torsdag 29. oktober 2009

Pastell hos danske Tracy Nors

Skulle gjerne byttet hjem med den danske stylisten Tracy Nors.. Med gamle møbler som er malt i pastell og med sine helt spesielle lampekreasjoner har hun skapt et personlig og inspirerende hjem! Jeg falt pladask for dette rosa skapet! Setter det øverst på ønskelista for neste loppesesong..

Herlige originale og fargeglade lamper..

Tror jeg må sette en sånn kommode med speil opp på ønskelista mi også jeg..
Fredelig stemning..
Morsomme detaljer..
Trivelig krok for både de tobente og de firbente..
Igjen måtte jeg hente bilder i arkivet mitt. Tidsbrist og høstmørke gjør det vanskelig
å blogge men det finnes jo så uendelig mange vakre hjem der ute som man kan la seg inspirere av. Vet ikke om det er så tilfeldig men mange av miljøene jeg tiltrekkes av er danske!
Danskene har et eget øye for form og design synes jeg! I dag fikk jeg lyst til å male et møbel i pastell igjen. Vi får vel se om jeg synes ideen er like god til helgen når jeg har tid.. Inntil da får dere ha en fin torsdagskveld :)

30 kommentarer:

moa sa...

hei -
..hjemmet til tracy nors er bare helt herlig! ..full av sjarme og personlige uttrykk - love it!
enig, det rosa skapet er bare så nydelig!
Og til innlegget ditt under, oj - for en mann du har!! helt imponert!
..ha en koselig kveld -
moaklem

Netten sa...

Det var helt nydelig det rosa skapet - jeg tror jeg må herme! Du er flink til å inspirere.

Smil fra Netten

Ninas Drops sa...

Nydelig inspirasjon...klart man må lete etter så fine skap og sminkebord med speil....helt nydelig.
Men du...Hr Nellik...hoho..har aldri hørt om han før...(mannen)...mulig jeg ikke følger så godt med...men at han hadde nese for retrostoffer da...åååi...Så moro...
Også så fine de var...også 3 stk...jeg gir meg ende over jeg...moro.
Drops

Randiga Tråden sa...

Vad fina tyger, saker och fin blog.Brittmari

Perislja sa...

SUPER fint! Har sett det på flickr och fallit precis som du! Här verkar vi fått dne omtalade influensan...hu. Den är rätt tuff, men det går ju över. :D Mandelplukkersken ska jag lägga på minnet, vad den nu heter på svenska...

Lotten sa...

Åhh det rosa skåpet var ju helt ljuvligt! Lamporna var roliga de med.... är det tygtrasor i ljuskronan tro?

Här är riktigt svårt att fota numera... får passa på och fota tidigt på dagen;-)

Jag har ju fallit så pladaskt för färgkombinationen som var i mitt senaste köp från Rice! Jag kan helt enkelt inte få nog av rosa-gult-och grönt tillsammans.

Ha en skön torsdag!
Kraam Lotten

Anonym sa...

Åhhh, sååå fint! Spesielt den gule lampeskjermen var dååån..;) Jeg har også maleplaner her heime, skal male en pinnestol og et teakspeil i lys turkis...,men finner ikke helt fargen...ender vel opp med gul isteden da;) Gøy med bokanmeldelsen din;) Og ang blondering...tør ikke gå i vei på sånt no skjøl her nei. Best å overlate til fagfolk;)He,he. Ha en fin torsdagskveld, Kardemomme - helga er rett rundt svingen!
Klem -Irene-

Maria sa...

Sikke et lækkert hjem ja. Det vrimler jo med detaljer, og jeg får masser af inspiration til tusind nye projekter. Skøn stemning. Pastelfarver er jeg også helt vild med. Lys blå, har jeg efterhånden brugt rigtig meget. Og så synes jeg at retrostoffer, med en kombination af pastel og pangfarver er lige til at få hjertebank af.

Men du - du er jo ikke dansk, og dit hjem synes jeg BESTEMT er super lækkert, stemningsfuldt, og helt unikt. Ved dig, samler jeg også masser af inspiration.

