lørdag 18. september 2010

En fantastisk loppedag..

Jeg er jo gal etter loppemarkeder. Ingen tvil om det. Men de siste 2 helgene har jeg vært så uinspirert at jeg har droppet å dra avgårde..Men i går kveld kjente jeg det begynte å rykke i loppefoten igjen, og i morges spratt jeg opp for å få med meg noen av markedene i Osloområdet. Som vanlig er det retrostoffer som er målet for mine utflukter. Jeg er alltid spent på om det fortsatt er muligheter for kupp der ute, og dagen i dag bekrefter at det fortsatt finnes mengder av godsaker å finne. Har hatt en utrolig flaks i dag, og funnet en haug med lekre 70-tallskarameller.Slepte med meg to digre hauger til bilen. Dessuten fant jeg intet mindre enn 4 innrammede BjørnWiinblad puslespill, og en innrammet plakat, som jeg faktsik har fra før, men jeg kjøpte denne for rammens skyld. Det er nemlig ikke så lett å finne passende rammer til Wiinbladbildene. Jeg fant dessuten en herlig stålampe.Måtte ut med 300,- for den, men det synes jeg den var verd..Passer helt supert her hjemme!
Et hjemmelaget syskrin ble også mitt, og det samme ble en herlig kakeboks med bambier på.
Det er virkelig et adrenalinkick uten like å komme over så mye..Retrostoffene kostet 20,- pr. stk. på det ene markedet, og 10,- pr. stk på det andre...Syskrinet kostet 40,- Den blå Wiinbladen 30,-, mens jeg måtte ut med 350,- for de 4 innrammede puslespillene. Nå skal vi øyeblikkelig spise hjemmelaget pizza her, men jeg rekker såvidt å legge ut funnene mine...       
Ha en fin lørdagskveld der ute :)

56 kommentarer:

Maya sa...

Gått av banen for noen mengder med kupp! :) Gratulasjoner er jo nesten på sin plass :)

Anonym sa...

Oooo heldige du!!
Ja her var det masse fine stoffer.. snakk om å være heldig! kjekt at det går an å gjøre slike kupp enda:)
ha en super kveld videre!

Vårglad sa...

Wow, for et kupp, du er jammen heldig! Så synd at det finnes så lite loppemarkeder og bruktbutikker her eg bur.. Det må jo være litt av et kick å finne så mykje fint for ein billig penge. (Pst..hvis du er interessert i stoffbytte, så kan du kikke på bloggen min om det er noke du liker der..)

cille sa...

For noen loppekupp du har gjort! Likte allt sammen jeg!Masse herlige retrostoffer og syskrinet var jo en skikkelig "skatt". Har forresten noen kopper og asjetter med Winblad for salg...intressert?

Tulip sa...

Lucky you!
har ikke fått vært på så mange loppemarkeder denne høsten...Ser du har funnet mye flott:)

Kos deg i kveld!

SiriR sa...

WOW! For noen fantastiske funn!!
Heldige deg:)

Differentia sa...

Godaften kære Kardemomme!

Sikke dog en fangst du har gjort idag. Den lampe tog mig straks tilbage til barndommens land og mine forældres hvide Pantella lampe - din kunne minde om den i skærmen. Pantellaen blev solgt for meget billige penge, da mine forældre blev træt af den. Noget af en skat at give op tænker jeg idag!

Det var dog en helt utrolig mængde skønne stoffer du har fået med dig hjem, Kardemomme. Jeg synes efterhånden ikke der er stof at finde på loppemarkederne her. det er ærgerligt.
Har du allerede planer for nogle af dem?

Ha' en rigtig dejlig aften :-)

Knus fra Mette

gult hus i svingen sa...

så utrolig mye fint du også har funnet. Likte spesielt godt stoffene jeg da. Er så glad i retrofarger og mønstre.
Se inn til meg og gled deg over mine loppefunn.
Kos deg på lørdagskvelden.

Klem fra Trine

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Hold da op, for en masse lækre fund, virkelig kup!!
Og så en velfortjent pizza:)
Det har vi også fået i dag, efter at have haft hele kælderrummet tømt, sorteret, smidt ud, båret op på 2. sal, pu-ha....
God aften og søndag, Stine:)

HusmorDronninga sa...

Skal si du var heldig med fangsten i dag! Heldige deg :)

Kos deg med pizza'en!
Hilsen fra
Kjersti

Stines Hjem - Livet på landet sa...

