tirsdag 24. november 2009

Rollinger og roulader...endelig!

Jeg tror det må være nesten 2 år siden jeg leste at forfatteren av min yndlings-inspirasjonsbok "Krudtugler og kanelsnegle" skulle komme med en oppfølger. Underveis har den blitt forsinket både en og to ganger men endelig lå den i postkassa her i går. Det er fort gjort at man blir skuffet når man skrur opp forventningene sånn som jeg har gjort i forkant av utgivelsen på denne boken men den levde opp til forventningene synes jeg. Den forrige boken hadde en større andel av tips og inspirasjon til ting man kan lage sammen med barna men til gjengjeld har denne nye boken en masse spennende nye matoppskrifter og jeg elsker den allerede. Har allerede krysset av for at flere av oppskriftene skal prøves ut snarest og denne boken skal få stå i kokebokstativet på benken leeenge før den evt. skiftes ut. Før helgen kom det ut et nytt nummer av Bolig Liv og jeg kastet meg ivrig over all den flotte inspirasjonen. Dette bladet er helt vidunderlig og virkelig mitt yndlingsblad NR1. Ekstra morsomt var det jo å se at de hadde lagt ut tips om noen norske blogger på nettsiden sin! Å finne anbefaling til sin egen blogg i yndlingsbladet sitt var jo nesten som en "Utadegsjælopplevelse" altså! :)) Her er noen bilder fra innholdet i boken.. Mange av bildene er tatt i Paris og det var jo et hyggelig gjensyn med noen av stedene som figurerer i boken..
Lekre oppskrifter! Klare til å prøves ut..

27 kommentarer:

Lotten sa...

Det ser verkligen ut som en fin bok! Boligliv skulle jag så gärna läsa.... måste ta mig in till stan så jag kan kolla på "Presstop" om de har den där kanske.... Ha en fin kväll!
Kraam Lotten

Sally sa...

Hej, jeg har også bogen "krudtugler & kanelsnegle" og glader mig at købe den nye bog fra Sif i københavn næste månded. Jeg elsker hendes første bog og er glad at du skriver, at den nye bog er også flint. :-)

Jeg har "Boligliv" abonneret, fordi den er også min yndlingsblad!

Kraam Sally

En fugl i hånden... sa...

Hej Kardemomme

Ja, jeg er helt enig med dig. Dette nummer af boligliv er virkelig skønt, og et af mine favoritter nogensinde. Der er flere ideer, jeg vil afprøve/kopiere. Forelskede mig helt og aldeles i uglerne på væggen i Andrea Larsson børneværelset... så den idé kopierer jeg til min pigers rum, og så gav det mig en anden idé, som jeg skal have frt ud i livet en af de nærmeste dage, når jeg har bestemt mig til, hvilken væg, der skal danne baggrund...

Kan i øvrigt ikke få dine seneste to pudekreationer ud af hovedet - den med store patchworkkvadrater og den nye med broderiet - de er så smukke begge to på hver deres måde... Jeg må altså også snart i gang med nogle af alle de broderier, jeg har liggende fra især min afdøde mormor...

Altså, alle de idéer og så lidt tid, men det kender du jo sikkert nok...

ha' en dejlig dag, sødeste kardemomme

Hilsen Helle

Edda sa...

Ja...dette hørtes jo spennende ut...både matoppskrifter....og bolig liv har jeg aldri lest...det må vi sjekke ut...
og så gøy og bli nevnt der....
ha en fin dag
klemmer edda

Ludo Land sa...

dette så ut som en utrolig gøy bok, hvor har du kjøpt den? du så utrolig fin den puta var, kult broderi. hehe jeg skjønner så enormt godt den følelsen at du nesten er flau når du står i kassa og skal kjøpe noe veldig rart eller stygt. Man får liksom veldig lyst til å rope ut hva du har tenkt til å gjøre med rammen, eller den store stygge genseren eller den ødelagte lampen. hehe...

::Moia sa...

Mmmm den boken ser flott ut, tror jeg også MÅ ha den, snarest;)
Og BoligLiv, gleder meg!

Charlotte sa...

"Bolig liv" såg jag på Press Stop för en tid sedan, men det var nog inte julnumret. Hur bra är den? Jag kanske tar mig tid att kolla efter den idag då jag ska till stora staden. Här ute är det dåligt med "utrikestidningar" om man inte bara vill ha de vanliga. Boken ser fin ut och hade säkert varit på tapeten hos mig med om jag hade haft yngre barn än jag har.
Ha en fin dag! Det ska jag ha idag. Kram!

Haust sa...

Koseleg med nytt lesestoff! Eg må nok ein sving innom Capris.no i næraste framtid...

Ha ein god onsdag!

hege sa...

Hei, Jeg abonnerer også på det fine bladet BoligLiv. Den boka du skriver om, var det ikke den det var med en liten reklamesak for til det siste nummeret av bladet? Veldig hyggelig blogg du har, forresten.

Rosa sa...

ÅÅÅ...min ligger til henting på posten!! Har bare ikke hatt tid til å stikke innom : ( Gleder meg til helg nå : )) Og magasiner og roullader ; )

Therese ❦ Fjellrosa sa...

Ooooooh, nytt Bolig Liv ♥

Det ligger en award å venter på deg i bloggen min søte du :)

Lise C sa...

Det er en rigtig fin bog!!! Jeg købte den, den dag blev udgivet. Den har jeg ventet længe på.
Jeg synes den er rigtig god, men der er måske lidt for meget filosofi deri(efter min smag ;)
Men derfor er jeg staqdig VILD med den!!