Morsomt med køkkenvisperen -så har vi da helt lik kan jeg regne ud. Jeg tror også du bliver rigtig glad for din. Så også du har et par dejkroge til din, det har jeg ikke. Da bruger jeg ofte kitchen aidén. Dne er jo genial. Har du fået taget din i brug efterhånden ?

Forresten, skal vi ikke snart se flere billeder fra jeres nye køkken, eller det har du måske vist ?

Her er jeg gået i ordentlig oprydningsmodus. Forleden var det tøjskabet der blev ordnet, og idag har jeg kastet mig over køkkenet. Jeg nyyyyder energien der strømmer ind, jo mere jeg får vasket og ryddet - hausfrau... Jo, det er jeg vist et eller andet sted, hi hi.

KLEM Maria.

Camilla... sa...

Ihhh sikke nogle skønne ting og sager! Er helt tosset med børnelampen lavet af klodser!!
Dejlig blog du har dig her!

Nooria sa...

Det var kjempefine ting, og det rosa skapet var helt digg! Men du har jo masse fine ting i huset ditt selv også ;-).

Kari Anne sa...

Ja danskene har liksom sansen synes jeg - Boligliv-magasinet er jo bare favoritten! Det ene maleriet på et av bildene ser ut som Nanna Ask, hun er en av mine favoritter når det gjelder collage kunst: http://www.nannaask.dk

Kari Anne sa...

herlighet, jeg koblet ikke med en gang men Tracy er flickr-kontakten jeg møtte på workshop'n til Line (som jeg nevnte i går) - Tracy er Live Bohemian på flickr (http://www.flickr.com/photos/live-bohemian/) og hun er en skikkelig "full av liv" dame! Og flink med penselen, både på og utenfor lerretet : ) Igjen, liten verden : )

Haust sa...

Mmm, så koseleg! Det rosa skapet likte eg òg! :) Takk for inspirasjonen...

Kardemomme sa...

Irene: Så spennende maleprosjekter du har på gang! Turkis og grønnfarger kan være vanskelige. Foreldrene mine skulle male gangen sin grønn en gang og forsøkte flere nyanser men måtte gi opp til slutt.Jeg har flere ganger tenkt på å male det gamle skapet og vurderer igjen å finne på noe gøy..
Får se hva jeg får gjort til helgen..Nei blondering bør man nok overlate til de som kan det..
Jeg snakker som sagt av erfaring her :))Ha en fin tordsgaskveld. Nå begynner "Forbrytelsen" og jeg må slutte! Klem :))

Kristine sa...

Fantastiske bilder!! skjønner så godt hva du mener med fotografering i høstmørket..det er jo helt håpløst!!Men heldigvis finnes det jo "nødløsninger" ;-) ha en flott fredag!! Endelig helg :-D klem fra Kristine

Kaspara sa...

God morgen, kardemomme!
Så koselig med lang kommentar til både Nøtteskrika og meg!!!
Ja, vi skulle ha truffet hverandre alle tre en gang!
Jeg var så inspirert når jeg kom hjem fra henne i går, flyttet på ting, lette i skaper etter bortgjemte funn og rariteter osv.
Du har rett i at det ikke var pinlige pauser,hi,hi! Du kjenner jo oss begge, så da sier det seg vel selv...
Jeg bruker ofte ordet "passiar", skikkelig undervurdert, he, he.
Nå skal jeg ta en morgenkaffe hos moren min. Så kommer faktisk Nøtteskrika innom meg senere i dag, for jeg presterte å ta med meg skjerfet jeg ga henne hjem igjen pluss glemte mitt gammelrosa skjerf hos henne. Hmmmmm, skumle tegn det der..
Siden Nøttesrkika hadde et ærend her i byen i dag, så var det kjekt å få byttet skjerf og tatt en kopp kaffe allerede i dag igjen.
Gleder meg til X-faktor!
Så må jeg få si at bildene du viser er bare sååå nydelige og inspirerende! Det første bildet har jeg lagret på den indre harddisken for forever!!!
Ha en glad fredag, Kardemomme!
Klemmer fra kaspara

Anonym sa...

