onsdag 14. oktober 2009

Hexagon

Jeg har sett disse lappene rundt omkring på forskjellige blogger og måtte bare prøve meg jeg også..Dette er håndarbeid som er lett å putte i veska.. Den ene sinkkurven jeg kjøpte på loppemarkedet har blitt garnkurv for anledningen..
Da jeg skulle legge fram lappene til fotografering kom Elise hoppende og ville være med på bildet hun også :).
For tiden har jeg dilla på å hekle igjen..Hekler så snart det byr seg en anledning. Etter et besøk hos Guro i bloggen m.i.l.c.h.s.c.h.a.u.m hvor hun hadde lagt ut bilder av forskjellige heklerier ble jeg igjen bitt av basillen..Snille Guro sendte meg link til oppskriften og nå hekles det sekskantede lapper i huset ved bekken som om fanden skulle være løs.. I fjor vinter kastet jeg meg på galskapen med å hekle bestemorsruter og vinteren før dette heklet jeg bølgeteppe..Man blir jo mildt sagt smittet av å bevege seg rundt omkring på inspirerende blogger her i bloggbyen.. Ha en super dag der ute :)

34 kommentarer:

Anonym sa...

Hei der:) Fine lyse farge du har brukt her, Kardemomme....De glir nok med glede ned i den fine veska di når du skal på tur:) Pysen setter også pris på de, rart med katter når en finner fram sånt no, da kommer de! Bobby her i huset er likedann:) I går kveld var jeg på et lite heklekurs hos mamma, var noe jeg lurte...he,he. Fikk med meg en haug med bomullsrester også da. Skal se jeg avanserer etterhvert:) Har også ett mormorteppe, tror jeg har sydd sammen ca 150 ruter, men må nok ha d litt større, greit å strekke ut beina under hvis en får lyst, hi,hi... Ha en fin dag da:)
Klem -Irene-

Rosa Velour sa...

Disse var nydelige og sikke nogen dejlige farver. Rigtige Kardemomme farver! :) Kunne jeg få den link...please... ;)

::Moia sa...

Åhh de var nydelige og deilige fargesammensettninger, har også sett de andre steder, men det har blitt med tanken, og det blir det vel en stund til, har en haug med prosjekter som skal materialisere seg før jeg kan begynne på noe nytt;) Nå syr jeg babyvotter i ull, til alle små kalde hender.
Ha en fortsatt kreativ dag:)

Unknown sa...

Så fine og deilige farger. Sammensetningen du har her er noe av det fneste jeg har sett, helt sant!!
Nå fikk jeg også lyst, må bare bli ferdig med de ti andre påstartet prosjektene :)
i tillegg har jeg sagt ja til å være med på et julemarked og da må man jo produsere...huff...merker jeg blir litt stresset. Men det blir hyggelig å treffe Kaspara, hun skal også ha bod der. Det gleder jeg meg til :)
Ha en strålende høstdag! Klem Jeanette

Tante Mimmi sa...

å, sukkertøy!
Til å spise opp! Mmmmmm!
kanskje eg skulle prøvd- dei er jo så søte!
Flinke damen!

Charlotte sa...

Vad mysigt att virka och hexagonerna blir fina tycker jag. Vackra färger!! Jag ska nog ta upp virkningen igen, har mest virkat små figurer. Tror faktiskt jag glömt att fota dem och lägga ut dem. I vilket garn virkar du?

Sista dagen som "lånematte" är jag idag - han åker hem om en liten stund. Kommer att bli tomt här hemma det kan jag lova. Fördelen är att jag blir fri igen och kan göra mina planerade inköp för mina projekt nu när han åker.

Ha en fin dag och tack för all inspiration.

Guro sa...

Så godt du er igang med lappene! Og nydelige farger. Jeg tror aldri at jeg selv kommer til å lage et lappeteppe, jeg kan ikke holde ut å feste så mange tråder... Men jeg liker så godt lappetepper at det egentlig er synd. Hmm...det finnes jo heldigvis flere anvendelser av lapper. Kanskje jeg skulle lage meg et sprekt vinterskjerf!

Tove sa...

Nydelige farger du har valgt til lappene dine:) Og slike lapper er så fine, litt mer "forseggjort" enn de vanlige firkantene:) Og den nye zinkkurven passet veldig godt som strikkekurv

Anonym sa...

