fredag 27. november 2009

Funn fra bruktlåven..

Beklager at det er litt stille her på bloggen for tiden.. Det er så mye som foregår i hverdagen og bloggen blir lett nedprioritert.. Takker for alle koselige kommentarer som blir lagt igjen! Håper at jeg skal få tid til å besøke dere alle sammen i løpet av helgen. Vi står midt oppe i mange prosjekter her i huset og i stedet for å gjøre oss ferdige med kjøkkenet som har vært under oppussing en hel evighet har vi kastet oss over et nytt prosjekt. Datteren på 12 skal få nytt rom. Det vil si at hun ikke bytter rom men vi skal pusse opp det hun har. De siste par årene har jeg ikke fått lov til å foreslå noen endringer der inne og rommet har vært nitrist i mine øyne. Men forrige dagen våknet hun visst og så på rommet med nye øyne og hadde en masse ønsker.
Ingenting gleder meg mer enn å få lov til å gjøre det litt koseligere der inne og i går var vi på bruktlåven for å finne noen gamle og koselige møbler som kan pusses opp. Mye av det som står på rommet hennes nå er nyere Ikeamøbler som vi gir bort til låven og så henter vi hjem noe gammelt med sjarm som skaper en annen atmosfære der inne.
Dette nydelige dynetrekket i rosa og oransje ble med hjem..
Det gamle skrivebordet skal byttes ut med dette gamle skatollet.
Det skal males hvitt selv om det er flott og blankt på overflaten..
Denne fluesopplykten måtte jeg også ha..
Et nytt broderi ble også lagt i kurven..
To lykter med reinsdyrmotiv..
Enda et herlig stoff.. Og denne lille kommoden som også skal males og evt. tapetseres.. Denne kommer til å romme belter og smykker og alskens dilldall som en 12 åring liker.. Jeg klør i fingrene etter å sette igang for fullt i helgen. men først er det fredagskveld med det vanlige innholdet. Taco og X-factor blir vi visst aldri lei :) Ha en fin fredag alle dere der ute også!

29 kommentarer:

Guro sa...

Da jeg så bilde av skatollet kom jeg til å tenke på et skatoll som pappa tilbydde meg i sommer. Ligner endel på det du viser frem. Jeg sa at ja, det kunne jeg være interessert i, men at jeg nok kom til å male det. Hvorpå han ble meget betenkt, og siden har jeg ikke hørt noe om det.... Hmm....kanskje jeg ikke skulle sagt noe om den malinga!
God helg :O)

Ane sa...

Jeg skjønner at en tolvåring gjerne vil male ... men for noen fine, gamle tremøbler, da! Flammebjørk, jo! Så det skjærer meg litt i hjertet ...

Forøvrig en koselig blogg:)

Sissel sa...

Dette høres spennende ut! Gleder meg til å se resultatet og fått litt inspirasjonen!

PS! Godt å høre at det ikke er bare vi som spiser taco hver fredag!

God helg til deg og dine!

Mvh
Sissel

Rakel sa...

Uf det bliver fint.. Kan godt forstå du glæder dig til at komme igang.. Mange flotte sager du har fundet.. Møblerne bliver vildt flotte når de bliver malet. Glæder mig til at se resultatet... :)
Ha en dejlig weekend..
kh Rakel.

Pillepalle sa...

Kjære beste Kardemomme! Beklager at jeg får ikke lagt igjen kommentar hos deg i det siste. Så mye fine ting viste du frem! Det er utrolig flott med alle bruktfunn! Du vet, jeg digger denne fluesopplykten. Selvsagt! Jeg er også betatt av denne herlige puten! Blanding av stoff og broderi er så lekker! Er også veldig gad i dette vinterbildet. Her er det fortsatt juleverksted. Jeg er opptatt med å lage julekort. Det er mye med å klippe og klistre, men dette "arbeid" liker jeg veldig godt. Ja, det er moro å legge seg i selen med det :) Har planlagt å lage minst 50 kort...Dessuten skulle jeg forte meg med å lage advent "krans". Ha en fortsatt god kveld. Håper du ser fremskritter i husets opussingsprosjekter! Klemmer fra Pillepalle

erry sa...

