lørdag 22. mai 2010

Bringebærsnitter

En av favorittkakene her i huset er bringebærsnitter. I dag har vi fått besøk av datterens venninne, som har kommet med bussen fra sørlandet for å være her i pinsen, og da var det bare å dra fram bakebollen for å lage noe godt. Det er en enkel oppskrift, men bruk litt tykt syltetøy slik at det ikke renner for mye.
Fargeglede på kjøkkenbenken. Dette er en virkelig god oppskrift på kaker, som både de små og store elsker å få servert.
Jentene har syklet for å bade. Med bringebærsnitter i matboksen. Og jeg nyter stillheten med en kaffekopp og siste utgave av Bolig liv.
BRINGEBÆRSNITTER
Ca 20 stykker.
Deig:
4 dl hvetemel 1 ts bakepulver
125 gr smør
3/4 dl sukker
1 ts vaniljesukker 1/2 dl vann
* Fyll: 3/4 dl bringebærsyltetøy. * Glasur: 150 gr melis 2-3 ss vann.
* Bland mel og bakepulver. Fordel det stuevarme smøret i melblandibgen. Tilsett sukker og vaniljesukker, og arbeid deigen godt sammen med vannet.
Rull deigen ut til to lange plater. Ca 10 cm brede. Selv pleier jeg å rulle dem ut på hvert sitt stykke bakepapir. Når den første er rullet ut, legger jeg den over på bakeplaten og smører syltetøyet på.
Dernest kjevler jeg den neste ut på bakepapiret og vender den over den første, (med deigen ned) ,og vipper den forsiktig over den syltetøydekkede bunnen. Klem kantene godt til med en gaffel. Stek kaken på 200 grader i ca. 20 min. La kaken kjølne før du smører på melisglasuren og drysser over litt fargeglad strøssel. Lykke til!

31 kommentarer:

Frk lykkelig med farge sa...

Ååå, denne oppskriften må jeg prøve. Tror nesten jeg må se om de har bringebærsyltetøy på bensinstasjonen. Hadde vært godt til litt kaffe og te i morgen.

Ha en flott pinse.

Berit sa...

mmmmmm... ååå nå må jeg jo bake snart .. Disse kakene husker jeg fra barndommens nabo. Kjempegode!!
Tusen takk for at du deler oppskriften!!

Klem

Fargebarn sa...

Åh disse såg virkelig gode ut! Må nok prøve den oppskriften ja!

Stines Hjem - Livet på landet sa...

For en utrolig kul Kitchen Aid og miksmaster!!! Veldig fine farger :)
Den så veldig god ut, den kaka!

Ha en flott lørdag!

Hilsen Stine

Fjeldborg sa...

Kjære Kardemomme! Nå var det lenge siden jeg har fått gitt fra meg et livstegn. Tiden flyr, og plutselig var sommeren her!
Jeg elsker bringebær, så oppskriften din skal jeg prøve i sommer! Har nettopp plantet en bringebærbusk i hagen. Har du prøvd å bruke friske bringebær?
Her hos oss er det deilige pinsedager, vi har vår åtteårige niese på besøk og skal til å kose oss med litt brettspill til lørdagssnopet.
Ha en herlig pinsehelg!

Klemmer fra Ingrid

Sarita sa...

Hei,

Så fin blogg og ikke minst så deilig kakeoppskrift :-). Denne skal jeg prøve...og jeg håper det er ok at jeg legger den ut på bloggen min... (med link til din blogg selvfølgelig). På den måten bevarer jeg oppskriften.

Klems Sarita

Anonym sa...

Mmmm, disse kakene må prøves! Jeg elsker å bake med snuppene mine, selv om de innimellom er litt mer hjelpsomme enn jeg setter pris på;)

Ha en fortsatt god pinsehelg!

IfraLahell sa...

Huff, det der er dårlig gjort B :) Fikk DET søtsuget her nå. Og vi som er litt sånn på "livsstils endrings veien" her i heimen. Ikke mye snadder her på bordet i kveld:) De så ihvertfall super gode ut, så jeg sparer på oppskriften! Håper dere har hatt en deilig pinsehelg så langt.

Klem Julie

mi-rachel sa...

ååå..de så jammen gode ut.
koselig på kjøkkenbenkne hos deg!

Anonym sa...

så lekkert ut.. tror den må prøves :)) fortsatt god pinsehelg..

Camilla sa...

Så kjempe gode ut! Tror rett og slett jeg skal teste oppskriften din idag :-)
Likte håndmikseren din og, er den virkelig rosa? eller ser det bare sånn ut på bildet? For ikke å snakke om Kitchen Aiden, må helt klart spare opp til en! <3

Håper dere har en fin fin pinse :)

Rosetrend sa...

Mmmmm, så deilig ut. Hvem hygger seg vel ikke når man kommer til deg/dere på besøk! Ser ut som du og Kaspara hadde det kjempekjekt sammen! Og du referer ofte til matretter som gir meg vann i munnen.

Ha en deilig pinsehelg :o)

Anonym sa...

Godtesyk jeg.....nam, det så godt ut!

Om de bare kunne komme "seilende" ut av sjermen, og sånn der rett i fanget mitt.....det hadde vært noe det!

Ha en fortsatt fin pinse!

Marianne

Nina sa...