Hei,

Har du sett denne: http://attic24.typepad.com/

Det er dama som hekler og ordner det :-)


Hilde i Trondheim

Lotten sa...

Mm vad fina dom var! Jag vill oxå kunna virka sådana hexagoner....

Jag köpte min stora bokstav via annonssajten "blocket.se" här i Sverige. Hon som sålde dom har inte kvar annonsen längre.... men jag har ju hennes mailadress om du vill skriva och fråga henne. Jag betalade 500 sek för min bokstav.

Ha en bra dag! Kraaam Lotten

Camilla sa...

Så fine de var!! :-)

Inga sa...

Veldig delikate farger! Disse lappene er avhengighetsskapende. Jeg har laget to store og fire små tepper og ennå har jeg lyst til å lage flere:-)

Rosa Velour sa...

Jeg ved præcis, hvad du mener med hjengmetalitet. Jeg kalder det konsensustyranni! Mange af de bøger, du omtaler, kender jeg ikke, men så er der jo nogen, vi alle kalder. Min mor er ordblind, så hun har næsten aldrig læst højt for mig/os, men så mødte jeg den lokale bogbus og deres udvalg af lydbøger, og så skal jeg lige love for, at jeg gik amok. ;) Jeg begyndte hurtigt at høre voksen bøger: Ditte menneskebarn og Guds blinde øje...og Rebecca og Lev stærk, dø ung! Jeg var VILD med bøger - jo tykkere jo bedre. Jeg tror, jeg udviklede en særlig læseevne, som har gjort mig til en særdeles god analytiker. Undervejs i min uddannelse har jeg flere gange fået stor ros for denne evne, som jeg i grunden troede var noget alle kunne. I det sidste er det dog gået op for mig, at dette er noget helt specielt, som ikke alle mestrer lige så godt, som jeg. Og jeg begynder også at forstå, at dette er noget, jeg kan være stolt af.
Min mand er også en enspænder og det tror jeg er godt for ellers havde vi ikke trivedes sammen. ;) En gang drog vi på ferie, og det endte med at vi stort set opholdt på hotelværelset med hver vores bog :-D

Tove sa...

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com/2009/04/nytt-teppe-og-en-ny-veranda-som-snart.html

der er et av sekskanteppene jeg har heklet... de tar litt lenger tid å hekle, så mine har ikke blitt så store... men perfekte til å ha over en stolrygg:)

Kardemomme sa...

Irene: Det er utrolig moro å hekle lapper og det går jo ganske fort men jeg har aldri klart å hekle så mye som 150 lapper..Tror mitt forrige teppe var på ca 100 før jeg ga opp så du har i hvertfall stå-påvilje :)Jeg har sendt deg mail :)Ha en fin kveld med heklenåla! Klemmer fra Kardemomme :))


Hilde i Trondheim: På en blogg her om dagen så jeg en som skrev i en kommentar til en annen at hun var den rene Attick24 og jeg skjønte ikke meningen med det. Og her kommer forklaringen fra deg som lyn fra klar himmel hihi!!
Takk for det! jeg var innom og tittet og jeg skal si det var en dame med entusiasme for håndarbeid..Herlig side som jeg har lagt som favoritt! Klemmer herfra :))

Marianne sa...

Smeeeelt!!! Elsker fargene!! Så flink du er til å sette sammen gode fargetoner... Og så fin form!! jeg vil Veldig Gjerne ha oppskriften hvis du har lov og lyst til å delen den!! Hvordan garn har du brukt?
Teppet kommer til å bli fantastisk fint!!
Stor klem fra M som er Kjempeinspirert i dette øyeblikk- hihi!! =)

Rikke sa...

Waru jeg er vild med farvesammensætningen - og så er det jo pasteller, som jeg elsker. Jeg er igen misundelig (på den gode måde) ;O)

Kvirrevitt sa...

Kjempefine farger! Nå MÅ jeg bare prøve meg på hekling snart...inspirert!

Rikke - fargesirkelen sa...