Åh, vilka härliga fynd! Ska bli spännande att se vad du gör av tygerna och möblerna...

Ha en fin helg!

Barbros lille atelier sa...

Så mye fint du finner da! Du har virkelig teft for slikt:-) De flotte, gamle møblene kommer til å bli helt nydelige med et par strøk maling. Gleder meg til å se det ferdige resultatet!

God helg!

Klem Barbro

Rosa sa...

Så spennende :-) Også hørte jeg hun hadde vært på skolen idag. Så flott!!

Nina sa...

Den soppskåla har mormor hatt et par stykker av. Jeg har tenkt litt på de. Mon tro om de finnes i et skap eller på en hylle i kjelleren?

Mine unger har så rotete rom de at jeg ikke orker å tenke på de en gang. Putter fingrene i ørene og synger la-la-la og lukker øynene. Eplene har ikke falt så veldig langt unna stammen. Rommet mitt så vel egentlig aldri ut det heller - eller i hvert fall sjelden. Når undertegnede har masse klær på gulvet ved siden av senga si, får hun seg liksom ikke til å kreve av de at de skal være bedre enn henne heller ;).

Lykke til med oppussing av frøkna sitt rom - og god helt. Og Kitchen Aiden er bestilt ;).

Lotten sa...

Åhh vad härligt att få fixa till ett rum med gamla charmiga möbler! Tyget du fick tag i med regnbågar var ju jättefint...liksom det orange-rosa täcket - Helt i min smak ;-)

Ha en trevlig helg!
Kraam Lotten

Hildegunn sa...

å! nå kjenner jeg at jeg kunne ønske jeg hadde en slik mamma når jeg var 12! Jeg pleide å se på rommene hos de i klassen og drømme meg bort i ommøblering og innredning på mitt eget rom, men det ble ikke noen endring på rommet jeg "arvet" etter min søster da hun flytta, knall grønn brystpanel, lysegrønne lister og aprikosfarget tapet over. mmm, og slik er det fortsatt :D. Lykke til med innredningen, gleder meg til å se hvordan det blir! God fredag!

Ida Susanne sa...

Utrolig mange skatter du kom hjem med da! Det finnes ikke noe bedre enn å komme over slike møbler og saker som bare oser potensial! Skjønnt skatoll, helt nydelig kommer det til å bli-gleder meg til å se resultatet:) Ha en flott fredagskveld!

majamysil sa...

Hei! Så gøy å pusse opp jenterommet. På gutten min sitt rom må jeg snik- omgjøre ellers så blir det baluba. Soppen du fant er kjempefint til å plante en svibel i, jeg har to selv. Og for noen stoffer;) Ønsker deg en god helg!

Tonje sa...

Takk for påminninga, fikk svitha over til TV2 på et blunk.

Dei verte nok veldig fine når dei får litt kvitmaling. Reknar sjølsagt med at du bloggar resultatet. Flotte stoff hadde du òg.
Ha ei fin 1. adventshelg!
Klem Tonje

Tussi sa...

Så mye fint du fant!
Det er spennende med oppussing, vi er snart igang her også - med stua.
Lykke til hos deg :-)

Kardemomme sa...

Ane: Det er nok ikke bare 12 åringen som vil male skatollet..Mammaen er nok også litt gal når det kommer til sånne ting :)Ofte er det en prosess når jeg grubler på om jeg skal gjennomføre malingsprosjektene mine men denne gangen var det ingen tvil..Det er ikke arvegods eller noe sånt og det skal bli kjempefint..Ha en fortsatt fin helg! Klem fra Kardemomme :))

M by M sa...

Å stæsje og pusse opp barnerom er kjempe gøy! Da kan man "ta av" litt. Fine møbler du fant! Det lilla og oransje stoffet var knallfint!
God helg!

