mandag 23. november 2009

Nysydd pute og noen bruktfunn..

I innlegget under viser jeg hva som kom ut av den gamle rammen til dette broderiet av en rokokkodame..Selve broderiet har fått pryde en ny pute. Man kan jo spørre seg om hvor mange puter man egentlig trenger men jeg kan liksom ikke stoppe å sy dem.. Litt vanskelig å fotografere en rund pute forresten..Jeg måtte liksom velge om det skulle bli hodet eller beina på damen som ikke kunne vises.. Broderiet var mye større og helt ovalt. Dette skapte problemer da jeg skulle sy sammen puta så løsningen ble en firkantet og forminsket utgave av blomsterpiken.. Man kan jo spørre seg om hvor mange vattepper man trenger også men jeg klarer altså ikke å stoppe å kjøpe dem..Dette er nok et vintageteppet fra 50-tallet vil jeg tro. Det er tett og tungt og det tok et par døgn å få det tørt etter vask men jeg ble så forelsket i fargene og et sted langt bak i hukommelsen mener jeg å huske et lignende teppe hos min mormor.. Fant det på gjenbruket i helgen.. Fant også dette søte broderiet. Det er nesten så jeg vurderer om jeg skal beholde det med rammen på..Alternativet blir jo enda en pute så jeg får tenke litt på det..
Og til slutt fant jeg denne lille bollen..
Ikke at jeg trenger flere boller heller men.. ;)
Ha en fin uke videre der ute .)

34 kommentarer:

Tulip sa...

Så fin puta ble med broderiet. Hadde aldri forestilt meg at det kunne bli så flott:)

Kjempesøt bolle, og ikke minst vatt-teppe du har funnet.Sukk...

Edda sa...

Puten ble jo kjempesøt....jeg har også en del broderier jeg har spart på og har tenkt og sy litt puter etter hvert:)
Og bollen med hjerter var og veldig fin....elsker hjerter:)
ha en fin kveld
klemmer

Anonym sa...

Puta ble skikkelig fin. Du hadde to perfekte stoff på hver side av den fjonge damen.

Barbros lille atelier sa...

Puter og tepper får man aldri nok av! Puten du har laget var bare helt lekker! Nydelige farger! Du er fantastisk flink med farger og fargekombinasjoner. Veldig inspirerene å se!

Ha en fin kveld!

Klem

Dans på roser sa...

Skjønn pute.
Du er flink, altså! =)

Tove sa...

Ja, her var det virkelig mye fint å se på. Har ikke fått vært innom deg på noen dager, veldig greit å kunne se flere nye innlegg på en gang:) Vinterbildet ditt var helt nydelig, puten kjempefin og den lille skålen var jo rett og slett altfor søt til å ikke ta med hjem. Og geishabilde hadde kanskje blitt enda finere om du hadde malt rammen i ca samme blåfarge som i broderiet? her går det i hundre om dagen, masse å gjøre på jobb, både i åpningstid og på kveldstid og masse turer på postkontoret ( men jeg klager ikke!), samtidig har Hannah graderingsuke ( de trener 1 time hver dag), 3 av dagene med sportens "grunder" fra Japan, veldig morro for ungene..., og de litt større "barna" også når jeg tenker meg om, hihi) Så det blir ikke så mye tid til kreative prosjekter eller besøk på blogger om dagen. Men det er heldigvis morro å ha det travelt:)
Nå håper jeg bare du begynner å pynte til jul med alle den fine julepynten jeg syntes å huske du har, trenger litt inspirasjon ( mao, noe du er veldig flink til å gi) for å komme i gang:)

klem

Deer Darling sa...

Fine ting! Puta ble helt nydelig med det broderiet på!

Rosa sa...

Flott vinterbilde og nydelig pute!! Tenker på dere. Har hatt planer om å ringe deg lenge, men det var den tiden da...den strekker bare ikke til. Håper det går framover med H. Klem fra meg : )

Ida Susanne sa...

