mandag 2. november 2009

Om skøyter og julestrømper..

I fjor klippet jeg skøyter av papir og fikk helt dilla på dem. I år har jeg tatt saksa i en annen hånd og fikk lyst til å sy en annerledes julestrømpe..Og selvfølgelig ble det en skøyte.. Fikk brukt opp noen stoffrester og tror jeg har en julestrømpe som ingen andre har.. Det vil si, det er jo datteren som skal ha den da og hun ble strålende fornøyd over annerledes-strømpa si.. Det ble også tid til å sy et nytt stort putetrekk..Dette passer til gulvputa vår som er 90*90 cm..Nå har jeg så mange nye stoffer at det bare er å frotse i tøyhaugene her og la fantasien flyte fritt..

44 kommentarer:

Frøken Makeløs sa...

Så bra at du har flyttet bloggen sånn at jeg kan følge den i rss-leseren min, hurra!

Og så har jeg gitt deg en utfordring på bloggen min :-)

Barbros lille atelier sa...

For en morsom og fantastisk flott julestrømpe!! En skikkelig lekker julestrømpe! Jeg er helt imponert over hva du får til. Og fargekombinasjonene er jo bare helt skjønne. Kjempefin pute også!

Den gode feen sa...

Akkurat nå kjenner eg at eg angrer veldig på at våre to gulvputer havna utandørs i regnet i sommar. Dei enda opp på søppeldynga, full av mugg og skit. Putetrekket du har sydd var råfint med knallfine stoff. Skikkeleg inspirerandes!

Juleskøyta var også knallfin. Eg har lyst til å sy julestrømper av retro stoff. Men det er meget mulig at eg ender opp med å sy adventsposar i staden. Slike som var i siste BoligLIV, nummerert frå 1-4. Syns dei var råfine.

Tusen takk for kjempekjekk kommentar. Knallkjekt at eg inspirerer med min gulmalte stol :)

Det forrige innlegget ditt var kjempekjekt. Sofaen med dei fargerike putene og teppene, lampane og møblane. Alt er dødsfint og tøft på samme tid.

Dette var omtrent eit brev, det er best eg avslutter nå, trur eg.

Ha ei god natt :)

ann helen sa...

Skikkelig flott og annerledes julestrømpe. Kan godt forstå at den falt i smak. Fin uke til deg.

Elin Osa Søreng sa...

Så stilig julestrømpe!!!! Smart!

Minmill sa...

Innerst inne i min mage ligger det en drøm om å sy julestrømpe av stoffene jeg fikk av deg, Kardemomme. Ideen kom inn i meg allerede rett etter at jeg fikk stoffene. Nå venter bare tid og sted før jeg setter i gang. Ideen ble trigget mer etter å ha sett siste boligliv. Men akk, så er jeg så treg, så treg. Men det kommer. Derfor var det ekstra gøy å se en julestrømpe-skøyte inne hos deg. Den ble flott, fjong og fin, alt på en gang. Hurra for deg du kreative kvinne. Beundrer din innsats for å få gjor unna prosjektene på løpende bånd.

Skjønner jo at symaskinen ikke blir funnet fram i kveld iallefall, siden det er altfor sent. Jeg sitter allerede og gjesper. I kveld har jeg bruk my av tiden til å finne ut av de blogg-layout greiene. Og jeg er blitt ekspert, liker å tro det iallefall.

Nattaklem fra Minmill

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme!
Siste aktivitet, før jeg entrer sengen for den berømmelige skjønnhetssøvnen..
Så fantastisk julestrømpe-skøyte!!! Skjønner at datteren din er stolt av sin nye strømpe.Husker godt du klippet skøyter i papir, og i år ble det altså i stoff. Herlig!
Puta under så også lekker ut i farvene. Gjennkjenner det grønnblomstrete, det stammer vel kanskje herfra.
Jeg har enda ikke fått sett det nyeste "Boligliv"som alle sukker og stønner over i pur begeistring.
Får prøve å få kjørt innom Narvesen etter jobb i morgen, full skoledag i morgen.
Ellers holder jeg jo på med et lite juleveggteppe i applikasjon.
Her blir det salig blanding av elg, reindyr og dalahesten du liker så godt fra Ikea.
Ha en god natt du kreative og produktive, Kardemomme!
Klemmer fra Kaspara

Kari Anne sa...