Susanne sa...

god morgon i nabolandet.. här i norra delarna av sverige har vi mulet grått och ingen snö...
Men jule pyntet har till advent kommit upp man har liksom det mysiga med ljusen på insidan då käns det inte så mörkt och tråkigt längre..
Vilka fina fynd du gjort ska bli härligt att se din aresultat!
tyget och täcket var som vanligt bara percis du ! härliga färger...

Christina Skarø sa...

Jeg er helt vild med dine stoffer. Det er så skønt med det retro - og din svampeskål er for feddd... Jeg kender godt til den tavshed, der kan være på ens blog. - min starter d. 14 december - der starter jeg arbejde igen.. det bliver så hårdt, når vores lille pige sover så dårligt..!
God weekend fra C
PS - jeg har en giveaway som vil være noget for dig! Smiler

Anonym sa...

Hei Kardemomme!

Så mange fine ting du har handlet på låven. Skal si du finner mye bra der. Ble veldig begeistret for skatollet - og fluesoppen selvfølgelig! Skatollet blir nok fint i hvitt, men er også sjarmerende slik det er. Så gøy å møblere datterens rom med årgangsmøbler. Det har jeg gjort til min datter også, jeg trives skikkelig godt på hennes rom med gammel jernseng anno 1900, samt Hanna Montana- plakater (puh! det må jeg bare holde ut).

Jeg holder fortsatt på med mitt skatoll. Maleprosjektet har stagnert. Jeg har ikke hatt overskudd til noe etter at jeg begynte å jobbe. Jeg har gitt skatollet to strøk maling og må male to strøk til. Det blir bra. Men utfordringen er å male i nisjenes tak - skikkelig pirkarbeid. Men jeg ha tenkt å prøve ut noe med det skatollet - inspirert som jeg er av tapetsering av settekasser - det er å tapetsere de små veggene inne i nisjene. Det tror jeg kan bli veldig fint. Jeg har noen sennepsgule vintagetapeter som jeg skal bruke.

Nå skal vi snart gjøre oss klar til julemarkedhandel. Gleder meg skikkelig. Har avtale med god venninne fra Skien som også blir med. Er veldig spent på hvordan de kreative salgsdamene har rigget seg til i det ærverdige lokalet.
Jeg går ut i fra at Kaspara legger ut noen bilder i kveld - så da får du et innblikk.

Vel, jeg får hive meg rundt her. Lille figur og jeg startet dagen tidlig. Nå sover han sammen med sin far - som er temmlig utslitt etter hjemmedager med sønnen he he! Han er nok litt forundret hvor altoppslukende en liten, skjønn gutt er, derfor har han ikke skrevet så mye som en setning på doktorgraden han holder på med. Men det skal være sagt at far storkoser seg sammen med sønnen. Han hadde jo ikke trodd han skulle komme til det stadiet her i livet. Men litt søvn må han få, for han lille har enda ikke sovet en hel natt - det vil si at vi ikke har sovet en hel natt på snart 10 mnd. Ja, ja, en rynke fra eller til hva gjør det - jeg har begynt å kalle det for foreldrerynker og det er noe ganske annet enn frustrasjonsrynker.

Han en riktig fin lørdag - jeg ivrer så etter å pynte litt til jul, derfor har jeg begynt så smått med vintagepynten - de små fluesoppene har kommet opp fra esken og står nå så pent og pyntelig på en gammel kommde som jeg har dandert til førjulsstilleben.

Nei, nå må jeg avslutte. Har avtalt å treffe venninnen kl. 12.00!

