for mugger og kanner og er stadig på leting etter den ultimate... På min vei har jeg kommet over mange mulige livslange forelskelser.. Ikke så overaskende kommer alle disse kannene fra danske designere. Både av den eldre garde og yngre talenter. Min absolutte favoritt er nok disse i emalje fra Jens Harald Quistgaard som ble designet på 50-tallet. De er vanskelige å få tak i men om man er veldig ivrig og vil betale mellom 800, og 1000,- kr. kan de bestilles fra enkelte antikkbutikker i Danmark..

Jeg ville hatt problemer med å velge farge her. Både den grønne og denne gule er helt nydelige..

Superlekker kanne fra Rigmor Als

Kjent og kjært fra Susan Liebe..

Elegant fra Ditte Fischer

Søt utgave fra Malene Helbak

Her hjemme er det sykdom som råder om dagen så vi inntar stillingen i sofaen med pc, hekletøy og store kopper med glovarm te.. Men ha en fin dag der ute, alle dere som er på beina :)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hei der, tedrikkende frue! Kjempefine emaljekanner du viser til oss:) Aldri sett de før jeg...Jeg har endel å gjøre idag jeg, men nå sitter jeg her oppslukt i "Panserhjerte" av Nesbø, la vekk den forrige jeg sa jeg hadde begynt på...Panserhjerte frista mere;)Sånn er d...Håper formen i huset bedres i løpet av dagen da..Kos deg med te og heklerier uanz;) Klemmer -Irene-

Carola sa...

Åh vilka underbara bringare! Jag blir helt lyrisk!!

Så ni är också sjuka, här är halva familjen sjuk. Hoppas att dne andra halvan slipper.

Kram och krya på er!

Rosas roulade sa...

Hej med dig momme. Stakkels dig - er du stadig slap :( Smukke kander - kandte ingen af dem!! Og jeg er dansk??? Jeg har det lidt bedre i dag og tager på arbejde og underviser i 4 timer efter 12. Burde vel egentlig ikke, men min samvittighed over for eleverne sender mig avgårde! Måske skriver jeg et indlæg om det senere... :) Ja, vi må mødes, men det er lidt skummelt, synes jeg! Jeg tror, jeg er bedst til at skrive og sådan. He he...jeg er virkelig en underlig person! Men vi må få til et møde i Oslo, når vi bgge er på højkant igen. :-D GOD BEDRING!

Janne sa...

Så fine! Likte den øverste grønne spesielt godt:)
God bedring sendes fra sofakroken her også! Godt man har blogglivet å underholde seg med når man ikke duger til noe annet i dag...

Lotten sa...

Jättefina kannor! Jag vet inte vad det är med just kannor... men jag faller ofta för just kannor. Konstigt!
Hoppas att ni snart kryar på er!
Kraam

Rosa sa...

Her råder også forkjølelse og feber. Men det har gått ned fra tre syke i går til en i dag. Så det må vel kasses framgang ; )) God bedring til dere herfra : ) Klem

Minmill sa...

Hei Kardemomme. Jeg måtte jo bare inn her en gang til i dag. Måtte flire litt av din manns valgmuligheter som han snart vil få servert. Får håpe han vil jobbe i garasjen og gi sin søte kone tilgang til kontoret. Tross alt er det du driver med viktigst, ikke sant??

PS! Det er deilig å lage kaffe Mocca av espresso. Du varmer melk opp med steameren, legger til en enkel eller dobbel espresse, så til slutt en god slant sjokoladesaus og rør rundt. Smaker helt herlig. Kremtopp er alltid bra. Kanskje ikke noe man drikker hver dag, men en gang i blant er det jo lov....

Jeg har dilla på fløtemugger jeg. Har nettopp kjøpt meg en enda en gammel mugge som skal henge på S-krokene på kjøkkenet. Kanner til drikke må være gjennomsiktige fordi jeg må se hva som er oppi. Jeg har sikkert en liten nevrose på sånt. Definitivt var de to øverste du viser flottest. De var i perfekte farger og hadde perfekte fasonger.

Ønsker dere der hjemme god bedring og kos dere i sofaen med te og hekletøy. Blir litt misunnelig jeg. Høres kos ut selv om det ikke er gøy å være syk.

God bedringsklem fra Minmill

Rakel sa...

Så fine kander!! Kender du Ursula kanden fra Royal Copenhagen? Den er også utroligt fin i formen og fåes i flere flotte farver.. :)

Kaspara sa...

