mandag 9. november 2009

Paris..

Sent i går kveld landet vi på Gardermoen etter noen fantastiske dager i den franske hovedstaden. Dagene før vi reiste sjekket vi været og det så mildt sagt lite lovende ut. Men vi våknet til blå himmel og strålende sol hver morgen bortsett fra i går morges hvor det var grått og overskyet. Vi har ruslet milevis tilsammen disse dagene og fått med oss det meste av det vi hadde planlagt på forhånd. Metroen var lett å finne fram i da vi endelig knakk koden.. Vi bodde kun noen minutters gange fra Eiffeltårnet på Hotel Eiffel Park som var et veldig koselig, sentralt og rimelig boalternativ. Her er nærmeste metrostasjon som ble flittig brukt under oppholdet. . Høststemning langs Seinen.. På Montmartre kjøpte vi glovarme ristede, deilige kastanjer..

Vakre Notre Dame i høstsol.. Gatelangs ved Seinen..

Flott utendørs fotoutstilling..

Et av de cooleste spisestedene i byen var nok Tokyo Eat Spennende interiør i omgivelser av rå betong.. Industrielt og lekkert..

Vi bestilte lune fikener i honningvinaigrette med parmesan..

Veldig lekkert..

Eamesstoler..

Denne restauranten er en del av Tokyopalasset. Museum og galleri.. Legg merke til kuben på toppen av palasset. Må være byens beste bordplassering.. Antagelig ikke så lett å få bestilt dette . Herfra ser man rett over til Eiffeltårnet mens man spiser..

Marche aux puces de Clignancourt..

Visstnok Europas største loppemarked..Herlighet så mye lekkert! Ikke så billig som på loppemarkedene her hjemme men det var en opplevelse å rusle rundt her.. Et must for alle som er glad i franske antikviteter og allverdens snurrepiperier.. Perler, knapper og bånd i all verdens farger..

Bånd og dusker..

Gamle Jielde-lamper.. Kostet ca. 3000,- NOK pr. stk. Dukkehoder fra før 1 verdenskrig..Dyre! Kostet ca 400,- NOK pr. stk. Gamle bokstaver og sjablonger.. Massevis av bokstaver og stempler.. Jieldelamper og gamle leker i fleng..

Stoffer, perler og andre fristelser..

Gamle linkjoler..

Nydelig liten kommode..

Sjekk alle disse lekre lampene..Beklager bildekvaliteten men jeg måtte bare få vist dere dette..

Herlige kontorstoler..uten prislapp!

Gamle viktorianske klær..

Retro skap i plast..

Søtt skap..

Første kvelden i byen spiste vi på Chez Pierrot. Den ligger på Rue de Amalie, samme gate som vi bodde i. Liten familiedrevet restaurant med typisk fransk stemning og franske spesialiteter på menyen. Mens vi ventet på maten kom vertinnen smilende med to små boller med soppsuppe. Jeg har aldri vært noe spesielt glad i soppsuppe og dyppet skjeen nesten pliktskyldigst men herlighet for en kulinarisk opplevelse!!! Dette var rett og slett noe av det beste jeg noensinne har smakt! Man fikk en ettersmak av noe som lignet karamell og med dårlig skjult stolthet skjønte vi på vertinnen at dette var noe hun var vant til å få komplimenter for. Vi anbefaler dette stedet på både atmosfære og fantastisk suppe!

I gårsdagens litt grå vær ruslet vi langs Seinen og tittet på båtene..

Lekkert bakverk ble solgt overalt.. Havets delikatesser..

Sitronpai på en kafe på Montmartre.. Fransk gratinert løksuppe.. Folkeliv på Montmartre... På metrostasjonene var det herlige fargeglade stoler og lekre filmplakater.. Fordi Eiffeltårnet er 120 år nå i høst var det lysshow som ble vist 4 ganger i døgnet..

Fantastisk flott opplevelse..

Før vi reiste hjem i går kveld ruslet vi en runde på Champs Elysees.. Måtte nesten ta en titt på triumfbuen før vi satte nesen hjemover til den norske vinteren igjen. Vi bodde altså på Hotel Eiffel Park som jeg gjerne kan anbefale. Rommet var ganske lite men veldig koselig innredet med rød viktoriansk tapet og gamle møbler.