God morgen Kardemomme!

Tusen takk for hyggelig kommentar til meg som jeg leste hos Kaspara! Veldig hyggelig - blir litt varm i kinnene her, vi har det ikke så fint. Men vi har mye rart som både jeg og mannen har samlet i en årrekke. Jeg har samlet lengst. Den gamle bondesenga med vatt-teppet er den første antikviteten jeg kjøpte meg. Kjøpte den da jeg var russ (i 1991, egentlig litt av en historie...), siden har det gått slag i slag med innkjøp av aargangs ting&tang. Noe har jeg også solgt. 50-tallshuset vårt er ikke så stort, vi har rett og slett ikke plass til x-antall stoler og bord. Det er alltid med tungt hjerte jeg selger ting. Men er kjøperen hyggelig og grei, og vet å verdsette tingene - ja da blir jeg glad. Siste salg av møbler gikk faktisk til en liten bibliotek-kafé utenfor Oslo. Så der står noen av mine stoler og blir brukt av folk som liker å ta seg en god kopp kaffe og lese god bok - det kan jeg like.

Ellers har jeg jo noen venninner som sukker&stønner over alt det rare jeg har i huset - nei, sånn kunne ikke de ha hatt det osv. Men det bryr jeg meg ikke om. Da snakker jeg med de venninnene om andre ting. Jeg er like glad i dem, selv om de til tider slakter min interiørsmak he he! Det kan jeg faktisk leve med.

Flott innlegg du har. Det innlegget passet meg så bra. Jeg ser nå at det er for mye teak- og mahognibrunt hos oss. Skatollet som du ser på det ene bilde - min "skrivestol" på rommet som datteren snart skal overta - ser fryktelig slitent og medtatt ut. Nå gjør nok dagslyset sitt, det tar seg faktisk best ut i skumringen he he og i skjæret av den "runde" lampen - som faktisk mannen kjøpte på et loppis i aprilmåned. (Han ga 30,- for den lampen!). Men nå vurderer jeg sterkt å male skatollet. Antikkhvitt evnt. grått. Jeg har faktisk prøvd å selge skatollet, men ingen har meldt sin interesse. Da tar jeg heller vare på det og gir det en "ansiktsoppløfning". Og de bildene du viser her, ja det ga meg inspirasjon til å gyve løs med malekosten. Hva tror du? Ville du ha malt skatollet? Alle forslag mottas med stor takk.

Vel, nå må jeg ha en kaffe. Lille figur sover nå i oransj seng. Sengen er fra 50-tallet men ble malt på 70-tallet. Jeg husker så godt min søster da hun sov i den for over 30 år siden. Jeg husker også hvordan jeg pleide å krype opp i sengen sammen med henne. Akkurat som datteren min nå kryper opp i sengen til broren. Og der ligger skattene mine i en ramme av oransj.

Dette ble langt. Men ble så inspirert av ditt siste innlegg, samt den utrolig hyggelig responsen du ga. Kom gjerne på besøk Kardemomme! Det hadde vært så hyggelig. Deg og Kaspara, mat, kaker og som utveksler alt det hjertet begjærer - det må vi prøve å få til en vakker dag!

Før jeg avslutter...må også skryte av din mann! Så flott sengetøy! Jeg fortalte mannen det - om hans omtenksomme kammerat som vet å kjøpe gaver til kona! "Sånn skal det være"! sa jeg he he! Mannen er faktisk i Sør-Afrika. Har nettopp snakket med ham. Han var urolig for tekstmeldingene nådde ikke frem. Og han lurte veldig på hva jeg drev på med?! Jeg svarte: "Jeg har fullt opp med Kaspara og blogglandia" - han bare..."ja-da-så"! He he!.