Jeg misunner deg virkelig for alle de flotte 70-talls stoffene du har!! Du får virkelig max ut av de, herlig å gi nytt liv til disse gamle stoffene: ) Nydelige bilder!

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Herlige bilder hos deg som alltid søte du :)

Kaspara sa...

God kveld, Kardemomme!
Den puten var bare superlekker, og SELVFØLGELIG trenger du den!
Nydelig farvesammensetning, avstemt og flott. Husker hvordan du knotet med å sy slike puter i starten av bloggperioden din. Du var sååå frustrert og ville sy puter al`a Susanne Schjerning. Nå syr du finere puter enn denne dama, etter mitt skjønn og smak.
Veldig fint det nye broderiet ditt også! Sikkert vakkert på en vegg også.
Jeg har også flere broderier liggende. Her om dagen sydde jeg ei veske med broderte roser på sort bunn som jeg mikset med Unikko rød/rosa til Marimekko og grønnprikkete stoff. Den ble jo fresk kan du si. Kanskje ikke 100 % meg, men den havner nok i Larvik eller i lille nettbutikken.
vatt-teppet var også riktig fint. Kan tenke meg Nøtteskrika skvatrer over seg i nabobyen. Hun er helt inntatt i vatt-teppet og hennes høyeste ønske er å finne et helt vatt-teppe. Til nå har hun to med huller, men som har de lekreste heklebiter på seg. Nydelig!
Nei, nå skal jeg ta et svalestup opp i senga. Ha en god natt hele huset!
Klem fra Kaspara

Anonym sa...

God kveld Kardemomme!

Åååååååååååå, fantastisk vatt! Sukk og stønn! Det minner om de nydelige Kaspara-vatt-drømme-teppene hun fant for noen uker siden på bruktbutikken. Dere har bare så til de grader teften for vatt! Ja, dette er virkelig vatt som gjør meg matt av begeistring!

Holder faktisk på å vaske - håndvaske i badekaret - et ensfarget, isblått, vatt-teppe. Min vaskemaskin makter ikke å vaske et slikt tungt vatt-teppe, derfor blir det vask på den gode, gammeldagse måten (kan ikke risikere at vaskemaskinen går i stykker, det holder med at bilen krangler) - men det krever virkelig styrke i armer og never. På dette vatt-teppet har jeg tenkt å sy på en liten samling av hekleduker og brikker jeg har. Tror og håper det kan bli bra.

Ha en god natt under vatt?

Fjærklem fra Nøtteskrika

SavanneTreet sa...

HeiHei! Så fine ting du har funnet! Og puten var superstili!! =) KJempevakkert bilde du har laget under her..
Ha en riktig fin uke du også!!
Klem M

Kamille sa...

God morgen!

Skikkelig flott vinterbilde og puta du har laga!!
Flotte ting du fant på genbruket.
Nydelig vattteppe altså, det er noe med deg og disse vattteppene :)

Ha ei fin veka!
Klemmer

Charlotte sa...

God morgon! Fina saker du hittat, tänk att det säljs sådana täcken på loppis i Norge. Har aldrig sett det här. Min son har ett som är från 60-talet som min make hade som barn, det är ljusblått/vitt och väldigt tjockt. Jag är förvånad över att det håller så bra trots många tvättar.
Tavlan geishan skulle jag behålla som den är som tavla, men måla om ramen i svart.
Du skålar kan man inte få för många av, de går att använda till så mycket. Tycker jag jämt saknar skålar. Just nu saknar jag EN som jag faktiskt ÄGER men den är spårlöst försvunnen... kanske dags att inventera kylskåpet och se om den gömt sig där.
Det är förkylt här i min "ankdamm" - vet inte om det är grisarna som hälsat på för så tvärt förkyld har jag aldrig blivit i hela mitt liv. Ovanpå det ska jag vara hundvakt men jag klarar det. Det får bli lugna promenader i kvarteret. Jag har ingen feber. Hoppas att du har det bra och att ni är friska. Kram från Charlotte

Charlotte den glömske sa...