Kjære snufsende Kardemomme!
Uff da, er dere syke i heimen.
Jeg vet ikke hva vi er laget av, men BANK I BORDET; vi har vel ikke vært syke på mange tiår vi eldste i huset. Den yngre garde holder seg også på beina.
Så flotte kanner du viser! Mine favoritter er Helbak og de to turkise. (Kaspara-farver, vet du)
Her har jeg ikke noe data til innlegg. Husbondens tror jeg at jeg må ha litt instruksjoner til å få opprettet en bildemappe osv. og husbonden er aldri hjemme for tiden. Statsbudsjettet gjennomgåes med lupe og det blir sene kvelder på den stakkars mannen.
I går hadde jeg Varulvene, og en av mine søte venninner kom med to gamle tapetruller til meg. Så gøy!
Hun hadde vært med på å rydde et hus etter en eldre dame langt ut i familien og tenkt på meg. Jeg kan helt sikkert bruke papiret.
Nå kommer gutta snart hjem og vi skal ha moren min på middag.
Ønsker deg og dine god bedring og hiv i dere masse varm drikke!
Klemmer fra Kaspara

Kardemomme sa...

Irene: Jeg har fått anbefalt Panserhjerte fra flere hold så jeg bør visst ta turen til nærmeste bibliotek snarest. Kanskje jeg kan få herr Nellik til å svippe innom for meg.Føler meg ikke så representativ for øyeblikket ;)
Her bælmes det te og paracet og det går igrunnen helt greit :))
Ha en fin tirsdag! Klemmer fra Kardemomme :))

Pillepalle sa...

Kjære Kardemomme!
Så mye fine nye ting her inne! Det er så mye spennende at jeg vet ikke helt hva jeg skal se på først :)) Du er utrolig talentert i å finne herlige vintage kjoler, synes jeg! Denne Luxo-lampen kunne jeg også tenke meg godt her hos meg. Jeg fant en sånn lampe på loppemarked for en stund, men den var "no name" :) Likevel, jeg faller for lampen min. Og så kreativt du er (kan jo ikke si at du var kreativt, hihi). Trolldeigen kalles saltdeig på tysk og vi har pleiert a lage sånne ting også.
Det var jobb igjen i dag. Må innrømme at jeg hvar ikke helt motivert å gå dit. Feriene kunne ha fortsette til evigheten... Heldigvis er været kjempefin, litt kold men solrik = litt utekos.

Guttene er glissene til alle retninger og så er det litt bloggekos og baketid her hos meg. Ha en kjempefin kveld søte Kardemomme! Klemmer fra Pillepalle

Pillepalle sa...

Beklager at jeg glemte å si god bedring!!!!! Klem, PiPa

Vibeke sa...

huff da..masse god bedring!

herlige kanner, har så lyst på liebe sin :)

varm klem til deg

SavanneTreet sa...

Hei Kardemomme!
Så fine kanner og mugger du viser her! samler litt på tekanner og mugger jeg også. Quistgaard sine kanner var jammen vakre- har ikke hørt om de før. Både den grønne og gule var kjempefine- skjønner at det er vanskelig å velge!! Ligger på sofa og hoster og harker her også. kjedelig! Men hjelper litt med varm drikke, blogging og godt lesestoff! God bedring!! =) Hilsen M

GundaM sa...

Så masse vakre kanner, må innrømme ejg ikke ahr sett slike. Heldigvis får en nesten si ;) Likte spes godt de øverste da.

Og du for noen herlige retrostoffer du har fått tak i da!
Et skikkelig kupp.

Håper du snart blir frisk igjen, kjedelig gå og hangle;)

Klem fra meg

Kaspara sa...

Hei Kardemomme!
Håper du er frisk som en fisk og sprudler og ånder!!!
Jeg har sendt deg en murstein, så vær forsiktig og bruk hjelm!
Ha en glad dag! Klem fra Kaspara

::Moia sa...

Ikke lett og velge med så mange fine former og farger, jeg sier bare ja takk, til alle sammen, spesiellt emaljekannen, de er nydelige, sukk... Man kan liksom aldri få nok, kanner og fat:) Hvordan er det med dere, håper dere er snart friske og fine.
Jeg holdt sy-kurs i går, og det går litt bedre nå etter å ha gjort det noen ganger, men jeg mangler nok litt på det pedagogiske, tar det for gitt at de skjønner hva jeg mener, når de ikke engang vet hva å kaste over er...;)Må nok ta det helt fra begynnelsen. Ha en strålende dag, nå må jeg jobbe, jobbe, jobbe!!