Ha en riktig god helg. Sov ut. Jeg sitter her temmelig ør og stiv i blikket. Lille figur liker godt å sprelle i sin vintageseng om natten og "sloss" med hund&katt-vatt-teppet! Ja, de kattene kan han "dra i halen" det er verre når han prøver seg på naboens, som ofte kommer på besøk.

Fjærklem fra Nøtteskrika - som håper du holder ut den lange lektyren.

Rosas roulade sa...

Kære Momme. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at du ville blive overordentlig skuffet, hvis du en dag så Villa Rosa live. Du ville tænke: "Her kan der næppe bo en dansker!" Men det gør der altså. De mange danske hjem, du viser frem på din blog, er helt fremmede for mig. Jeg kender INGEN danskere, der bor sådan. De bor langt mere kedeligt med børstet stål og sorte skindsofaer. Altsammen købt i Bilka. For sådan er de mennesker, som jeg kender i DK. Jeg tror ikke, de går så højt op i indretning...eller det gør de jo, men på deres egen lidt enfoldige måde, hvis du forstår.

Det, su skriver, med Persiljas blog, lyder underligt. Jeg har ingen problemer med at skrive kommentarer til hende og gør det derfor tit og ofte. Jeg genkender mig selv i Persilja...hun er også et kaosmenneske! ;)

Jeg rejser til Berlin i slutningen af november. Det glæder/gruer jeg mig til. Jeg rejser jo helt mutters alene, men når først jeg er der, så tror jeg, at det bliver så skønt så skønt! Jeg vil nyde dagene og se en masse. Finde inspiration til 'Majbritt', og så vil jeg tage en god bog med derned. Og hækletøj, ja! Og nej...jeg tror ikke, man får lov til at have en hæklenål med ombord på flyet...;)

Christine sa...

kjempesøt leilighet :D kjempekjekt med sånne inspirerende innlegg synes jeg :D

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Takk for lang og herlig kommentar. Blir nødt til å løpe ut i lunsjen nå men kommer tilbake og svarer på kommentaren din litt senere! Kos deg med kaffekopp hos Kaspara :))KLEM :))

Briggs lekehus sa...

For noen fine lange kommentarer! nesten så jeg ikke tør lese dem. som å sniklese noe personlig. Men er utrolig kjekt å se deres vennskap vokse frem:-)

også: fantastisk inspirerende hjem du viste! jeg kjente jeg fikk lyst å male alt mulig. veldig flotte bilder. ja, danske (og svenskene) kan det.

ha en fin fredagskveld kardemomme! endelig er den gode ukedagen er igjen!

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Nå er det fredagskaffe her og jeg benytter sjansen til å skrive noen ord til deg! Takker for lang og velskrevet kommentar fra tidligere i dag!
Det var jo så moro å se bilder fra huset ditt!! At venninnene ikke har sammen smak som deg er vel ikke noe å bry seg om..Sier mer omm venninnene enn om deg synes jeg ;)
Jeg ble helt forelsket i disse bildene og de to grønne lampene var så nydelige begge to!
Jeg ble så til de grader inspirert at jeg løp ut og kjøpte grønnmaling i lunsjen og i løpet av helgen håper jeg skapet i stua skal bli grønt. Var ute etter en typisk 50 talls grønnfarge men den var vanskelig å finne.
Dessuten er grønnfarger den vanskeligste nyansen å velge..
Er redd for at det skal bli bassenggrønt men er samtidig redd for at det skal bli blasst og grått. Det gjenstår å se hvordan dette ender. Heldigvis har jeg en masse hvitmaling om det skulle gå galt! Angående det med å male møblene dine så er jeg kanskje ikke rett person å spørre..
Jeg maler absolutt alt uten skjensel må jeg innrømme.
Det hvite skapet var jo brunt da vi kjøpte det. Jeg var gjennom en prosess før jeg tok avgjørelsen men har aldri angret på at det ble hvitt! Jeg har også et annet skap med glassuter i som jeg vurderer å male. Får vel se hva jeg kommer fram til. Må få si at skatollet er veldig fint som det er også..
Hvis du maler og angrer etterpå er det jo veldig synd da..
Etter å ha sett bildene fra huset til Tracy Nord ble jeg så inspirert jeg også at jeg plutselig ser for meg hele huset mitt i pastell..
Håper mannen din kommer hjem med noe spennende i kofferten når han kommer hjem fra Sør Afrika! Han har jo helt klart teften for de kule tingene..Lampen han fant var nydelig!! Nå må jeg slutte her. Skal øyeblikkelig gjøre meg ferdig med noe jeg holder på med og så er det HELG! Kos dere videre :))
Klem fra Benedicte

Ylva sa...