Badet var stort og skinnende rent og betjeningen var utrolig imøtekommende og hjelpsomme.

Det var også et pluss at vi hadde vannkjele og et brett med kaffe, te, sjokolade og tilbehør slik at vi kunne koke oss varm kaffe når vi kom slitne hjem på kvelden eller på morgenen før vi startet dagen.. Vi opplevde franskmennene som både hjelpsomme og blide. Det skjedde flere ganger at vi stod der og vred hodet over kartet og det plutselig dukket opp en eller annen hjelpsom fransk mann som lurte på om vi trengte hjelp.. Sjelden man opplever sånn høflighet her hjemme synes jeg..

Håper snart det blir en anledning til å ta seg en tur igjen.. Det vi savnet var interiørforretninger av den typen man finner i Danmark, Amsterdam og Berlin..Vi fant fram til Habitat men det var en liten avdeling uten de helt store overaskelsene. Vi har med oss noen småting hjem men det var ikke den helt store shoppingen. Det er ikke så lenge siden jeg var i Amsterdam og derfra hadde jeg med meg en hel del så jeg modererte meg litt men det ble da noen gaver i hvertfall. Og et par fine støvler fra Dr. Martens som jeg ikke kunne gå i fra. Legger ut bilder av noen av tingene vi hadde med hjem litt senere.. Bon soir der ute :)

43 kommentarer:

Maria sa...

Å va många vackra härliga bilder du har lagt ut! Det känns nästan som om jag också har varit där!

Tussi sa...

Oj, så mange fine bilder - det var nesten som man skulle vært der sjøl. Takk for "turen"!
Ha en fin uke :-)

SavanneTreet sa...

Åjaaa.. jeg husker deilige ristede kastanjer v Montmartre!! SÅ fantastisk... nå fikk jeg Veldig SAVN til Paris!! Koset meg supermye med ditt innlegg!! =) Herlig marked.. drøm å bade øynene i så mye fine stoffer og tilbehør.. Ha en Fin kveld du også!!
God hilsen fra M

Anonym sa...

Velkommen tilbake igjen:) Herlig langt innlegg, sitter her og sukker åhhh-åhhh...;) Flotte stemningsbilder! Du har riktig kosa deg, så nå er du proppfull av ny inspirasjon kan jeg tenke meg...
Åh! Så spennende ut med alle båndene, knappene og småsnadderet der:) Innlegget ditt minna meg litt om "Bazaar style" boka:)) Der ser du, blir nok bok fra deg, Kardemomme;) Klem-Irene-

Torill sa...

Paris er ein vakker by, har ikkje opplevd noko som kan samanliknast med den byen. Vil gjerne dit igjen for eg ser det er mykje eg kunne tenkt meg å oppleve som du har sett og gjort.

Pillepalle sa...

Utrolig fine bilder, kjære Kardemomme! Så fint med denne Paris turen! Det var mye spennende å lese i dette innlegget :) Mange gode tipser også! Tenk, jeg har aldri vært i Paris. Dumt, ikke sant? Men du, det var kanskje ikke bare høflighet at fransk mannene ville hjelpe dere. Synes, de har da også øyne i hodet ;-))))
Ha en koselig kveld! Klemmer fra Pillepalle

Rosas roulade sa...

Velkommen hjem, Momme! Det ser ud til at være en fantastisk tur. Jeg fik lyst til at rejse til Paris, men først skal jeg til Berlin. Ih, hvor jeg bare glæder mig. Det ser ud til, at du har haft et godt kamera med dig på rejsen. Jeg planlægger ikke at tage andet med end mobilen. Orker ikke slæbe rundt på det store kamera med linse og greier! :( Jeg skal til at planlægge turen, men jeg vægrer mig lidt, for egentlig holder jeg af bare at gå rundt på må og få. Jeg har fået anbefalet nogle gode cafeer og butikker, og da er jeg vel egentlig godt på vej?
Nå, men det er godt at have dig "hjemme" igen! Har faktisk savnet dit kønne ansigt. :^*

Anonym sa...

Takk for en flott stemningsrapport fra Paris. Byen med de mange fristelsene! Likte så godt det ene bildet du hadde med med Eiffeltårnet og brua.
Hilsen Alexandra

Tove sa...