Kjempefine farger :D De matcher Kitchenaid`n din perfekt :P

Ninas Drops sa...

hallo snups...
Åi da for en herlig gjeng med stoffer du har funnet....jeg sikler her jeg sitter. Har enda ikke til dags dato laget noe av mine innkjøpte, men jeg blir like begeistret over min lille haug hver gang jeg ser på den...happy..
Skikkelig fine farger i lappene dine da du...sukkertøy.
Men du...jeg må få kommentere den kule kule lampen ....den med hestene....skikkelig super duper kul...ja virkelig...tenk at folk har gått forbi da...ere mulig liksom...
Oki, jeg er så smått på banen igjen tror jeg.
Det dukker opp blogginnlegg i hodet mitt mens jeg sitter her å skriver til deg så du skal ikke se bort i fra at det kommer ett innlegg eller to i løpet av helgen..
Håper du har det fint.
Stor klem fra DropsWii..

Bare Beppe sa...

Så fantastike lapper og fargekombinasjoner :) Gleder meg til å se sluttresultatet!! Klem Beppe

Hyttehuset sa...

Dei var berre fantastisk rålekre.
Du er så flink!

Rosa Velour sa...

En roman skrevet af en Banana ... det MÅ jeg bare læse!

Jeg havde for resten også denne tude-periode, hvor jeg kæmpede mig igennem den ene tykke lidelelseshistorie efter den anden. Jeg antager, at jeg i den periode gik rundt med konstant hævede øjne. ;)

Når vi nu er inde på det, så havde jeg også sådan en narkoman-periode. Jeg læste alt om dem. Det var selvfølgelig den tyske dokumentar om Christiane F, der satte dette hysteriet igeng, men havde man først læst den, så var det igrunden vanskelig at finde noget, der bare nåede den til sokkeholderne. Jeg læste den nok 5 gange eller sådan noget og var grebet af stemningen og miljøet. Det er for resten en bog, jeg gerne skulle se mine egne børn læse, når de når tretten års alderen. Har du mon også læst den?

Bøger er fantastiske. Det er bare så skønt, at din datter er blevet som dig. Jeg ved ikke, om mine finder glæden ved at læse. Jeg har nok ikke været så flink som dig til at atge dem med ind i litteraturens verden, Nu skulle man jo tro, at en litteraturvitter som jeg, netop har overdynget mine unger med bøger, men der slog den sociale arv faktisk ind, og jeg agerede i et låst mønster, der ikke er i overensstemmelse med min uddannelsesmæssige baggrund. Det betyder, at mine børn har hørt en masse musik og ... lydbøger. Men jeg blev jo grebet af basillen på trods, så der er vel håb forude? I hvert fald er min søn meget god til at læse, men han har ikke fundet nogen spændende bøger til hans niveau, så det går mest i tegneserier. men tegneserier er udmærket.

SiriR sa...

Så herlige farger på alle lappene! Fikk så lyst til å lære meg å hekle:)

Susanne sa...

God morgon, sitter här i ett regningt västerbotten.. hade gärna sett vit snö på backen!
Vad fint du virkar det ser ut som karameller :) Jätte fint!
Ska bli så roligt och se vad du ska använda dem till , men dom är vackra bara att se på! hoppas du får en fin dag
kram sus

erry sa...

Åh, så vackra hexagoner du virkat. Härliga karamellfärger! Jag måste lära mig att virka, man kan göra så mycket fint!!

Anonym sa...

Hei Kardemomme!

Så flott mosaikk av heklebrikker du viser her! Skal si du har svingt heklenåla i det siste! Nydelige farger! Skal det bli sengeteppe?

Nydelig katt du har også. Å, jeg har så lyst på katt. Jeg elsker hunder&katter. Vi kan godt tenke oss både katt og hund, men ser at -særlig hund - innebærer mye jobb. Jeg er oppvokst med hund, og i mitt liv - før livet med mannen her i reiret - da hadde jeg hund. To golden retrivere. Det var utrolig hyggelig men også mye jobb og stell av pels og ikke minst boligen! Jeg støvsuget hver eneste dag! Når jeg blir eldre - gammel - og barna er store og jeg forhåpentligvis har blitt bestemor. Da skal jeg ha hund. Turgåing med hund vil da sikre at hoftene holder alderdommen ut he he! Jeg vil nemlig være sånn supersprek bestemor som turner rundt med barnebarna - kanskje litt tidlig å tenke på i en alder av 37...

Ellers er jeg litt ør og trøtt i dag. Grunnen er sen kinoforestilling i går og ikke Lille figur. Jeg var på kino med god venninne - det er år og dag siden sist. Vi så "Engelen". Veldig bra, gripende, trist film. Puh, gikk ikke akkurat ut av kinosalen lystig-til-sinns, men den er verdt å se.