For en deilig pute!!!!

Susanne sa...

Godmorgon... Men underbart fint..
jag satt i går och började sy jul dekorationer jag ska ha hemma...
ska försöka mig på en skridsko!
den blev helt underbar!
Kudden lika så .. Ja har man mycket tyger är det så lätt att skapa fram !

SavanneTreet sa...

Hehehe, den juleskøyten likte jeg Veeldig godt =) Kjempefin!!! Og puta er helt herlig!!! Skulle gjerne hatt en sånn! Ha en strålende uke! Hilsen M =)

Charlotte sa...

Det måste vara den häftigaste och roligaste julstrumpa jag någonsin sett!! Helt underbar. Vacker kudde. IKEA sålde kuddar för 9kr styck men jag köpte bara två, jag ska ha dem som innekuddar till bla en virkad kudde.
Jag är kvar på bloggplatsen men jag funderar på om jag ska försöka komma över hit, starta en ny blogg med mer pyssel/inredning och andra ting som gör mig glad. Behåller den gamla bloggen och har den som "prat"-blogg. Jag får se hur jag gör. Möjligheterna här på blogspot verkar vara fler. Problemet är att jag inte vet om jag orkar med två bloggar, det kan kanske bli för mycket av det goda.
Ha en fin dag och njut av hösten! Eller har ni också snö? Hörde att det snöade i Oslotrakten igår.

HELLE sa...

Fin og unik idé med julesokskøjten, og jeg er vild med din fine pude. Planlægger selv at sy nye betræk af både vintage- og nyestoffer. Fik syet de første to betræk i går aftes, men din er meget flottere... øv, øv :-)

Pillepalle sa...

Nei, nei, nei, så søte julestrømper du har fått sydd! Utrolig! De er myyyye finere en disse i dette bladet jeg skrev om ;-)Liker dette putetrekk også jeg! Ha en ekstra-glad dag, kjære Kardemomme! Klemmer fra Pillepalle

Småbyliv sa...

Jøss, for en kul juleskøytestrømpe! Kreativt påfunn :))

Lotten sa...

Så fin julstrumpan blev! Jag har haft något liknande i min idémapp på datan.... Golvkudden blev ju helt underbar!

Kraam Lotten

Anonym sa...

Ååååh himmel så fin juleskøyte!! Nissen kan nok ikke hoppe over den nei;)...blir nok fylt til randen!
Venter bare på utgivelse av bok fra deg nå..."Fra Kardemommes hjemmeværksted", hi hi:=)) Gulvputa er jo forresten alt for fin til å sitte på!! Må kun beundres...Ha en fin tirsdag, Kardemomme! Jeg skal lage meg vimpler i rødt og rosa til å ha på juletreet jeg, har funnet ut jeg må ha to trær i år:)) O`lykke med Boligliv... Vimpelklem-Irene-

::Moia sa...

Herlig juleskøyte, du kan jo lage en lengdeløpsskøyte til J også, tipper han ville blitt glad for det;) Og den store puten var også veldig fin med de deiligste retrostoffer, "sukk"....
I går hadde jeg hele dagen i butikken for meg selv, skulle sy en masse men jeg klarte ikke å kome igang. Klarte å tvinge meg selv til å sy to babytepper i fleece og jersey, hadde også begynt på et annet babyteppe i velour for en tid siden som jeg også skulle gjøre ferdig, fikks sydd på to stjerner, og da jeg skulle sy det sammen, ble sømmen skjev, så det teppet bare slang jeg i en haug... Enkelte dager er bare trasige fra morgen til kveld, men i dag er det jo en ny dag med nye muligheter, så den skal jeg gripe:)
Ha en strålende dag!