Hej!
Det var härliga bilder, tack för att du delade med dig av denna härliga inspiration. Det rosa skåpet var ju helt ljuvligt. Önskar att man själv vågade lite mer...
/Ylva

Gunn sa...

Det var en stund siden jeg har vært innom her (og andre blogger), og nå vet jeg ikke helt hva jeg skal begynne med å kommentere! Så mange flotte, flotte loppiskupp du har funnet!! Men det jeg må si først er, for en snill mann du har! Liker han bruktbutikker han og, eller drar han kun innom for din skyld?

Ellers fikk jeg virkelig hjertebank når jeg så mange av stoffene dine.. Også John Blund da! Kan ikke tro at du fant det minutter før stengetid.. Jeg fant et lite babydynetrekk i grønt (hos containergirl.blogspot.com) for nesten et år siden, og jeg har nesten ikke råd til å sette saksen i det for jeg syns det er så flott :) Kjempesøt var den lilla håndmikseren og, samt serviset.

Jeg var på loppisrunde i Oslo tidligere denne måneden, men måtte sende stoffene hjem gjennom posten når det ble så tungt, og den pakken er ikke kommet fram enda.. Kan si at jeg er lettere nervøs ja!

Ønsker deg en flott helg, og gleder meg til å se hva du finner på med alle de nye stoffene dine!

anne - moseplassen sa...

tror ikke det er så tilfeldig at det er de danske du tiltrekkes av nei.Jeg synes det er en konkret stil bland enkelte danske som denne bloggen reflekterer godt. Jeg har samme greia for arkitektdesignet fra 60-tallet. Helt latterlig. Feks, når jeg skulle finne meg bestikk å starte på = arne Jacobsen, servise = Gropius, stoler = Sarinen osv...

Jaja, jeg ler like godt hver gang jeg faller pladask for noe fint, og oppdager hvem som har laget det ;)

Dans på roser sa...

NYYYYYDELIG. Helt herlig. Og personlig. Mmmmm.....

Kan forresten anbefale boken som ligger på bordet i nederste bilde.
Buketter, av Isabella Smith.
De herligste buketter i beste "mormors hage stil".

God lørdagskveld! Klem.

Mamma Brown sa...

Hei Kardmomme
Så nydelige bilder. Akkurat i min smak. Har forresten nesten maken til den lysegrønne toalettkommoden.
Jeg hadde ønsket meg en sånn i mange, mange år og plutselig en dag, sto det en annonse i avisen om en som var til salgs. Jeg har den på soverommet i Son. Jeg følger med på bloggen din, alltid veldig inspirerende. Ang. å ta bilder på denne tiden av året, gjenferd og spøkelser blir bra. Ellers er det vanskelig.
Ha en hyggelig helg!
Klem!

Tone sa...

Åh, så vakre bilder. Og det rosa skapet var helt herlig. Jeg er også veldig glad i pasteller. Men så er jeg også glad i dype fargetoner, og det litt røffe og naturfargede, og det helt lyse hvite, og.... Er sånn passe shizofren egentlig, he,he. Ha en fortsatt fin helg :-)

Tulip sa...

Ja helt enig i hva du sier.
Dansk innredning og interiørstil har jeg også stor sans for.
Utrolig flotte bilder du har funnet frem...Her ville jeg gjerne bodd!:)

Lycke sa...

Underbart hem helt enkelt!!!!! Pasteller är aldig fel :)))

Kramisar Lycke