ÅÅÅ herreminhatt for noen funn!!!! Kjempefine stoffer (megahjertebank), utrooolig kul lampe og veldig søt boks med bambier!

Lurer på hvor du var?!
Jeg så deg nemlig ikke der jeg var...der var det også utrolig bra: ikke mye folk, masse lopper og BILLIG! Fant ikke så veeeldig mye, men noen godbiter ;) Faktisk ingen stoffer denne gangen...
Kommer et innlegg om noen få dager :)

Har forresten en give away gående nå, bli med!!!
Klemmer fra Stine

(eddas) sa...

Heisann:)
Ja..kom meg endelig på mitt første loppemarked i dag jeg og:)
Og fant litt da...men porselen og enkelte ting er veldig høyt priset....men men fikk masse for en 500 lapp:)
Ja..tror fremdeles det er et hav av retro sengetøy der ute...:)Winbladpuslespill har jeg aldri sett...
Kos deg med pizza...droppet middag i dag..sønnen er borte....vi tar det igjen med litt god middag i morgen:)
eddaKlemmer

Marie sa...

Åååå, når jeg så wiinbladpuslespillene kjente jeg misunnelsen stige- heldiggris må jeg si, de var virkelig skjønne.. Og så heldig du er som fant RAMME til plakatene da, du har virkelig hatt lykken med deg idag!;) Du må være strålende fornøyd denne kvelden kan jeg tenke meg!;) Håper pizzaen smakte, og ha en fortsatt herlig kveld:) Klem

Drømmehjerte sa...

Så utrolig heldig du er!!! Det nederste stoffet på bildet med stoff-bunken har jeg også - helt nydelig! :-)

Patina-H sa...

Oi oi oi, heldige du :)) Kjenner att det raude og orange blomstra dynetrekket, som me hadde på butikken ei tid... Håpar på eit loppisraid eg også snart...
God helg vidare !

Inger Johanne sa...

Jøje meg, så mykje fint! No rykka det godt i loppisfoten min òg..hehe:-)

Fin søndag til deg!

Tøvsjur sa...

Åååå drøm!
For nåen herlige stoffer du har funne dæi! Trur aldri æi har kommen over så mange fine stoffer på loppemarked.. E kanskje ikke så flink til å finne fram til de bordan der stoffan ligg, før det e for seint.
Syskrinet ditt va jo også kjempefint Heldige dæi.
Gøy å finne så mange herlige ting på en dag!
Ha en fin helg videre. klæm fra tøvsjura

Bo med Lena sa...

Hei på deg.

Jeg har akkurat samme lampen (+ bordlampen).. og ELSKER den!! Den er fra Ikea på 80-tallet og jeg har mast på faren min i maaaange år om jeg ikke kunne få dem:) Tilslutt sto lykken meg bi når jeg kjøpte nye lamper til kontoret hans..hehe.

Kaspara sa...

Kjære Kardemomme¨
Jeg er stum over alle dine fantastiske retrosengetøy!!!! Skulle tro det var lettere å oppdrive slikt her i min by enn i Oslo-området, men nå er jeg jammen ikke sikker. Utrolig skjønt det lille syskrinet også.
Så gøy du fant din kjære Wiinblad samt lampe også!
Jeg har vært innom to loppis i dag. Får legge ut mine funn i morgen. Fant en ting jeg er strålende fornøyd med og enda litt til.
Ha en god senkveld og en fin morgendag. Det blir vel kanskje loppis da også...
Klem fra Kaspara

Anonym sa...

åå så mange deilige stoffer! I tromsø er det umulig å finne noe slikt. Men jeg gir ikke opp håpet ennå.

Vet du om den danske siden som selger Wiinblad? :) brukt butikk som starter på M. Skikkelig teit å ikke skrive det her, men det er fordi du har så mange lesere og de har ofte retro stoffer og jeg prøver å gribbe til meg de før alle andre. Men hver gang jeg ser wiinblad tenker jeg på deg der.

elisabeth

Hasigamas mamma sa...

Jeg får så gode barndomsminner når jeg ser disse flotte retrostoffene! Sikker på at mamma har noe liggende.... hadde jeg bare kunnet sy!
Ha ei fortsatt god helg!
Klem
Lise

Kaylovesvintage sa...

I see you had a wonderful vintage day
love the fabric and the Bw goodies

Makeminemidcentury sa...