Thankyou lady:) Jeg har värt så sugen på noe hjemmebakt og godt hele dagen. Vi har ikke egg hjemme så jeg fant liksom ikke på noen god oppskrift:( Denne blir perfekt! Har jo alle ingredienene!! Så nå logger jeg av og baker litt:) Klem

Via Gluck sa...

Nam, dette så fryktelig godt ut! Takk for oppskrift. Tro om det er godt å droppe melisglasuren og ha vaniljesaus til i stedet? Tenker det blir min variant. :)

Anonym sa...

Åhhhh ja ! De bringebærsnitter er altså bare SÅ gode. Jeg har brugt opskriften fra dig flere gange efterhånden, og folk bliver dybt imponerede hver gang. Om det er pga smagen (det tror jeg) eller om det er i forundring over at jeg rent faktisk kan bage... hi hi hi.

Og så den el-pisker - vi har jo magen, og den kører som en drøm !

Her har vejret så småt begyndt at vende lidt igen nu desværre. Det er stadig tørvejr, og lunt, men de helt varme grader er dykket lidt på varmestokken. Uanset - jeg har idag hevet klesvask ind fra tørresnoren, og den duft er jo uvurderlig :-)

Kram Maria.

Kardemomme sa...

Marianne: Hvis du er godtesyk synes jeg du skal dra fram bakebollen og unne deg bringebærsnitter. Det går raskt å lage dem og de er faktsik veldig, veldig gode :))Ha en fortsatt fin pinse! Klemmer fra Kardemomme :))

Tulip sa...

Spennnende med nye oppskrifter.Jeg har aldri hørt om denne kaka:)

Kos dere i pinsa!

(eddas) sa...

Heisann...lenge siden...
du er så flink til og svinge bakebollen:)
åhh for en fantastisk dag du og Kaspara hadde....kjempekoselig og så mange fine gaver hun hadde med...
kos deg masse i dag og
eddaKlemmer

s h i n e d e s i g n sa...

Nydelige detaljer fra kjøkkenet ditt. Og denne oppskriften skal prøves ut, så fantastisk god ut...mmmm! Ha en flott fridag videre :-)

Mimilie ♥ a cup of tea ♥ sa...

Denne kaken så kjempegod ut, kanskje jeg må lage den til bursdagsfeiring i juni:) takk for at du deler!:)

Bente sa...

Hei Kardemomme - takk for hyggelig kommentar hos meg - enig - god mat er viktig - og Rosendal i Stockholm MÅ besøkes når man er der!!
Bringebærsnitter minner meg så om Danmark - mens de andre i familien måtte ha danske wienerbrød etter morgenmaden, måtte jeg ha en bringebærsnitte! Flott at du deler oppskriften - disse skal definitivt prøves ut.

Ha en fin mandagskveld, og en ny kort uke, Kardemomme:)
Klem fra Bente.

Lilliannes verden sa...

NAM!! Dette må prøves.. Høyres fantastisk ut

Anonym sa...

I dag prøvde vi oppskriften din, og jentene mine er helt på tuppa etter bringebærsnitter. Den største sto og lukta på de etter tannpussen! *fnis*

Takk for koselig besøk i bloggen min.

Ønsker deg en strålende uke!

Tøvsjur sa...

mmm de så helt nydelige ut! Tusen takk for at du deler oppskrift:)
For en hærlig kjøkkenmaskin du har. og ikke minst den søte håndmixeren:) Digga de:)
Ha en fin kveld.
Klem

Bella sa...

Endelig fikk jeg prøvd disse jeg også, kjempe gode! Takk for at du deler oppskrifter.

Heldig venninne som får være hos dere i pinsen, det høres alltid fantastisk koselig ut hos deg.

Ha en fortsatt fin kveld : )

Rikke sa...

Nøj de lyder goe de kager! Jeg er på jagt efter en Kitchen Aid - hvad hedder din farve? Den er SÅ fin! Og ved du om man stadig kan købe den lyserøde Bosch-mixer?

Mange hilsner Rikke

Christine C sa...

Dette må være den mest bakte kaken i Norge siste døgn - det dukker jo opp blogginnlegg etter blogginnlegg om denne nå *ler*. Og det skjønner jeg godt, den så jo mildt sagt nydelig ut!

Har vært innom deg før, men har ikke fått lagt meg til som følger før nå. Gleder meg til å følge deg videre :)

Kardemomme sa...

Rikke: Jeg forsøkte å klikke meg inn til deg, men du har kanskje ingen blogg. Min Kitchen Aid kjøpte jeg i fjor sommer og fargen heter "isblå". Den lilla mikseren fra Bosch kjøpte jeg på et loppemarked så jeg antar at dette er en gammel sak som har gått ut av produksjon. Jeg har i hvertfall ikke sett den i noen butikker.
Ha en fin uke! Klemmer fra Kardemomme :))

Rikke sa...

Hej Kardemomme. Tusind tak for svar! Jeg har også kik på en isblå kitchen aid :-) Nej, jeg har ingen blog selv - er bare ivrig læser af alle jer andres fine inspirerende blogs! Tak for det!

Hej fra Rikke

s h i n e d e s i g n sa...

I dag har jeg testet snittene dine. Gjett om de ble populære her i huset, både hos små og store! Tusen takk for en kjempefin oppskrift og tips. Det aner meg at det kan komme mere sånt fra din kant ;-) Ha en flott lørdagskveld!