::Moia sa...

Herlig juleskøyte, du kan jo lage en lengdeløpsskøyte til J også, tipper han ville blitt glad for det;) Og den store puten var også veldig fin med de deiligste retrostoffer, "sukk"....
I går hadde jeg hele dagen i butikken for meg selv, skulle sy en masse men jeg klarte ikke å kome igang. Klarte å tvinge meg selv til å sy to babytepper i fleece og jersey, hadde også begynt på et annet babyteppe i velour for en tid siden som jeg også skulle gjøre ferdig, fikks sydd på to stjerner, og da jeg skulle sy det sammen, ble sømmen skjev, så det teppet bare slang jeg i en haug... Enkelte dager er bare trasige fra morgen til kveld, men i dag er det jo en ny dag med nye muligheter, så den skal jeg gripe:)
Ha en strålende dag!

MiaNostalgia sa...

Du er flink, altså :-) Herlig julestrømpe og pute, med skikkelig Kardemomme-farger. Får lyst til å starte å sy når jeg ser de fine prosjektene dine, men eier ikke tålmodighet til det, dessverre.

Takk for koselig kommentar og svar angående Eames stolen din. Har fortsatt lyst på en slik. Men så var det det med plass da + at MrNostalgia ikke er særig fan av ting som først og fremst er fine, men som er upraktiske... HM - får vel beundre stolen på bilder foreløpig :-)

Ha en fin og fargerik dag!

IfraLahell sa...

Så kul strømpe ;)Første gang jeg har sett en skjøyte strømpe. Ikke rart jenta ble fornøyd! Kan tenke meg du koser deg med syingen. Så mye fint stoff du har fått tak i. Herlige farger på puten ;)

Kaspara sa...

Hei Kardemomme!
Nei du....det ble ingen undervisning i dag. Eldstemann våknet med feber og hodepine grytidlig i dag. Muligens en mild svineinfluensa? Han ligger slapp i sofaen og skuler litt bort mot tv.
Det er faktisk første gang han er borte fra skolen, og nå går han jo i tredje klasse. Selv er jeg også fryktelig snufsete, og hadde nyst og snufset kontinuerlig på jobben, men jeg hadde helt sikkert gått. Det var det febersyke barnet som ble det avgjørende.
Nå skal vi koke kakao og kose oss litt sammen i sofaen.
Måtte jo beundre dine vakre nysydde ting på nytt.Blir glad av å se dem!
Jeg håper på å bli ferdig med applikasjonsbildet i løpet av dagen.
Får sitte nede i sofaen sammen med sønnen og klippe ut litt diverse ting senere i dag.
Ha en finfin dag! Krysser fingrene for at du holder deg frisk som en fisk og reiser avgårde til byen over alle byer! Ja, jeg frankofil!
Klemmer fra Kaspara

SiriR sa...

For en morsom julestrømpe! Så søt.
Og puta er helt fantastisk, nydelige stoffer:)

M by M sa...

Så morsom strømpe og den puta di likte jeg veldig godt!

Differentia sa...

Hvor er det en fin julestrømpe-skøjte. Jeg blev meget inspireret, men må nok også erkende at jeg aldrig får lavet en sådan, da det jo kræver at man kan finde ud af at tråde sin symaskine!
Hilsen
Mette

erry sa...

Wow, en sån läcker julstrumpe-skridsko! Du har inte någon brist på idéer! :)

Golvkudden är ju också urläcker! Jag har faktiskt några stora kuddar på vinden som jag tänkte sy överdrag till av mina fina tyger. (Men jag vill knappt klippa sönder favorittygerna!)

SavanneTreet sa...