Jeg skriver snart igjen.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Måtte smile av hjertesukket ditt og Hannah Montanaplakater. Her har vi også hatt denne perioden men nå er det overstått så trøst deg med at det kun er en kort periode :))
Skatollet vi kjøpte var et kupp. J. var innom en antikvitesbutikk som heter Olemann i dag og der stod nøyaktig samme skatollet til 1900,- kr. mens vi ga 300,- for vårt på gjenbrukslåven..I dag har det blitt hvitt! Og MYE finere må jeg si. Det var balnkt og velholdt men var nok ikke helt vår stil så det ble maling med godt resultat.
Har kun grunnet det og fortsetter malerarbeidet i morgen. Har også malt den andre lille kommoden vi kjøpte. Den skal få tapet på skuffene i morgen. Gøy å være igang og dagen i dag har gått sltfor fort men jeg har fått gjort mye her i hvertfall. er spent på hvordan dere hadde det på julemarkedet..Skulle så veldig gjerne ha vært der sammen med dere!! Jeg vet godt hva dere snakker om angående søvnløse netter..Da H. var baby var de første månedene slitsomme men plutselig stabiliserte det seg og alt ble normalt men fy søren så slitsomt det er når det står på..Da kan det lett bli lite overskudd til andre ting.
Jeg har også vært på loftet og funnet fram noen småting. Bl.a noen små fluesopplysestaker som jeg kjøpte i en bruktbutikk på grynerløkka i fjor vinter.
Dessuten fant jeg en del andre ting som jeg helt hadde glemt jeg hadde og ble superfornøyd fordi forhåpningene om å finne noe jeg hadde lyst til å sette fram var minimale..Kom plutselig på at jeg var i København rett før jul i fjor vinter og kjøpte en del morsomme ting..Ha en fin lørdagskveld videre alle sammen, både store og små. Oi. ser plutselig at klokka er mer enn jeg trodde men vi skrives snart i hvertfall :) Klemmer fra Kardemomme :))

Anonym sa...

God søndag morgen Kardemomme!

Vi har vært oppe side 05.30! Puh! Skulle nå ha lagt meg igjen sammen med lille figur og hans far, men er for "kvikk" til det - grunnet stor kaffelatte som jeg har drukket. Men nå har stillheten senket seg i huset, da er det fint å kunne sette seg ned og gi respons i et kommentarfelt.

Ja, det skatollet var et kupp! Er ikke det morsomt! Du må legge ute bilder av det når det er malt ferdig! Blir så nysgjerrig på å se resultatet. Du er rask til å male! Imponert! Som sagt, jeg har stagnert.

Du kan tro det var hyggelig på julemarkedet i går. Lokalene med de kreative jentene var bare så flotte! Du skulle ha vært der! Det var mange mennesker, og for mitt vedkommende mange kjente. Det ble vanvittig mye prat mellom bordene, var helt utslitt da jeg kom hjem he he! Er veldig spent på Kasparas opplevelse av julemarkedet. Fikk snakket litt med henne, men det var masse folk og da ville jeg ikke stå og skravle og oppta plass ved bordet hennes. Jeg handlet noen skjønne Kaspara ting - hjerte og kremmerhus. Er så vanvittig glad i hjertene hennes. De pynter så opp mine gamle skapdører og kommodeskuffer. Jeg kjøpte også et nydelig perlesmykke av Monome (hun har også blogg, den kjenner du sikkert til). Et lysegrønt, plast-perlesmykke (smykke laget av 50-talls plastperler). Skulle ha handlet mye mer, litt gaver å sånt. Men det var ikke så lett med lille figur på armen og prat med mange kjente. Derfor tenker jeg at jeg tar en liten tur i dag også. Det er rett-borti-gata skjønner du. Så har de god kaffe&kaker der...ja, jeg tar nok turen.

Vel, i dag er det første søndag i advendt. Så utrolig rart at vi er på tampen av året og om to mnd og to uker er lille figur ét år! Det er helt vanvittig. Jeg sier som alle andre foreldre: det går så fort!

Ha en fin søndag Kardemomme. Lykke til med renoveringsprosjektene av skatoll og kommode.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Anonym sa...

Hei igjen!

Gå inn på denne bloggsiden: folkilarvik.blogspot.com - der kan du se noen bilder fra julemarkedet.

Nøtteskrika

Minmill sa...