Jeg har afprøvet nogle af opskrifterne:

-soldatens rugbrødssticks
-pariserindens courgette briocher
-ridderens lykkebrød

De er alle VILDT gode. Har bagt dem flere gange nu.

God læsning :)

Ida Susanne sa...

Så fantastisk morro å bli nevnt i blader, og da helt spesilet når man bli nevnt i sitt yndlingsblad! Hjertet mitt hoppet over et par slag tidligere i år, da jeg til min store overraskelse var på boligpluss sine ide` sider. Det er en "atavdæsjæl"opplevelse til de grader!
Virket som en herlig bok du har funnet deg! Kos deg i vintermørket:)
-Ida Susanne

Tulip sa...

Spennende bok. Hmm..den må undersøkes nærmere...

ha en fin kveld

Kardemomme sa...

Hege: Jeg klikket på navnet ditt for å besøke deg men du har kanskje ingen blogg..Men takk for kommentaren i hvertfall :))
Det stemmer at det lå med en liten
smakebit fra boken i Bolig Liv denne måneden..Veldig kjekt å se men jeg hadde allerede bestilt boken som kom samtidig så jeg har ikke lest den lille utgaven. Kun bladd raskt igjennom. Men visst var det en fin bok..Klemmer fra Kardemomme :))

Tant Grön sa...

Jag kom plötsligt att tänka på den där lila elvispen du fann på loppis, för visst var det du som fann en lila elvisp, jag minns att jag tänkte: men så passande att den var lila, då det var Kardemomme som fann den :-) Fungerar den? Eller kanske den bara får stå framme och se snygg ut, hi, hi

Kaspara sa...

God formiddag, Kardemomme!
Nå sendte jeg akkurat en mail til deg avgårde!
Disse to bøkene du viser tror jeg at jeg skal handle for tilgodelapp-penger som enda ikke er brukt. Jeg så den med "krudtugler....i Danmark i sommer og la den i bakhodet et sted. Den så veldig fin ut.
Kanskje jeg skal gå innom bokhandleren når jeg reiser til byen nå og bestille de med en gang.
Her skinner sola og det er en flott dag. Minstemann er gått på skolen og jeg får prøve å få gjort masse i dag.
Ha en glad dag, Kardemomme!
Klem fra Kaspara

Rakel sa...

Måske man skal på biblioteket og bestille bogen hjem.. Her i huset er økonomien desværre ikke til de store bogindkøb lige i tiden, men så er det rigtigt rart at kunne låne.. der er rigtigt fine billeder i den gamle bog, og det ser der ud til også at være i den der.. Fik et lille glimt af den i bloigliv også.,. :)
Hav en dejlig dag..
kh Rakel.

Camilla sa...

Den står også øverst på min ønskeseddel til jul - selv om min mand ikke kan fordrage forfatteren, da han engang var til jobsamtale, hvor hun sad i ansættelsesudvalget - og han IKKE fik jobbet. Men jeg eeelsker også hendes første "Krudtugler og Kanelsnegle",- og kunne næsten ikke vente til det sidste nummer af BOLIGLIV kom, med den lille forsmag på den nye bog. God fornøjelse...

Westmose sa...

Nej hvor fint, jeg har netop købt både Boligliv og bogen idag. Skal igang med at læse det om lidt, hvis jeg ellers kan få mine 3 krudtugler til at sove :-) Tak for koselig kommentar på bloggen min. Kh. Mette

Frid sa...

Så utrolig gøy at bloggen ble nevnt!
Har prøvd å få tak i det siste boligliv men ikke resultat ennå. Må vel en tur inn til Oslo i neste uke...
Vet du foresten om det er mulig å abonere på det her i Norge? Kjøpte det forrige og hvis alle blad er like bra har jeg nok funnet mitt favoritt blad:-)

Mia sa...

Hei på deg, Kardemomme! Alltid koselig å titte innom deg, for å se hva du har funnet på siden sist. Og jeg må si jeg falt helt for den herlige puten din i det forrige innlegget ditt. Fantastisk morsomt å kombinere slike broderier med diverse retrostoffer. Og med et så lekkert resultat!

Tant Grön sa...

Hejsan hoppsan!

Va roligt att den funka vispen. Vi köpte en gammal bilbana från 60-talet förra helgen, de som sålde den visste inte om den funka så jag fick den lite billigare än det pris de först ville ha, jag slog till och chansade, Storgulligan ville ha´en bilbana. Tyvärr hade vi sån otur att det inte funka :-(

Ang. pratbubblor och photoshopande jag pysslat med på sistonne, så gör jag det på photoshop.com, där skapar du ett konto och laddar upp bilder och leker hej vilt, det är jätte kul!

Lycka till!

Kram Jenny

Lycke sa...

Är också sugen på Boligliv, men har icke funnit den någonstans här i krokarna - dock är jag dålig på att ta mig för att läsa tidningar och dylikt :) Hoppas du får en härlig helg goaste du!!!

Kramhögar Lycke

Kardemomme sa...

Frid: Du kan lett abonnere på Bolig Liv fra Norge. Hvis du går inn på hjemmesiden og klikker deg videre til abonnement så kan du betale med visakortet ditt. Lett og raskt :)Nøler aldri med å anbefale dette herlige bladet jeg altså :))Ha en fin fredag! Klemmer fra Kardemomme

Haust sa...

Du, er dette nummeret av BoligLiv heilt nytt? Eg var på Narvesen i dag, og der sa dei at neste nummer ikkje kom før i veke 50, kan det vere den utgåva du har der?

marie sa...

Lettpåvirkelig som jeg er har jeg nå bestilt den boken. Ja, og to til. Knis.