God kveld i stua :) Ja, jeg ble sååå glad for de fine serviettene, vet ikke hvor Guro har funnet de, men det går det an å finne ut av =) Nå blir det fine bord fremover med masse forskjellige servietter! Takk for trivelig kommentar som vanlig Kardemomme!! Herlig å komme hjem til etter en lang arbeidsdag!! =) Tuddeluuu fra M :)

Tussi sa...

For en original og fin julestrømpe! Den kommer nok mottakeren til å ta godt vare på :-)

Mia sa...

Du og du, Kardemomme, SÅ lekkert dette var da! Jeg elsker fargekombinasjonene dine, og den julestrømpen må være noe av det herligste jeg har sett! Vet du, her i helgen prøvde jeg å gjøre hjemmet mitt litt mer fargerik (noe retro ting har jeg dessverre ikke, men fargerike ting, ja) Men, jeg fikk det bare ikke til... så foreløpig lever jeg nok en noe mer fargeløs tilværelse, mens jeg nyter synet av din herlige, fargerike retro look.

Fru. Ekelund sa...

Nej hvor er det nogle pæne ting, du laver!

Kardemomme sa...

Irene:Kom plutselig på at jeg ikke hadde svart på vimpelhilsenen din irene :)) Men det hørtes så hyggelig ut å lage vimpler..
Jeg har ikke forsøkt det selv men det ser så moro ut! da kan du virkelig utfolde deg med farger og mønstre..Jeg har det litt hektisk akkurat nå. Jeg reiser bort i morgen og rekker ikke flere innlegg før det men du får ha en fin dag og fin uke videre..
PS!Hørtes utrolig morsomt ut å lage sin egen bok ;)Kardemommes verksted ja hihi!! Klem fra Kardemomme med morgenkaffen i hånda :)

Dans på roser sa...

Stilig!
Ahh...
Du er jo så flink! =)
Husker godt dine papirklipp i fjor, ja.
hva gjør du, om du skal lime sammen to papir, rygg mot rygg. Går det an?
Jeg prøvde, og det så ut som et bølgete hav i stiv kuling, hehe....

God tur!
Kathrin.

Kaspara sa...

Heisan Kardemomme!
Sendte deg akkurat en mail!
Ha en strålende dag! Klem fra Kaspara

Anonym sa...

God formiddag Kardemomme!

Så flott julestrømpe og pute! Utrolig fin! Er det rart man er hekta på å studere blogglandia når man hver dag får servert så mange bra ting, skapt av kreative damer! Deg og Kaspara er jo utrolig flinke til å trylle frem fargerike unikum produkter! Og det av gamle tekstiler som ihvertfall samtlige i min vennekrets ikke skjønner et døyt av! Med noen venner har jeg små diskusjoner på gang ang. interiørblogg, for enkelte er det vanskelig å forstå den greia der. Bruke tid på boligen og i tillegg blogge om det. Men da har jeg konkludert i mitt stille sinn at det handler om dem som er krative og de som ikke er det. Må innrømme at der faktisk er litt slitsom og alltid måtte "forsvare" min interesse for loppis, vintage, antikviteter - sist men ikke minst leve i et raritetskabinett. Senest i går, fikk jeg kommentarer fra en god venn som var innom om at uff og huff så mye rart det er her og så mange ting. Hvordan orket jeg, ikke minst mannen. Puh! Derfor, da jeg fikk så mange hyggelig tilbakemeldinger på bloggoppslaget hos Kaspara - ja, jeg blir nesten litt i stuss: hva skal jeg tro?! Igrunnen så preller den negative kritikken av meg som vann på gåsa, men noen ganger stopper jeg opp og drøfter min lidenskap med meg selv (har jo hatt lidenskap for årgangsting siden jeg var 18-19 år, det begynner jo å bli noen år ja).

Men det skal være sagt, her i blogglandia finner jeg likesinnede. Og det er deilig - etter år "alene" om å interessere meg for en viss type innredning: som jeg nå kaller det å leve vintage. (Approps inspirasjon; Bloggen til Frøken Ø, sukk, der er det så utrolig mye fint og for noen fotografier).