Herlig, herlig. Din lille Kardemomme er heldig som får disse sjarmerende møblene. Er helt enig med dere i at de gamle tingene er bedre enn ikea. Ikea funker helt til man finner noe annet som kan ta over. Jeg var faktisk på Ikea i går og kjøpte en haug av sjarmløse møbler. He he. Neida, jeg har kjøpt masse praktiske hyller og reoler. Utover det så er det ikke mye som frister der.

Stoffene du har funnet var også helt til å spise opp. De var skjønne! Det er jo flott at dere pusser opp, og det er godt å komme videre, og ferdigstille noen av prosjektene. Håper kjøkkenet deres snart er ferdig. Vi som sitter her ute, venter jo i spenning på bilder, vettu.

Her i huset holder vi på å fylle opp stuen igjen. Jeg planlegger sofa og stolkjøp, og det er ikke enkelt å få bestemt seg. Jeg kommer sikkert til å bruke en måned på å bestemme meg.

Hepp hepp. Her er det sen frokost snart. Ha en fin søndag Kardemomme. Klemmer fra Minmill

Glede sa...

God formiddag første søndag i advent! Jeg blir så utrolig imponert over energien og kreativiteten hos noen av dere bloggdamer, altså. Det ene prosjektet etter det andre. Ser ut til at jenta di får et flott rom. Er nok noen år til Lille Glede kan og vil være alene på rommet sitt, men den tid kommer vel. Ha en fin dag!

Lycke sa...

Du finner alltid underbara stoffer kära du!!! Ser att rummet hennes blir helt underbart - letar fler gamla möbler jag också nu - är så less på hörnskåpet mitt, hihi - det sticker mig i ögonen - känner jag är påväg bli litt mer minimalistisk - så gott det nu går när man heter Lycke :D De där möblerna skulle gärna få bo hos oss!!!
Härlig första advent önskar jag dig och de dina!!!

Kramhögar Lycke

Anonym sa...

Kjære deg, Kardemomme vi trenger ingen beklagelse på at innlegg uteblir;) Så gøy med oppussing av jenterom da, flotte ting du hadde funnet der. Likte jo ekstra godt stoffene da:) Idag har d vært pepperkakebaking her på sørlandet..skal lage meg noen ullhjerter nå, tenkte jeg. Ha en fin 1.advent i den koselige heimen din. Ønsker dere alt godt.. Klemmmer -Irene-

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Takk for tips om link til markedet! Var innom og tittet og kjente i hverrfall igjen Jeanette! Håper det kommer bilder fra Kaspara etterhvert også..Skulle så veldig gjerne ha vært der! Heldige deg som kunne komme to dager på rad..
Her har ikke pc'en vært slått på i hele dag. Har malt og malt og J. har satt opp lister..Egentlig deilig å komme litt videre i prosjektene..Dessuten har jeg fått ideer om nye prosjekter underveis :))Det er igrunnen gøy å male..Særlig slike gamle møbler. Synes begge møblene gjorde seg godt i hvitt. Legger ut bilder etterhvert når vi får fjernet de gamle møblene på rommet hennes og får satt på plass de ny. Folk fra låven kommer for å hente det vi ikke skal ha en dag til uka..
Ha en fin kommende uke alle sammen!
Klemmer fra Kardemomme :))

Irene: Visst er det moro med oppussing av barnerom. har lengtet etter å få lov til å gjøre noe inne hos henne..Hele helgen har gått med til å male og legge lister og plutselig er vi et skritt videre på vei mot ferdig hus! Det skal nok bli pepperkakebaking her også etterhvert. Gleder meg til alle sånne aktiviteter framover! Ha en fin uke Irene! Klemmer fra Kardemomme :))

Christine sa...

åååh! nå skulle jeg ønske at det var mitt rom som ble pusset opp! så mye fint du finner på bruktlåven altså! :D gleder meg til å se resultatet av rommet til 12åringen, tipper det blir kjempekult :D

så fint du har pyntet til jul også, skikkelig min stil! jul uten å være typisk jul :D

ha en fin førjulstid :D

klem fra christine