Så inspirerende reisebrev! Nå er også Paris på ønskereiselisten, men med amsterdam på førsteplass ( Iom at jeg var i London i sommer.., for i europa er nok det favoritten:)) Og for noen markedsbilder.. skulle gjerne fylt kofferten med bokstaver og bånd, og skulle gjerne spist deilig fransk mat:)

Klem

holmberg living sa...

Sukk, sukk og atter sukk!!!
Dån, WOW, herligheten!
Jeg er overlykkelig bare av å se bilder og kjenne på stemningen!
Neste gang man skal til Paris skjønner jeg at man må ta med lastebil, he~he;)
Velkommen hjem!
Klemmer

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme!
Masse velkommen hjem!!!!
og takk for at du tok oss med på turen gjennom så mange sjarmerende bilder!
Det er herlig å traske gatelangs i Paris, og jeg kjenner ikke minst når jeg ser bildene dine, at hit vil jeg tilbkae.
Bildene fra loppemarkedet var jo et kapittel for seg og så mye Jielde!
Antar at du holdt deg frisk i Paris, du var jo litt redd for at gemalen hadde smittet deg før avreise.
Her er vi friske alle sammen igjen og far i huset er ferdig med perioden. Alt er med andre ord normalisert.
Ha en god natt og en fin morgendag! Klemmer fra Kaspara

Kardemomme sa...

Irene: Takk for koselig hjemkomsthilsen! Ja dette var en flott tur og jeg er faktsik full av ny inspirasjon selv om interiør og hobbybutikkene uteble denne gang! Sånne turer er påfyll på krukka og man burde unne seg sånne avstikkere litt oftere! Ha en fin uke videre! Klem fra Kardemomme :))

Alexandra: Ja, Paris er virkelig en by med mange fristelser og jeg lengter allerede tilbake..
Loppemarkedet var som en drøm. Hadde jeg hatt en STOR lommebok hadde jeg tatt med meg mye mer tilbake enn jeg gjorde! Det var så vakkert ved broene i byen og broa ved Eiffeltårnet var jeg ekstra oppmerksom på. Ha en fin uke videre Alexandra! Hilsen Kardemomme :))

Susanne sa...

Härliga bilder.. sådan shopping för ögat! Jag förstår om det var dyrt ska man finna något som är ok billigt ska man ta sig ut i landet det tror jag... men Paris är väl bara underbart att få uppleva!

Rosa sa...

Åå ååå ååå : )) Jeg tenkte når du begynte bildekavalkaden, at Paris og storby ikke er noe for meg. Men du verden så feil jeg tok. Fantastiske bilder!!!! Kjente smaken av den gode maten, lukten av bakverk og stemningen fra markedet : ))) Deilig med fransk start på dagen : )

SiriR sa...

Wow, det ser og høres jo helt fantastisk ut! Så deilig med en tur til Paris:) Skjønner godt man skulle hatt mye plass i kofferten og en full lommebok når man gikk på loppemarkedet, så masse stilig!!

Lotten sa...

Åhh vad härliga bilder du visar! Det ser ut som om ni haft en toppenresa ;-) Jag blir såå sugen på att resa dit igen... det var snart 18 år sedan jag var där senast.

Kraam Lotten

Minmill sa...

Velkommen hjem, reisedronningen!!! Jeg har aldri vært i Paris, men det må jo være fantastisk å ha vært der. Det er jo en verdensmetropol. Får liksom et visst inntrykk av alle bildene du viser. Selv om det ikke ble så mye shopping, har du iallefall fått mye med deg av inntrykk og opplevelser. Regner med du kan leve lenge på det. Tror aldri i verden jeg ville betalt 3000,- for en gammel jielde lampe. Da ville jeg heller kjøpt en ny. Det er jo ca. det de koster her hjemme. Men du verden så gøy å gå rundt å titte på markeder med gamle ting. Jeg hadde blitt helt vill tror jeg.
Her er alt på det jevne. Intet nytt å melde fra Minmill heimen. Jo forresten, fant fram stoffene fra deg i går, så nå er jeg igang med å sy julestrømpe. Jeg knoter litt med å komme i gang, men så snart tenkingen er over, så syr jeg en. Håper det går bra.

Klem.

En fugl i hånden... sa...