Avslutter her. Ha en riktig god helg.

Fjærklem fra Nøtteskrika som nå må ha mørkbrendt kaffe i sin Figgjo-kopp det står "mor" på (- en skikkelig loppis-kupp-kopp anno en svunnen tid).

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Planlegger at lappene skal bli til et sofateppe..Jeg kjenner meg selv godt nok til å tro at jeg ikke kan klare å lage mange nok lapper til et helt sengeteppe men at det ender som det forrigen jeg laget nemlig som et ganske lite teppe til pynt i sofaen eller som benvarmer på kalde dager ;)Men foreløpig er det kjempegøy og håper jeg skal flyte på denne bølgen en god stund framover. Jeg er hjemme i dag. Datteren ble syk i går kveld og jeg våknet selv i natt og skjønte at en eller annen influensa nok er på vei til bekken her..usj!! men foreløpig går det bra og vi gjør mest mulig ut av å kose oss mens det står på. Det er så koselig å ha dyr. Vi har 2 katter og hverdagen hadde ikke vært den samme uten disse to gullklumpene våre. De skaper sånn en god stemning og ingenting er som å stikke nesa i varm myk pels når man er litt sliten en dag..
Hadde vært koselig med hund også men ingen av oss har erfaring og er litt redd for at det skal bli for mye jobb..Så koselig å være på kino da..Fint å få filmanbefalinger :)Nå må jeg slutte men øsnker dere alle tre en god fredagskveld. Her blir det samme prosedyre som vanlig med god mat og x-faktor :)Klemmer fra sårhalset Kardemomme :))

Anonym sa...

Hei igjen!

Sofateppe - det blir sikkert kjempefint!

Er så enig med deg - katter skaper så god stemning og ingenting er som å stikke nesa i varm, myk pels når man er sliten. I fjor, da jeg gikk gravid pleide jeg å kidnappe naboens skjønne katt. Jeg var helt vill etter å kose med dyr. Når jeg hadde kost meg ferdig med den, ja da var det tid for fotografering av katten. Liker veldig godt å fotografere dyr. Så vi har en del bilder av den - det vet ikke naboen noen ting om, tror ikke de er den type mennesker som hadde syntes at det er en hyggelig ting. Så bilder av katten har jeg for meg selv.

God bedring. Må dere ikke få den svinaktige, skumle influensaen. Spis hvitløk. Når jeg brygger på noe, pleier jeg å kurere meg selv med mitt eget spesielle "heksebrygg". Oppskrift: 6 fedd hvitløk, hakkes og puttes i et halvt glass med appelsinjuce. Deretter ta brygget på styrten! Resultat: rusket i halsen forsivnner.

Stell pent med deg selv. Kos deg med familien og de to skjønne firebeinte i helgen.

Hilsen Nøtteskrika - som nå skal flakse avsted til Kasparas by og hente mannen.

Kardemomme sa...

Nøtteskrika: Takk for oppskriften på heksebrygg! Tror nesten jeg må prøve meg på dette i dag. Vi skal på en liten loppisrunde i morgen har vi planlagt og det hadde vært katastrofe å gå glipp av noe hihi!!Min bestefar sverget også til hvitløk og de var nesten aldri syke! Naboen vår har en 8 kilo tung hannkatt som er godgutten min!
Det er helt fantastisk flott skogkatt med en masse pels og jeg klarer ikke å lå være å ta han på fanget og stjele en kos når han kommer..Han brummer litt men jeg tror han liker det også for han har nesten flyttet inn til oss.
Vi satte inn katteluke og da fant vi han stadig på sofaen på morgene her hihi. Men det ble så mange katter som valfartet inn den luka at vi har måttet stenge den for en stund. God tur til Kasparas by :)
Og takk igjen for tipset :)

r e b e c k a sa...

jag instämmer med övreiga, vilka underbara färger!

Lycke sa...

Underbart fina kära du!!!

kramis Lycke

lillebille sa...

Hei :o)

Har du en oppskrift på hexagon lappene dine? Nydelige farger. Så duse og fine :o)

Klem fra meg :o)

ella sa...

Nydelige hexagoner! Delikate farger!

God bedring til dere!!