You have so many Bjorn Wiinblad pictures ... are they easy to come across?

I just love them!

TUSEN VASER sa...

Wow, vilka härliga fynd du har gjort, så fina påslakan underbara mönster. Sist jag var i Oslo hittade jag en vas på en utomhusloppis nära Frogneparken.

Fjasevas Huset sa...

oi, her var det virkelig mye fint!! Likte kjempe godt den stålampa. Verdt hver krone mener nå jeg:)

Ha en fin søndag.
Klem

Unknown sa...

WOW!!!!

Heldige du!! Ikkje misunnelig i det heile tatt...

Eg ska forresten te Oslo neste helg da. Har du nåken tips om kor eg finne ut kor det e loppemarked? Eg må nok prøva å få med meg litt tenke eg :o)

Tonje sa...

Åh, du er heldig! Kjenner eg vert blank i augo av å sjå alt det flotte du har funne. Sjølv om eg på ingen måte har same retrostil som deg syns eg maaange av desse stoffa er SÅ kule og har 1000 idèar på kva eg kunne brukt dei til... Ja ja, slik kan det gå. Godt at dei ihvertfall kjem til ein heim dei vert verdsett :o)
Fortsatt god helg!
Klem Tonje

Anonym sa...

God morgen Kardemomme!

Så mange herlige vintagetekstiler du har funnet! Nydelige stoffer du kan boltre deg med. Falt pladask for kakeboksen - skjønn farge og motiv. Den signaliserer deilige julekaker, det er noe jule-kule-aktig over den.

Syskrinet var også fint. Et slikt et har jeg vært på jakt etter, men dessverre ikke kommet over. Vel, da er det bare å fortsette jakten etter skatten. Kanskje en vakker dag kommer jeg over et - på alle måter trenger jeg orden-i-sy-sakene, he he!

Jeg og gutta var også på loppis i går. Lille figur satt i bæremeis på min rygg. Skal si jeg fikk trent ryggen, han veier 11 kg! Det var stort loppmarked utenfor byen. Møtte vår felles venninne Kaspara. Snille, gode, rause Kaspara kom over et skjønt vatt som hun ikke skulle ha selv. Hun hadde nok sa hun, -"Du kan ta det du Nøtteskrika". Jeg ble jo hoppende glad! Så nå ligger det bløtlagt i bio-tex-vann i badekaret. Datteren skal få det frodige vatt-teppet på rommet.

Jeg gjorde ellers ingen sengetøykupp, men jeg tok derimot av i klesavdelingen. Der fylte jeg en pose med åtte kjoler fra 50-,60-og -70-tallet! De er helt rå! Den ene kjolen er mørkeblå med hvit kant rundt hals, armer og rundt livet; skikkelig Twiggy-modell og det krever sin slanke kropp kan du si. Nå blir det trim så det holder fremover.

T.o.m mannen syntes kjolene var "stramme plagg" (som han pleier å kalle habitter han liker, he he.) Jeg hadde opptreden i går kveld skjønner du. Datteren var derimot ikke så begeistret. Hun bare; -"Mamma da, hvorfor må du absolutt handle karnevalsklær"!

Vel, må hive meg rundt her i reiret. Det blir sol-søndag her på våre kanter. Herligt! Ha en fin dag ved bekken Kardemomme.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Lotten sa...

Herregud vad mycket fint du har hittat! Alla tygerna var underbara!

JAg har varit lite less på loppis den sista tiden jag med.... men lusten att loppa kommer snart tillbaka tror jag ;-)

Kram Lotten

Kathrine 'Glimt' sa...

Så mye fint da !! :)
Gøy!

Anonym sa...

oj oj for noen kupp.For en flott blogg du har. Har kikket innom deg mange ganger før men aldri lagt igjen en kommentar. Men nå har jeg fått min egen blogg og syntes selv det er veldig hyggellig med kommentar så tar jeg meg bryet med å legge igjen et "buemerke" Du har så mange fine farger og noen fantastgiske sammensetninger av farger. Lykke til på loppe jakt.

Anonym sa...

Så mange fiiine funn :D
*Heldige du*

Allis i Eventyrland sa...