Hej Kardemomme'

Tusind tak for det smukke og meget inspirerende rejsebrev og de fine, fine billeder, der fører mig langt væk fra den triste grå og overskyede hverdag i Danmark!

Jeg vil så forfærdelig gerne til Paris, ja ogs til Berlin og til Amsterdam. Har ellers rejst en del, men aldrig været i nogen af de tre byer, som alle taler så varmt om... Og nu har din rejseskildring i den grad givet mig lyst til at komme udenfor landets grænser... NU!

Desværre må jeg vist styre min rejselyst nogen tid endnu, og fornøje mig med rejser rundt i blogland... og med min egen nye blog.

God dag.
Kh Helle

::Moia sa...

Ja, det virker som om dere hadde en strålende tur, blir litt misunnelig på de markedene og ikke mist kafélivet.. sukk...
Men det er vel godt og komme hjem til jobb og oppvask;)

Ha en strålende dag, nå må jeg jobbe, bittelitt, om ikke annet!

MiaNostalgia sa...

Sukk - lengter tilbake til Paris når jeg ser på de stemningsfulle bildene dine. Ser ut som om dere har kost dere masse. Velkommen hjem igjen!

Ludo Land sa...

så utrolig koselig å få lese å se så mye fra turen din. Det virket utrolig gøy! jeg har ikke vært i Paris siden jeg var 12 år, så der har jegveldig lyst å dra . flott innlegg.

Guro sa...

å sukk... det ser helt fantastisk ut! også kjenner jeg at jeg ble veldig sulten av å se alle de lekre bildene av mat. paris må skrives opp på lista over plasser å besøke!

Miss Cellaneous sa...

Åååååå nå fikk du meg til å ville dra til Paris NÅ? (selv om jeg drar til London om et par dager :p) Det loppemarkedet så bare SUPERT ut! Ps. Du har vel ikke tilfeldigvis noen tips om skjulte skatter e.l. i London?

Ylva sa...

Vilka ljuvliga bilder!! Speciellt de från loppmarknaden, jag blir så avundsjuk!!
/Ylva

Mia sa...

For en tur du har hatt! Og for noen herlige bilder av det hele. Det er som om jeg hadde vært med deg på tur (jeg vurderte å spørre, før du reiste, om ikke du hadde plass til meg i kofferten din...!) Jeg husker fortsatt godt innlegget ditt etter Amstedam-reisen din, og hvordan jeg fikk akutt lyst til å reise nettopp dit etter å ha sett bildene dine og lest berettningen din. Og nå har dette innlegget ditt hatt akkurat samme effekt på meg...

Scandinavian Retro sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Scandinavian Retro sa...

Herlige, flotte bilder som viser glimt av alt dere har sett i Paris. Du får virkelig til å fange opp stemningen og detaljene med kameraet ditt, og jeg fikk lyst å reise til Paris med en gang...

Camilla sa...

Så herlig! Gjett om jeg lengter til Paris nå da :-) Må innrømme at jeg syns shoppingen i Paris er heller dårlig, men hva gjør vel det i en så fantastisk by..? :-)

Netten sa...

Tusen takk for bildeturen til Paris, og velkommen hjem!

Smil fra Netten

Bente sa...

Tusen takk for en herlig reiseskildring, det er lenge siden jeg har vært i Paris og nå fikk jeg inderlig lyst til å reise dit igjen! :)

Edda sa...

Ja...dette så ut til og være slik koseur jeg liker:)
ha en fin dag
klemmer edda

erry sa...

Oj, så härliga Paris-bilder! Jag blir verkligen sugen på att åka dit, det ser så vackert och stämningsfullt ut!

Ha en fin onsdag! Kram ^_^

Rosas roulade sa...

Kære Momme.

Det er let at føle sig lidt presset mht bloggingen. Jeg bliver næsten stresset, hvis jeg ikke har blogget en dag... Det ER da fjollet!

Jeg rejser til Berlin om 14 dage! Det bliver skønt. Når det gælder Cat Stevens Father and Son, så er det også en af mine favoritter. Den kan jeg høre om og om igen. Den er evig aktuel!

Knus fra mig! :)

Frøken Makeløs sa...

Send meg til det loppemarkedet! Umiddelbart!

Re-dizain sa...