Men men... jag glömde!! Skäms på mig! Kul kudde dy sytt, tror inte man kan få för många av dem. Härlig blandning av tyg och broderi, får mig att vilja sy. Får se om symaskin kommer fram under dagen... vem vet... kram igen

Kristine sa...

Så flink og kreativ du er med putene dine :-) heldig du er som finner alle disse vatteppene!! Jeg har øyene vid åpne og håper at jeg og snart en dag "dumper" over ett! Ha en fin tirsdag :-D hilsen fra meg

SiriR sa...

Hi, hi, ja hva man trenger er vel relativt!! Skjønner da godt at du måtte ha disse godbitene med deg hjem:)

Den puta ble jo bare superlekker! Smart måte å bruke sånne fine broderier på.

En fugl i hånden... sa...

Hej Kardemomme

Hvor lækre sager, du igen viser os. Jeg er helt skør med din nydelige pude, farve- og mnstersammensætningen er så smuk, og giver lige det helt rigtige til broderiet - virkelig flot arbejde!

Jeg kan li' det hele, men skålen - uha, den er jeg misundelig på...

Mine vattæpper, jeg viste på bloggen er lige ankommet med posten i dag - lige så fine i virkeligheden , så nu skal de vaskes og i brug snart :-)

Ha' en dejlig dag
Hilsen Helle

En fugl i hånden... sa...

Hej Kardemomme

Hvor lækre sager, du igen viser os. Jeg er helt skør med din nydelige pude, farve- og mnstersammensætningen er så smuk, og giver lige det helt rigtige til broderiet - virkelig flot arbejde!

Jeg kan li' det hele, men skålen - uha, den er jeg misundelig på...

Mine vattæpper, jeg viste på bloggen er lige ankommet med posten i dag - lige så fine i virkeligheden , så nu skal de vaskes og i brug snart :-)

Ha' en dejlig dag
Hilsen Helle

idyll sa...

Puten ble alldeles råkul!!!

Lotten sa...

Kudden blev ju jättefin! Gillar verkligen tyget med blommorna du har till vänster.... Kuddar kan man nog inte ha för många av, tror jag?
Skålen var helt underbar!

Kraam Lotten

Tussi sa...

He,he - nei, det er vel alt man egentlig trenger?
Men du og du så kjedelig det ville vært om vi ikke skulle kunne anskaffe oss sånne små "unødvendigheter" innimellom!
Sy i vei, og ha en fortsatt fin uke!

Rosas roulade sa...

Blev så glad og også trist over din kommentar. Hvor er det dog synd, at din datter har det sådan, momme. Ikke let, kan jeg forestille mig. Jeg har ikke tid til at skrive mere nu, men jeg sender dig en længere afhandling, når jeg er tilbage i N. ;)

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Jeg ble virkelig glad for dette gamle vatteppet som er mer kompakt og tykkere enn de andre retroteppene jeg har men jeg tipper dette er en eldre modell også. Var litt usikker på om jeg skulle få plass til det i vaskemaskinen men så ikke for emg at jeg skulle orke å håndvaske det heller. Kan tenke meg det var en tung jobb!! Jeg synes det var såsjarmerende det du hadde gjort med det vatteppet du viste på bloggen hos Kaspara. Det var en ganial ide med de søte heklebrikkene på. Jeg har virkelig vært heldig å finne mange vattepper og man skulle jo tro at de finnes overalt..Plaier å ligge i stoffavdelingen på loppemarkedene jeg er på.
I høst fant jeg 3 tepper på samme stedet. De var slengt sammen med en haug av gamle dyner og stygge gardiner men jeg var så heldig at jeg så et par fliker og fikk løftet de fram..Stå på og vær rask neste gang du entrer et marked så skal du se at du finner flere :)Her skinner sola i dag og da synes plutselig støvet i krokene så jeg må ta meg en runde med støvsugeren snart..Ha en fin dag alle dere også! Klemmer fra bekken :))

Katrine K sa...

flott pute, liker veldig godt kombinasjonen av stoffene..!

atinybitofheaven sa...