Sååå mye fint du har funnet! :) Jeg blir litt for stressa på loppemarkeder jeg, alt for mye ting, alt for mange mennesker. Så jeg kommer som regel ut igjen uten noen ting... Like kjedelig hver gang! :P

gult hus i svingen sa...

takk for at du gleder deg over mine loppefunn. det orange bordet har jeg blogget om i tidligere innlegg. jeg har malt et gammelt bord med orange bengalac. Ble så fornøyd med det.
Sitter startklar til ny loppisrunde idag. Jeg har også anfall av din type, liksom "nå er det slutt på å dra på loppemarked og dra hus, kjeller, loft og garasje + hytta full av ting vi ikke har bruk for".
Det er bare å innse det. DET GÅR IKKE:
Fiiin søndag.

Klem fra Trine

Kardemomme sa...

Marie: Ja jeg var strålende lykkelig over kuppene mine i går.
Rammen til Wiinbladplakaten passer til flere av bildene så den var jeg ekstra glad for. Puslespillene var så skjønne.Enda finere i fargene i virkeligheten. Det begynte å bli litt mørkt da jeg fotograferte i går, så jeg ser at det har gått ut over bildekvaliteten, men jeg er strålende fornøyd! :))Ha en fin søndag! Klem fra Kardemomme :)))


Elisabeth: Takk for tipset om denne danske butikken! tro lanskje jeg vet hvem det er..Det er tanten med navnet på M..er det ikkè?
Hun har mye fint! Ikke minst flotte stoffer! Bare synd det er så dyrt med postgangen til Norge.
Men finner jeg noe jeg virkelig liker slår jeg selvfølgelig til :))Ha en fin søndag! Klem fra Kardemomme :)))

Nøtteskrika: Det ser ut til at vi hadde en herlig loppedag i går alle tre! Både du og Kaspara, og jeg..Jeg skjønner nesten ikke at jeg tvilte på om jeg skulle ta turen. Etter å ha funnet første bunken med retrosengetøy var jeg mildt sagt igang, og nå stopper jeg nok ikke før det er slutt for i høst hihi!! Så gøy at du fant så mange fine kjoler! Skulle gjerne ha sett dem! En vakker dag blir du bare nødt til å begynne å blogge kjære du :)) Typisk Kaspara å være raus og snill!Gøy med vatteppet! Jeg kikker fortsatt etter tepper, og på et av markedene fant jeg et som var ganske fint. Men jeg var litt i tvil, siden jeg allerede har så mange fra før. Men da damen skulle ha 200,- droppet jeg det..Herlighet! TO HUNDRE på et loppemarked!!!?? Ikke rart de la igjen der på slutten av dagen. De koster jo aldr mer enn 30,- andre steder! Hadde det vært superfint kunne jeg jo vurdert det..Men..Ha en fin søndag dere 4. Her skinner sola, men det blir maling av gulvene i gangen. Har holdt på med dette prosjektet lenge nå og vil gjerne komme i mål. Klem fra Kardemomme :)))

Skjerstad sa...

Guri malla ;) Du har virkelig kuppet ! Alle stoffene var veldig fine :) Digger retro jeg da :) I dag skal jeg prøve å få blomsterløker i jorda , mellom bygene ;)

Ha en fin søndag :)
Klem fra meg :)

Anonym sa...

det er den tanten ja :) men jeg fant noen på denblaafasan.dk og :)

Happy sunday!

Elisabeth

Ludoland sa...

wow- skal si. du fant virkelig mange skatter. Jeg også har egentlig mistet litt pifften på loppemarkedene. Det er så utrolig mange som er ute etter de samme tingene. Jeg blir helt svett jeg. Men når jeg ser sånn bilder av så mange fine ting. så kjenne jeg det i kroppen altså. Jeg får lyst til å hive meg rundt og dra på loppis allikevell. Jeg tror jeg hadde hylt hadd ejeg funnet de puslespillene. wow.

(sandra) Nichitah sa...

Å NEI! seriøst.. for en nydelig boks! ^^ den var bare det vakreste av vakkre ur gammle bokser jeg har sett :)) Å syskrinet kjente jeg at jeg ble litt misunnelig på ;)

Du er heldig som har så mange loppe steder å dra på.
På en så liten plass som jeg bor er det skjeldent det finnes i det hele tatt :(

klem

Karin fra Hvaler sa...

Hei!
Så mye fint du fant :) ble litt nostalgisk når jeg så den lampen.. Min bror hadde en sånn i sitt nye hus i 1978.. Jeg var praktikant hos han det året, i Alta. Nå er jeg hos Stine og ser på hennes fine funn og passer lillegutt mens hun er ute på fotooppdrag
Klemmer fra Karin..mamman til Stine..livet på landet.