Så många underbara bilder men det är inte konstigt om det handlar om Paris, min drömstad...Jag kan aldrig titta mig mätt på dessa bilder..
kram

storeflittig sa...

Å! Velkommen hjem! Ser ut som dere har hatt det helt parisisk:):)

Må jo le litt, for 50% av bildene er HELT like de jeg har i min bildemappe. Loppis, seinenbildene, den butikken med dukkehodene osv. Tror vi har god smak, hihi!!

Nå skal jeg ta en titt på bildene igjen, så HERLIG!

lycke sa...

Underbart underbart UNDERBART!!!! Vilka bilder du lyckats ta!!!! Verkligen allt man velat se!!! Hade nog fastnat där i knapparna och de gamla grejerna på loppiset jag..men vad bra med mattipsen och allt annat också!!! Ljuvliga du som fått åka dit - men en vacker dag flaxar jag dit jag med!!!

Kika in till mig får du se mitt virkade halsband tre inlägg ner!!!
Mitt första virkade alster - är rätt nöjd - men det ska bli bättre!!!

Kramhögar Lycke

Minmill sa...

Hei du, eller rettere sagt god natt. Her er jeg nesten midt på natten og legger igjen melding til deg. Klokken er halv to, og jeg har ikke vett til å blir trøtt en gang. Den syingen er jo rene energi kicket. Blir så oppspilt av å sitte å sy på kveldene og kaffe er alldeles ikke nødvendig. Så må jeg jo ha en liten bloggrunde før jeg stuper under dynen.

Det var kjekt å høre fra deg igjen. Synd at dere sliter med basiller/virus hjemme hos dere for tiden, men håper det går bedre. Det var iallefall godt du kom deg avgårde til Paris. Tenk hvis du ikke hadde gjort det?

Mulig at det blir flere sytriks fra meg ja. Det er jo så morro, men utfordringen blir jo å prøve å lage noe med egen art på. Det er så lett å kopiere det andre lager. I kveld har jeg sydd enda en julestrømpe og et lite hjerte ala kaspara. Det jeg har mest lyst til å sy til meg selv er noen puter. Puteutvalget i sofaen vår er rimelig trist, og har vært det lenge. Når stuen vår er ferdig med gulv mm. skal jeg ta helt av og gjøre den slik jeg vil. He he. Trenger penger til ny sofa jeg.

Nå legger jeg meg og må si natta. Men regner med at du sover allerede. Klemz...

Christine sa...

det skal være en rimelig enkel sak å få store bilder på bloggen altså, og du trenger ikke å være redd for at alt skal gå gærnt! før du går i gang og fikser på kodene så er det en egen funksjon på blogger som heter "lagre mal" eller noe lignende en plass.. der kan du lagre oppsettet ditt på dataen din, og om det mot all formodning skulle gå at skogen, så kan du bare importere denne filen til blogger igjen og så er alt som før :D får du det ikke til så får du slenge avgårde en mail til meg, så skal jeg hjelpe så godt jeg kan, jeg er skikkelig skapdatanerd ;)

Mors værelse sa...

Oui,oui,oui....jeg forstår at du hadde en kjempe fin tur..så bra..:))) Flotte bilder; det loppemarkedet har jeg lest om, men ikke vært på..ennå..men neste gang..:))

Hilsen Mariann

Ninas Drops sa...

Neimen du å du...
For en reise du må ha hatt.
Nå fikk jeg virkelig lyst til å reise til Paris...åååå.
Tusen takk for de vakre bildene du har vist. Sitronpai, løksuppe, Jieldelamper, stempler, dukkehoder, Eifeltårnet...sukk..vil dit jeg nå..Har aldri vært i Frankrike, men det skal jeg søren meg en gang...må bare få unne en tur til København først nå i Desember..hoho...moro.
Takk for titten.
Stor klem
Drops

Persilja sa...

Åååååååååå vad härligt!!!! De där banden fick det att pirra i magen och de gamla vackra klänningarna! Åh, detta inlägg var precis det jag behövde i inspirationsväg!!! TaCK! :) xoxoxo°°!!!

Kari Anne sa...

Dette var en fin reisebeskrivelse for oss som digger vintage etc, skal huske på denne om jeg skulle være så heldig å skulle reise til Paris noen gang!