Her i huset er det også feber og forkjølelse. Datteren har ligget rett ut - og hun pleier aldri å være syk. Hun går nå i 3. klasse og det er første gang hun er hjemme fra skolen. Lille figur er bank-i-bordet-frisk. Håper han ikke blir syk. Det holder med ét barn med feber. Jeg selv går på hvitløk, så jeg står han nok av.

Ellers maler jeg skatollet i rykk og napp! Fy og fy for en jobb! Må grunne to ganger. Å dekke den mørke beisfargen med hvitt - ja det krever ihvertfall fire strøk maling. Og slik situasjonen er nå i huset, så tar det tid.

Om nøyaktig en uke begynner jeg å jobbe for fullt igjen. Det blir overgang.

Vel, ha en fin dag. Gleder meg til neste blogginnlegg fra deg og unikumprodukter som du viser frem.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Sitter her men matpakka og kaffekoppen i stedet for å løpe ut i lunsjen i dag.
Må si at jeg synes du har noen uhøflige venninner Nøtteskrika!
Og kjedelige ;)
De er ikke litt misunnelige på at du har sans og talent for hva som er personlig og lekkert interiør?
Det er ofte de kjedeligste eller de som selv mangler ideer som finner på å kritisere andre som har den evnen vet du..
Her i bloggbyen var vi jo mildt sagt overbegeistet over alle de nydelige tingene dine og vintage er jo et ord som får ei frossen tå til å tine hjemme hos meg i hvertfall :)Fortsett med dine koselige "rariteter" du og kos deg med dem!
I hjem hvor alt er nytt kan det jo lett bli seendes ut som en hotell-lobby og det er jo ikke særlig koselig..Vær glad for at du er kreativ du kjære deg!!!
Og du hadde vært mer enn velkommen om du skulle endre mening og opprettet en blogg etterhvert ;)
Husker godt at permisjonstiden gikk utrolig fort men du får nyte de siste dagene før det blir jobbhverdag igjen! Ha en strålende dag videre og så får vi krysse fingrene for at alle blir friske snart igjen!
Stor oppmuntringsklem fra Kardemomme :))

Rosas roulade sa...

Dine stoffer er poå en eller anden måde DIG. Jeg tror, du er sådan lys pastel! Nu rejser du snart til Paris. Jeg håber, at du får en rigtig god tur. Og så vil jeg bare lige fortælle dig, at jeg også elsker Kejseren af Portugalia! Det er en fantastisk roman. Jeg elsker romaner, der ikke ender godt! Det er lidt sygt! Ja ja, men det er godt, når man kan græde lidt. Jeg har lyst til at græde hele tiden for tiden, men ved du hvad? Jeg lader være, for det nytter jo ikke noget. Jeg må løfte hovedet og komme mig videre, ikke sandt? Klem og god tur fra mig til dig! :-D

Lindus sa...

oi oi oi... den julestrømpen va jo rå!! så kreativ du er... og den puten, digger den! :)
ha en fin dag.
-Lindus

Mors værelse sa...

God tur til Paris...:))
Jeg var der forrige uke..nydelig.. Innlegg på siden min;ta en titt..!!

Minmill sa...

God til Pariiiiis!! Skjønte av en kommentar du hadde lagt igjen i en annen blogg at du reiser i morgen, og da måtte jeg inn hit for å si god tur. Kos deg masse i verdensmetropolen. Gurimalla, jeg tror du kommer til å få det helt topp. Gleder meg til å se pariser innlegg fra deg når du kommer hjem. Klem...

Anonym sa...

Kjære Kardemomme!