Trollmora sa...

Det er tydeligvis loppedagen DIN i dag :) hehe
Og så heldig du er som bor så nærme loppemarked!
Ha en god søndag!

K R I S T I I N A sa...

men åååh- vad underbara tyger...jag är också sådan som bara måste få känna tyget mellan händerna, lukta på dess doft och se på dess färger- man blir så GLAAAAD!
//Kristiina

giraffmamma sa...

For noen kupp!
Spesielt lampa :)

Bo med Lena sa...

Hei.

Du ser bilde av min bordlampe på den nye bloggen min idag (jeg har splittet bloggen i to= se på http://bomedlena.blogspot.com/ ) Jeg så under min og det står akkurat det samme der. I følge mine foreldre ble denne kjøpt på Ikea på tidlig 80-tallet. Har også sett den omtalt i diverse interiørblader som en klassiker fra Ikea, så Fagerhults har nok laget lamper for Ikea engang..

Uansett er den super-superfin!!

kardemomme sa...

Karin, mammaen til Stine: Så moro å høre noen tilbakemedlinger på lampa. Var spent på om noen der ute kjente til den. Tenkte Ikea straks jeg fikk øye på den, men på en lapp under står det AB Fagerhult. Gøy at du tok deg tid til noen ord :))Ha en fortsatt fin søndag! Klem fra Kardemomme :))

Haust sa...

Å du og du...og du! Eg gremmar meg over at det har vorte lite loppis på meg siste året. Særleg når eg ser kva som finst der ute! Gratulerer med finfine loppekupp!

Bo med Lena sa...

Hehe..jammen har jeg ikke en liten formue her ja:) Artig! Har likt de i alle år og ba lenge om å få lampene som "forskudd på arv"..hehe.

Er vi ikke heldige? Ha en fin søndagskveld!

Klem Lena

Minmill sa...

Grattis med loppefangsten Kardemomme! Aller aller best likte jeg lampen du hadde fått tak i. Den er et funn spør du meg. Den hadde jeg definitivt også kastet meg over.

Er innom for å si hei og hå og for å titte på bloggen om det var noen nytt, og det var det jo. Ha en flogg søndagskveld kjære deg.

Klem fra Minmill

Sanne sa...

herregud så mye fint du har funnet :D

Ellen sa...

Heisann Kardemomme:)
Du store verden!!!FOR noen kupp du har kommet hjem med!!!Tenk at du fant Wiinblad-puslespill, er det mulig da?Og alle stoffene?Jeg bøyer meg i loppestøvet, loppisdronningen har atter bevist at hun fortjener kronen sin!
Ha en fin søndagskveld, og hvil fortjent på loppelaubærene:)
Klem fra Andregasellen:)

Janne sa...

Mangler ord jeg, Benedicte... Du er virkelig heldig med kuppene dine!!! Eller så er utvalget i Osloområdet vanvittig mye bedre enn det er her i TH. Jeg gir litt opp jeg, for her har loppisene blitt galehus, og det er utrolig vanskelig å gjøre kupp. Men når jeg ser dine lopper får jeg litt lyst til å prøve igjen...;)

Klem-klem

zanz sa...

Hei hei:)
Fantastiske! kupp du har gjort!
Takk for koselig kommentar hos oss og velkommen tilbake i butikken:)
Klem fra jentenep å ZanZ:)

Marit sa...

Den bambi boksen var jo bare skjønn. Elsker bambier. En slik må jeg være på utkikk etter. Flotte stoffer og nydelige farger. Ha en fin dag :)

Leena sa...

Hello Kardemomme! So beautiful pictures and your home. First time here and definitely I will come back. SOrry my bad english. Is it possible to buy something from you (for example beautiful retro fabric, pillows,..)

Greetings from Finland :)

Leena

Bournonville sa...

sikke skønheder du har fundet :)

sælger du evt stof?

Kh sara

Kardemomme sa...

Leena: How nice to see you here! My first finnish reader i think. Glad you like my pictures, and my fabrics. Maybe I will sell some of my fabrics soon, but for now I need them in an project..But maybe later Leena. I generally dont find that much fabrics in the fleamarktes as last weekend..I love them all :))Have an nice evening! best wishes from Kardemomme :))I tried to connect to your blog, but it doesnt work out..Maybe you dont have an blog? :))