åå *missunelig* ... så vakkert rett og slett.. det vatterte teppet har jeg lyst på jeg og ;-)

Ha en flott dag..

klem

Tante Mimmi sa...

fnis! Jo,då! Inne på noko! Det er jo ikkje mykje me treng når me tenkjer oss om! ;)
Men...eg er framleis berre kome dit hen at eg kikkar på alle desse bloggputene og tenkjer...det hadde vore koselegt! Men...kjem ikkje dit hen;)

Ingrid - Fjeldborg sa...

Kjære Kardemomme! Tusen takk for tidenes hyggeligste kommentar på Fjeldborg! Den varmet godt og lenge og jeg måtte lese den flere ganger:) Nydelige bilder du viser (som vanlig), likte spesielt godt puten, herlig kombinasjon av broderi og retro og stoff og stil! Ganske misunnelig på disse vatteppekuppene dine, altså... jeg finner så lite fine tekstiler når jeg leter på loppis, men det er kanskje mitt utrente retrostofføye?:)
Ha en avslappende kveld, det skal jeg! Klem fra Ingrid - Fjeldborg

Anonym sa...

Kjære Kardemomme.
Aldeles nydelig pute du har kreert, en gladpute:)
Likte jo veldig godt bilde du viste i forrige innlegg også.
Håper din datter bedres fort, sender dere noen tanker...
Ellers er du jo så heldig med disse funnene dine, vatteppet tenker jeg på;)
Jeg driver og syr og pynter på alt mulig av klær her jeg...veldig gøy.
Men har d litt travelt denne uka, med møter og div annet...
Ha en fin kveld videre...måtte alle disse sykdommene som florerer rundt bare forsvinne!!
klem -Irene-

Kardemomme sa...

Irene: Takk for alle de koselige ordene du legger igjen her på bloggen hele tiden! Det betyr så mye at folk tar seg tid til å legge igjen oppmuntringer. Både nå som vi har det litt slitsomt her og ellers i normale tider også..
Ser at du riktig sprudler over av inspirasjon for tiden :))
Er det ikke herlig å være i det kreative hjørne da!! Jeg stortrives ihvertfall når jeg har det sånn selv om huset flyter over av allslags rot som inngår i alle prosjektene. men kreativt kaos er til å leve med synes jeg :))
Ønsker deg en fortsatt fin uke med møter og annet..Tipper vi kommer til å være minst like opptatt i de kommende uker..Snart skal det pyntes og bakes og forberedes og jeg gleder meg til alt sammen!
Klemmer fra Kardemomme :))

Christine sa...

rokokkodama gjorde seg fantastisk godt som pute, ble kjempefint :D er vel begrenset hvor mange puter man trenger ja, men det er så vanskelig å la være :P jeg får aldri nok! :)

ser du nok en gang har vært heldig og har funnet deg en nydelig vatteppe :D elsker mønsteret på det! har blitt skikkelig glad i det jeg fant, det varmer godt nå som det er så kaldt ute :D

kjekt å se at du blogger litt igjen, alltid inspirerende med innlegg hos deg :D

klem

Lycke sa...

Underbar kudde och skålen hade jag inte heller tackat nej till, hurra för alla loppisar säger jag bara - och nu blev jag supersugen på att ge mig ut på skattjakt igen!!!
Här är ingen snö och bara regn - huija huija - undrar när det ska bli ordning på detta - vi bor ju nästan i norraste Sverige och det är såhär!!!!! Tror jag ska försöka få till lite mer julpyntande idag så man får till den rätta adventskänslan...!

Kramhögar Lycke

Maria sa...

Hej Kardemumma!
SÅ kul med den skålen! Jag har en likadan, men lite lägre och bredare som jag också fyndat på loppis.
Här kan du se den:
http://jagblommar.blogspot.com/2009/02/skalar-och-nyanser.html

Älskar den lilla flugsvamplyktan som du visar högre upp!