Takk for oppmuntrende ord ang. interiørsmak og sykdom her i huset. Jeg har nok noen litt frittalende venninner og vi er nok veldig forskjellig, samtidig har vi det utrolig hyggelig når vi er sammen - jeg er nok en person som liker mangfoldet jeg har i vennekretsen. Men som sagt, det kan være slitsomt å alltid være den som er litt "rar" og som bare omgir seg med ting andre synes er rart.

Vet ikke om du leste Dagbladmagasinet på søndag? Der var det hjemme hos oss reportasje med Petter Schjerven: "Huset med det rare i". Artig artikkel. Jeg er veldig begeistret for den sjarmerende, veltalende mannen! Liker også godt programmet : "Tingenes tilstand".

Vel, får hive meg rundt her med to litt småsutrete barn. Datteren begynner heldigvis å komme seg og lille figur er bare ettermiddagstrøtt.

Forstår at din reise til Paris nærmer seg. Må du ha riktig god tur og lykke til med vintagejakt og artige shoppingskjøp.

Fjærklem Nøtteskrika

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Så var det ettermiddagskaffe her og jeg kan skrive et par ord. Ja vi reiser sannsynligvis til Paris i morgen.
Dessverre har det oppstått sykdom hjemme og akkurat nå er jeg litt usikker på hva som skjer men HÅPER jo at det blit tur.
Jeg er enig i at det er godt med mangfold og folk må få mene hva de vil..Dere kjenner hvarrandre sikkert godt siden de synes de kan slagte smaken din ;)
Smak og behag er jo så forskjellig..
Godt å høre at lillejenta friskner til. Håper det samme er tilfelle hjemme hos oss! Ha en fortsatt fin uke i hvertfall :))

Rosas roulade sa...

Åh nej, Momme, det var da trist at høre. Ja den influensa er virkelig overalt. Mest af alt i medierne! Jeg håber, at du bliver frisk, så du kan komme til Paris. Jeg håber, at vi kommer os friske igennem!

Må lave mad, så jeg skriver bare denne korte kommentar. Hej og hå..

Lycke sa...

Oh my...vad mycket kommentarer du fått käre vän!!! Det är dig värt, så mycket underbart du skriver och gör!!!!!!!! Skridskon(ja, det heter så i Sverige) är helt ljuvlig och alldeles säkert har ingen tillverkat någon sådan!!! Du vet väl hur mycket du skulle sälja om du startade en sälgblogg?!? Ja, jag vet vad du sagt om det - och jag förstår dig...! Det är ju så mycket konkurrans och jobbiga grejer också...och visst är det roligast att göra till sig själv!!! Dina verk är så väldigt underbara hur som helst och jag avundas dig verkligen ditt lager med retrotyger....men en dag...någon gång i framtiden, så skall jag ha skaffat mig ett lika stort lager, hihihiiiii..hi..., börjar bli en riktig sytant jag - eller rättare sagt en VIRKTANT!!! Ha börjat virka, och snart kommer det upp något att se...looovar!

Kramhögar Lycke

Tant Grön sa...

Men ååååååååååååh vilken morsom kudde (tror att det betyder härlig/fin???) Har du börjat med julepynt redan? Oj, oj, oj, då ligger jag efter, ha, ha. Jag var ju väldigt tidig förra året med att julpynta, kanske ska ta det lite mer piano i år, vi får se :-) Kan ju bli så att julen slår klorna i mig liksom och så står jag å river bland julgrejjerna som en tok, är uppe på nätterna och pysslar och har mig, ha, ha. Det har varit väldigt lugnt med tapetsering och annat pyssel hos Tant Grön på sistone, men nu har jag beställt ett par tapeter från Gitte så bli inte förvånad om jag får ett ryck när de anländer :-) Vi har ju flyttat ut barnen från vårt sovrum så jag är JÄTTE sugen på att fixa iordning där, har många planer, fram och tillbaka, men nu tror jag att jag har landat, hi, hi.

Ha en fin onsdagkväll!
Kramar från Jenny

Nr. 21 sa...

Nydelig pute! Herlige farger og mønster! :)